- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
-
törölt tag
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Milyen borhűtőt javasoltok borok, sörök, üdítők tárolásához otthonra? 15-20 palackos kapacitásra van igény. -
apholyon
aktív tag
válasz balazs1956 #52481 üzenetére
Érdekes, ezt sokaktól hallom, illetve látom leírva... Tudjuk, hogy "régen minden jobb volt", de könyörgöm, 15+(!) éves gőzölős vasaló sima csapvízzel, bárminemű szerviz vagy "varázslat" nélkül működik (szétszedtem dirib darabra, kipucoltam, néhol már rozsdás), az újak meg mennek max 2-3 évet... Ettől függetlenül veszek nekik másikat, mert ez már kiszolgálta őket, de akkor is... Szomorú!
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
BBéci
legenda
Mielét vennék, de tudtommal, ami hőmérséklet jó a boroknak, főként a vörösök döntő többségének, 16-18 fok, az nagyon sok a söröknek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
Sziasztok
Milyen ajánlott típusokat tudtok nekem adni ha mosógépet keresek
Elöltöltős
Lehetőleg keskeny kivitel
Legyen gyors program egy sima öblítés jellegű programhoz
Szárítás funkció NEM kell
Okos funkciók sem lényegesek
Minél hangtalanabb működés a célÁr: célozzunk meg mondjuk egy max 150.000 Ft-t, de ha téves az ár kíváncsi vagyok ár nélkül is ami ezt tudja.
-
arcsin
senior tag
válasz szabonagyur #52513 üzenetére
Szerintem a keskeny Gorenjéket nézd meg mennyire tudsz velük azonosulni kinézetben, programozási felületben. Azokra 3év a garancia van, talán a mosógépek többsége csak 1-2 évet ad. Használati útmutatót érdemes letölteni, átgörgetni, minden vásárlás előtt, bármit is választasz.
-
félisten
-
daver88
aktív tag
válasz szabonagyur #52515 üzenetére
50 cm mély, 6 kg kapacitás, 1200 centri, inverter motor...és 5 év gyári gari
-
ribarszki
őstag
válasz szabonagyur #52513 üzenetére
Egyértelműen LG DD gépeket nézz!
Gorenje gépért én már egylukas garast sem adnék.
-
félisten
-
handrash
őstag
Lakótelepi mini konyhába az eredeti 2 lapos tűzhely helyére
Mi férhet be?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Van egy kb 7 éves Elektrolux elöltöltős mosógépünk, aminek a dobja csiszolja körbe a gumit.
Ez mitől lehet?Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
NoNick
tag
Sziasztok! Elöltöltős mosógépekből 150E-ig melyik lenne az ajánlott, vagy melyik nem? 14 évet bírt a AEG-nk, ennyi idő alatt kétszer kellett javítanom (csapágy, tacho jeladó), és most lett kb. elég belőle.
Normál méretű kell (rajta lesz a szárítógép), legyen gyors, halk, takarékos, sok garival. Vagy ezek közül legalább három teljesüljön. -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Használ valaki gőzölős felmosót? Higienikusnak tűnik, megéri vajon, vagy nem erdemes?
Ezt néztem: [link]Szerintetek? Vagy van jobb vétel vagy típus esetleg?
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Ha AEG a szárítógépünk, akkor alá csak AEG/Electrolux mosógépet nézzek, vagy elég ha 60 cm mély és konzollal egymásra rakhatom őket?
-
pjen
félisten
válasz stickermajom #52526 üzenetére
Bármilyet tehetsz alá.Vannak univerzális össze építő keretek.Pont MM ben is láttam.
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
általános, csak húsdarálásra (havonta 1x) keresnék darálót. Egyáltalán nem ismerem az eszközöket a témában. Ezért kérnék segítséget!
30-35k max értékben. Inkább tartós legyen, és 2, esetleg 3 év gar.
Kiszemeltek:
Tefal NE109838
Tefal NE458137 HV4
Tefal HV4 NE448838Köszi a segítséget!
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Grande Ale #52525 üzenetére
Melegburkolathoz felejtős: se laminált, se fa nem lehet alatt.
A ragasztott vinyl padló ragasztója is ha nem vízálló, akkor felválhat.
Klikkes burkolat esetében pedig a klikknél mehet alá a gőz, HDF-ből, vagy PVC-ből van a klikkes burkolat hordozója, esetleg SPC. Egyik sem köszöni meg a gőzt.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
pjen
félisten
válasz boogie84 #52528 üzenetére
Olvasd el a kezelésit alaposan,szinte egyik sem mosható gépben.Vettem Bosch t MM ben eladó állította,rozsdamentes acél,hát nem.Mosogató gép tönkre teszi.
macilaci78:Az elektromoshoz is adnak mindenféle feltétet.Takarítani csak az elejét kell,bajonett záras.Árban valóban rosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz Grande Ale #52525 üzenetére
Ha nem is pont ilyen, kifejezetten gőzölős felmosót, de gőztisztítót felmosásra szoktam időnként használni. Nálunk csak annyi a gond vele, hogy lassabban halad a munka, mert gyakran kell kicsavarni a pamut felmosót (a házban mindenhol hidegburkolat van, plusz a két kutya is behordja a mocskot). Szóval a hétköznapokban marad a hagyományos mop, nagytakarításnál meg a gőztisztító, ami a lekoszolódott fuga tisztításában is nagy segítség.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz macilaci78 #52529 üzenetére
Kérdés, hogy mekkora mennyiséget szeretne egyszerre ledarálni, mert a kézivel elég lassan lehet haladni.
Amúgy nálunk is egy kisebb kézi hajtányos van. Pont tegnap használtam, mert az asszony bolognait akart készíteni, de nem volt itthon darált hús. Ilyen "vészhelyzetekben", vagy ha épp marhahúst kell darálni, akkor jól jön, de mi csak hébe-hóba használjuk, arra a célra meg bőven elég ez is. -
boogie84
veterán
válasz macilaci78 #52529 üzenetére
Mindenképp elektromosban gondolkodom, anyámnak lesz.
(#52531) pjen
Mosogatógép nem fenyeget, ugyanis nincs. Kézzel lesz tisztítva.(#52533) peppe79
Nem nagy mennyiség, de kényemesebb ha elektromos. Úgy tudom kézi tdaráló nem jó csirkemellhez...A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
peppe79
senior tag
Kétségtelen...de a kényelemnek ez az ára. Én szinte csak lapockát szoktam a hentesnél daráltatni. Ha belekerül némi comb, még nem történik semmi.
A kézi hajtányost anno csak azért vettem, mert marhahúst sehol nem darálnak. Néha átfut rajta egy kevés sertéshús is (mint ahogy épp tegnap is), de nem ez a jellemző.
-
peppe79
senior tag
válasz boogie84 #52535 üzenetére
"Úgy tudom kézi daráló nem jó csirkemellhez..."
Elképzelhető...soha nem próbáltam még csirkehúst darálni.
Amúgy azt mihez használnátok? A kollégám egyszer megkínált egy darált csirkehúsból készült, töltött káposztával...olyan száraz volt a húsgombóc, mint a fene.[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Félig-meddig OFF, de hátha mást is érdekel: ha valaki háztartási műanyag árut keres, annak ajánlom figyelmébe a plastexpress-t. Nemrégen rendeltem tőlük egy rakás holmit, pl.:
Hűtőtálcát
A reggelihez, vacsorához való élelmiszereket (sajt, felvágottak, vaj...) szoktuk tárolni rajta, így az egy mozdulattal kivehető a hűtőből. Én a 2.8 litereset vettem, abból 2 darab elfér a polcon egymás mellett.Konyhai szemetes
Kívülre, az ajtóra akasztható. Nem épp a konyha éke, de a hozzám hasonló lusta disznóknak nagyon praktikus. A munkalapról simán belesöpörhető a konyhában keletkező hulladék.12 literes felmosó + szita
Egy kerek felmosó vödröt cseréltem erre, mert az nem fért el a wc mellett. Ez picit keskenyebb, ráadásul fehér színű, amilyet már régóta keresek (ez sokkal jobban tetszik, mint a "hagyományos", piros, kék, szürke színűek).Dörzsiszivacs nyéllel
A nyéllel könnyebb a nehezen eltávolítható mocskot suvickolni.Több, mint 1000 féle termékük van.
-
boogie84
veterán
válasz peppe79 #52537 üzenetére
Spagetti, vasírozott, csilis bab. Ezeket nagyon szeretem, de egyszerűen nem megy le a torkomon a sertés hús. Valszeg azért mert tudom, hogy zsírosabb mint a csirke. Nem megy le a torkomon. Mekiben megint más a marhahús....
Mit szóltok a kiszemeltekhez? Szóval nem lenne mosva mosogatógépben. És kevés, kb. 2kg csirkemell daráláshoz elsősorban.
De pl az első/utolsó kiszemelt tudna talán téliszalámit is szeletelni. Az még azért szimpatikusabb.[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
polonic
félisten
Ha pollyt használok a mosógéphez, akkor nem kell semmi külön, mindent elintéz?
Vízkőtlenítés, trisós tisztítás, stb -
PitLee
őstag
válasz boogie84 #52528 üzenetére
Ha jól látom még csak csontozni sem kell "fene az ízlésüket"
https://youtu.be/ALApVuQCt3g?t=64
Most nézem, hogy az egy Moulinex . .[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Bedöglött a hűtőszekrényünk
16éves 2kompresszoros Electrolux 177cm magas
és mindkét kompresszor tökéletes csak a hűtőtér termosztátja elromlott de szétkaptam és kiiktattam, majd egy kapcsolót közbeiktatva és kivezetve manuálisan tudok hűteni vele on/off módban. Vagy megy csutkán folyamatosan vagy kinyomomNa de kinéztem egy újat mert hát minek költsek rá 14-15ezret (termosztát) amikor az egész hűtő ha ér 20-at az is a két kompresszor miatt kb.
Electrolux EN3601MOW-t néztem
[link]Nem kell semmi ventilátor meg digitális vezérlés meg semmi, kő egyszerű termosztátos ez is, egy kompresszor semmi számítógép benne hogy nehezen tudjon tönkre menni.
Vállalható ez a fajta?A régi hűtő A energiaosztályos ez meg A++
Valaki árulja már el hogy 15év alatt hogy tudtak A-ról A++-ra lépni anélkül hogy látnánk?
Jobbfajta hőszigetelés van a mai hűtőkben körbe mindenhol?
Vagy a kompresszoron hogy tudtak ennyit javítani hogy ugyanazt a hőmennyiséget kevesebb áramből vonja el?
Esetleg azóta más hűtőközeget alkalmaznak ami jobb hatásfokú?
Lehet hogy a régi hűtőn az 1-es fokozat pl 2fokkal alacsonyabb hőmérsékletet adott mint a mai hűtőn az 1-es? (marketinges módon energiaspórolás)Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Reaper
őstag
Sziasztok!
Kéne nekünk egy villany tűzhely, olyan 100 körül. Van kerülendő márka/típus? Kinéztem első körben ezt: [Gorenje EC5341SG] Jó ez, vagy esetleg van valami különösen ajánlott ebben a kategóriában?
-
asdf_
veterán
válasz TeeJay #52545 üzenetére
Ha nem most lenne, azt mondanam, hogy MH1210A vagy STC1000, vagy a Willhi-nek is van ilyenje, postaval 3-4 ezer lenne, de ez most nem fog megjonni ket het alatt :/ Nezd meg magyar neten, hatha van valakinek ilyenje keszletrol ha esetleg megis meg akarod menteni a hutot.
-
Gömbike
senior tag
válasz Reaper #52546 üzenetére
Igaz, hogy villany tűzhely a kérdés, de a saját tapasztalatomat megosztanám veled.
A 20 éves Pelgrim kombi tűzhelyet cseréltük le Gorenje K5352sh készülékre. A régi oldala elkorrodált sajna.Sehol sincs a Gorenje ezen szintje a régi géphez képest.
A felhasznált anyagok minősége egyszerűen meg sem közelíti a régiét, sütő részével még a mai napig küzd a feleségem, hogy normális eredményt érjen el. A régi sütő ugyanilyen funkciókkal bírt, mégis a Gorenje nem tűnik komoly játékosnak.
Igaz, 20 évvel ezelőtt 75 volt a sütő, az mai áron vígan 200 felett lenne
Szóval erős kompromisszum kell ezekhez a gépekhez.
Én legközelebb német gépet fogok venni egy felsőbb szintről választva.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Baltincs
tag
Sziasztok!
Lehet OFF, és elnézést, hogy itt írom meg, de ötletem nincs hol máshol tehetném meg.
Egy érdekes dolog történt velünk, és értetlenül állunk a történtek előtt párommal. Rendeltünk egy electrolux mosogatógépet (117 ezer forintért) a euronicsból. Párom volt itthon, átvette, ugye a lakásba nem hozhatják be, hazaértem, kibontottuk és sérült volt. Nem kicsit (az ajtót konkrétan nem tudjuk nyitni a sérült lemez okán).
Hívtuk őket és "aláírták hogy átvették sérülésmentesen", az üzletvezető pedig nem elérhető, így jártunk.
Hivatkoznak a járványügyi helyzetre, hogy azért nem hozhatják be a futárok (akiken még maszk se volt) a lakásba a vásárolt terméket, természetesen sietősen párom elé tette a papírt, amit alá is írt, hiszen a lépcsőház kellős közepén nem fogja kibontani teljesen az egyébként elég jól becsomagolt terméket, úgy hogy a futár meg már odáig se akarta felhozni, mert ő siet.Ilyenkor mit lehet tenni? Tettünk panaszt a fő ügyfélszolgálatukon, de sokat nem remélünk tőle.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik