- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz #40553216 #44092 üzenetére
Miele porzsáktelítettség-jelzőt még szedtem szét, de gondolom, a többi porszívóhoz hasonlóan, a "jelzőcsík" ezeknél is egy rugó ellenállásának függvényében mozog. Igazából nem az lenne a lényege, hogy mutassa, van-e még szufla a motorban, hanem hogy figyelmeztessen, ha megtelt, vagyis cserélni kell a porzsákot (már, ha tényleg nem csak szőrgubacsot porszívózik az ember). Ha megtelt porzsák mellett nem mutat semmit, akkor ez a funkció értelmét veszti. Sajnos az enyémmel így jártam, már egy jó ideje nem jelzi, ha megtelik a porzsák (csak úgy, ha lefogom a csövet, és megszűnik a légáramlás).
A porzsák telítettsége, és a légáramlás csökkenésének összefüggése:
Ez egy korábbi, Miele S5210 légáramlásának vizsgálata 400 gramm DMT8-as tesztporral (a 8-as típusú tesztport a DMT cég állítja elő, kifejezetten a porszívók szabvány tesztkörülményeihez).
A négyzetekkel jelölt görbe az sms nemszőtt textiliából készült porzsákot jelöli.[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz Csabroncka #44093 üzenetére
Nem azon van a hangsúly, hogy telítődött porzsák esetén lesz-e még elegendő szívóerő, hanem hogy az üres porzsákkal mért legmagasabb légáramlatot figyelembe véve az csökken-e. Márpedig csökken. Ez elsősorban a porszívók energiacímkéjét, pontosabban a különböző felületeken történő mérési eredményeit kérdőjelezi meg. Az, hogy az EU végül eltörölte a porszívók energiacímkézését, abban kiemelt tényező volt James Dyson porzsákokkal kapcsolatos érvelése.
-
peppe79
senior tag
válasz #40553216 #44098 üzenetére
A direkt marketing lényege pont az, hogy megpróbálják elhitetni a vásárlóval, hogy valami olyan különlegeset kapnak a pénzükért, ami egy egyszerű üzletből nem beszerezhető. A Luxnál, biztos ami biztos alapon, még szép kis LED-eket, vagy kijelzőt is tesznek a porszívóra, ezzel is bizonyítva, hogy ez "nem egy átlagos" porszívó. De tulajdonképpen nem is ez a gond, hanem hogy több százszoros haszonnal értékesítik az egyébként teljesen hétköznapi termékeiket. Az apróhirdetési oldalakon szinte mindig találni néhány hiszékeny embert, aki miután rájött, hogy átverés áldozata lett, igyekszik szabadulni a vásárolt csodájától.
Ők vélhetően még nem látták erről a korábbi, D820-as modellről készült videót.A legújabb Lux S115 normál porszívófejjel ~420 ezer, motoros fejjel ~740 ezer Ft. És hogy hol is készül a motoros fej:
Biztos vagyok benne, hogy ha az S115-öt olcsóbban adnák, és bekerülne az üzletek szortimentjébe, akkor sem lenne nagyobb sikere. Ráadásul, látszana, hogy a többi porszívóhoz képest nagyon kilóg a sorból. 2019-et írunk. A porszívók egyre kisebbek, könnyebbek (persze bizonyos határokon belül), hogy egyszerűbben lehessen vele forgolódni, megkönnyítsék az ember munkáját, kisebb helyen lehessen tárolni. Ki venné meg a Lux 60 cm-es monstrumját? Nagyon "kényelmes" lehet vele porszívózni, főleg úgy, hogy a gégecső nem forog körbe, így magát a porszívót kell állandóan forgatni. Nevetséges.A Vorwerk sem olcsó, de az legalább nem akkora humbug, mint a Lux porszívók. Plusz, tegyük hozzá, hogy az itthoni Vorwerk árak köszönő viszonyban sincsenek a némettel. A normál vezetékes porszívó Németoszágban cirka 300 ezer, az álló vezetékes ~230 ezer, az álló akkus ~270 ezer forintnak megfelelő euroba kerül...természetesen mindegyik motoros fejjel értendő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kicsit soká, de most keresem vissza a Lux tapasztalatokat.
Szóval: a szőnyeg hagyománya nyilván abból maradt, hogy még pár évtizede sem voltak hőszigetelve a padlók. Ez emeletes, főleg társasházban az emeleteken nem volt olyan fontos, hiszen csak a földszint alatt nem fűtöttek. Vagy pl. panelben ott is, mert a pince plafonján mentek, mennek (ott mennek?) a fűtés csövek. Nálunk 110 m^2-en egy szőnyeg van, a gyerek szobájában egy kicsi, inkább dísz, mint szőnyeg (Jégvarázs). A vizesekben van kerámia burkolat, a többi 2 cm vastag kőrisfa svédpadló. A szőnyeg ugyanúgy nem hiányzik, mint a fűnyírás.(#43377)
Akkor tisztít jobban a vizes, ha előtte minél több szárazat eltávolítottál. Különben csak a száraz koszt vizezed össze és kened szét. A száraz kefével (főleg ribarszki f.t. által említett, az ajánlójában is kifejezetten kiemelten puha szőrű Parquet Twisterrel) nem dörzsölöd a padlót. Nagyon lazán, minden nyomás nélkül végigcsúsztatod. Ez az igazi partvis^10-en. A lószőr partvissal sem csiszatolsz.(#44100)
Most visszanéztem, én a felületváltást találtam, nálad pedig a macskaszőrt (lehet, kimaradt, amire utalsz). Nekem kutyám van, igaz, dupla szőrű, így turbófej vagy elektromos kefefej nélkül szenvedhetnék, de nincs szőnyeg, így nem teszem.(#44103) peppe79
Tényleg brutális, hogy itt dupla áron adják a Koboldot elektromos fejjel. Kíváncsi vagyok, mennyit adnak el belőle. Főleg, hogy az osztrákokig elég elmenni érte[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz #40553216 #44105 üzenetére
Vélhetően jóval kevesebbet, mint például Miele porszívót. Főleg, ha az átlag polgár megtudja, hogy mibe kerül hozzájuk a gyári porzsák. Az újabb Kobold típusokban (VK140/150-től felfelé) már nincs külön (H)epa filter, ezt is a porzsák váltja ki. Persze ezekhez is kapható utángyártott porzsák, de szűrésben messze elmaradnak a gyáritól.
Többek közt ezért is választottam a régebbi, VK136 típust. Ahhoz olcsón beszerezhető az utángyártott porzsák és (H)epa filter, és a kettő egyszerre már megfelelően szűr (értsd: használat közben nem bűzölög a porszívó, ennyi meg nekem épp elég).Padlószőnyeg: 12-13 éve dolgoztam a TTL-ben (is), és már akkoriban érezhetően visszaszorult a piaca (épp úgy, mint a tapétáknak). Viszont a gyerekszobába való szőnyegeket, futószőnyeget, műfüvet, meg a legolcsóbb padlófilcet változatlanul vitték (utóbbit standokhoz, lakhatási engedélyhez, nyaralóba, vagy szegényebb ingatlanokba).
-
BBéci
legenda
válasz #40553216 #44105 üzenetére
Egyéni ízlés és megszokás kérdése. Számunkra a vastag, puha szőnyeg biztosítja a barátságos, meleg, kellemes, otthonos közérzetet. Irtózom mezítláb járkálni kövön, de parkettán is. Az szintén rendkívül fontos, hogy a szőnyeg inkább elnyeli, mint visszaveri a hangot, ami nem csak filmnézés és zenehallgatás során elengedhetetlen, hanem a mindennapokban is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz peppe79 #44101 üzenetére
Az első porzsáknál, amit 955 grammosra „tömtem”, már alap használatnál is jelezte a tömítettséget, kicsit kimozdult. De nyilván inkább a felszívott cucc fajtája, mint mennyisége számít.
(#44108) BBéci
Az „új” (11 éves) lakásban sajna, nem a bolyhos szőnyeg a legnagyobb befolyásoló tényező a zenehallgatásnál. -
Csabroncka
Topikgazda
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #44110 üzenetére
A hálószobai már nem annyirapuha, mint újkorában, ezen az intenzív porszívózás segít valamennyit. A dolgozószobai az nagy kopásállóságú, irodai fajta, 13 éve bírja a görgős széket. A nappaliban vastag gyapjú van, olyan, mint újkorában, ami az árát tekintve elvárható.. Gyerek nem gyötri egyiket sem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
st6969
őstag
válasz peppe79 #44052 üzenetére
"Ami fontos lenne: olyan semmiképp nem kell, aminek a fedője gombfogantyús, és menetes rögzítésű."
Csak kíváncsiságból, ezekkel mi a gond?"A Tefal és Tescoma márkákon kívül van még olyan, amit érdemes megnézni?"
A Tescoma-t nem is tudtam, hogy ajánlott. Én azt gondoltam, az a Tesco saját márkája, bár kétségtelen, hogy ránézésre egész minőséginek tűnik, és olcsó is.
A Tefal-nál sem mindegy, melyik. A drágább árkategóriában kell keresni, az olcsóbbak nálunk hamar elkoptak. Titánium pro bevonatosat keress, ez egész tartós, bár ezeket nem szoktuk mosogatógépbe rakni, pedig gyakran rá van írva, hogy bírja.
Ezen kívül időszakosan Aldi/Lidl 6000Ft-os Titanium bevonatos cuccai (igaz, az nem szett).
Kerámia bevonatos nem jött be, mondjuk abból igazán minőségit nem próbáltunk.
Még az Ikea 365+ edényeket nézd meg, azok jó minőségűek jó áron. -
balazs1956
senior tag
válasz peppe79 #44052 üzenetére
Nekem van egy garnitúra tescoma, számos tefal rozsdamentes, és bevonatos (mind talent pro).Nem érzem a különbséget a tescoma, és a tefal között. A bevonatos tefalokról leszoktam, mert hiába használok szilikon kanalakat, azért , igaz a fiamnál, aki nem tudom hogy kíméli, 5 év alatt csontra elfogyott a bevonat... Tehát ebédre mindig ettek egy kis teflont. Itt áttértem az öntöttvas edényekre, kivéve a palacsintasütőt, a súlya miatt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, bár nehezek, és kicsit macerás a tisztításuk, de megéri. A fedőkben mindenhol, még a környezetemben is lecseréltük az Ikea lapos fedőire.
Ez is hatalmas találmány, 3 méret lefedi az összes edényt, kivéve a nagyon kicsiket. -
peppe79
senior tag
válasz st6969 #44112 üzenetére
Köszi! És ezektől a 'titánium' bevonatoktól nem kell tartani, hogy leválik? Mert nálunk néha előfordul, hogy ráég a kaja az aljára, és akkor bizony kapja az ívet a VIM-mel.
A mostani szettünknél csavaros rögzítésű gombfogantyú van a fedőn, és utáljuk. Állandóan kilazul; túlzottan meghúzni nem lehet, különben az üveg fedő eltörik; mosogatógépbe rakva pedig egy kevés öblítővíz gyűlik össze a fogantyú alatt. -
peppe79
senior tag
válasz balazs1956 #44113 üzenetére
Na, ez jó hír! Akkor lehet, hogy megkockáztatok egy Tescoma Ultimát.
Nálunk amin teflon bevonat van, az kisebb-nagyobb mértékben, de mind megsérült...ha épp nem főzés közben, akkor a mosogatógépbe helyezve, a tányértartó tüskék által (a tüske vége apróbb karcokat ejt a felületén). Ja, azt elfelejtettem: olyan edényt keresünk, ami karbantartás szempontjából igénytelen, és mosogatógépben egyszerűen mosható.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hello!
Mosogatogepet vasarolnek es szeretnek par tapasztalatot begyujteni. Mindenkepp uj es beepitheto gepet keresek (lakaskassza penzt csak ilyenekre lehet felhasznalni).
Csak ketten vagyunk ezert 8-10 teritekes keszulekben gondolkozom. (nem tudom van e ertelme nagyobbat venni)
Ami nekem nagyon fontos lenne hogy minel halkabb legyen ha ilyesmi elerheto mivel a konyha egyben van a nappalival.
Bosch markat nezegettem ugy remlik arrol jot hallottam.
A keret maximum ~300ezer forint.
Van esetleg valakinek tapasztalata BOSCH (vagy barmilyen mas ajanlott marka) mosogatogepekkel?
Elore is koszonom a segitseget!Youth hides the key to salvation
-
st6969
őstag
válasz peppe79 #44115 üzenetére
Sajnos, ami bevonatos, az előbb vagy utóbb elkezd megkopni. A titániumnál ez jóval később történik meg, de az ára is ennek megfelelő. Leválást nem tapasztaltam, de amikor már látszik, hogy kezd kopni (a felhasználáson is érezhető: mindig azon a részen "ég" oda az étel), akkor lecserélem. Nem olyan könnyű leégetni benne az ételt, ha minőségi a bevonat...persze, ha magára hagyod nagy lángon, szárazon, akkor igen, de úgy minden másban is le fog égni, méghozzá még jobban. Utálom, hogy nem tehetem mosogatógépbe, de tényleg ki lehet törölni pár konyhai papírtörlővel látszólag tisztára, utána inkább kézzel mosom el. Így tudom növelni az élettartamát.
(#44116) peppe79
"olyan edényt keresünk, ami karbantartás szempontjából igénytelen, és mosogatógépben egyszerűen mosható."
Akkor nem a bevonatos edények lesznek a barátaid. Minőségi, bevonat nélküli rozsdamentest ajánlom, ha van közeledben Ikea, ott vannak elég jók, bár nem annyira olcsó, de örök élet + 2 nap. -
BB9000
senior tag
válasz peppe79 #44115 üzenetére
A Tefal edények közt is találni jókat. Ami nálunk bevált, azt kb 8 éve vettük a Tescoban pontgyűjtő akció keretében. Azzal azóta sincs semmi gond. Utána vettünk egy Jamie Oliver nevével fémjelzett serpenyőt, de az már nem ugyanaz. Hiába Titánium bevonatos, fém betétes az alja, mégis lekopik a bevonat róla és ahol lekopott, ott már leragad benne a rántotta. Van egy barna aljú, aminek az aljában nincs fém merevítő lap. Az pl. indukciós lapon nem működik. A bevonata nem jött le, de a tapadásmentessége pár év alatt megszűnt. Simán leég benne a kaja. A Tefal nagy "varázsló". A bevonatok nevét mindig változtatja. Titanium, Titanium pro, Titanium Excellence, stb. Nem ugyanaz a tartóssága. Az már nem garancia a tartósságra ha szerepel benne a Titanium szó. A saját honlapján sincs rendesen feltüntetve hogy melyik fantázianevű edénykészlet milyen bevonattal készül és hogy melyik bevonat milyen tartós. A Home and Cook-nál a boltban szoktam megnézni az edényeket. Nálam két szempont van: fém betét legyen benne és tartós legyen. Legutóbb tavaly vettem edényeket. Akkor az általam kiválasztottra a Titanium kulcsszó mellett rá volt írva, hogy háromszoros élettartamú. Ez egyenlőre jól bírja. Expertise a fantázianeve.
VIM-mel vagy bármilyen súrolószerrel, acélgyapottal ne menj neki egy tapadásmentes bevonatos edénynek. Áztatás után a legbrutálisabb ráégés is könnyedén lejön egy mosogatókefével. Pl ezzel: Antage[ Szerkesztve ]
-
breezer88
tag
válasz idegen lény #43936 üzenetére
Szia!
Ezek a viszonylag erősebb(?) 4 bar körüli nyomással rendelkező gőzborotvák ( inkább a kézi változatuk ) szerinted alkalmas lehet a vállfán megszáradt ingek vasalás nélküli kiegyengetésére? Arra gondolok, hogy kiakasztva van a vállfán én pedig a gőzzel szépen végig megyek rajta - jó mondjuk valószinüleg gyengébb erősségre állítva - az ing pedig szépen kirúgja magát vasalás nélkül.
Ha valakinek van tapasztalata / ajánlása ilyen célra azt nagyon szívesen venném!Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz DelArco #44117 üzenetére
Neffet vagy Mielét is tudsz venni ennyiért. Előbbi most azért lehet jobb választás mert 2+3 év garival adják pl [link] vagy ha kicsivel kisebbet akarsz akkor ez [link] hangra 44dB ami elég jónak számít és talán van annyira megbízható márka, hogy valós az adat.
Mi egyébként egy Bosch SPI46IS05E-t vettünk, sajnos kötött volt, hogy 45cm-es legyen, amiből kb fele harmad akkora a választék mint 60-asból. De ahogy nézem ez is halknak számít.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
BB9000
senior tag
-
estikornel
tag
Sziasztok,
Segítsetek legyetek szívesek hűtőt választani, mert eddig egyik üzletben se éreztem úgy hogy bármi szakmai tanácsot kaptam volna. Azt meg én is le tudom olvasni, hogy mi van ráírva a címkére... Ráadásul a nálunk lévő két üzletben a választék nulla (elég kis méretű mediamarkt és euronics, hétvégén még megnézek valami plázát is)
Ilyesmire gondoltam:
Alulfagyasztós, A++ legalább a pályázat miatt
120-130e maximum (pályázat nélküli ár)
lehetőleg no frost (
180-185 magas max, nincs szükségem óriási hűtőre.
színe tökmindegy, ha inox akkor valódi acél borítású, nem festett
kitűnő garancia ügyintézés (LG cserélte a mosógépet és a garancia is újra indult)Fogalmam sincs mit kell nézni egy hűtőn, hogy mikor jó, nyilván a kényelmi funkciók és kinézet az más dolog. Milyen márkák ajánlottak? Érdemes plusz garanciát venni vagy inkább legyen sok gyári alapból? Jók ezek a belépő no frostos hűtők is? Webáruházban is tudom érvényesíteni a pályázatot vagy csak ott ahol ez jelezve is van mint edigital-ban?
Eddig ezek vannak tervben, de nem tudom jók lennének-e:
Samsung RB33J3205WW/EF
Samsung RB30J3000SA/EF
Electrolux EN3453MOXTudom, hogy ezek már nem fognak 10 évet menni de pár évig szeretném ha elmenne karbantartás mellett.
Ezek alapján whirlpoolt nem szeretnék.
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz estikornel #44126 üzenetére
A kitűnő garanciaügyintézéshez nem hűtőt kell választani, hanem országot. Itthon minden márkaszerviz hasonló színvonalú. Nincsenek csodák. Az árukeresős véleményt leíró Cseh Ágoston (álnéven Guszti )-nak abban igaza van, hogy lehetnének jobb minőségűek a hűtők és nem kellene feltétlenül kattogniuk, pattogniuk. A szerelő szemszögéből nézve a hűtőgép működik, hiszen a fő funkcióját ellátja: Hűt. Ő nap mint nap olyan készülékekhez megy ki, amik már nem hűtenek. A hangtalan működés neki már csak egy extra igény.
A pályázati okiratot csak a regisztrált kereskedők fogadják el. Teljes lista itt.[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Lehet valamit tudni az Arctic, és az Amica hűtőkről?
Ki gyártja, meg szabad-e venni ezeket?
Sajnos a hely csak ezt a két fajtát dobja ki, a Beko, Dimarson, Navon szerintem túl olcsó ahhoz, hogy jó legyen.Előre is köszönöm szépen!
-
Atomgeszi
veterán
válasz DelArco #44117 üzenetére
Nekem 12 terítékes Neff van. De még egyedül is simán megpakolom. Legalább elfér benne a nagyobb edény, vagy serpenyő, tepsi. Könnyebb lesz benne pakolni.
Neff-et én is ajánlom 2+3év gari, és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, mind hang szempontjából, mind tisztítás.[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
blattida
nagyúr
-
st6969
őstag
válasz Atomgeszi #44130 üzenetére
+1 Ha van hely, érdemes a nagyobbat venni, még akkor is, ha nem lesz minden alkalommal rogyásig pakolva. Inkább, mint hogy ne férjen bele 1-2 nagyobb sütőtál, vagy lábas...
Ekkora keretből én is a prémium márkák között néznék szét, számomra hasznos extrákat keresve (min. zajszint, lehajtható tüskék, evőeszköz fiók, hosszú garancia). -
n@p@lm
őstag
válasz st6969 #44134 üzenetére
Ezeket a ficsőröket egy 175000-es AEG is kielégíti 15 terítékkel.
Szerk. : elnézést, 180000.
https://m.markabolt.hu/aeg_beepitheto/aeg_beepitheto_mosogatogep/15_teritekes_60_cm_szeles_mosogatogepek/aeg_beepitheto_fee_62700_pm_mosogatogep.htmlÉn ilyet vettem, egyelőre elégedett vagyok vele.
2019.02.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Koszonom szepen a segitseget.
Most hogy megmertem a helyet ugy nez ki sajnos nincs meg a 60centis szellesseg ami a legtobb gephez kellene szoval sokminden kiesik. 45centisekbol joval kissebb a valasztek.
Ezeket a gepeket neztem ki szerintem ezek kozul lesz valamelyik (hacsak valakinek nincs nagyon rossz tapasztalata )
[link]
[link]
Miele gepbol nem talaltam a kereten beluli 45cm-set.Youth hides the key to salvation
-
MODERÁTOR
Ravak márkájú csaptelepet használ valaki? Nem tudom milyen minőség lehet, árban egész jó. Vagy maradjak inkább a jól bevált megbízható márkáknál, (Hans)Gröhe, Kludi.
Illetve van-e a Deante Zorba gránit mosogatón kívül valami más ami max 45cm széles? Kör alakú is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Jesszus, eskü másfél éve, mikor nézegettem még az alap csaptelepek egy 10-essel biztos olcsóbbak voltak.
Igaz, nem sok helyen találni.Nekünk egyébként 16 évig mofém volt mindenhol, na akkor az jó minőség volt. Aztán akkor két éve a mosogatónál lett először lecserélve, grohe-ra. Csak néztem, hogy ennek komolyan ilyen a szereléke, már a 16 éves mofémnál is gagyibbnak tűnt.
Akkor gondolkodtam, hogy kb kapják be és lesz Hansa a következő. Bár, ilyen árak mellett.
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
Nálunk az építtető Kludit rakott be. A tusolóban a zuhany csaptelepet lecseréltem azonnal egy Hansgrohe zuhanypanelre. A fürdőben maradt a Kludi. Mindkettő működik azóta is, a Kludikban betétet már cseréltem. Nem mondom, hogy nincs különbség, mert a Hansgrohe azért sokkal minőségibb, nincs panasz a Kludira. Nem tudom, hogy mi a különbség árban, de talán a Kludi olcsóbban szerelhető, viszont a Hansgrohe kellemesebb látvány és érzet.
Annyi különbség van, hogy amikor a fürdőben megy a Kludi, az sokkal hangosabb, mint a tusolóban a Hansgrohe. Vagyis a fal szoba felőli oldalán sokkal zavaróbb. Ha ez szempont. -
peppe79
senior tag
"(Hans)Gröhe, Kludi..."
A családi szál ugyan egy, viszont a Grohe és a Hansgrohe két különböző cég. A Hansgrohe a régebbi márka. Korábban ott dolgozott Hans Grohe fia, Friedrich is, azonban a 30-as évek közepén kiszállt, és Grohe néven saját céget alapított. Az anyagfelhasználáson lehet ugyan vitázni, de az azért elmondható, hogy árszegmenstől függetlenül, mindkettejük csaptelepei jók, ellenben a Kludinál inkább csak a drágábbak ajánlottak. A Ravak csaptelepeivel nincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz peppe79 #44148 üzenetére
Mondjuk, hozzáteszem: a szanitereknél sokkal nagyobb para a sarokszelep, meg a flexi bekötőcső. A csaptelep dobozába "hajtogatott" bekötőcsövet automatikusan dobom is a kukába, és veszek helyette másikat szerelvényboltban. Ezt, és a sarokszelepet időnként kicserélem, utóbbiból Schlössert szoktam venni.
Gránit mosogató: öntöttél már pörkölt szaftot bele?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz BB9360 #44147 üzenetére
Fura amúgy mert a Kludik rohadt drágák, nem biztos, hogy megéri azt a +10-15k-t egy Gröhéhez képest. Most a zuhanyzóba Hansgröhe került, eddig fasza remélem így is marad. Akkor még agyalok kicsit melyik legyen.
peppe: még nem öntöttem, nagyon kiszínezi? mondjuk amennyi pörköltet mi eszünk...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik