- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
-
csatahajós
senior tag
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy tudtok-e róla hogy létezik valami olyan átalakító/kábel amivel egy U-ATA 100-as laptop HDD-t valahogy fel lehet gyömöszölni egy öregecske Asus A7V8X-X lap IDE vezérlőjére?elvileg a HDDn van egy széles érintkezősor (kétoldalas) és mellette még négy jumpertű, kettő gyárilag "hozzágörbítve" a másik kettőhöz. Egy Dell D600-as notiból jön és így van gyárilag.
Valakinek valami ötlete? Előre is köszi. -
volvoguy
addikt
üdv.ha 250gigás vinyóban gondolkozom ,akkor azt egytányéros, vagy kéttányéros szériában érdemes beszerezni? melyik a jobb?
köszi
üdvAsus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Imco
őstag
válasz csatahajós #4502 üzenetére
Hi!
Ha jól értelek akkor erre létezik kábel és müködik is mert már használtam néhányszor!
Hirtelen ezt a két képet találtam elsőre!
1-2 ezer forintos tételek!"2,5 hdd adapter" a googléba és 163000 magyar találat van rá! Kép is gazdagon most, hogy jobban megnéztem!
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
Google 3. a listán, talán ez nem reklám!
1499 kavicsért osztják!Üdv! Imco
-
Csapi007
veterán
Hello
Ilyenkor mit leht tenni?"Csak úgy mondom"
-
cucclee
tag
Hello!
Pár hete írtam egy problémáról ami mostanság is fenn áll ,de már teljesen biztos hogy nem a hardveres tunning miatt ,ugyanis minden alapjáraton megy(a gépem adatainál nincs jól -most 2500Mhz a proci a memória 358Mhz)
A probléma lényegépben az hogy különösebb ok nélkü lefagy a gép mondjuk naponta egyszer.A konfiguráció szeptemberi ,de a hdd újabb. A korábbi hdd-vel(maxtor diamond 9 plus) is mindig lefagyott ,de az az utolsó köröket járta ,amit a smart is több adatban jelzett. akkor ezért fagyott ,ami egyébként hallható is volt ,hiszen gyakran erőteljes kattanások jöttek lefagyás elött a hdd-ből.
Most van egy új western digital winyóm ,ami látszólag tökéletes ,ennek ellénére sokszor lefagy. Természetesen a windows friss ,elméletileg más hardvers gond nincs. A smart tökéletes ,és a wd biosos tesztprogija ,és a hard disk sentinel tesztjei sem találnak hibát. Általában proci terhelés nélkül fagy le (megy a uTorrent ,winamp ,firefox ,skype ,msn). Még egy dolog ,a merevlemez sataII csatolós ,és ugye nagyon halkan kerreg vagy recseg nem tudom mi a jó szó rá ,és az változó hogy lefagyásnál milyen hangot ad. Valamikor semmilyet(általában) ,van amikor csak zúg(nem olyat amikor dolgozik) ,de az egyértelmű hogy a hdd nem dolgozik lefagyáskor(a lámpa sem villog). Valahogy ki kéne szűrnöm a hdd-t ,mint probléma forrást.
Az az igazság ,hogy most ara gyanakszom hogy nem az új hdd a hibás ,hanem a memória ,mert az kezdetektől fogva ugyan az(és ugye a lefagyás a maxtor winyóval is fenállt). Szóval lehet mindig is az miatt fagyot ,nem is a hdd, miatt.Köszi a tippeket ,és bocs hogy kicsit hosszúra nyúlt
[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
válasz Csapi007 #4508 üzenetére
Jártam már igy néhányszor!
Pl, ha SATA vinyót nem ismeri fel, vagy ha külső e-sata rackbe van, vagy ha - ne adj isten - rossz! Legfrissebb verziót probáld! Ha továbbra is ilyen akkor Acronis Disk Director Suite 10.0 vagy Paragon Partition Manager szoftverekkel érdemes kisérletezni!
Sajnos a PM -szvsz- nagyon érzékeny a problémás hddvel is!Üdv! Imco
-
raskolnikoff
őstag
Üdv!
Volt egy jól működő rendszerem, miszerint egy samu 160as vinya meg egy hita 500as. Vettem egy Raptort és elkezdtem wint telepíteni, de vmiért szokás szerint a vga nem akart képet adni (ilyenkor általában slot tisztítás segít rajta, bár elég fura még így is...) Mellesleg ha a vga nincs még becsavarozva akkor balra-jobbra van egy "kis" holtjátéka...olyan mintha vékonyabb lenne a vga csatlakozófelülete. (Vagy a PCIE 2 az vékonyabb?!)Na mindegy, emiatt a szarakodós malőr miatt a windóz installal már előrébb jártam, ergo a samun lévő wint már nem ismerte fel, ahogy a hitán lévő vistát sem. Az elég bosszantó, mert azt még javítani sem engedi, csak bejön az a szar cmd.exe ablak és kész... (XP RLZ)Mivel voltam olyan barom hogy elfelejtettem előre letölteni az ethernet drivert, így rehabilitálnom kellett a régi wint a samuról. Namost a sok dugdosás közben valószínűleg kicsit helyet cserélhettek a SATA csatlakozók (a raptor végig ugyanott volt, és a samu is ugyanott). Jelenleg az a helyzet hogy halvány elképzelésem sincs hogy miért nem tudja egyszerre kezelni a 3 vinyót. Ha rajta volt mind akkor felajánlotta hogy válasszak a 2 XP közül. Ha az újat választottam akkor a bal felső sarokban egy villogó kurzorban ki is merítette a win xp-t. Ha lehúztam a hita vinyót akkor meg betöltötte!!! Ezek után összecseréltem a samu és a hita kábeleit (a net már meg volt oldva és nem kellett már a régi xp). Hát a régi xp-t most már nem is ajánlotta fel (ez nem is annyira érdekel) viszont megint nem tudja egyszerre a hármat! Megáll a win betöltés előtt annál a résznél amikor azt írja (írná) ki hogy update success. Vmi pontpontpont és ott vége. Ugyanez a helyzet volt akkor is amikor a samut (régebbi xp)lehúztam. Rájöttem hogy ha engedélyezem a floppyt (tehát none-ról visszaállítom 1,44-re) akkor továbbmegy (de így is csak 2 vinyóval, raptor és hita!!) A BIOSban a report no fdd-t yesre állítottam már előre de ott van ez a másik beállítás hogy mi legyen az A:\ és ott ha beállítom 1,44re akkor megy az uj xpm. DE csak akkor.
Vkihelp me hogy mi a franc van...hogy kössem át vagy vmi, mert ez kicsit gáz. A Vista megmentésére is elfogadnék vmi jótanácsot...
Alaplap: Abit ab9 pro.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Qkackca
őstag
Olyankor mivan, mikor nem indul el a gép de csak akkor ha benne van egy adott vinyó?
Ha nincs az benne, vagy másik van benne, semmi baj sincs.
Próbáltam úgy is hogy elinditottam a gépet, majd mikor betöltött a win rádugom (sata a drága), de csak annyit érek el vele hogy levágja a tápot azonnal. Ha ezzel együtt akarom elindítani akkor pedig max forog egy lapátnyit a procihűtő meg a tápventi és semmi....
Két külön gépben is kipróbálva fennáll ugyanez.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Qkackca
őstag
-
Imco
őstag
-
cucclee
tag
Úgy néz ki a memóriának semmi baja. Az Ultimate boot cdről futtattam a Memtest 3.3-as verzióját 13 órán át és semmi probléma ,nem fagyott le. Azon gondolkozom ,lehet valami szoftver okozza ,esetleg valami szükséges alakalmazás le van tiltva a szolgáltatásoknál????
Nem tudom ,elég tanácstalan vagyok. -
pubwart
aktív tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan problámám lenne, hogy keresek egy programot ami úgy tud formázni, hogy beállítom,h ogy melyik szektortól meddig formázzon.
És esetlegesen és össze is fűzi ezeket egybe, a kimaradt nem formázott szektorok persze formázatlanul maradnak.
köszike
Where you go how is up to you
-
gardener
senior tag
Bad sectorok mitől képződnek egy hdd-n?
-
cucclee
tag
Hello.
Tud valaki mondani western digital winyóhoz biosos vagy windowsos tester progit) a gyárin kívül). Köszi. Meg kéne valam nagyon jó kis ram tester( a memtestet már próbáltam). Az előbbi problémámra sajnos továbbra sincs más ötletem a tesztelésen kívül...
Kösz mindenkinek
-
Qkackca
őstag
válasz liksoft #4522 üzenetére
Köszi a választ.
Mitől lehet zárlatos?
Egyébként kipróbáltam még egy gépben, és mostmár vmi égett szag is előjött a tápcsati küröl...lehet még vmit kezdeni ezzel vagy csak papírnehezéknek jó?http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
audi100td
nagyúr
válasz cucclee #4525 üzenetére
hali,
próbáld meg ezt: Link
Ezzel a programmal tudod tesztelni a Cpu-t meg a ramot egyszerre.
Használd ezekkel a beállításokkal: Test: Blend , Priority: 7 , hagyd pár órát futni, közben nem árt figyelni a cpu hőmérsékletet pl. everest-el, az is lehet hogy a procid melegszik túl, főleg ha húzva van. -
volvoguy
addikt
üdv. megtudnátok nekem mondani, hogy kell e SATA2 vinyó és IDE dvd esetén jumpereket használni? köszi
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
cucclee
tag
Azóta amióta írtam nem fagyott le viszont a hdd health nevű progi változást jelzett a smart-ban. Az egyik bekapcsolásnál a spin up time értéke 183-ról 182-re változott ,csináltam egy biosos quick testet és a következő bekapcsolásnál 210-re ugrott. Viszont így gépezés közben állandó ,csak bekapcsnál változott(de eddig soha ,legalábbis nem tudok ról ,pedig gyakran néztem). Azt tudom hogy ezt az érték újraszámolódik egy bizonyos idő után ,de ez lehet emiatt? Egyébként 247órát ment eddig. Most (és eddig mindig) a hard disk sentinel az értékek alapján 100%-ra ítéli a kondíciót.
Igazából hiba ez a változás? -
volvoguy
addikt
üdv. létezik oylan ,hogy a win98 telepitőlemez, amit formatáláskor, bootoláskor, és feltelepitéskor használok, nem képes kezelni a 250gigás sata2-s vinyóm?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
M.W.H
aktív tag
MBR problémára valami? megoldás?
Mad W. Highflyer
-
wakh
csendes tag
hello!
az a problémám,h ma mikor felkeltem, nagy boldogan láttam, hogy a kis tegnap telepitett vista barátom ismét támadott és megölte a 400gb-s hdd-met (nem azt,amin a rendszer van). nem lát belőle semmit, Bios is Hard disk error-t ir bootnál. gondolom nincs minden veszve,mivel ha arról bootolok (van rajta elvileg egy xp) akkor el is indul az xp boot,de kihal közben. próbáltam data recovery programokat, de nem volt hasznos egyik sem ( I/O Error, stb) hd tune tesztet csináltam, bár nem nyomtam végig mert az első 10% mind damaged volt. getdataback teszt most megy,de I/O Error Unknown Errort ir minden 64. szektornál
vistából nem tudtam még semmit csinálni vele, mert a beépitett lemezkezelő béna, a paragont pedig még nem tudtam megszerezni (tudtommal ez megy csak vista alatt).
nincs valami tanácsotok,ötletetek, tapasztalatotok ezügyben?
nagyon megköszönném, mert minden de minden iszonyat fontos adatom csurig volt a winchivel, egyedül a szemét vistám és az összes simpsons részem élte túl a csapást
köszi szépen nagyon a segitségeket!
szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest