- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Most megont felraktam a friss MPC-ot és a madVR-t kíváncsi vagyok, ha az új Nvidia drivert felrakom jó lesz-e HDR-SDR konverzió (tone to map). Új driver esetén kivilágosodik a kép. Projektoron jobb a SDR ezért használom ezt a funkciót.
-
santiago7
csendes tag
Sziasztok lenne egy samsung qe55q60t tv-m mi a legjobb a film lejátszásra ? DLNA-n küldök gépről filmet sokat gondolkozik és tekerni a filmbe szinte lehetetlen servion néha azt írja ki ellenőrizze hálózati kapcsolatot.( már kezdem megbánni hogy megvettem a tv-t)
Előtte lg-m volt lg smartshare és minden ment mint a karika csapás -
Bodor
veterán
Most állítok össze egy új asztali gépet, és az alábbi felhasználásra keresek megfelelő videokártyát. Játszani nem fogok a gépen!
100-130 GB-os x265-ös (HEVC) filmek zökkenőmentes és kisebb processzor terheléssel való lejátszása ( SSD-ről)
Dell S2719DGF monitor: ( 2560 × 1440 képpont 155 Hz-en (DP túlhajtás)
2560 × 1440 képpont 144 Hz-en (natív HDMI 2 / DP)
2560 × 1440 képpont 60 Hz-en (natív HDMI1)
1 db HDMI (2.0-ás verzió)
1 db HDMI (1.4-es verzió)
1 db DP 1.2 és egy Panasonic FZ-800-as UHD Oled tv lenne rákötve, tehát HDMI 2.0 kimenet ( akár kettő is, vagy 2 db. DisplayPort szükséges lenne). Processzor : INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200 , Alaplap: MSI Z490-A PRO.
A gép összerakós topikban 130-160K-s kártyákat ajánlottak, ( Sapphire Pulse RX 5600 ??) , én úgy max 50-60k-t szánnék rá, de örülnék ha olcsóbban kijönne. Ami még nagyon fontos lenne, hogy az árkategórián belül a legcsendesebb kártyát szeretném! Köszönöm az ajánlásokat![ Szerkesztve ]
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A MPC-HC teljes képernyő kapcsolás,
mi a különbség : F11 és a Alt+Enter
kapcsolás között? -
tobias88888
őstag
Próbálnám beállitani a HDR->SDR átalakitást monitorra, de nem annyira jön össze. Bal oldali az SDR, jobb oldali az átalakitott HDR videó.
Avagy érdemesebb a LUT-os megoldást használni? Ha igen, honnan lehet leszedni hozzá minta fájlt?Edit: Úgy látom, hogy a calibration fül alatt kell még szórakozni kicsit
Edit2: Az SDR-t is változtatja a calibration, szóval nem az lesz a megoldás. Az lenne a cél, hogy a HDR és az SDR kb ugyan olyan legyen (most ugye lilás a HDR -> SDR kép)[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
Soha életemben semmit nem vennék az ipontól..
Több hónapig volt náluk a visszaküldött garis kártyám és hetente 2x hívtam őket, soha nem vették fel a telefont.. Annyi szóljon a mentségükre, hogy egy nyár VGA nélkül.. után visszafizették az árát, olyan indoklással, h nem javítható. Zörgött a venti benn btw.#31113tobias88888ÚjVálasz2020-12-11 12:28:49
A LUT minden egyes kijelzőhöz külön van generálva kalibráló eszközzel, amennyiben én jól tudom. Semmi értelme letölteni hozzá mivel nincs két egyforma panel.[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
Ez ok. A kérdés az, hogy van e olyan módszer, amivel egy az egyben át lehet alakitani a HDR-t SDR-re? Képes erre a MadVR? (van pár formátum)
Ez szerintem teljesen kijelző független dolog kellene hogy legyen. Konkrétan a fenti képnél az L betű alatt a #002a7d szin helyett #272f78 szerepel, ami sokkal lilásabb.[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz tobias88888 #31115 üzenetére
Am ez lehet nálam BUG.. de én nem tudok rákattintani a képedre, csak itt látom "kicsi" formátumban.
Szerk.: Kép megnyitása új lapon.. ez megy.[ Szerkesztve ]
-
santiago7
csendes tag
válasz SunMount3r #31103 üzenetére
Bővebb infót tudnál adni hogyan használhatnám így?
-
venom8888
őstag
Oksa , koszi sracok.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz TeeJay #31124 üzenetére
A Remux a legjobb, érintetlen minőség. Bármilyen átkódolt verzió csak ronthat rajta képminőségben.
tobias88888: Szerintem a HDR->SDR konverzió sosem működhet tökéletesen, mert nincs rá semmilyen szabvány eljárás. Viszont szokott itt a Topic-ban írni valaki, aki szerint MadVR-el még jobb is, mint a natív SDR, na ő kellene neked, hogy mit kellene átállítani...
[ Szerkesztve ]
-
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: HDR film nézése közben időnként akad megakad a kép, és a statisztika szerint frame-et is eldob. Végigcsináltam az összefoglalóban található leírást, és az után van ez a probéma.
Az összeállításom:
Gigabyte Gt 1030 (DDR5), HDMI 2.0 kimenet (4k60hz-8bit-en megy a desktop, azzal nincsen baj).
HDMI kábel tudja a 18Gbit/s-et a csomagolása szerint.
Processzor: i5-9600k, ezzel nem lehet probléma
Memória: 16Gb
Oprendszer: Win10Monitor: Benq EW3270U
A filmet (Mandalorian egyik része) elindítom, és átváltom nagy képernyőre, 5-10 mp-ként akad egyet, és a kártya is nagyon pörög, talán a render-queue ami alacsony értékeket mutat. A kép szép, éles, azzal meg vagyok elégedve.
Kell valami extra beállítást alkalmazni? Azt tudom, hogy a HDMI-nek nem kéne támogatnia a 4k60Hz, 10 bit-et RGB-esetén, ez lehet baj? MadVR-t használata az ami túlterheli a kártyát, azt kéne állítgatni?
Visszaolvastam a topikot, másnak is voltak hasonló problémái, de megoldást nem láttam/találtam.
Előre is köszi!
-
PuMbA
titán
válasz gusztafszon #31127 üzenetére
Összefoglalóban megcsináltad a madVR beállításokat is?
-
balazska92
senior tag
Hello, ismét én megy a film lejátszás az új 1080 ti kártyával, hdr stb minden ok. Viszont mintha a hang el lenne csúszva a képhez képest, és csak akkor, ha a tv-n megy a videó, ha monitoron megy akkor rendben van. Mi lehet?
-
PuMbA
titán
válasz balazska92 #31130 üzenetére
Ja, mert ha TV-n nem PC, azaz monitor módban van, akkor a képfeldolgozási idő miatt 80-100ms-el csúszik a dolog, hiszen egy TV-n csomó képbirizgáló beállítás van, ami monitoron nincs. PC mód viszont csak 60Hz-en van, ha jól tudom, tehát a madVR-be beírt frekiváltás sort ki kell törölnöd és a TV-n meg beállítani a PC módot.
gusztafszon: Maradj 8 biten.
[ Szerkesztve ]
-
gusztafszon
csendes tag
Újra megcsináltam, teljesen előről indítva az egész telepítést, most jónak tűnik, nemtudom tegnap este mit rontottam el. Egy kérdés: A monitorm 10 bites (8+FRC), viszont csak akkor engedi 10 bitre állítani az NVIDIA kontrol panel, ha átállítom előtte 422-re (és limitedre) (HDMI limitáció). A MadVR 8bit + RGB-re állítja. Ha kilistázom film közben, ennek megfelelően van kiírva a monitor beállítása.
Mik itt a javasolt beállítások?
-
Hohocali
aktív tag
Radeon 5700 / 5600-at felejtsd el filmnézésre, ha HDMI-vel csatlakozol. Nekem volt 5600-am, és a hang "pattogott" vele. Tartalom függő volt, volt hogy ritkán, volt hogy pár másodpercenként. Év elején vettem, és nyárig vártam, hátha javítják (addig a szekrényben állt). Aztán meguntam, és eladtam. Itt olvashatsz a problémáról, ahogy nézem, máig nincs megoldás rá.
RX560 csendes, és működik kisebb bugokkal. MadVR-hez elég gyenge. Nekem most NV 1060 van, és rendben van ez is (szintén vannak kisebb bugok). Használtan 50k körül tudsz venni.[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
PuMbA
titán
válasz balazska92 #31134 üzenetére
Fogalmam sincs, az a TV leírásában van benne Töröld, de úgy is csak a TV-nél volt értelme megadni, monitorod úgy se tud 24Hz vagy 30Hz-et...
-
balazska92
senior tag
Nem tudtam, én csak megcsináltam az összefoglalóban leírtakat. De akkor ezek után leírom fixen, lg 65 4k tv-n szeretném nézni a filmeket Szóval a madvr-ban a megadott sort kitöröltem. A tv-n hdmi ultra deep color be van kapcsolva, illetve szakértő sötét mód volt eddig beállítva, viszont átállítom akkor game módra, gondolom ez jelentené a pc módot.
-
PuMbA
titán
válasz balazska92 #31136 üzenetére
"viszont átállítom akkor game módra"
Nagyon valószínű
-
Calogero
addikt
válasz balazska92 #31136 üzenetére
A HDMI cimkét kell PC módra állítani
-
PuMbA
titán
válasz balazska92 #31139 üzenetére
Én rákerestem, hogy LG PC mode és tényleg van ilyen Egyik találat: "LG UK6300 PC Input Label". De a TV leírásában tuti megtalálod.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
-
Srob
tag
-
Hohocali
aktív tag
Amit érdemes lehet tudni (legalábbis nálam az LG UH8507 (=8500 rtings.com) TV-nél így van):
- ha az input címke nem PC, akkor a TV nem kezeli a 4:4:4 színtartományt, csak a 4:2:0-át. Hiába ad a PC 4:4:4-et, azt lekonvertálja.
- ha az input címke PC, akkor a TV kezeli a 4:4:4 színtartományt. Ilyenkor
viszont nem elérhetőek bizonyos beállítások, pl. interpoláció.Input lag szempontjából majdnem megegyezik a 'nem PC címke/Game' beállítás a PC címkével a fenti különbséggel. 4:2:0 esetén jobb az input lag, azaz a 'nem PC címke/Game' üzemmód.
Arra nem emlékszem, hogy a 23Hz esetén mi történik PC címke esetén, de a 23Hz nem megy együtt a 4:4:4-el.[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
balazska92
senior tag
Sikerült a hdmi-t átváltani pc-re, játék módba rakni. Nem tudom hogy most teljesen jó-e lehet már csak beképzelem. Tegnap pl a tenetet 4k hdr-ben megnéztem, a hdr rendesen működött, jó volt minden. Majd még tesztelem hogy van-e elcsúszás a kép-hang között
-
Khaosz55
addikt
Ma tettem ismét próbát új Nvidia driver és madvr-el.
Szerencsére már működik a HDR-SDR konverzió (Tone to map) madvr esetén az új Nvidia driverral. Viszont sajnos a kép kicsit akadozik akárhogy állítom a madvr-t visszaveszem minimumra akkor is. Viszont ha nem nyúlok a beállításokhoz és vissza rakom a régi nvidia drivert, akkor nincs semmi akadás folyamatos a kép.
Szóval még nem 100%-os most utána olvasok hátha van valami megoldás erre. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Melyik kártyát érdemes választani, ha fontos a 4k HDR és a HEVC 10bit is?
- Intel HD 620
- NVIDIA Quadro M500MUtóbbival szerelt noti szimpatikusabb és kompromisszumokkal még 1-2 játékkal is megbirkózna.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Rendben, köszi, akkor kihagyom azt a Thinkpadet (Yoga P40) és a HD620 felé keresgélek. Elvileg mennie kéne, mert mindenhol azt írják. A Quadro-ban nem voltam biztos. A mostani gépem (Thinkpad Yoga 460) a HD520-szal sajnos kevés a 4k HDR-hez.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
tupacamaru
veterán
-
PuMbA
titán
válasz tupacamaru #31149 üzenetére
Core processzor esetén elvileg igen, de ugye ki tudja Én sem találkoztam beszámolóval itt róla.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs