Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz nLali #3836 üzenetére

    Más piacra készülnek, más igényeknek, elvárásoknak próbálnak megfelelni. A stúdiómonitorok jellemzően munkaeszközök, amelyeket professzionális felhasználók vásárolnak, míg a "sima" hangfalakat általában otthoni környezetbe szánják.

    Előbbinél jellemzően fontos a minél precízebb, pontosabb hangvisszaadás (de nem minden esetben), utóbbinál igen gyakran a szubjektíve kellemesnek tartott vagy divatos hangzás érdekében kompromisszumokat kötnek ilyen téren, előbbinél fontos, hogy tartós, robosztus termék legyen, amely sokmindent kibír, utóbbinál ez nem kiemelt szempont, előbbinél a design és a divatirányzatok általában nem játszanak lényeges szerepet, utóbbinál általában igen. A stúdiómonitoroknál nagyon gyakori az aktív változat (aktív keresztváltó, hangfalba épített (vég)erősítő), míg az otthonra szánt hangfalak esetében ez ritka. Végül pedig, mint általában a professzionális piacra szánt termékek esetében mindenütt, kevesebb ócskaságot találni, mint az otthonra szánt cuccok között, ahol megfelelő marketinggel majdhogynem bármilyen vacak eladható (nem félreérteni: az otthonra szánt hangfalak között is vannak kiválóak).

    Ezek persze nagyon általános megállapítások, nem feltétlenül igazak egy konkrét termékre.

    Ajánlom figyelmedbe ezt a Wikipedia cikket (angol nyelvű), találsz itt egy rövid összehasonlítást.
    ____

    Én egyébként stúdiómonitorokra váltottam egy ideje (bár nem vagyok profi), mert azoknál sokkal inkább megtaláltam azt a fajta hangzást, amely számomra a valósághoz közelebb állónak, meggyőzőbbnek, és végső soron kellemesebbnek, tűnik. Szóval legalábbis számításba venni, és meghallgatni, őket szerintem mindenképpen érdemes.

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák