- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Gaben92 #27500 üzenetére
"Konkrétan ha az SRT fájlban nem időrendben voltak a feliratok (pl.: valaki a vége feliratot egyszer berakta valahova a főcím vége utánra), onnantól minden felirat kimaradt."
Akkor nem a TV rossz, hanem a felirat
"A legnagyobb problémám az, hogy annyira fapad a beépített lejátszó, hogy nem lehet vele rendszerezni."
Ez így van, egyikkel se lehet. A legegyszerűbb, hogy mindig csak kevés filmet tartasz egy helyen.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Természetesen a felirat rossz ebben az esetben, csak például némelyik lejátszó le se sz.rja, az ilyet, a VLC meg simán beledöglött az ilyenekbe. Most nincs kedvem kibontani az mkv-t, hogy megnézzem mi lehet a baj a feliratokkal de ha az Emby beválik akkor nem is érdekel.
Nálam a terv az, hogy veszek egy NAS-t (igazából most vettem egyet egy órája) és minden filmet/sorozatot azon fogok tartani ezért lenne fontos a rendszerezés. Viszont az Emby-s "nem mappáz" dolgot megoldottam. Movies-ba raktam a sorozatokat is véletlenül, de amint átállítottam a típust, korrektül bemappázott mindent. Most kísérletezek vele, mert az UI-t leszámítva köröket ver a Plex-re (az én esetemben), de ha mégse válik be akkor jön az Apple TV 4k.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Kérdezhetnék olyan szakmait, hogy az alábbi hardveren, az alábbi videó lejátszható e vagy akadni fog felejtős? (most rettentően droppol).
Legújabb NPC-HC x64, madVR (tudom kevés hozzá, de nélküle is droppol) és legfrissebb LAV filterek.
LAV ban D3D11 beállítva. Proj felbontása FullHD 10bit 23,xx fps
Nem kell túl gondolni, le is lehet savazni, nem sértődöm meg
Köszönöm a türelmet!Gigabyte GA-E3800N (rev. 1.x)
General
Format : Matroska
Format version : Version 4
File size : 17.7 GiB
Duration : 2 h 27 min
Overall bit rate : 17.2 Mb/s
Encoded date : UTC 2018-11-28 21:48:11
Writing application : mkvmerge v28.0.0 ('Voice In My Head') 64-bit
Writing library : libebml v1.3.6 + libmatroska v1.4.9Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Commercial name : HDR10
Format profile : Main 10@L5.1@High
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 2 h 27 min
Bit rate : 16.1 Mb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 014 pixels
Display aspect ratio : 1.893
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.345
Stream size : 16.6 GiB (94%)
Writing library : x265 2.9+8-g27ed88a86:[Linux][GCC 8.2.0][64 bit] 10bitLanguage : English
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primar : Display P3
Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2Védd a természetet!
-
PuMbA
titán
válasz Atilla001 #27503 üzenetére
Ez egy HEVC kodekes FullHD videó (ebbe kódolják a 4K filmeket, de FullHD esetén is szokták használni, mert fele akkor méretben hoz ugyanolyan minőséget, mint a FullHD-hoz megalkotott H264 kodek), amit a VGA nem tud hardveres gyorsítani, mert régi és a procid pedig harmatgyenge ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
-
schlaci
csendes tag
Végre sikerült! 2014-ben vettem egy Sony Nex-6 fényképezőgépet, nem kevés pénzért. Néhány próbálkozás után a videókészítéssel felhagytam, mivel semmilyen számítógépen, számítógéphez HDMI kábellel hozzá kötött semmilyen TV-n nem sikerült elérni, hogy a mozgás a felvételen folyamatos legyen. Pedig én csak Full HD-s videót akartam csinálni, nem is UHD-st. A TV-be bedugott pendrájvról vagy a fényképezőgépről - összekötve azt egy HDMI kábelen a TV-vel - viszont ment minden flottul.
Tavaly már elkeveredtem erre az oldalra is a nyomozások során, de akkor a madVR sem segített - valamit rosszul csinálhattam. Most újból nekiugrottam, és végre minden ok.
Köszönöm azoknak, akik ebben segítettek.
Lenne néhány kérdésem, ami nagyon kívánkozna az összefoglalóba is, de nincs benne:
1. Mi az alapvető oka a darabos lejátszásnak?
2. Mit tudnak a TV-k és a fényképezőgépek olyant, amit még az egészen drága számítógépek sem?
3. Mit nem tudnak a videólejátszó programok, amit a MPC-HC tud?
4. Mi az a madVR?
5. Mi történik akkor, ha hozzá rendeljük a MPC-HC-hoz? Mit csinál vele?
6. Hogy lehet az, hogy nincs olyan videó lejátszó program, ami bármiféle kiegészítés nélkül megoldaná a problémát? 2018-at írunk!
7. Hogyan videóznak az emberek, ha akkor, amikor ezt a problémát elmondom nekik, zömmel nem értik, nem látják, sőt időnként egyenesen beszámíthatatlannak néznek? Az évek során legalább 40 emberrel beszéltem, zömmel szakemberekkel, vagy legalább is magukat annak tartókkal. Az eredmény egy nagy nulla volt. -
PuMbA
titán
válasz schlaci #27510 üzenetére
"1. Mi az alapvető oka a darabos lejátszásnak?"
Például nem annyi Hz-en megy a TV, mint amennyi a videó fps száma Az is probléma lehet, ha a számítógép lassú vagy a háttérben valami nagy erőforrás igényű dolog megy a videó lejátszás mellett vagy hibás egy illesztőprogram, hardver.
"2. Mit tudnak a TV-k és a fényképezőgépek olyant, amit még az egészen drága számítógépek sem?"
Semmit, biztosan rosszul állítottad be a számítógépet.
"3. Mit nem tudnak a videólejátszó programok, amit a MPC-HC tud?"
Semmit.
"4. Mi az a madVR?"
Egy videó megjelenítő.
"5. Mi történik akkor, ha hozzá rendeljük a MPC-HC-hoz? Mit csinál vele?"
Megjeleníti a videót a Windows megjelenítője helyett.
"6. Hogy lehet az, hogy nincs olyan videó lejátszó program, ami bármiféle kiegészítés nélkül megoldaná a problémát? 2018-at írunk!"
Ha az MPC-HC-ban beállítod az Automatikus frissítési frekvencia állítást a videónak megfelelően, akkor a probléma meg van oldva.
"7. Hogyan videóznak az emberek, ha akkor, amikor ezt a problémát elmondom nekik, zömmel nem értik, nem látják, sőt időnként egyenesen beszámíthatatlannak néznek?"
Szerintem nálad rosszul volt beállítva valami vagy túl rákoncentrálsz a dologra.
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
Sziasztok,
gyors kérdés amire hirtelen nem találtam választ.
Mostanában minden új film ami UHD egyben HDR-t is tartalmaz.. Nekem tökéletesen működik a HDR (PC/MPCHC/MADVR/KS7000), de egyáltalán nem élvezem ezt a HDR dolgot. Idegesítenek a borzasztóan éles színhatások, az egyik jelenetben kevés fény a másik kisüti a szemem bla-bla.. ezek személyes dolgok mind1 is.A kérdés az, hogy ha leszedek egy új filmet, és nem tudom kikerülni hogy a 4K-ban HDR is legyen, akkor le tudom játszani HDR nélkül úgy, hogy sima egyszerű képet kapjak? Vagy a film tartalmazza a HDR-t és le sem lehet "szedni" róla, mert ha ilyen megkerülésekkel szedem le, akkor jobb minőséget kapok egy FullHD sima filmmel?
Tehát tudok e UHD HDR filmet nézni, nem HDR-ben képromlás nélkül?
Köszi
-
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Ha egyszer rám "szakadna a nemzeti bank"
és megengedhetném magamnak, hogy vegyek egy 8k-s tv-t, milyen kártya illetve kellene hozzá hogy 8k-s anyagot tudjak lejátszani?
Illetve milyen hdmi kábel kellesz, majd hozzá?Köszi a segítséget!
-
Rp526
aktív tag
válasz zsoltika74 #27513 üzenetére
A 8K-t amikor tesztelgettem nekem pl a proci bottleneckelte.. nem a kártya volt a probléma első körben. 1060 6 gigás kártya + I5 proci. Ezek alapján gondolom nagyon nagy a számolási igény.. és nem feltétlen a kártya a szűk keresztmetszet. De persze.. lehet nem jól látom..
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
MadVR-ben van HDR to SDR konverzió, legalábbis volt, az újban nem emlékszem, hogy láttam volna. Viszont a képbeállítások nem jó, ha soknak érzed. A HDR arról szól, hogy próbál közelíteni az emberi szem számára érzékelhető dinamika tartomány felé. Ha soknak érzed, akkor a TV van túlhúzva.
(#27513) zsoltika74 létezik már 8K kontent?
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
válasz Formaster #27515 üzenetére
A TV ha jól tudom ilyenkor magát állítja be, fényerő fullra és ő szabályozzak a különböző jelenetekhez mérten.. + ami nagy probléma volt, hogy a feliratokat is szinte áttetszővé kellett tennem, mert ugyebár teljesen fehérnek érzékeli és a sötét részeket teljesen kivilágosítja..
-
Formaster
addikt
Nagyjából magát, de TV függő, hogy ilyenkor mit enged még állítani. Nálam elég széles lehetőséget ad, játszhatok fényerővel, kontrasztal, gyakorlatilag mindennel. Nézz bele azért, hátha enged még állítani. Nálam lényegesen jobb a kép, mint SDR filmek esetén, eredetileg ennek így kéne működnie. A túlhúzásra én is allergiás vagyok, erre inkább azt mondanám, hogy természetesebb.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltika74
tag
válasz Formaster #27515 üzenetére
A Youtube-n vannak, de azok szerintem még nem az igaziak.
Még csak a jövöbe gondoltam 😀Az lett volna a lényege a kérdésemnek, hogy még nem ruháztam be 4k-s lejátszásra, csak egy 55 colos 4k-s tv-m van és eddig nem láttam értelmét upgradelni a pc-met.
Azt hiszem jövőre jön a Ryzen 3000 processzor széria valamint az RX 3000 vga sorozat és abból szeretnék egy pc-t összeállítani,ami ha lehet megbírkózzon a 8k-s anyaggal.
Ne kelljen a gépet fejlesztgetni. -
Fandango
veterán
válasz zsoltika74 #27518 üzenetére
Azért a 8k nem mostanában fog teret nyerni, azt azért tudod ugye?
Szóval ilyenen agyalni jelenleg teljesen felesleges. -
Formaster
addikt
válasz zsoltika74 #27518 üzenetére
Tök egyszerű a dolog, mikor mindenki vette a 4K tévét, csak röhögtem, hogy minek, content nincs rá, évek teltek el. Idén év elején kezdtek el megjelenni a filmek 4K-ban kiadva, addig csak 1-2 felkonvertált híg kula volt. Most vettem októberben a 4K tévémet és kb fél áron azokhoz képest, akik mondjuk 1 - másfél éve vették. Tehát tök felelesleges ezen aggódnod, ha most egy 8K capable gépet akarsz összerakni, az addigra elavult lesz mire 8K tartalom lesz kézzel fogható mennyiségben. A youtube-on meg kár bármit nézni, mindent lekonvertál a küszöb értékre, hogy éppen 1080p/4K/8K-nak lehessen hívni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Fent a téma összefoglaló szerint van belőve minden biztos? A TV-n nincs bekapcsolva mindenféle képjavító, ami elrontja a HDR-t? Szerintem az utóbbi lesz nálad. Itt vannak a beállítások, mindenképp HDR film közben állítsd be, a Háttérvilágítást hagyd maximálison, mert HDR-hez az feltétlen kell, az alsó kis képeken lévőket viszont ne állítsd be.
UHD film csak HDR-rel van, szóval együtt van a kettő. HDR -> SDR konverzió esetén mindenképp módosul a kép, szóval érdemes beszerezni a FullHD SDR verziót.
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Azt szeretném kérdezni,hogy kb milyen gépigénye van 4k video lejátszásának.Most egy kis i3+4gb ram noti van+4k monitor, és hát slideshow inkább a 4k videok lejátszása.... -
huskydog17
addikt
Sok évnyi tetszhalott állapot után a Splash Player feltámad poraiból, a Mirillis ismét elkezdte fejleszteni a Splash-t, érkezik a 3.0 verzió az alábbi finomságokkal:
- Windows XP/Vista support will be dropped
- Port from DirectX 9 to DirectX 11/Vulkan
- Full HEVC support
- AV1 support
- Improved subtitles support
- Missing audio codecs will be added
- Plugin system for custom Audio/Video/Demux
- DVB improvements (TV channel list with station logos etc.)
- Motion2 for 4K
- HDR supportGameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
R3nts
senior tag
válasz huskydog17 #27523 üzenetére
Tök jó,hátha jó lesz,én csíptem a régi verziót nagyon. a 2.0 már tré volt,de az elődje jó!
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
ToBeY
nagyúr
-
Gaben92
őstag
Azzal csak óvatosan. Sok laptopon van HDMI 2.0 de a legtöbb gép esetén nincs jelölve a verzió még user manualban sem. Aztán ha jelölve is van, megveszi a paraszt és les, hogy 4k-ban 30Hz a mad amit kitol a laptop, mert bár van HDMI2.0 nincs HDCP2.2. Tipikus van is meg nincs is eset.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Adott a következő: Philips 49PUS7503 UHDTV, és egy PC ASUS Strix 480/8gb VGA-val. A következő a problémám: megcsináltam mindent amit az összefoglalóban írtatok (AMD driverben is és a mpc+madvr-ban is), viszont így a képfrissítést 23hz-re teszi, de ha kitörlöm a felbontás+hz sort, akkor marad 60hz-en.
Miközben lejátszok egy filmet mpc-vel, nem ad HDR jelet, csak ha az egeret ráviszem a pörgetősávra, akkor hirtelen a szürkés kép éles és kontrasztos lesz, gondolom ilyenkor működik a HDR. Észrevettem hogy néha az AMD Driver a képpontformátumot visszaállítja YCBCR 4:4:4-re 4:2:2-ről, és amikor vissza akarom állítani akkor lefagy a gép, majd újraindításkor az amd driver hibát ír ki. Letakarítottam mindent DDU-val, majd 2 másik amd driverrel is próbálkoztam, de ugyanaz...ja és TV-n a HDMI Ultra HD->HDMI1&2 menüpont alatt hiába állítom szabványosra, az mindig visszavált optimálisra (ez mindig filmindításnál). Én nem vettem észre valamit amit talán nem jól csinálok vagy mit kellene még állítgatnom? -
ozzy711
őstag
Üdv Urak!
Adott egy Sony XF9005, amit pc-ről hajtok egy MPC-Be + Madvr kombóval, Gt1030-al.
A kimenet a control panelben 29 ( 30 ) Hz full RGB 10 bit.
Minden flottul megy ( 4k hdr, blu-ray struktúra, 4k fájlok stb. ). Azonban ha DVD mappát játszok le, akkor szaggat a lejátszás ( nem néha "röccen" be, hanem olyan mintha 1-1 pillanatra teljesen megállna a lejátszás ).
Csináltam egy madvr resetet, ami után jó volt, de most megint előjött. Mit kéne beállítanom, hogy jó legyen?
A madvr alapon van, nem variáltam semmit vele. -
ozzy711
őstag
A film elindulásakor frekvenciát vált, amire kell ( csak az alap beállításra írtam a 29-et ). Nem ez a gond. Megnéztem ctrl+j vel, megfelelő frekin ment a film. Megcsinálok még egy resetet, meglátom mi lesz. Esetleg beteszem a képernyőmentést, hátha nálam okosabb kiszúrja az adatokból, hol a hiba.
-
ozzy711
őstag
Oké, akkor az lehet a baj, hogy alapban 30-ra van állítva, az Rgb full miatt. Amikor átállítja a lejátszó, akkor az Rgb-t is átállítja a lejátszó 8 bit-re ( + 50 Hz ). De az érdekes az, hogy még így sem mindig jó. Van amikor többször kell elindítan, leállítani a lajátszást mire jó lesz ( mint az öreg járgányt ). Pedig a gépem biztos, hogy jó hozzá ( i3 3,5 Ghz + 8 giga ram, win 10-64 bit. ).
Valami lehet a lejátszóval, mert a Power dvd és a Vlc is ment a 30 Hz-es beállításnál is! ( nem tökéletesen, de nem volt látványos a lassulás ).
Lehet, hogy egyszerűen kukáznom kell lassan a dvd-ket ( csak az a baj, hogy rengeteg koncert felvételem, zenei videó dvd-m van, ami nincs meg más formátumban. -
kenwood
veterán
[link]
Az utolso valamiert akadozik 1050 ti 4gb kartyaval.
Mphc+Madvr.
300 meg hibatlan,400 mar katasztrofa.
Egy pentium g870 volt alatta, a cpu terheles vegig 20% alatt maradt,csak a gpu freki ugrott meg, igy gondolom i5 2500,i7 2600 sem valtoztatna ezen.
Valaki meg tudna nezni 1050ti kartyan, hogy neki birja-e ?
Ha masnal sem birja,akkor nem erolkodom vele.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Az egy negyedik generacios intel proci.
Otodik-hatodik mar elbir a legtobb 4k filmmel,ha pedig szeretned a 120 mbps 10bit hevc-t is,akkor minimum hetedik generacio fog kelleni [link]
Az mindegy, hogy i3 ,vagy i5, mert nem erobol csinaljak a ,hanem az igp dekodolasi kepessegei dontik el,mit bir.
Egy 8. generacios celeron-pentium siman lenyomja a par eves i7 prcoikat is 4k video lejatszasban[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Lumpy1
csendes tag
Sziasztok,
Hogyan tudok videólejátszó programot feltenni a tv-re? MXplayert vagy VLC-t? LG storeban nincs ilyen app...
A tv belső lejátszója pedig nem a legjobb...választ köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Super mario odyssey
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest