- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
metre1
tag
válasz liksoft #4900 üzenetére
Mit mivel cseszem el, kétféle total commander kétféle nyelven ugyanazt a mértékegységet használja. kb/s = kb/mp
Ha neked lenne két winyód, akkor mit tennél hogy minél jobban működjenek a másolási folyamatok? Tesztek hazudhatnak, de ha pl 700 mb-os állománynál lemérem mennyi idő alatt megy át, az elég objektív mérés.
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
liksoft
nagyúr
A kis b = bit , a nagy B = byte. Valamint a mp (másodperc) nem ms (millisecundum). Ez a gondom.
A 700mb = hétszáz millibit.
A sebesség meg a teljes környezettől függ. Szerk: Már én is keverem az értékeket.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
pöpö
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy a haver kapot egy laptopot s az első formatálás közben kikapcsolt.Lemerült az aksi s nem volt hálozatba dugva.
A lényeg,hogy hiába probálok formatálni (lassan-gyorsan) mindig megakad a fájlok másolásánol 86%-nál
Ilyenkor lehet még valamit tenni vele?
Köci elörre is a segit! -
liksoft
nagyúr
Meg kell tudni, milyen drive van benne. A drive gyártójának a tesztprogramjával kell letesztelni a winyót. Célszerű teljes felületi analízist kérni, akár 2-3 alkalommal is. Ha a felületen van hibás szektor, akkor azt a SMART-nak helyettesítenie kéne hibátlannal. Ha ez nem történik meg, akkor a tesztprogi is hibát kell, hogy jelezzen. Ettől kezdve garira érett.
-
pöpö
tag
Köszi szépen
Még akkor megprobálkozok egy két dologgal s ha nem megy akkor visszavitetem.
Igaz külön kitér a garilevél erre,hogy telepités közbeni hiba esetén ugrik a gari
-
lorant80
tag
Szevasztok!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a Partition Magic 8 -as nem végzi el rendesen a HDD particionálást...!
Még pedig a következő hibaüzenettel zárja a dolgot: ERROR 321: The specifield file system has no file I/O functions.
Ez miért van? A formatálás különben megtörténik és a Check Error parancs lefuttatása sem mutat ki hibát!
Tanácstalan vagyok...! Ez most így okés vagy nem?A Hiren's Boot Cd-n lévő Partition Magic futatása alatt ez történik:
Boot CD..., Partition Magic indít..., a programba lépés előtt egy olyan üzenetet kapok, hogy a 320GB-os HDD-nek (van mégegy 250GB-os a rendszerbe) nem megfelelő a geometriai "valamilye"..., rákérdez hogy végrehajtsa-e a korekciókat? IGEN, de szerintem semmit nem javít ki majd pedig beenged a program kezelő felületére! Ott bármelyik HDD-t is teszem aktívvá..., mindegyiknél egy sárga sáv jelenik meg azon a helyen ahol a particióknak kellene látszani...! Egy opciót engedélyez..., FORMAT..., kat erre kiválasztom a szükséges paramétereket majd egy OK és mindjárt egy ERROR üzenet fogad, hogy a művelet nem végezhető el...! Ez mind a két HDD-re igaz....!
Még mielőtt ezek a gondok jelentkeztek volna kíváncsiságból kipróbáltam a PARAGON HDD MANAGER 8. - ast és lehet hogy az zavart be a HDD-knek...! Abból következtetek arra, hogy a PARAGON HDD kezelő a Hiren's BOOT CD-n kezeli rendesen a partíciókat (semmi geometriai eltérést és hasonlókat nem jelez).Remélem tud valaki nekem valami okosságot evvel kapcsolatban mondani...!
Előre is köszönet minden hozzászólásért...!
Üdv...
S.L
-
Forest
tag
Kolso merevlemez problema:
Van egy 500GB-s WD kolso merevlemezem, de nem jelenik meg meghajtokent a sajatgepben es sehol. Mert nem?
A keszulek latszolag uzemel, a windows is felismeri, es kiorja hogy hasznaltra kesz. De nem jelenik meg, es ez windows ujratelepites utan tortent, elotte meg mukodott.
Van otletetek? -
bélanéni
őstag
Sziasztok,
az mitől lehet, hogy frissen telepített Windows XP alatt az egy szem winyóm (320GB WD SATA2) egyfolytában dolgozik? Kb. 2 mp-enként felvillan egyet, teljesen rendszeresen. És hallom is nagyon halkan hogy kerreg a winyó, tehát biztos hogy nem az érzékelő romlott el és csak a LED villog.
Nem ezért telepítettem újra a Windows-t, de a régi Windows alatt is ugyanez volt.
Sőt most cseréltem 2 IDE winyót 1 SATA2-re, és a régi 2 winyóval is ez volt.
Valami vírus lehet vagy ilyesmi? Ha valaki találkozott már ilyen problémával, legyen szíves írja le a tapasztalatait! Köszi!Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
lorant80
tag
Hy...!
Ha már a HB-vel játszol akkor nyugodtan ráeresztheted az Acronicsot is, manual modban probálkozz vele.... - (Hirens Boot CD-n lévő Acronics is rendesen lássa a particio-kat...( erre gondoltál?)
Tapasztalatom szerint mostanság a PM nem kedvel egyes vinyókat vagy inkább SATA vezérlőket! - egy 80GB-os ATA Maxtor külső USB cucc-al is ugaynezt csinálja...(Akkor most ezt úgy kébzeljem el, hogy a Partition Magic egy "s..r" program és használjam az említett két alkalmazást (Paragon, Acronics) és gondom nem lesz egy szál se?
Üdv...
S.L
-
tomp
félisten
Gyá percekig 4fokos volt a vinyó
-
Thrawn
félisten
50% esélyed van rá. Vagy igen vagy nem. Ha nem volt adatmozgás azon a területen akkor lehet. De szükséged lesz 300 GB szabad helyre egy másik vinyón.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
fasyrt
őstag
válasz liksoft #4795 üzenetére
No sikerült a gép közeélébe kerülni, és bányásztam a BIOS-ban is, eeket találtam:
Ide devices: pri.mas. 6366 MB (250 giga valójában több partíción, de egyik sem ekkora), a többi eszközt értelem szerűen nem detektálja, mert nincs.Ide drive timing (eszközönként válaszható lenne, ha több lenne): UDMA, PIO-0, PIO-4, Enhanced DMA
Ide options:
a.) Ide drive translation: enable/disable (E/D ezentúl)
b.) Secondary IDE controller: E/D (majd lesz multibay I-es kombo, és itt várom megjelenni)Ide DPS self-test: 84 perc az előzetes kalkuláció alapján futtatni, még sose tettem meg.
Mégpár érdekesség, ami nem tudom, hogy mi, és miért van itt (tekintve, hogy nincs pci csati a gépben [compaq ipaq-ról van szó]):
PCI bus mastering: E/D
PCI SERR# generation: E/D
PCI VGA palette snooping: E/DElőre is köszönöm a válaszokat!
A kérdés az, hogy miért nem megy az UDMA-3 (chipset ennyit tud), és minden benne volt vinyó csak UDMA-2-esen ment, kábelcsere volt és a kábel helyesen van bekötve, alaplap az alaplapin, vinyó masterre konfigolva a távolabbi csatin. Minden eszköz win telepítésnél egy kábelen lógott egy cd olvasóval, ami azóta le lett húzva, és az elsődleges ide csatorna el lett távolítva és felismertetve megint, de nem segített.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz liksoft #4881 üzenetére
Nagy általánosságban mit lehet mondani, mi a HDD-k alsó illetve felső hőmérsékleti maximuma?
Tehát mondjuk meddig melegedhet fel maximálisan egy vinyó, és beindításnál kb. hány fokos? (Pl. egy Maxtor, vagy egy Western Digital...ha már gyártófüggő a dolog.)
Értsd: mik az "egészséges értékek"? Mikor van az a pont, hogy a merevlemez túlmelegedett?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Véleményetek szerint befolyásolhatja a merevlemez zajszintjét az, hogy ha nagyon régóta nem volt formattálva, se töredezettségmentesítve, stb...? Azért gondoltam erre, mert végül is akkor elképzelhető, hogy a leolvasófejnek ide-oda kell ugrálnia.
Ha letörlöm, töredezettségmentesítem, formattálom, akkor csökkenhet a HDD zajszintje?Sk8erPeter
-
tomp
félisten
válasz Sk8erPeter #4921 üzenetére
A töredezettségmentesítés befolyásolja!
Nekem fél évig nem volt mentesítve, így tegnap elvégeztem. Előtte egy 500MB-os fájlnál is csörgött,csatogott,recseregett. Most meg síri csöndben másol még 2GB-os fájlt is.A melegedés: hivatalos infóból tudtam meg hogy 55-60fokig állítják be. azaz eddig mehet.amúgy a gyárban 1napra 100fokos kemencébe rakják őket. amelyiken észrevehető deformáció vagy károsodás az mehet a kukába
Nekem a beindulásnál 25fokos mind2 vinyó. -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Windows XP-t használok és Sata 2-es hdd-ket, az eseménynaplóban ilyen hibabejegyzéseket találok, FDISK ezen belül: (Forrás: Fdisk, Kategória:lemez Típus:figyelmeztetés, Eseményazonosító 57,) ez alatt az ablakban ilyen szöveggel, hogy,A rendszer nem tudta az átviteli naplóba vinni az adatokat. Lehet, hogy sérülés történhet. Mindíg windows indításakor kerül bele az eseménynaplóba, és teljesen véletlenszerűen! van, hogy csak 1 db de sokszor 5-6 ilyen hibát is bejegyez egymás alás!
Amikkel én próbálkoztam:
1: futtattam a windows FDISK-et hiba 0
2: Futtattam a hdd-gyártó saját dos-os diagnosztizáló programját, hiba 0
3: Lecseréltem a sata kábeleket
4: Eladtam 2hdd-met vettem egy újat, hátha ez a gond, (nem jött be)
5: sokszor újrahúztam az xp-t kipróbáltam windows szabvány ide driverekkel, és az nvidia driverekkel, semmi külömbség!Tehát most úgy vagyok, hogy egyáltalán nem tudom mi okozhatja ezt! Van egy teljesen új hdd-m, egy szűz rendszerrel és a jelenség véletlenszerűen meg-meg jelenik!
Remélem tud valaki segíteni
[ Szerkesztve ]
-
Amoroso
aktív tag
Havertől kaptam egy 40-es seagate-et 80%-os kondício, várhato élettartam 800nap a hdd sentinel szerint. Csak az a gond, hogy mocsok hangos! Olyan mintha fütyölne.
Ezt hogy lehetne kiküszöbölni, mert amugy jól működik. -
Sz.Miki
őstag
válasz Amoroso #4930 üzenetére
Nem ismerem azt a hdd-t lehet, hogy nincs is semmi baja, nem tudom mennyire hangos a sípolás, mert pl a samsung hdd-kre is jellemző, hogy újonan halkak, utána elkezd a motorjuk magas sípoló hangot adni!
Az újabb hd-k már folyadékcsapágyasak, tehát nem nagyon szokott velük gond lenni.
Tehát ez a sípolás nem tudom nálad mennyire erős! -
Rickenstein
senior tag
válasz Sz.Miki #4923 üzenetére
Google-val ennyit találtam (forrás):
Itt a megoldás ani_wink.gif , megkímélve téged a keresgéléstől: arrow.gif Nézd meg, ez alatt van! yes.gif
Hotfix Information
A supported hotfix is now available from Microsoft, but it is only intended to correct the problem that is described in this article. Only apply it to systems that are experiencing this specific problem. This hotfix may receive additional testing. Therefore, if you are not severely affected by this problem, we recommend that you wait for the next Windows 2000 service pack that contains this hotfix.To resolve this problem immediately, contact Microsoft Product Support Services to obtain the fix. For a complete list of Microsoft Product Support Services phone numbers and information about support costs, visit the following Microsoft Web site: http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supporthttp://support.microsoft.com/contactus/?ws=support (http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support)Note In special cases, charges that are ordinarily incurred for support calls may be canceled if a Microsoft Support Professional determines that a specific update will resolve your problem. The usual support costs will apply to additional support questions and issues that do not qualify for the specific update in question. The English version of this fix should have the following file attributes or later:
Date Time Version Size File name
---------------------------------------------------------
06-May-2002 13:12 5.0.2195.5265 42,256 Basesrv.dll
06-May-2002 13:12 5.0.2195.4928 708,880 Kernel32.dll
06-May-2002 13:01 5.0.2195.5740 1,687,424 Ntkrnlmp.exe
06-May-2002 13:03 5.0.2195.5740 1,687,296 Ntkrnlpa.exe
06-May-2002 13:03 5.0.2195.5740 1,707,776 Ntkrpamp.exe
06-May-2002 13:01 5.0.2195.5740 1,665,152 Ntoskrnl.exe[ Szerkesztve ]
PS C:\>_
-
Sz.Miki
őstag
válasz Rickenstein #4932 üzenetére
itt szó nincs FDISK -hibáról amit én írtam az egész más
-
Vaga27
csendes tag
Hali!
A páromnak a gépében volt egy WD 160Gb hdd. Kölcsönbe adtam az egyik rokonomnak és úgy adta vissza hogy csipogást hallok a vinyó felöl. Mi lehet a gond? -
liksoft
nagyúr
Ezt nemigen. Adatmentés esetén is necces a siker. Mechanikai sérülés várható, a WD meg ekkora kapacitás esetén ezt nem túl jól tolerálja. (Más gyártóé sem, de ennek mértéke gyártónként, szériánként különbözik.)
-
-
mopa
csendes tag
VAn két 250 Gigás winyom RAID0-ban. Alaplapi raid vezérlővel. Friss XP-t raktam fel aztán a driverek telepítésével járo egyik ujrainditás során többé nem idult el a gép.Az xp egy orán át indul(na) aztán ujraindul. A telepitőt el sem tom inditani. Fekete képernyo orákig.
Probáltam már win2003-mal, kétféle xp cdvel, kétféle vistával. A nap végére az egyik vista felismerte a winyot , de unallocated-nek.
Lehet eltünt a raid0-ám?
Na most én ezt nagyon nem szeretném, sok sok minden van (volt) rajta.
Van vkinek vmi ötlete? Mi lehet a baj? Hogyan mentehetném meg az adataimat? -
Adrian Mole
senior tag
A kérdésem az lenne, hogy a HDT725032VLA360 vinyómra a HD Sentinel a következő adatokat írja ki:
(egyebek mellett)
Maximális UDMA átviteli mód,150 MB/s (6)
Aktív UDMA átviteli mód,150 MB/s (6)
(illetve)
Maximális átviteli sebesség,29184 KB/mp
a teljesítménynél.
Ebből nekem az jön le, hogy SATA1 módban üzemel. A BIOS-ban elvileg SATA2 van beállítva.
Mi lehet a gond? HD Sentinel rosszul mér? Arra azért rájöttem, hogy SMART adatokon kívül a többi adatot akkor gyűjti, ha nem a háttérben futtatom. Hol tudom még leellenőrizni az átvitelt és a sebességet?Configom az adatoknál.
[ Szerkesztve ]
42
-
Adrian Mole
senior tag
Ja, még annyit:
Eszközkezelőben NVIDIA nForce4 SATA Controllernél:
primary channel - ezen van egy SATA1 vinyó, backup funkcióban üzemel, SATA1-nek jelzi is ki, az itt lévő tesztelésnél 60,2 mbps sustained speed
secondary channel - itt van SATA2 vinyó, amiről szó van, itt SATA2-nek jelzi ki, tesztelésnél 76,4 mbps sustained speed
Ettől megnyugodhatok már?
Egyébként főként azért érdekel a téma, mert nyomozom a tuner képének akadását.42
-
Thrawn
félisten
válasz Adrian Mole #4948 üzenetére
A tuner képe szerintem magától a chipsettől akad, anno az nForce 4 Ultrás lapommal folyamatos akadásokat és fagyásokat tapasztaltam. Csak egy új lap hozta helyre
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Adrian Mole
senior tag
Nebaaa. Ez most úgy hiányzott, mint léggömbárúsnak a nyílzápor. Semmi humorom nem lenne komplett gépet cserélni (csak alaplapot nem nagyon vállalnám be, pláne, hogy S939-eset vszleg csak nF4U-ban kapnék újonnan).
Persze azért köszi
Szóval az idézett értékek hdd szemponból tulajdonképpen jók?42
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- WD RED SA500 SATA 2TB
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest