Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48568576

    törölt tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni. Pár napja vásároltam egy Asus Vivobookot (S széria, S533 EA modell), és amikor a Samsung 4K TV-re kötöm HDMI (2.1-es) kábellel, és az opciókon belül kiválasztom az UHD Color-t, akkor egyszerűen nem fogadja el a HDR funkciót. Korábban asztali gépem volt (Asus RTX 2060-as kártyával), és ott semmifajta probléma nem volt. Érdekes, mert van még egy Fujitsu R726-os kis masinám is, és azon is kipróbáltam, de ott meg átküldi a jelet! Viszont az régebbi konstrukció, ez a Vivobook pedig szinte még friss. 11. generációs Tiger Lake CPU, Intel Iris XE integrált GPU.

    Írtam ez ügyben az Asus-nak is, akik azt mondták, hogy vélhetően a videókártya kábeles hardverlimitációja okozza a gondot. Szerintük nem bírja ezt a felbontást, ami érdekes, mert a 4K-s formátumot még a Fujitsuban lévő UHD 520 is vitte (fentebb írtam hogy még az UHD Color-t is tudta fogadni), igaz akadozva, de az Intel Iris gond nélkül birkózik meg ezzel a felbontással, itt pedig nem észleli.

    Szerintetek mi okozhatja a gondot? Kipróbáltam már a TV többi portját is, hátha az a probléma, de sajnos nem működik. Próbálkoztam a képfrissítés kalibrálásával, BIOS frissítéssel (ez annyiban segíttet, hogy amikor UHD Colorra állítanám, most már nem villog szüntelenül a laptop kijelzője), az Asus oldaláról a chipsetek letöltésével és telepítésével, egyéb HDR-es beállításokkal (Windowsban, külső programokkal, mint pl. a madVR).

    HDMI kábel lenne a gond, vagy valóban az integrált Iris a szűk keresztmetszet? Vagy bezavarhat ezen laptop HDR képessége? De érdekes, mert gyönyörűen, akadás mentesen játssza le a 4K tartalmakat. Kár lenne érte, mivel nagyon jó kis masina, komolyabbat pedig nem szerettem volna venni, amiben erősebb dedikált kártya van, mivel már nem játszom. Így is szép a 4K, de a HDR plusz funkciója miatt azért persze elmarad a teljes pompájától, és így a madVR sem működik (nem vált át HDR képre, amit tudtam váltogatni a KM Playeren belül).

    Köszönöm előre is a segítségeteket, és elnézést a hosszú kommentért!

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák