Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • belashx

    senior tag

    válasz denesdr #120826 üzenetére

    Igen, írtad a cserét, de egyelőre nem tudom elengedni. :) 7 éve megvan, jól összeszoktunk, és csak bizonyos fajta zenéknél érzem a puhaságát, más tekintetben pedig tetszik.
    Azzal kezdtem, hogy a bogár nem hagy nyugodni, így a DAC cseréje belátható időn belül be fog következni, hogy hasonló szinten legyen, mint a többi komponens. Eddig könnyű dolgom volt, mert kb mindegy volt mit vettem, jobb lett, mint amit leváltott. Innen kezdődik a fejvakarás.
    Igazából csak 55 Hz környékén emel ki durván, ill. 100-- 200 Hz között van nagyobb beszakadás. Meglátjuk, mire jutok a panelekkel. Kicsit nagy a szoba utózengése, de nem vészes(500ms átlagban). Ami kifejezetten idegesítő az a csörgővisszhang. Egy dobozos sör felbontása durva zajártalom. :DDD
    Párom partner lenne a nappali átrendezésében(szerintem), de még nem jöttem rá, hogy fér el minden úgy, hogy élhető maradjon a helyzet. Jelenlegi pozíció környékén 5-10 cm előre-hátra, jobbra-balra nem hozott lényeges változást.

    Többieknek:
    AVR-t nem szeretnék. Nem tudom elképzelni, hogy sokkal több azonos minőségű cuccot belepakolnak ugyanannyi pénzért, mint sztereóba a kevesebb alkatrészt. Nem gavallérok ezek a kapitalisták. :)
    (Mérés szerint 35 Hz-nél vagyok -5dB-n, de eleget olvastam ,hogy tudjam, nem ezért javasoljátok a subot.)
    Mikor cseréltem a régi erőlködőt(Rotel 840BX4) a jelenlegire, elsőre csalódott voltam, mert amaz 35e volt, a mostani meg 110e körül, és nem hallottam a hűha dolgot, sőt azzal kicsit jobban megvolt a punchy érzés. Aztán hallgattam a zenéimet és feltűntek dolgok. "Jé, szélesebb a színpad!" "Ez a hang eddig nem volt benne a jól ismert zenében." "Most mélyebbre lemegy a rendszer." Szóval nem minden az első hűha érzés. Mint a nőknél; meg kell ismerni...

    Ki fogom próbálni az EQ-t, ha már van mikorfonom, nehogy azt higgyjétek, a falnak beszéltek. ;) Csak egy kis nyugi kell hozzá, itthon egyedül, mert a 40. sweep után lehet kitennék a szűröm. :))

    "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

Új hozzászólás Aktív témák