- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #14153 üzenetére
Splitter, filter, subtitler filter, codec, codec pack, ezekről mind mind kell tudnod alaposan, hogy úgy játssza a gép a filmeket, ahogy kell.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #14155 üzenetére
MpcHC-hez is kell az AC3Filter, meg pl. a te splittered. Nélkülük nem az igazi.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Cobrusz
senior tag
sziasztok
szeretnék egy kis helpet kérnigépemen van fent divx kodek, k-lite kodek pack!
az lenne a problémám hogy divx-mkv fájlokat tökéletesen viszi a gép, de mostanság leszedtem BD25/BD50 blueray filmeket és azok szaggatnak!-TotalMedia Theatre 5
-CyberLink PowerDVD 10ezt a 2-t használom hd filmekhez
milyen kodeket kéne felraknom hogy ne szaggasson?
thx -
WonderCSabo
félisten
válasz Cobrusz #14159 üzenetére
Blu-ray. TotalMedia Theatre 5 teljesen jó, csak be kéne lőnöd, hogy hardveresen gyorsítjsa a lejátszást a VGAddal. Rakd fel legfrisebb VGA drivert, Dx-et. K-liteot meg szedd le, divx is felesleges, inkább egy all-ine-one playert (pl. MPC-HC) használj mkv-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Cobrusz
senior tag
válasz WonderCSabo #14160 üzenetére
beraktam a hardveres gyorsítást, hogy a GPU CUDA ne a cpu menjen!
totalmedia meg a mpc-hc is néha úgy beszaggat hogy nézhetetlen
mit kéne még felraknom hogy ne szaggasson be? -
madgie
titán
válasz WonderCSabo #14160 üzenetére
Két BD25 filmmel a minap kipróbáltam, hogy a vinyón átneveztem a 0000.m2ts-t, filmneve.mpg-re. XBMC látja, infókat szed hozzá és persze akadás nélkül játssza (Brazos kisgépen és a Phenom II-n is kipróbáltam)
Szerk: Cobrusz gondján persze ez nem segít, csak gondoltam beírom
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz WonderCSabo #14163 üzenetére
XBMC-vel sem muszáj, megkeresheted a fájlt és elindítja, de az XBMC lényege pont az, hogy szépen kategorizál, filminfókat szed
-
madgie
titán
válasz WonderCSabo #14165 üzenetére
Tényleg ,azt nem is néztem, lehet át sem kell nevezni
-
Cobrusz
senior tag
válasz WonderCSabo #14163 üzenetére
mindenből a legújabb van
de most nincs egy kodek se a gépen, nem kéne valamilyen kodek? -
frici69
tag
A gépemet összekötöttem az LCD Tv-vel HDMI kábellel a kép átmegy a hang nem. Splash Pro HD Player progival próbáltam az mkv-s filmeket átvinni a tv-re de, a hangbeállításoknál csak az S/PDIF BitStream aktív, a HDMI BitStream nem.
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Joshi
titán
válasz WonderCSabo #14171 üzenetére
Ez mindenképpen jó hír csak elég lassan és nehézkesen megy a fejlesztés, mire az MPC-HC elér olyan szintre hogy már tényleg jó lesz addigra jön valami újabb jobb.
Azért örülünk neki igaz hogy most akarok áttérni linuxra ami megint csak döcögős. -
frici69
tag
válasz WonderCSabo #14170 üzenetére
Realtek 2.58 van fenn,mert alaplapi videókártyám van.Abban viszont bizonytalan vagyok,hogy most mi működteti a hangot,mert a nemrég vásárolt NVidia GeeForce GT240 videókártyám telepítésénél is felment egy Audio driver.Az eszközkezelőben így írja:
Hang,videó és játékvezérlők:
NVIDIA High Definition Audio
Realtek High Definition Audio
Audio menedzsere viszont csak a Realteknek van.Egyébként próbáltam már WMP-vel,MP-HC-vel,VLC-vel,WINAMP-al de,egyik sem viszi át a hangot! Windows7 Home Prémium az op.rendszer. Bocsi a tudatlanságomért és várom segítséged(eteket).GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Joshi
titán
válasz WonderCSabo #14173 üzenetére
Nem tudom de nekem nem hiányzik a Blu-Ray sőt egyenlőre nem is tervezem egy BD-ROM beszerzését sem, addig amíg MKV is van olyan jó nem látom értelmét. Ha meg elérkezik olyan árszintre mint jelenleg a DVD akkor meg már nem lesz ilyen jellegű probléma.
Egy biztos ha a BD-lejátszó elérhető árszintre kerül(minőségi lejátszó) akkor úgy is azt veszek és nem foglalkozok PC-vel, divix-lejátszók is mostanra gyakorlatilag hibátlanul játszanak le filmeket. De mint mondtam jó hogy foglalkoznak ingyenes lejátszó szoftverrel is mert nem mindenki teheti meg hogy súlyos ezreket költsön programokra. -
dbius
veterán
Sziasztok!
MPC HC-t használok a videók megnézéséhez, codec pakkok nélkül, CSAK a belső szűrőket használva.
Viszont HD videóknál szétesik, kockásodik a kép, tapasztalataim szerint kameraváltások előtt, ill. után:
A gép, amin a tüneteket produkálja:
- Lenovo X200 noti
- VGA: Intel GMA 4500MHD
- OS: Windows7 Prof x64A beállításokat a Logout cikketek alapján (Thx ) állítottam be, lejátszás során működik is a DXVA.
Elég zavaró a dolog, biztos, hogy az MPC HC belső szűrője, vagy valamilyen beállítás okozhatja, mert VLC-vel tökéletesen lejátsza, kockásodás nélkül.
A cikketek alapján tearingre gyanakodtam, de bármit próbálok beállítani MPC-ben, nem változik a helyzet, és az MPC-HC több verzióját is próbáltam, minddel ezt tapasztalom. (A jelenlegi screenshotok a legújabb letölthető verzióval készültek:
Hogyan tudnám kiküszöbölni ezt a kockásodást és mi lehet ez? Az az igazság, hogy ez a szoftver nagyon a szívemhez nőtt az idők folyamán, így ha van rá mód, akkor maradnék ennél.... Valamilyen külső szűrőt ajánlotok esetleg - ez esetben mit? -
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz WonderCSabo #14178 üzenetére
Nem, nem csak ennél, hanem a legtöbb HD anyagnál.
Eddig be volt pipálva ez a szűrő, most kiszedtem a pipát, újraindítottam az MPC-t, éééééés most nem eszett szét a kép.
Viszont így nem aktív a DXVA. Esetleg valahogy össze lehet hozni a kettőt, vagyis hogy legyen DXVA is és ne essen szét a kép MPC-HC használatával? pl. valamilyen külső codec telepítésével és MPC alatti használatával?
balage25: Ez nem valami jó hír...
[ Szerkesztve ]
-
Spre83
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat visszaolvastam a fórumban, és ki is próbáltam jó pár javaslatt, de sajnos egyik sem oldotta meg igazán a problémámat, ami a következő:
van egy asus laptopom: x50SLseries, T2370 CPU, ATI Mobility Radeon HD 3470 VGA card, 3GB memory.
A 1080-as full HD-s filmeket csak szaggatva játszotta le a windows m-player-rel (100% CPU terhelés miatt).
Következőket tettem a forum tanácsok alapján:1.Legújabb MPC-HC + legújabb DirectX + View-->Options-->Internal Filters-nél mindent be kell pipálni + ne legyen semmi kodek a gépen.
Ezzel már nem volt 100% körül folyamatosan a CPU terheltség, de a DXVA módját nem használja ki a kártyámnak a MPC-HC + a kép lassabb volt a hangnál (hang ment rendesen de a kép belassult, ezért ez így nem használható..) Vmit be kell állítani a MPC-HC-ban?
2. Telepítettem a TotalMedia Theatre 3 lejátszót, ami szintén nem tudta aktiválni a DXVA modot, de mindent rendesen lejátszik (a CPU használtság 95% körül van)
Azért írok elsődlegesen mert szeretném vhogy elérni hogy aktiválni tudjam a DXVA részét a videókártyámnak. Tud ebben vki segíteni?
Előre is köszönöm
-
dbius
veterán
válasz WonderCSabo #14182 üzenetére
WMP12-t - ill. elődeit - még soha nem használtam az évek során...
Majd lehet megnézem, de nem vészes a terhelés dxva nélkül sem, MPC-HC 15-18% körül mocorog. (C2D P8600-as proci van a laposban)
btw: köszönöm a segítséget!
-
MasterMark
titán
válasz WonderCSabo #14171 üzenetére
juuuuuuuj
örök hála ezért a képért ott még csak nem is próbáltam hangot váltani, tudtam én hogy jó ez az mpchc
Switch Tax
-
Spre83
csendes tag
válasz WonderCSabo #14182 üzenetére
Már felraktam a legújabb DirektX-et és a VGA drivert is frissítettem. Más ötlet?
-
Spre83
csendes tag
válasz huskydog17 #14186 üzenetére
Az itt talált cikk alapján állítottam be a kimenetet VMR-9 (renderless)-re (XP van a gépen)
http://logout.hu/cikk/hd_filmek_lejatszasa_a_videokartyaval
-
mg105
senior tag
sziasztok! van egy bd filmem isoban, amit daemon tools-al mountoltam, majd megpróbáltam lejátszani. a media player classicban nem tudtam hangsávot váltani, a tmt 5 nem adott hangot egyáltalán, pedig a hangsávokat látta, a tmt 3 pedig 20-30 percenként elkezdett szaggatni, pedig a gépen csak a lejátszó futott. ati hd5770, legfrissebb amd driver és directx, a sima mkv-kal sosincs bajom. előre is köszönök minden segítséget!
-
Valdez
őstag
Új rendszert tettem és most nem tudom belőni a monitort 72hz-re. Valamiért a powerstripben nem akítv a speciális időzítések gomb
-
Valdez
őstag
válasz WonderCSabo #14192 üzenetére
Igen, igen. Hát teljesen másfajta monitorunk van, de amúgy se lenne jó, mert az enyémet nem elég simán 72-re állítani, egy csomó értéket kell mellette állítani még, mert alapba nem bírja.
Illetve a ps első indítása óta még nem lett újraindítva, csak a feltelepítésekor.
[ Szerkesztve ]
-
mg105
senior tag
válasz WonderCSabo #14190 üzenetére
köszi! amint hazaértem, kipróbálom! egyébként hogy érdemes megnyitni a bd lemezeket? én csak mappaként tudtam
-
mg105
senior tag
válasz WonderCSabo #14196 üzenetére
kipróbáltam, működik. ezer köszönet!
-
ProdyG
őstag
amióta lecseréltem az ati vga-mat nvidia-ra (GTX 560 TI), azóta a Total Media Theatre nem akar elindulni. vmi video overlay problémát ír, és hogy rakjak fel más drivert a vga-hoz (amit nem fogok, mert ez a legújabb)....
mit lehet tenni? filmet szerettem volna ma nézni, ehelyett majdnem szétvertem a gépet... -
Fekete123
csendes tag
Sziasztok!
Meg lehet oldani MPCHC alatt, hogy amid dts azt egyből a spdif kimeneten vigye ki ami nem dts azt pedig a sima hangkimeneten? Most csak úgy tudom megcsinálni ha minden alaklommal a Beállítások/lejátszás/kimenet-nél beállítom a DirectShow Audió-nál, hogy DirectSound: SPDIF ha meg acr3-as filmet játszok akkor vissza alapra.
-
Valdez
őstag
Feltettem a legújabb powerstripet, ezzel már ismét akítv a speciális időzítések gomb. Azonban ugyanazokkal a beállításokkal amikkel korábban ment a monitor, most meg sem nyikkan. Tulajdonképpen akármit állítok, fekete kép fogad.
Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest