Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Satellite

    tag

    válasz frankie! #1874 üzenetére

    Szerintem nincs olyan gyári 3020-as, amin lenne MC-bemenet. (Ez esetben lennie kellene rajta egy MM/MC-átkapcsolónak valahol, hiszen a kétféle hangszedő által kiadott feszültség között nagy differencia van).
    Léteztek persze úgynevezett magas kimenőfeszültségű MC pick-upok is, (pl. az Ortofon X1MC, X5MC stb. sorozata), amik trafó vagy preamp nélkül is kihajtották a normál Phono-bementen keresztül a végfokot.
    Aztán voltak (vannak?) olyan, nagyon jó minőségű MM-hangszedők, amiket afféle ''szegény ember MC-jeként'' aposztrofáltak anno a szaksajtóban, (pl. az AudioTechnika AT95), amik néhány ezer forintos árért cserébe jópár 10-15,000 Ft-os MC-t lepipáltak.

    A csöves technikával (általában) az a legnagyobb baj, hogy nincs két egyforma bekapcsolás utáni hangja, egyszerűen nem lehet kézben tartani a csövek öregedését. Egy fél éves technika már közel sem szól úgy, mint megépítésekor, rácsfeszültséget meg munkapontokat pedig nem áll neki méregetni zenehallgatás előtt még a legelvadultabb cső-hívő sem... :)
    Az ilyen technológiára jellemző lágy, bársonyosan meleg hangot elő lehet állítani félvezetős kapcsolással is, de pl. CD-lejátszók is léteznek csöves DAC-kal, tehát mindenki azt épít magának, mihez kedve/ideje/pénze van...
    A hangminőséget ettől függetlenül nem ez fogja leginkább befolyásolni, nem ez a legfontosabb láncszem.


    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák