Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Sam8888 #47546 üzenetére

    SATA - USB között nem minden esetben tökéletes a kompatibilitás, igaz ez az egyik / másik csatolón particionált merevlemezekre is. Illetve pl. GPT | 2 TB+ felállásnál is lehetnek gondok. Viszont, hacsak pl. nem valami spéci hardveres titkosítást alkalmazó külső házban volt a HDD, akkor normál esetben használhatónak kellene lennie a teljes tárolókapacitásnak SATA-n is. Illetve max. egy újraparticionálásra lehet szükség.

    Ha Windows alatt próbálod, akkor mit mutat a lemezkezelő, tudnál betenni egy screenhotot róla? Illetve akár másik OS, pl. egy pendrive-ról bebootolt Live Linux alatt is rá lehetne nézni a GParted programot használva.

    Ha valóban csak 238 GB-ot ismer fel mindkét OS, és nem a hardver (gép) túl régi, valamint másik SATA porton is ez a helyzet, akkor még pl. a MaxLBA állítgatása jöhet szóba. Korábban egy hasonló problémát másnál ez megoldott.

    Legközelebb egyébként jó lenne 1 kérdést 1 helyen feltenni, mert így kissé zavaró, hogy egy másik topikban is követni kell a fejleményeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák