Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ozzy711

    őstag

    válasz Fandango #14432 üzenetére

    Na Tisztelt Fórumtársak, úgy néz ki sikerült a judder problémát száműznöm MPC-HC + reclock kombinációval ( a hang is eredeti maradt, legalábbis nem veszek észre változást ).

    A rendszerem: Win7 32 bit , P4 3 ghz. ( 478 as ) + Gt 220 kari, 2 gb. rammal. Tv: 40 colos c530 Samsung.

    A tv elvileg ( gyakorlatban is ) tud 24 hz-et, 50-et és 60-at.
    Installáltam a lejátszó progit és hagytam az "optimális beállítások " funkciónál, tehát nem állítottam sem a harmadik GPU vezérlést aktívra, sem mást ( egyet mégis, de a végén írom le ). Az AC3 filter + Core AVC van még hozzá telepítve ( az utóbbi a hd felbontásoknál szerintem jobb mint a beépített, de mindenki saját maga dönti úgy is el )
    Az első indításnál felajánlotta a reclock opcióját, miszerint load always vagy valami hasonlót ( minden esetben induljon az MPC-HC vel ) ami után a tálca jobb sarkában meg is jelenik az "óra" ami ( legalábbis én úgy gondolom ) ha zöld színű, akkor van szinkronban. Van még piros és sárga megjelenése is. A reclock-nál egy külföldi fórumon olvastam, hogy a beállításainál a szinkronizációs eredeti értéket 1-1 %-ról 5-5% -ra állították át, ezért erre állítottam. ( Lehet, hogy jó az 1% is, nem állítottam azóta át ).
    Az asztal felbontása: 1920*1080 / 50 hz.
    Az MPC-Hc-ben a lejátszás teljes képernyős módot aktiváltam, de csak a 30/60 hz-nél, a többi maradt 50-en!
    A lényeg tehát az, hogy alap 50 hz-en tudom nézni az hd filmeket, judder mentesen kb. 30% ! proci használattal, amik jellemzően 23,976 on mennek ugye. Még sincs szükség felbontás módosításra ( reclock nélkül volt és akkor sem volt tökéletes ).
    A teljes képernyős módnál egyedül a 60 hz-nél váltom át a felbontást és akkor tökéletesen simán futnak az 59 Hz ( NTSC ) és 60 Hz-es DVD-k is!
    Megjelent a képernyő felső néhány centijében egy enyhe elmosódás a gyors jeleneteknél, de a jobb gombos videóátalakítások / teljes képernyős 3D Gui vagy hasonló nevű funkció aktiválása, 98%-ban megszüntette, ami még enélkül sem volt zavaró, csak ugye legyünk maximalisták!
    A 3d-s másik funkció a 100%-os megoldás, de abban ugye nem működnek a kezelőszervek csak egy csúszka működik ( ami sok esetben elég lehet ), szóval a fenti kombináció szerintem jobb akármilyen Power dvd vagy Win dvd-s fizetős csodáknál!

    Még annyit, hogy elértem azt, hogy hd videóknál 99% -ra is felmegy a GPU ( azt hiszem a mag, de az árnyaló is 50 fölötti ) használat!
    Elképesztő szerintem.

    Remélem segíthettem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák