-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
A szőnyegre lehet, hogy kellemesebb rálépni, viszont egy mocsok és rovargyűjtő anti-higiénikus förmedvény.
Talán a legjobb kompromisszum valami lefedett habszivacs lenne. mert a zárt cellák nem gyűjtenék a fertőt és viszonylag kellemes lenne járni rajta.
De erre úgy látszik a gyártók még nem jöttek rá. -
pjen
félisten
válasz Dorian #77099 üzenetére
Minden ad hozzá és vesz is el. A hang stúdiót pont olyanra alakítják amilyen hangot hallani szeretnénk. Nagyon jó példa erre a CD és a bakelit. A CD pontosan azt a hangot adja vissza amit rá "írtak" a bakelit korántsem. Konkluzió: a bakelit szebben szól. És ugyanez va egy félvezetős és egy csöves erősítőnél is. A félvezetős freki pontosan műkődik a csöves már igen jó pár % os THM el. Melyik szól szebben? De szerintem ennek van szak topikja, ahol öregített réz vezetékekről beszélnek, és sokezres 1 méteres táp kábelről, holott paksról esetleg alu vezetéken jön a delej.
-
mzso
veterán
A konklúzió, hogy a bakelit meg a csöves erősítő torz és zajos gané. A CD meg egy modern erősítő azt adja vissza amit kell, ha jó a tartalom (a hangminőséget is beleértve) akkor azt, ha meg nem akkor nem. Ha meg manipulálni akarod akkor ott az equalizer, vagy valami bonyolultabb DSP.
-
pjen
félisten
Erről van szó, de ez nem az élet és a 0 akusztikát rengeteg szűrővel, vágóval, kiemeléssel egészítik ki, hogy a végeredmény olyan legyen ami eladható. Csak az ABBA hangzására kell gondolni, ahol ugyanazt a hangot picit gyorsitva rákeverték az eredetire, hogy szép csengő legyen.
-
Dorian
félisten
Nem, nem tartozik hozzá, és nem, nem úgy érik el, az csak ront rajta. A kívánatos (így keverik a filmeket) 0,2 - 0,3 sec utózengés (teljes spektrumban!) helyett egy kezelentlen, kemény felületekkel rendelkező helyiségekben van kb. 1,5 sec.
Zenénél a tervezett zengés kicsit magasabb, 0.4 körül.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MODERÁTOR
Urak akkor itt most eleg is a hifi buzulasbol, menjetek a szaktopikba.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
dragon1993
őstag
A whirlpool felültöltős mosógépem ajtaja a festék alatt elkezdett rozsdásodni.
NIncs két éves a mosógép.Garanicában ezeket cserélik vagy lehajták az embert?
-
ribarszki
őstag
válasz dragon1993 #77111 üzenetére
Sajnos normális. Illetve nem normális, de a gyártókat nem érdekli. Eluxnak nem az ajtón van a mosószer adagoló, az nem rohad. Sajnos az lett volna a jobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz dragon1993 #77111 üzenetére
Nekem a Fagor volt ilyen. Párszor lefestettem, aztán vettem egy elől töltőst.
-
wal_hu
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Klarstein DryFy 10 páramentesítő. 2018. novemberi vásárlás. Heti 2-3 napot megy, szárítóhelyiségben. Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy ugyan bekapcsol a kompresszor, de a páratartalom nem csökken, ill. a víztároló is nagyon lassan telik csak meg. Elképzelhető hogy elment a hűtőközeg? (R134a) Ezeknél a készülékeknél van mód utántöltésre mint a klímáknál? Ha igen, ki foglalkozik ilyennel? Valakinek tapasztalat?
Köszi előre is! -
leweegee
aktív tag
válasz wal_hu #77116 üzenetére
Nm, ami még eszembe jutott, hogy kompresszoral(ha van rá mód) meg kell fújkálni, az üzemi légáramlással ellentétesen, tehát ahol kifúj ott megküldeni levegővel(ventilátor lapátot fogd le, ne pörgesse!), meg a szűrőt se árt kitakarítani/mosni (ha lehet).
Ne nőj fel! Csapda!
-
Beni2360
félisten
18 eves fagor felul töltős gepunk van es nem rozsdasodik. Biztos mostani gyartmany habár vagy 7 eve nem gyartanak már csak nagy üzemű gepeket.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szente
addikt
Sziasztok!
Xiaomi mennyire gyárt tartós porszívót? Egyik ismerősöm árul egy majdnem 2 éves akksis porszívót kb féláron. Akku gyengülés nyílván lehet egy probléma, ha sokat használták. Más? Pl a forgó fej motorja, vagy a főmotor?
-
-
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Grilles mikrónk van.
Szeretnék benne kolbászt "sütni".
Kellene ehhez crisp tál, vagy enélkül is szépen meg fog sülni (nem tud crisp funkciót a gép)?(^)(>.<)(^)
-
Gömbike
senior tag
A jobb eredmény érdekében jó lenne hozzá egy crisp tál [pl. ez] , mivel ennek a tálnak a lényege, hogy a mikró hullámaitól felforrósodik és alulról is süti a cuccot. S nemcsak a kolbit, hanem a virslit, csirkeszárnyat, szenyát, stb.
Ha van ilyen tálad, akkor a kombi progit kell használni.
Persze ez nélkül is lehet kolbit sütni, csak macerásabb. Rá kell tenni egy jénaira és CSAK grillen sütni, figyelni és forgatni!!!Mindezt a géphez kapott rácson! Arra tedd a jénait, közben figyelj és fogóval, csipesszel, stb. forgasd a kolbit. Figyelni kell és a tapasztalatot megszerezni.
Gyorsan belejössz, utána könnyű lesz bármilyen ételt is sütni. Pl. én régen ilyenben sütöttem pl. a tököt.
Ma már hőlégest használok mindezekhez.[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
Samsung Bespoke Jet vs Dyson v15 között van valakinek valami véleménye? Szonyeg alig van, 90% laminalt padlo es csempe lenne a feladat, ugyhogy valszeg fo porszivonak. Samsung valamivel olcsobb (270 samsung storeban), és szimpatikus hogy automatikusan uriti magat a tarto porzsakjaba (porallergias vagyok, amikor az osok dysonjat uritem fel napog nem.jo utana ). Kutya a közeljövőben lehet lesz. Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz zsoltnyiri #77132 üzenetére
Ez a két gép két teljesen külön univerzum. Az egyik egy túlárazott, nagy reklámmal bevezetett bukás, a másik egy bizonyított, kiváló igásló. Kemény padlón pedig brutál jó a V15 lézeres fluffy feje. Nyugodtan használhatod Eco módban, ahol 74 percet bír!
A Samsung felejtsd el... vicc az a gép.. -
Gömbike
senior tag
válasz zsoltnyiri #77135 üzenetére
A Dyson a megbízhatóság, a minőség és a legfejlettebb megoldások együtt megjelenő tárgya.
A Samu meg a tucat termékek halmazából egy kommersz alap porszívónak látszó tárgy.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
ribarszki
őstag
válasz zsoltnyiri #77135 üzenetére
Csak a szokásos Samsung.. A "24.000" termékük mellett most az akksis porszívók piacán is megmutatják, hogy jobban tudják. Persze nyers adatokban, számokban jól néz ki, csak kezd el használni. És kiderül, hogy nem minden arany ami fénylik. Mégsem olyan erős ez a fejmotor, mégsem annyira strapaívó ez a műanyag, mégsem olyan jól szűr és sokkal többször kell takarítani a szűrőközegeket, mégsem esik annyira kézre, stb.. kommersz tucattermék, brutálisan túlárazva.
Ugyan azon az áron nem is lehet kérdés, hogy Dyson v15, vagy Samsung legyen a választás.. De még ha 50%-kal olcsóbb lenne a Samsung, akkor sem egymás konkurenciája. Egyszerűen 2 teljesen külön ligában focizik a Dyson és a Samsung. De akksis porszívók piacán még a Dyson és a Miele sem 1 kategória.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ribarszki #77137 üzenetére
A Dyson ugye szinte csak ebben az irányban fejleszt, spéci motorok és szívó technológiák.
A samsung meg kb csak egérpadot nem gyárt. Nagyon jó paneleket, memória chipeket és telókat készít, szerintem maradjon is ennél.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Sütőben levő rácsot és az oldalsó kivehető síneket, mosogatógépben mossa valaki?
Whirlpool 8480wh használatiba nincs benne, hogy betehető-e vagy se… logikus gondolkodással nem lesz baja… nem akarom fél napokat áztatni, meg súrolgatni
Köszi! -
szőröscica
addikt
Sziasztok! A Bosch vagy az AEG gepek jobb minoseguek es megbizhatobbak? Uj konyhat epitunk, es ezek kozott vacilalunk. Mindkettobol jo kozepkategorias eszkozoket vennenk (arban nagyjabkl 200k/darab): fozolap, suto, elszivo, mosogatogep, mikro kellene. Minden beepitett lenne.
A huto marad a regi Siemens, mert bevalt. Ahogy nezem, Siemens eszkozok mar nem nagyon kaphatok itthon? Mi ennek az oka?
Igazabol japanokat szerettem volna, de semmit nem talaltam. -
YAS-dude
őstag
válasz szőröscica #77149 üzenetére
Mosogatógépből a Bosch talán a legjobb, a többit nem tudom .
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik