Új hozzászólás Aktív témák
-
eketomy
senior tag
válasz szente #23954 üzenetére
Hát azt sztem sehogy, ha átvált PIO módba akkor az alaplapi vezérlővel lesz gond, az csak úgy magától nem állítódhat el, hacsak elnem felejti a beállítást mondjuk egy gyenge elem miatt!
Egyébként a hdd-t érdemes lenne még valami mással is letesztelni pl: egy HDTune Error Scan-el hogy teljesen kizárd hogy nincs-e több hibás szektor, ill. ha mondjuk van pár hibás szektor ami kb egymástól nem messze vannak akkor érdemes lenne azokat elzárni, hogy ne tudjon hozzáférni ezáltal kizárod a további hibás szektorok esetleges növekedését. (mondjuk az is igaz, hogy ha annyira rossz már egy winyó akkor annak így is úgy is mind1)Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
liksoft
nagyúr
válasz eketomy #23956 üzenetére
POI módba adatátviteli hiba miatt vált. Nem a BIOS hatásköre. Hibás controller, adatkábel, tápellátás okozhatja. Megszüntetése meg az eszközkezelőben a driver eltávolításával, gép újraindításával lehetséges (ahogy már sokszor leírták).
Jelen helyzetben a tápegység és adatkábel cseréje javallott. Mivel feleslegesen nem óhajt költeni, így marad ugyan a drágább, de talán biztosabb első lépés a tápegység cseréje. Utána lehet tovább tesztelni, és a fennmaradó problémákat orvosolni.
Szerk: Lehetőleg egy teljes belső takarítás, érintkezők tisztítása javallott.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
berbatov2
senior tag
Soha nem volt még hdd problémám, de a windows 7 ma egy hibaüzenettel lepett meg bekapcs után. Röviden: azonnali merevlemez csere szükséges+ biztonsági mentés protokoll indítás.
Leszedtem egy hd sentinelt ( bár soha nem használtam még, csak apróba sokat olvastam, hogy ilyet kell kérni hogy jó-e a winyó) és ez lett.
Segítenétek, hogy mi a teendő? -
szente
addikt
-
Lyndon
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémámmal kapcsolatban. A gépemben egy Maxtor SATA-s HDD van, és amíg csak ez az egy van csatlakoztatva, addig problémamentesen bootol a rendszer. Viszont be akarom kötni a gépre régebbi Hitachi IDE-s HDD-met is, amin csak adatok vannak (tehát bootolható oprendszer nincs). Amint mindkét HDD a gépben van, már nem bootol a rendszer, sőt a BIOS-ban is csak az utóbb bekötött IDE-s Hitachi-t látom. Jumperolni próbáltam a Hitachit, már több verziót megcsináltam, de eddig nem sikerült. A SATA-s Maxtoron nincsen jumper lehetőség, ha jól néztem.
Fontos lenne, hogy működjön mindkét HDD-vel a rendszer. van valami ötletetek?
A Hitachiról bővebb infók itt vannak, pontosan ez a modell az:
http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/products/Deskstar_7K80
(HDS728080PLAT20)
Az alaplapom Asus M2N, oprendszer Win7.
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
-
berbatov2
senior tag
válasz Silentfrog #23963 üzenetére
Így van sajnos 30s után leállt "sikertelen és tárolási/ mozgatási...." hibaüzenettel.
-
-
berbatov2
senior tag
válasz Silentfrog #23965 üzenetére
Délután rákeresek erre a progira köszi!
-
szandisas
őstag
Kihívások az életben:
Adott egy HDD Samsung MH 500 LI
Néhány nappal ezelőtt készült róla egy riport, amin 100/100as.
Most 100/96, azt állítja, hogy van 4 hibás szektora. A HD tune nem talál hibás szektort. A HD sentinel is írja, hogy van hiba.
HDD regenerator nem talál hibát
checkdisk szerint is jó.
Na ilyenkor mi van?aláírás
-
Lyndon
tag
-
berbatov2
senior tag
válasz Silentfrog #23965 üzenetére
update!
Ma sajnos a hideg indítás már nem sikerült, boot megy a windows 7 kezdő üzenetéig utána feketeség és halál. Kb 4. próbálkozásra összeszedte magát, "megvásároltam" a hdd regeneratort, lefutattam( 4 óra) kijavított 39 bad sectort.
Ujraindítás és sajnos vége csak az első mondatban leírtakig jut el a winboot!Tanácsot szeretnék kérni, mit kellene most csinálnom.
1. Először is az a kérdés, hogy biztos hogy tönkre ment e a hdd-m?
2. Van még 2 év gari a winyóra hova mentsem az adataim, nem akarok feleslegesen venni még egyet, mert ha gariztatás után visszakapom akkor már lesz 2 winyóm?Please segítsetek már mi a megfelelő eljárás ilyenkor!
-
berbatov2
senior tag
válasz Silentfrog #23972 üzenetére
Nem gondoltam h mérvadó, mert a cél az hogy ne szívjak a gariztatással, adatok mentésével, win újra telepítéssel stb. A fő cél a winyó megmentése volt.
Most akkor ezt cserélik = ugranak az adatok, vagy javítják? Tényleg fogalmatlan vagyok ebben, mit csináljak? -
Silentfrog
veterán
válasz berbatov2 #23974 üzenetére
Ilyen állapotú merevlemezt én simán vissza vinnék,vissza is vittem,sőt nem csak a program mutatja,hogy rossz hanem nem is megy a géped vele normálisan.
Ha nincs messze a szerviz akkor érdemes bemenni megmutatni nekik a hd sentinel képet és ha rendesek akkor adnak valamit addig amig szervizbe lesz a hdd.
Egy másik működö hdd op.rendszere alatt ha hozzárakják a te merevlemezedet akkor az adataid magy valoszinűséggel kinyerhető.
Érdemes felvenni a kereskedővel a kapcsolatot,mert tényleg az eladótól függ mennyire segitőkészek. -
berbatov2
senior tag
válasz Silentfrog #23976 üzenetére
Akkor elkezdek emailezni a kiskerrel!
Köszönöm a segítséget! -
-
berbatov2
senior tag
válasz Silentfrog #23978 üzenetére
Még1X Köszönöm már el is küldtem, majd megírom mi lett!
-
realist
őstag
WD Caviar Blue 1 TB (WD10EALX) inicializálni, particionálni szeretném. EASEUS Partition Master (legfrissebb) próbálkoztam, de 1.82TB -nek látja a hdd-t, és nem tudok vele semmit kezdeni.
HD sentinel a helyes méretet látja.Szerintetek miért ill. milyen progival érdemes próbálkozni?
op. win7 sp1, alaplap Asus P8Z68-V LX
kösz a válaszokat!
-
liksoft
nagyúr
válasz realist #23981 üzenetére
A W7 beépített lemezkezelője miért nem jó? Érdemes azt használni mindaddig míg elég a tudása, mert saját magával kompatibilis. Más programok esetén azért előfordulhatnak hibák.
Aha. Akkor a drive vagy hibás, vagy a driver nem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
valaki javasolta, hogy a WD my bookból (tehát külső vinyó) vegyem ki a SATA-s HDD-t, mert most nagy drágulás volt, és új konfighoz épp passzolna, akár ideiglenesen is.
Beraktam a házba, nagyon érdekes, hogy az 1 TB-s HDDre a Win7 telepítője kiírja, 96x GB-ből ugyanennyi szabad. De előtte egy fél nappal használtam a vinyót, és majdnem tele volt adattal. Ha valami Win PE alól total commanderrel, mással megnézem az eszközöket, nem is látja ezt a korábbi HDD-t.
Természetesen nem írtam kiszerelés után rá semmivel, lehet, az adatok csak a vinyókeret (USB-s csatijú) chipjével olvashatóak csak?Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
pigsty
aktív tag
válasz liksoft #23988 üzenetére
hehe, tudtam nem lesz ilyen egyszerű
Köszönöm a választ!
nem, szerintem nem írt, nem engedtem, .. ezt a titkosítást nem lehet valahogy kikerülni? Visszarakom, megnézem. Csak mert jelenleg nincs 1 TB szabad kapacitásom, átmenteni oda az adatokat. De akkor lehet, veszek egy SSD-t rendszerkötetnek, a WD meg egyelőre marad externalnak.[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
liksoft
nagyúr
-
pigsty
aktív tag
válasz liksoft #23990 üzenetére
Viszont nem kéne biztonsági mentést is tartani? Ez így egy példányban nem "életbiztosítás"!
De. Csak átmeneti csóróság miatt rulettezek.moonguru: ez is jópofa szolgáltatás, jó, végül is csak töltögetéses (ritka, kiadatlan filmek) a tartalom, miért ír bele, ha nem használom ténylegesen? na majd este meglátjuk
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
liksoft
nagyúr
válasz pigsty #23992 üzenetére
Azért, mert nem találja a kódolás miatt a partíciós bejegyzést és annak azonosítóját. Így joggal hiszi üres, most vetted a boltban. A hardware besoroláshoz meg azonosítót tesz rá ebben az esetben. Ha szerencséd van, nem cseszi el a többi adatot, de mivel ez az azonosító a szektorban megelőzi a partíciós bejegyzéseket, jó esélyed van rá, hogy a szektor hátralévő részére is kihatással van.
-
Lyndon
tag
Sziasztok!
-
válasz Lyndon #23995 üzenetére
Olyan tippem van hogy valszeg a boot-sorrend nem jó.Az új biosok a boot-sorrendet eszköztípusonként csoportosítva tárolják.Ha bekötöd az IDE HDD- t az ugrik elsődlegesre, innen nem tud bootolni.Van egy külön HDD boot-sorrend opció is, ott kell hogy lásd mindkét vinyót, és itt kell a satást első helyre venni.Ha ott nem jelenik meg a satás akkor valami más gubanc van.Ha egy IDE meghajtó lóg a szalagkábelen annak meg mindegy hogy master vagy slave a jumperelése, meg kell hogy jelenjen a biosban és nemigen zavarja a satást.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Van egy Asus A7V600-X deszka. Rá van kötve egy SATA merevlemez, amiről a WinXP elindul. Újra telepíteném az XP-t, de a telepítés megkezdésekor a mocsok nem látja a merevlemezt. Másikkal is próbáltam. Hogy a francba tették rá a rendszert anno? Nekem miért nem sikerül?
Ha valaki tud segíteni, nagyon örülnék neki, sőt, meg is köszönném! -
djculture
félisten
válasz jobbacsabba #23998 üzenetére
A sata drivert telepitéskor kell beadni floppy lemezről az f6-al. Mikor kiirja hogy más gyártótol való sata driverhez nyomja meg az f6 ot blabla... De a drivert bele is lehet integrálni a telepitőbe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest