Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz #56474624 #15862 üzenetére

    "Ha valami tényleg jó akusztikus zenéken általában, és neutrális a hangképe (eleve akkor jó csak), az jó lesz metálon, rockon is. Csak a basszus a kérdés, de ha az is van, akkor semmi akadálya a metálnak."

    Sajnos nem ilyen egyszerű a probléma. Egyrészt a hifisták ízlése sokat változik, ahogy elmerülnek a hobbiban. Ez tetten érhető zenei és hangzási téren is. Elkezdenek finomabb hangzású muzsikákat hallgatni a hifisták által imádott részletek miatt, másrészt olyan hangjellemzőkre kezdenek figyelni, amikre korábban nem (dinamika, hangszínek, térhangzás, stb.) Ezek mind a metal muzsika ellen szólnak általában.

    Ugyanakkor az alsó- és középszintű készülékek, hangdobozok sem alkalmasak sokféle muzsika hallgatására. Nem az árra gondolok, hanem a hangminőségre! Bármilyen furcsa, bármilyen muzsikát csak a nagyon gagyi és a nagyon komoly rendszereken tud megelégedéssel hallgatni a hifista. És ennek szerintem nem sok köze van az általában emlegetett frekvencia átvitelhez, sokkal inkább az impulzus viselkedésen múlik.

Új hozzászólás Aktív témák