Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Ear001 #34542 üzenetére

    Hehe. Éppen tőled számítottam legkevésbé ezekre a mondatokra. Azt reméltem, éppen te leszel az egyik lelkes, aki majd azirányban segít, hogy írjunk egy szép és dögös első hozzászólást a topik javára, a topiklakók épülésére.

    (#34540) tdd587 Na ez jó vicc. Éppen egy olyan érdeklődő kérdéseire hivatkozva mondod, hogy nincs szükség semmiféle elméleti megalapozottságra, aki azirányban kérdez, hogy ajánljunk neki tízezerért egy 300 wattos mélynyomót, hogy majd azzal hallgasson zenét. Egy mélynyomóval akar zenét hallgatni!!!

    Tiráda, mindenkinek
    Emberek, komolyan mondom, meg vagyok rökönyödve, nem ezekre a reakciókra számítottam. Amikor írtam az elsőhozzászólás-vázlat első verzióját, arra törekedtem, hogy a hifi történelem és a fórumbeli tapasztalatok alapján a legeslegeslegeslegszükségesebb leírandókat felvázoljam, ökonomikus formában megírhatóan. Esküszöm, azt hittem, hogy majd azirányban érkeznek a hozzászólások, hogy de még ez is legyen benne, de még az is legyen benne, és még amaz is legyen benne, és azt hittem, hogy azért kell majd küzdeni, hogy ne váljon túlzottan terjengőssé, parttalanná a majdani első hozzászólás. Ehelyett szinte mindenki arról írt, hogy ez se legyen benne, meg az se legyen benne, de meg amaz se legyen benne, - végül is ha minden ilyen irányú véleményt összegzünk, akkor éppen úgy nulla szótagból állna az első hozzászólás, mint ahogy most áll, és ahogy nap mint nap érezzük a hiányát, hogy nincs első hozzászólás. Én ezt tényleg nem értem. Megint a mobiltelefonom topikjának (topikjainak, merthogy szakosodva több is van) példáját hozom fel, ott az itteni állapotokhoz képest olyan "topikprofizmus" van, hogy öröm nézni - persze ott vannal profi első hozzászólások is. Az egyetlen mobiltelefon típusomnak három fő és néhány melléktopikja van a Prohardveren, és a három fő topiknak külön-külön szakosított első hozzászólása, amelyek egyenként kétszer-háromszor akkora terjedelműek. mint amekkorát a jelek szerint itt a többség egyáltalán elképzelni bír. És ott mindenki hálás azért, hogy vannak azok a profi első hozzászólások, és hogy voltak, akik megírták azokat. Én persze sejtettem, hogy nem véletlenül nem volt képes létrejönni nyolc éven keresztül ebben a topikban egy értelmes, használható első hozzászólás, de azt hittem, hogy azért nem, mert lusta volt a tagság megírni, illetve lusta volt a tagság létrehozni a közös platformot, ami alapján el lehetett volna fogadni az adott szöveget. Azt azonban a fene se gondolta volna, hogy itt a tagság valójában azt akarja, hogy ne legyen első hozzászólás, és ezt tényleg nem értem, hogy miért van így.
    Tényleg nem értem, hogy miért lenne BAJ, hogyha ott lenne első hozzászólásként egy értelmes, a hifi alapjait összefoglaló szöveg, amire egyébként szerintem sokkal nagyobb szükség lenne, és sokkal könnyebben meg is valósítható lenne, mint a készülékajánló rész. Miért BAJ, ha van egy rendes első hozzászólás? Kinek árt, ha van egy rendes első hozzászólás? Eleve abból induljunk ki, hogy a rendes, profi első hozzászólás ártalmas, merthogy nem fogják elolvasni, vagy zavarni fog ott valakit? Nem értem, hogy kit és miért zavarna, ha a topik elején ott van egy rendes első hozzászólás, amire azután lehet hivatkozni azok felé, akik egy szubbasszussal akarnak zenét hallgatni, és ahhoz kérnek tanácsot, hogy hány wattos szubbasszus lesz ehhez elég nekik? Szerintem csak haszna lenne, ha ott lenne az első hozzászólásban egy kis tudásbázis, elsősorban a közös nyelv, a közös értelmezési keret kialakításának céljából, illetve afféle gyorstalpaló tanfolyamként azok számára, akik olyan kérdésekkel robbanak be a topikba, amelyektől NAP MINT NAP égnek áll a hajunk. Úgy tűnik, a készülékajánló fejezetre azért csak-csak van valamennyi igény, de persze az írható meg a legnehezebben, főleg, mivel jelenleg a levegőben lóg bármiféle ajánlás, hiszen a kérdezők, tanácskérők zömének halvány fogalma sincs arról, hogy miről beszélünk nekik a tanácsainkban. Itt van például, hogy még Ear is lebeszélőleg szól hozzá az első hozzászólás témájához, éppen ő, aki a blogjában olyan dolgokról, olyan szinten ír, hogyha ezen topik első hozzászólásában csak közel hasonló audiofil szemlélettel írnánk, akkor olyan felzúdulás, olyan forradalom lenne itt bizonyos körök részéről, hogy attól koldulnánk. NIncs szükség első hozzászólásra?! Ha már valaki nekiáll, hogy legyen egy jó, tartalmas első hozzászólás, az miért BAJ? Miért BAJ, ha ott van a topik elején egy megfelelő adag tartalom? Kinek árt az? Tényleg azt hittem, hogy majd azirányban özönlenek a vélemények, hogy még ez is, meg az is, meg amaz is legyen benne.

    Majd mindjárt közzéteszem a korábbi vázlat egy harmadik verzióját, ami még ökonomikusabb lesz a korábbiakhoz képest, - és amire persze még mindig azt fogjátok mondani, hogy túl sok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák