-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz #48613632 #76398 üzenetére
Most kb leírtad az összes előnyét és hátrányát is. Nekem egy Sencor két zónás lap van, de lányomék egy éve vették, valami márkás darab. Kipróbáltam reggel kétliteres tefal lábas a hozzá tartozó fedővel, 30mc kolbász annyi víz, hogy épp ellepje. Mikor forrni kezdett levettem hármasra, forrt nem fort. Felkapcsoltam négyesre, úgy forrt mint állat, a fedő alól a víz a főző lapra habzott. Átraktam a gáztűzhelyre, takarékra tettem, gond nélkül megfőtt. A kettő pont jól kiegészíti egymást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz balojazz #76399 üzenetére
Nincs lapunk, így nem tudom. Standalone AEG márkájú "tűzhelyünk" van. (valamelyik innen, fogalmam sincs, melyik)
Edények (majdnem) mindegyike rozsdamentes acél, ezek közül pl van egy 13 darabos Tefal Ingenio set, néhány egyéb Tefal serpenyő. A kocsony/húslevesafőző lábasom szintúgy rozsdamentes, van vagy 1.5cm alja, de nem tudnám megmondani a márkáját, szerintem valami noname lehet, de ettől még jó.Mindegyis. Félreértettél, vagy én fogalmaztam félreérthetően, ha azt gondolod, hogy muszáj mindenből a legdrágábbat venni.
De az is igaz, hogy ez pont egy olyan terület, amin nem érdemes, és nem is szabad spórolni.atirag
Ezzel azért lehetne vitatkozni. Mármint, hogy amit megkövetel a technológia azt a gyártás kiszolgálja. Végeredményben igaz, csak nem mindegy, milyen minőségben. Épp ma hajnalban olvastam, hogy bizonyos öntöttvas edények egyszerűbb indukciós készülékeken hamar elpattannak, kettétörnek, a hirtelen, gyors hőingadozástól.
Tessék, itt van, olvassátok el akkor Ti is.
Nem egy thread, meg van még a neten a témában 1000x ennyi, de ebben a linkben kb benne lesz minden, amit korábban, fentebb állítottam. -
törölt tag
Most vagy Sencor, vagy márkás.
Majd megmutatom, hogy rendes tűzhely képes folyamatos forralásra, de most nincs kedvem ezzel tökörészni. (mármint hogy videót készítsek róla)Tessék, itt a releváns thread ...
... Many cheap induction hobs will not go below 200W, and that can often burn delicate food ...
... for those foods the power needs to be nearer 100W or even less, cheap hobs are badly designed and can’t go that low.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #48613632 #76403 üzenetére
Most egyébként nem az a lényeg, hogy Tefal, vagy nem Tefal. Nekem volt Tefal serpenyőm, ami kukában landolt.- Alu ötvözet volt, fogta a delej, de nem volt az igazi. Nyilván, nem volt benne elegendő acél, vagy hasonló.
A lényeg, ami igaz, hogy a rozsdamentes acél biztosan jó. De néhány, olcsóbb ilyen anyagból készült edényt kikezd a mosogatógép. Az nem igazi rozsdamentes acél, hanem vmi gagyi ötvözet.Nekünk van egy ilyen szűrőfazekunk, egy időben tésztát főztünk benne, mára nem használjuk, és csak azért nem dobtam még ki, mert relatíve drága volt, és gariztatni szeretném, de fogalmam sincs, hol vettem. Egyelőre a felületes keresés nem hozott eredményt, majd valamikor nekiugrok, és szentelek neki több időt.
Na, ez a fazék kivülről szép, de belülről gusztustalanul ronda lett. A tapintása is száraz, karcos, fogalmam sincs, mitől, de biztos, hogy az anyag minősége.
Na, ilyen pl a Tefal Ingenioval nincs, az belülről is úgy csillog, mintha króm lenne. Szóval itt pl bejött a brand, de ez nem azt jelenti, hogy egy bizonyos brandon belül minden termék kiváló. -
törölt tag
Csakis a Te kedvedért elkészítettem egy videót. Egyelőre feldolgozás alatt, így a max felbontás jelen pillanatban 360p, de kb mostantól fél óra múlva ez 4k-ra nő, ha jól tévedek.
Egyébként így is nézhető.Fokozatmentes vízforralás indukciós tűzhelyen
Tehát ugye 1 liternél kevesebb vízzel, fedő nélkül (ez fontos hiszen a fedővel tovább finomítható az eljárás) gyöngyöztetem Neked, fokozatmentesen, kattogás, zúgás nélkül.
-
Vismajor01
addikt
válasz #48613632 #76396 üzenetére
Elképzelni se tudom, hogy lehet egyszerűbb egy gáztűzhelyet könnyebben takaritani mint egy indukciós főzőlapot. A főzőlapot fogom és letörlöm. Ha nagyon dzsuvás akkor tisztítószeressel letörlöm, aztán szárazzal. Tadamm!
A gázost meg tele van kis mélyedésekkel, kanyarokkal, leszedhető ráccsal amit külön el kell mosni, az élek és hajlatok miatt mindenhova odaég a dzsuva, súrolni kell, közbe lelököd a gázégőről a fémlapot és azzan egyensúlyozni, etc etc...
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
válasz Vismajor01 #76413 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, vagyis hogy nekem az nem okozott problémát, amit mondasz, noha értem.
Az üveg és a fém illesztésénél, meg a digitális kijelzőnél, szintén az illesztéseknél, vacakolni kell, mert zsíros marad, és a morzsa is beszorul, meg nálam a tekerőgombok nem egy függőleges előlapon vannak, hanem 45 fokban megdöntve. Ez marha esztétikus, de a tisztítása egy rémálom. Az a baj, hogy minden főzés után vacakolni kell vele, de másról beszélünk, ne vedd a szívedre.
De magát a főzőfelületet jóval egyszerűbb, az való igaz.
(legközelebb retkes lesz, majd lövök arról is videót, hogy mire gondolok)A ráégett trutymóra van egy szer, most így nem tudom a nevét. Adnak hozzá egy bazi nagy zacskót, és abba bele kell tenni a rácsot a tetejéről, de a sütőből is lehet, és hagyni kell aszalódni benne egy éjszakát. A krómozott meg a hőálló festékes cuccok ragyogó tisztán kerülnek ki belőle, lemar róluk minden szerves anyagot. Elég erős cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Ka999
tag
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata ezzel a mosógéppel vagy magával a márkával?
Siguro SGR-WM-A721W Profi Steam -
-
balojazz
aktív tag
Bosch PVS645FB5E van nekem, szép neve van neki. Az is tud ilyet, noha nem is gondoltam volna, hogy nem. Sosem kattogott vagy ugrált a teljesítménye. Pedig elég gyakori, hogy a kölykök valamelyike kér 2 virslit vagy egy főzőkolbászt nem mikrózva, olyankor szerintem 2-3-4 deci víz, ha ellepi. Olyankor turbón pár másodperc alatt fölforralom, majd keresek az alvégen egy gyöngyöztető fokozatot, és kész.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
félisten
Üdv! 16 óta van egy Samsung grilles mikrónk ami olyan 1 éve nem az ételt hanem a tenyért melegíti inkább. Ma betelt a pohár! (Szerelő szerint jó, sztem a magnetron mászott el, de nem is fontos)
Bevált jó grilles mikró ötlet valakinek? Ilyen 50k magasságában.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
BBéci
legenda
válasz #48613632 #76415 üzenetére
Az indukciós főzőlapok jellemzően érintő gombosak, olyat, mint a tiéd, még sosem láttam. Ezzel pont az egyik legnagyobb előnye, a könnyű tisztíthatóság vész el. Ha kényszerítenek, akkor sem vennék olyat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
Sziasztok
Konyhai aprítógép ajánlást kérek.
Van most egy LIDL-s ami alap dolgokhoz még okés (zab, áfonya méretű gyümölcsök), de felette már kevés. Pl. ma egy sütőben átsült burgonya/répa szósszá aprítása már nem ment neki, még úgy is nehezen, hogy előtte szétnyomkodtam apróra már (így nagy nehezen).
Nem feltétlenül olcsót, inkább jót keresek
-
Dorian
félisten
Ha kényszerítenének se vennék érintőgombos főzőlapot. Ha gyorsan kell beavatozni, tiszta szívás, h vagy veszi a gombnyomásokat vagy nem mert éppen nedves, vagy a kezem nedves, zsíros, kajás, akármilyen. 15 évig szívtam ezzel. Tekerentyűvel meg egy és biztos mozdulat.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Furcsállanám, de végülis nem kizárt. Ám ez nem volt szempont vásárlás előtt, viszont olyan gépet akartam, ami rendesen teszi a dolgát. Nem vagyok amúgy márka bézé, de bizonyos kategóriákban muszáj a kiváló minőség. Így a Gorenje a konyhába nem volt opció.
Neff, Bosch, AEG, Stoves, ezek jöhettek számításba az előzetes felmérés alapján, ha jól emlékszem.
Persze mindnek voltak hiányosságai, de az AEG volt a legközelebb az elképzelésemhez. Hogy őszinte legyek, nem bántam meg. Bőven kárpótol azért a kis kellemetlenségért, amit a tisztítása okoz. No meg asszony csinálja az esetek túlnyomó részébenDorian
Ez igaz, ezt mondta az asszony is, hogy nedves kézzel nem stabil a vezérelhetőség. Hálisten minden funkció elérhető fizikai gombról, kivéve a felső főzőrészek időzítése, illetve a gyerekzár.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz Dorian #76429 üzenetére
Nekünk érintőgombos, naponta kb 3 meleg érkezés van vele, nincs túlzottan sűrűn ilyen, hogy nem reagálna az érintésre, ami inkább van az pl ha teljesítményt szabályzod és nem ugrik oda ahova akarod, pl 12-ről 11-re húznám le, de átugrik inkább 10-esre. Esetleg az idegesítő, mikor takarítod és vizes koszos marad picit az érintő rész és akkor sípol miatta, míg szárazra nem töröld.
Cserébe a takarítás fizikai gomb hiánya miatt, hihetetlen gyors. -
BBéci
legenda
Ha rendszeresen naponta több alkalommal főznél, plusz neked kellene pucolgatni, egészen másképp látnád. Abszolút elsődleges szempont a könnyű tisztíthatóság. Pitepeti elmesélte, mennyire macerás, mindig lehúzza a helyükről a gombokat, mert befolyik alájuk bármi, visszatenni azokat szintén időbe telik. Valamint még sosem okozott semmiféle problémát az érintés. Egy másodpercbe sem telik újra megérinteni, ha elsőre nem reagál.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balojazz
aktív tag
Nyomógombos a telefonod? Naugye. Felnőttként az ember SEMMIT sem csinál nedves-zsíros-kajás kézzel. Főzés előtt meg egy pillantással ellenőrzöm, hogy tiszta-e a vezérlőpult. Semmi gond az érintéses vezérléssel. Vesd össze mégegyszer: telefon.
-
törölt tag
A Neffnek, és a Boschnak vannak olyan készülékei, ahol a kezelőgombok fizikaiak, de hagyományos elrendezéssel kerültek fel a készülék előlapjára, tehát a függőleges részen vannak, pont mint egy rendes gáztűzhely esetén.
balojazz
Azért főzés közben természetes, hogy ezzel-azzal összekened a kezed. A telefont meg nem nyomkodjuk közben, vagy általában akkor, ha nem tiszta és száraz a kezünk.[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
válasz #48613632 #76434 üzenetére
Igen, összekened, de meg is törlöd vagy megmosod azonnal, mert idegesít. A higiéniai reflexek automatikusan meg is oldják az érintéses vezérlési problémákat. Még a tekerőgombokat, sőt semmit nem fogok meg genyás kézzel.
-
balojazz
aktív tag
válasz #48613632 #76436 üzenetére
Ahogy a telót is megfelelő kézzel fogod tapizni, úgy a főzőlapot is. A kezelési reflexek már adottak. Nulla odafigyeléssel megoldod, mert 10-12 éve is így csinálod. Így értettem.
[ Szerkesztve ]
-
Zoona
aktív tag
Ha már itt ennyire beindult a gázos főzőlappal a komment, egy olyan kérdésem lenne, hogy lángterelő/lángelosztó - végülis egy vaslap gázos főzőlapra az edények alà - ilyet használt már valaki illetve van ennek haszna/előnye?
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
törölt tag
válasz balojazz #76438 üzenetére
Eddig is értettem, a szándékod az ami nem világos. Ahol vannak fizikai gombok, ott mindenki azt használja. Vagy akkor úgy mondom, mindenki, kivéve Te. De ez nem jelenti azt, hogy anélkül használhatatlan lenne, csak egyszerűbb, kényelmesebb, praktikusabb. És nem kell törölgetni a kezed, ha oda akarsz nyúlni, mert mondjuk készül kifutni a tej, vagy a tészta alatt a víz ... akármi. Érzésre tudod, hová kell állítani, nem kell zongorázni rajta, hogy 9-esről lepötyögtesd 1-esre ... stb. Ha valahol mindkét lehetőség adott, ott a fizikait használják. Álló tűzhelyek esetén meg ez az alap.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Van olyan normál árú, nem porzsákos porszívó ami megbirkózik a rövid kutyaszőrrel vastagabb szőnyegek esetén is?
Eddig egy Electrolux ZUA 3840, 2100W, 420W szívóteljesítménnyel volt, de sajnos az tönkre ment és annak a helyére kell valami, mondjuk annó elég húzós volt az ára. Persze brutál szívó ereje van, bizonyos szőnyegeknél képes volt a szőnyeg szálát is kitépni max fokozaton.[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
balojazz
aktív tag
válasz #48613632 #76440 üzenetére
Rossz példát hoztál, de nekem jót. 9-esről "lepögyögtetni" 1-esre egyetlen érintés. Nem több. Nem kell megfogni és megtekerni valamit, hanem csak az ujjbegyedet odaérinteni egy pillanatra. Mire be kellene avatkozni a kifutó tej miatt, már 5 perce tiszta volt a kezem, mert zavar, hogy trutyis, és nem tudom a telót nyomkodni, megsimizni a gyerek haját, megfogni egy kés nyelét vagy BÁRMI mást csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz balojazz #76443 üzenetére
Jó azt mondd el végre, hogy hová akarsz kilyukadni. Kezd az agyamra menni ez a vita, mert nem szól semmiről.
Kezd az az érzésem lenni, hogy azt akarod bebizonyitani, hog a tied mindenben is jobb.
De ha ez a helyzet, akkor uccu, lőj egy videot te is, ezzel probléma megoldva.[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
-
Dorian
félisten
válasz balojazz #76433 üzenetére
Hülyeségeket beszélsz. Főzés közben teljesen természetes, hogy a zember keze nedves, hagymás, akármilyen.
Igen, elhisszük, te szuperhigénikus vagy és folyamatosan 30 másodpercenként kezet mosol. Jólvan, jár a fejsimi. Én meg nem.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
balojazz
aktív tag
válasz #48613632 #76448 üzenetére
Én nem tudom, ti Doriannal hogyan főztök: szanaszét fröcsög az olaj és a víz, a húspácos kezetekkel meg a gombokon matattok? A telefonotokat is vajas meg falfestékes kézzel birizgáljátok? Ez a tapipadra kifröccsenéses dolog se volt még, de ha lesz, föltalálom magam egy pézsével vagy papírtörlővel, mint a telefonoknál. Nálunk a tízéves fiú is rendszeresen süt-főz, és mivel a telefont is ismeri, rutinos főzőlapkezelő, soha nem volt ilyen problémája, amit emlegettek, pedig kis mocskos disznók ebben a korban. Gondolom, megtörli a kezét, sose néztem, ezek reflexből mennek nála is. Nem is kellett neki megmutatni, hogyan használja, csak a billentyűzárat a macska miatt. Ha neki megy a dolog zökkenőmentesen IQ-ból, akkor nektek vajon menne gyakorlattal? Ha a válasz nem, akkor az gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik