-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27400 üzenetére
Nem. 20/40/80 Mhz de nincs olyan opció hogy csak 80. Van: 20, 20/40, 20/40/80. A tv-t hogy tudom fix ip-re tenni? Laptopom van még ott a speed testen rögtön kiugrik 200-300-400 mb/s-re.
[kép]
Ez a laptopomon most. A tv ugyanekkor kivételesen 180 Mbps. De laptopon is ritka az ilyen magas mikor milyen kedve van. Kábelel tv-n 60-70 körül van.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz DonAttilas #27401 üzenetére
Sorry, összekevertem, valóban nincs a Connect Boxban. A kábelest engedjük el, az nekem sem tud többet a 2018-as Samu TV-n. A többi viszont kérdéses, azt kéne megnézni, hogy kábellel mindig egyenletes-e a sávszél, ha igen és csak wifin szórakozik, akkor valami zavarja a wirelless hálózatodat, ha viszont ott is szórakozik, akkor az a ConnectBox is hígfos lesz.
Nálam ki is van lőve, ConnectBox bridge módban és mögé van rakva egy rendes router. Az a baj, hogy connect boxon a WiFree-t nem tudod kilőni és kapásból bezavar a jelbe.
[ Szerkesztve ]
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27402 üzenetére
Hát kábelen nem tudom milyen mértékű ingadozás a megengedett 60-80 között mozog. Még annyi amit nem teszteltem hogy van egy nyomtató (ki van kapcsolva teljesen) a wifi meg a tv között de ezt majd már csak végső elkeseredésembe megnézem hogy 1 méter helyet közvetlen a tv mellé teszem. Még igazság szerint volt egy olyan gondom is hogy kellet 2,4 Ghz-es net is ezért egy őskövület wifit beszereltem közvetlen mellé ami 2,4 Ghz-en megy. De szerintem ennek nem kellene zavarnia vagy igen?
-
Formaster
addikt
válasz DonAttilas #27403 üzenetére
Nem zavarja. A lényeg, hogy kábelen laptoppal mennyire ingadozik. Ha ott nem, kb mindig fix, akkor valami az 5G-vel lesz. Minél közelebb annál jobb, de 1-2 méteren belül már jó kéne legyen.
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27404 üzenetére
Vicc az egész... Laptopon kábellel majdnem hozza az 500 Mbps, de a Plexen nem tudok filmezni a Tv-n. [kép]
Végeztem 3-4 mérést ekörül az érték körül jött ki. Ki akartam próbálni másik kábellel a tv-n de így már nem fogom mert látszik hogy nem a kábel a hibás, átviszi majdnem az 500 mbps-t is. -
Formaster
addikt
válasz DonAttilas #27405 üzenetére
Lehet h írtad már, de milyen tv-ről van szó? Szoftverfrissítés nem áll rendelkezésre?
[ Szerkesztve ]
-
DonAttilas
tag
válasz DonAttilas #27407 üzenetére
A szoftverfrissités nem elérhető, akkor gondolom ezek szerint a legfrissebb van rajta. 1153.
Amúgy jelenleg a laptopon 40mbps a tv-n 15mbps a sebesség. Na akkor ebből jöjjön ki az ember hogy miért ingadozik ennyire. És nincs leterhelve semmivel.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz DonAttilas #27408 üzenetére
Akkor meg is van a válasz, ismét kuka a connect box. Készülj fel, hogy nem akarjákmajd cserélni. Én is komoly harcot vívtam, már szerződés bontással fenyegetőztem.
B megoldás, félig csak átmeneti, hogy veszel egy tisztes modemet, amin ketté is lehet osztani a 2,4/5-öt, van rajta forced 80Mhz, a csatornákat áthelyezed máshova, mint ahol a WiFree megy és a Connectboxot bridge modba rakod. Azért átmeneti, mert a külső sávszéled ettől mégmimdig ingadozhat, de legalább home szinten nem függsz attól a trágyadombtól.
-
őstag
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27409 üzenetére
Ezt is nehezen cserélték. Igaz aki már kijött az kicserélte szó nélkül, de vagy 5x kellet az ügyfél szolgálattal beszélnem mire megelégeltem és mondtam hogy cseréljék ki mindenképpen. Azt a választ kaptam hogy kiküldik a technikus kollégát viszont ha nem talál hibát még a kiszállási díjat is be kellesz fizetnem. Mondtam hogy nem baj jöjjön. Persze tudtam hogy amit velem leműveltek az előző routernél én nem fogok egy fillérrel se többet fizetni mint a havidíj, de szerencsére a technikus nem volt szívbajos kicserélte és állt is tovább.
-
Formaster
addikt
válasz DonAttilas #27411 üzenetére
A technikus nem lát bele a routerbe, ő a bemenő jelet méri, bullshit az egész. Nálam is volt, lakásban, ház csatlakozásnál mimdent rendben talált, majd ment tovább a mizéria, hogy rossz az eszköz amivel próbálom. 8? Kérdem én... jaaa nem akkor a látja már, az utcai elosztó rossz, az egész utcában gondok vannak. Ekkor nálam már semmilyen net nem volt, de mondom akkor a szomszéd free wifijére miért tudok csatlakozni. Ekkor fenyegettem be őket a szerződés bontással, küldtek újat, az megy kb bő fél éve, kíváncsi leszek meddig.
Száz szónak is 1 a vége, kell egy rendes router, aztán ha bridge módban is ingadozik a bemenő jel lehet próbálkozni/fenyegetőzni.
-
őstag
válasz DonAttilas #27412 üzenetére
a wifi részél van
-
őstag
válasz tutitibi #27416 üzenetére
a hdmi kábel 2.0-ás ?
az integrált vga biztos tudja a HDR -t?DonAttilas: hát nem tudom pontosan hol van samuban nekem lg tv.ém van ott a wifi menüben van
hasonlo problémám volt nekem is a connect boxon is állitani kellet meg a tv-én is hogy jol menjen a 5Ghz[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Annyit sikerült kiderítenem, ha lejátszás közben megnyitom a PLEX-et firefoxban, a megnyitott fájlra a következőt írja ki:
Konvertálás
Video: Közvetlen adatfolyam
Audio: Átkódolás erről DCA AACEzek szerint ott lehet a gond, hogy a hangsávot próbálja átkonvertálni. Ezt hol tudom kikapcsolni, gyakorlatilag az összes film esetén?
-
tupacamaru
veterán
válasz tutitibi #27424 üzenetére
Ha ez igaz, a manual-ból vágtam ki, akkor nem. Ezért nincs HDR sem.
1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096x2160@30 Hz * Support for HDMI 1.4 version and HDCP 2.2[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tutitibi
senior tag
válasz tupacamaru #27425 üzenetére
Akkor ez arra jó, hogy mozifilmeket nézzek 4K-ban és 24p-ben ???
Rec.2020-as szintérrel persze. -
tupacamaru
veterán
válasz tutitibi #27426 üzenetére
Hát azok a filmek legtöbbje már HDR-es is szerintem. Ha hosszú távra tervezel akkor én megfontolnék egy alaplap cserét. A proci jó, integrált videó tudja a 4k60Hz HDR-t, az alaplapnak kellene tudni a HDMI 2.0 kimenetet.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tutitibi
senior tag
válasz tupacamaru #27427 üzenetére
Ok, és létezik már HDMI 2.0-s alaplap ?
-
tupacamaru
veterán
válasz tutitibi #27428 üzenetére
Létezik, csak keresni kell mert még nem annyira elterjedt. Z270-370-es alaplapok tudják, de mindenképpen meg kell nézni a specifikációban. Például Gigabyte Z370N WiFi
-
Formaster
addikt
válasz DonAttilas #27430 üzenetére
Nyomj a routeren egy hard resetet, asszem fél percig kell nyomnod a reset gombot a hátulján. Lehet h rendbetesz mindent.
-
Menyu_S6
tag
Sracok adott egz Asus Rog x470 es alaplap 2x4gb Ram es egy Ryzen 2400g proci Lg oled tv.
Harom napja szenvedek a HDR rel 4k HDR filmnel atkapcsol a tv HDR re de iszonyu sotet a kep.
A lejatszo program Kodi Dsplayer Madvr kombo minden mas popec.
Elore is koszonom a segitseget.
-
Menyu_S6
tag
Erdekesseg hogy mikor elindul a fil 1 masodpercre beugrik a fenyero utana elsotetul..
-
Farkassacred
őstag
Sziasztok.
Hdr módban gondolom normális az ha az emberek arca kicsit nyarancssárgásabb a megszokottnál és a sötét jeleneteknél meg, hogy alig látni valamit.
A monitorom: LG 32UD99. Az lg kép beállításánál a hdr vividre van állítva akkor amikor be van kapcsolva a hdr mód, van többfajta beállítás itt, de én ezt a módot találtam a legélénkebbnek. Az összefoglalóban leírtakat megcsináltam, ezzel a lejátszóval már nem akadnak a videók és a hdr mód is elérhető benne, ezer hálám érte.
Biztos többen néztek itt 4k-s hdr tartalmat, tehát tapasztalhattatok már hasonló színproblémákat (már ha problémák ezek és nem a hdr-el jár valójában). A világos jelentek viszont gyönyörűek tényleg.
Gtx 1050-ti videókártyára van rákötve a monitor, eddig csak 4k tartalommal próbáltam a hdr-t. Legtöbbször a film is hdr-es volt eddig. Még egy kérdés, a filmnek is kötelezően hdr-nek kell lennie, hogy fixen működjön?
A válaszokat előre is köszönöm.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Joshi
titán
válasz Farkassacred #27441 üzenetére
"Hdr módban gondolom normális az ha az emberek arca kicsit nyarancssárgásabb a megszokottnál és a sötét jeleneteknél meg, hogy alig látni valamit."
Miért lenne normális, rosszul van beállítva valami. -
PuMbA
titán
válasz Farkassacred #27441 üzenetére
"Hdr módban gondolom normális az ha az emberek arca kicsit nyarancssárgásabb a megszokottnál és a sötét jeleneteknél meg, hogy alig látni valamit."
Ha telenyomod az eredeti videó anyagot a TV-n található képmódosítókkal, akkor persze, hogy rosszul fog kinézni a kép. HDR Vivid úgy túltolja a színeket, hogy csak na, semmi köze nem lesz a valósághoz a képnek.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
[link1]
[link2]
[link3]
Ilyenek a képek. Az igazat megvallva nem állítottam a monitor beállításain semmit se, minden alapértelmezetten van. Még a vivid is...
Akkor a másik kérdésre is rátérve, hdr módban csakis hdr tartalmat szabad/érdemes nézni?[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
PuMbA
titán
válasz Farkassacred #27444 üzenetére
Ezeken mit kell nézni? HDR mód csak akkor van, ha HDR filmet küldesz a megjelenítőre.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Oh, értem. Nem látni semmit se akkor a képen? Mondjuk nem probléma, mert akkor a beállításokat átnézem. Érdemes a piros színnel is babrálnom, avagy elég lesz a vivid lecserélése?! A sötét jeleneteknél fennálló problémát szerintem nem oldja az meg.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Farkassacred #27446 üzenetére
A Vivid lecserélése elég. Nem látom a képeden az elrejtett tálcát, de ugye működik a madVR? Elég fakók a színek a videón, ami arra utal, hogy nem vagy HDR-ben. A Windows asztal fényessége és színe is megváltozik, ha elindítasz egy HDR filmet? Mert ha nem, akkor nem vagy HDR-ben, esetleg csak teljes képernyőn fogja HDR-be tenni a monitort az MPC-HC
Az Equalizer egyébként 2K-ban elkészített film, tehát még távol van az igazi 4K minőségtől.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
A madVR program működik rendesen (hdr-ben a windows is rikító persze) A film meg még így is nagyon szépnek tűnt pedig nekem.
Akkor azt a vividet átállítom az alapra vagy cinema hdr-re.
A hdr-t magában a windowsban is beszoktam néha állítani, a Vlc-vel anno mindig... (tehát biztos, hogy megy a hdr, a képen nem tudom, hogy miért fakó.)[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Farkassacred #27448 üzenetére
Azért jó biztos lenni benne. Nyomj egy CTRL+J-t az MPC-HC ablakban és screenshotold le a képet ablakban és teljes képernyős videónál is, majd linkeld be ide Ugyanezzel a gombokkal el tudod tüntetni a feliratokat.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Farkassacred #27444 üzenetére
Általában az SDR tartalom felkonvertálása HDR-re szokott rossz lenni, de vissza is ha rossz a lejátszó vagy a szoftveres konvertálás. A lényeg, hogy ha a vga beállítása ycbcr422 10bit korlátozott és a Windows 10-ben is bekapcsolod a HDR-t, akkor a Power DVD 18 lejátssza gond nélkül. Azért a monitor leírásába nézz bele, vagy keress fel egy monitoros topikot hogy hogy is megy ez.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest