- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz #48613632 #44496 üzenetére
"...de hogy mi ez az összefonódás, meg mit jelent ez a minőségre nézve, arról semmi info."
Pedig nagyon egyszerű a titok, igazából gondolkodni sem kell rajta: a Tefal, és a Lagostina is kínai. A Lagostina egy ~120 évre visszatekintő cég, aki a többiekhez hasonlóan feladta az elveit, és ma már kínai bérgyártásban készítteti a termékeit. Mindenki az egyszerűbb utat járja: ők is rájöttek, hogy sokkal könnyebb, és jövedelmezőbb egy kínai gyárral leszerződni, részükről pedig elég csak a márkanevet hozzáadni a termékhez. Nincs új a nap alatt, ezt kellene mindenkinek észben tartani. A forgószékektől kezdve a kerti bútorokon át, az elektronikai eszközökig bezárva szinte minden kínai. És nagyon sok az OEM termék, ezért van az, hogy a különböző márkanevek alatt, ugyanazon "noname" gyártó vackaival találkozol.
Nézz kicsit utána. Pl.Guangdong Steelstar Cookware Co
, és társai...
Egyesek több kínai gyártóval is kapcsolatban állnak, ezért van az, hogy az elvileg azonos szériában előfordulhatnak minőségbeli különbségek. Gondolom, tesztelgetik, hogy melyik gyártó vállalja 1 centtel olcsóbban a gyártást, lehetőség szerint minőségromlás nélkül. Mert ugye számukra az egyetlen cél a profit maximalizálása...meg persze, hogy olyan termékeket kínáljanak, amelyek még nem vállalhatatlanul sz@rok, nehogy aztán elforduljanak tőlük a vásárlók. -
törölt tag
válasz peppe79 #44502 üzenetére
"... a Tefal, és a Lagostina is kínai. ..."
Eddig elolvastalak, de itt feltört belőlem a röhögés. XD Bocsszerk:
Ja hogy arra gondolsz, hogy kínában készülnek a temékek? Hát, ez lehet, de ugye az Audi, vagy a Mercedes attől még nem magyar, hogy itt (odahaza) készülnek.De ne menjünk ennél mélyebbre szerintem, egész másra gondoltam én, mikor összefüggéseket kerestem, mint hogy mindkettő (esetlegesen) Kínában készül.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Az automata részemről kilőve, nem sok különbséget érzek egy téglához képest. Kotyogósom volt több is, igaz, Brikkából még csak a régi, román változatot próbáltam. Lehet, hogy egyszer kipróbálom az újabbat.
Darálókból nálam is fontos szempont a kis méret. Persze, ha egy komolyabb gépparkom lenne, hajlanék a kompromisszumokra. Egy Vario-hoz hasonló darálóra esetleg beneveznék, mivel néha Aeropress-t is használok, de úgy hallottam, hogy műszakilag nem a legmegbízhatóbb szerkentyű. -
peppe79
senior tag
válasz #48613632 #44503 üzenetére
Nem zavar, ha kinevetsz. Ettől függetlenül azért segítek: a Lagostina és a Tefal is a SEB csoport tagja, ennyi bennük a közös. És persze meghagyom Neked azt az élményt, hogy elhitesd magaddal, hogy európai gyártású termékeket vásárolsz, és hogy semmi közük az OEM-hez.
Az Audi, Mercedes példa nagyon rossz, mert ott annyi a változás, hogy más országba is telepítettek gyártósort. Persze, nekik is gyártanak külsős cégek alkatrészeket, de az összeszerelés továbbra is az ő kezükben marad; és nem arról van szó, hogy megbízta Csingcsung Co-t, hogy rakjön össze valami négy kerekű szekeret, aztán ragasszon az elejére 4 karikát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz peppe79 #44505 üzenetére
Amit írtál, azon nevettem, de nem téged nevettelek ki. És tényleg, szó szerint feltört belőlem a röhögés.
Szegről-végről ma már minden kínai, de ez nem jelent semmit. Illetve pénzügyi összefonódásokat jelent, de ez engem nem érdekel.Pl a Rolex is kínai, ha hiszed, ha nem, sőt, a legtöbb svájci minőségi márka, mára svájci-kínai konszernek tulajdonába került.
De én itt nem erre gondoltam.Arra gondoltam, hogy a Tefal eszközei valószínűleg jogvédett termékek, ahogyan az Ingenio márkanév is. Na most, ennyire nyíltan árusítani valamit, az vagy licenszvásárlást jelent, vagy valami subbrandet, vagy ugye hamisítvány.
De ez utóbbit nem nagyon akarom elhinni. Tehát kb erre próbáltam rákérdezni.szerk:
Így néz ki a serpenyő alja. Ha volt valaha Tefal cuccod, akkor tudod, miről beszélek Ez egy az egybe Tefal, csak olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
Rotyi
aktív tag
válasz peppe79 #44505 üzenetére
Azért azt tudni kell, hogy a kínaiak olyan minőséget gyártanak amilyet a megrendelő kér.
(Miközben lemásolják az egész terméket, technológiát, stb.)
Tudok rá példát amikor a magyar végfelhasználói ár volt megkötve, abból lett visszavezetve, hogy a gyártó milyen terméket gyártson és még a kínai is azt mondta, hogy az silány minőség lesz, de a megrendelő diktál...Ami majdnem az, az nem az!
-
törölt tag
válasz Draken #44495 üzenetére
A hűtő és a porszívó szerintem ok, bár utóbbiról annyit, hogy a EEG41CB, vagyis a kék színű még olcsóbb ennél, a fekete variánshoz(EEG42EB)viszont még egy hasznos keménypadló fejet is adnak, az meg azért lenne jobb vétel. De említhetném még a pirosat(EEG43WR), amihez azon felül még egy mini turbo fej is jár, és most éppen akciós, vagyis még jobb vétel. A linkelt mosógépet az általad is említett okok miatt én is kerülném. Van helyette Bosch 5 év, vagy Electrolux mosógépek 4 év garanciával, pl. ezek.
[ Szerkesztve ]
-
QG
tag
Porszívót szeretnék, porzsák nélkülit. Tudom, hogy a porzsákos jobb, de ez anyámnak lesz, és ő ragaszkodik hozzá.
- 25 ezer alatt
- ritkán lesz használva, de akkor megy másfél órát
Mit tudnátok ajánlani?Független kérdés: Bosch BGL 45... porzsákot keresek, de az egyetlen webshop, ahol találtam, 3 nap után sem igazolta vissza a rendelést. Hol érdemes venni, ha fő szempont az ár?
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
peppe79
senior tag
válasz #48613632 #44506 üzenetére
"...ennyire nyíltan árusítani valamit, az vagy licenszvásárlást jelent, vagy valami subbrandet, vagy ugye hamisítvány."
Itt valami félreértés van. Az OEM lényege az, hogy egy - többnyire - olcsó tömegcikkek előállítására berendezkedett gyártó, egy ismert branddel rendelkező nagyvállalatnak legyárt x százezer, vagy x millió tételben valamilyen terméket. Nem pedig fordítva. Ilyen cég például a Guangdong Steelstar is, amelyik például a jól ismert Laica, vagy a SEB csoport égisze alá tartozó Supor részére gyárt edényeket.
"Guangdong Steelstar Cookware Co.,Ltd is an expert in manufacturing cookware and has been a business partner of Group SEB for many years,which owns worldside famous cookware brands like Tefal,All-Clad,ect.As a major supplier of cookware in China,Steelstar provides OEM services to 2 of the Top 3 brands in China,Supor and Cooker King."
A Tefalról annyit, hogy valóban vannak Franciaországban készülő termékei, de sajnos minőségileg kifogásolható, Távol-keleten készült termékei is. És ebből a szempontból majdhogynem mindegy, hogy ezek bérgyártók, vagy saját tulajdonban vannak, a minőség közel sem azonos.
A reklámokban azt mutatják be, amit a vásárlók, a beléjük vetett bizalmukkal látni szeretnének: automatizált gyártósorok, computeres mérések, tátott szájú mérnökök:
https://www.youtube.com/watch?v=OzHpp3RDU98
És ugye a vásárló el is hiszi, hogy egy olyan óriás cég, mint a Tefal, ilyen automatizált, csúcstechnológiájú gyártósorokat telepít a világ bármelyik tájára. Közben meg a valóság ez:
https://www.youtube.com/watch?v=OqFxgkQWhzM&list=PLp29oFdEDi3Yko4ACLwQ9XEubk8IOpoHo&index=9
https://www.youtube.com/watch?v=0UpB4dmdCmA&list=PLp29oFdEDi3Yko4ACLwQ9XEubk8IOpoHo&index=14
Mondjuk, ez még egy egész kulturált gyár. Ettől láttam már sokkal-sokkal elmaradottabbakat is, ahol például a kis kínaiak a földön hegesztik a kerti bútorokat, papucsban, meg mindenféle védőfelszerelés nélkül.
-
peppe79
senior tag
válasz #48613632 #44514 üzenetére
A linkelt videó csak válasz volt erre az állításodra:
"Szegről-végről ma már minden kínai, de ez nem jelent semmit."
Van olyan eset, hogy valóban nem jelent semmit, de olyan is, hogy igenis számít. Ha volt például Romániában gyártott Bialettid, vagy Diadora-d, netán megnézted a linkelt videókat, akkor az pont ellentmond az állításodnak.
Az eredeti kérdésed pedig már megválaszoltam: mindkét cég a SEB csoport tagja. Vagy arra a kérdésedre várod a választ, hogy mi benne a lényeg, hogy ugyanazt a wok-ot a Tefal és a Lagostina márkanév alatt forgalmazzák, és az utóbbi olcsóbb? Ezt szerintem nem kell megmagyarázni, Te is tudod rá a választ.
Én épp edényszettet készülök vásárolni, és pont az ilyen helyzeteket próbálom elkerülni. Ugyanis nem márkát szeretnék vásárolni, hanem edényeket. Viszont sajnos nem igazán van a közelemben olyan üzlet, ahol látható lenne a gyártók kínálata, és ki lehetne őket próbálni. A hiperekben csak nagyon alap dolgokat találni, mint például a Tefal Uno szett...ami egy papír vékony, vietnami gagyi.
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Sziasztok! Mikrohullámú sütőt szeretnék venni a megöregedett Candy CMG2895DS helyére. Nekem egy ugyanilyen mikró is megfelelne (sőt!) csak már sehol nem lehet idehaza kapni. (Ideális méretű, 28 literes rozsdamentes belső tér, törhetetlen fém forgótányér stb.) Adott a hely ahová be kell férnie az új mikrónak, és nem szeretnék játékszert venni, emiatt min. 28 literes kellene (mint a korábbi). A hely méretei ahová be kell férnie úgy, hogy levegőzni is tudjon: 56cm széles 37cm magas és 42cm mély (ez utóbbi egy picit lehet nagyobb, legfeljebb kilóg 1-2 cm-t). Lehetőleg rozsdamentes belsőt szeretnék és a mikrohullámon kívül semmi más funkcióra nincs szükségünk így nem gond ha nincs benne csilivili grill meg ilyesmi. Találtam is egy 31 literes Daewoo KQG-1N4A típust, de sehol nem lehet beszerezni. A linkelt daewooshop.hu-nál megrendeltem másfél hónapja de nem tudják szállítani. A két említett típust be lehet még idehaza szerezni valahol, vagy tudnátok ajánlani valamilyent ami a paramétereknek megfelel? Előre is köszönöm!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz farkas-j #44516 üzenetére
Olvasgattam egy picit a fórumot és írtatok a Tefal-ról. Nálunk tiltólistára került ez a márka. Vettünk a METRO áruházban egy Tefal palacsintasütőt aminek a piros hőjelző kör van a közepén. Elég drága volt, de úgy gondoltuk közel egy életre vesszük. Hát tévedtünk. Az első sütés alkalmával megvetemedett, billegett a kerámialapos tűzhelyünkön. Visszavittük kicseréltük egy másikra. Ugyanígy jártunk vele. Pénz vissza. Vettünk később egy noném kerámiabevonatost, na azt azóta is teljes megelégedéssel használjuk és a felébe sem került.
-
törölt tag
válasz farkas-j #44517 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Nálunk sem azért került elő a Tefal, mert hű de nagy minőség. Egyszerűen kicsi a konyha, és próbálom szisztematikusan úgy átalakítani, hogy elférjünk benne.
Az első megállapításom az volt, hogy a szekrényekben azért nincs hely, mert a buta lábasok füle és serpenyők nyele helyet foglal. Méghozzá nem is keveset.
Innen jött az ötlet, hogy keressünk rá egy olyan edényszettre, aminek levehető füle/nyele van. Ekkor jött képbe az Ingenio, meg még egy másik, általam ismeretlen német márka, a Backen.
Valamiért az Ingenio szimpatikusabb volt, az meg ugye Tefal.De pl a korábbi, már meglévő Tefal frying pan (kb palacsintasütő csak rövid nyéllel) úgy 4-5 éves lehet, és elég csúnya a belső rétege.
Tehát úgy kb 3-4-5 évvel érdemes számolni, ha erre gondoltál a minőség alatt.A fedőkkel ugyanez a helyzet. Egy sima fémrekeszbe, csak az első 2-3 fedőt tudom bepakolni, a többi nem fér bele, mert egyre inkább elnyomják kifelé egymást.
Megint kinek van normálisan tárolható fedője? Persze, hogy a Tefalnak. (a pillangófüles) Tehát, még ha gyenge minőség is, legalább ésszel játszanak, ami a designt illeti. Amúgy, a fedők talán megmaradnak hosszabb távon is, bár ezzel kapcsolatban is támadtak kétségeim, mivel szilikon betétes a belső szigetelésük.
Ugye a levehető fül, az edény belsejében, a belső falon is ráfog, ez által keresztezi a fedő peremét, ahol is kell egy nyílásnak lennie. De azt is el kell takarni, hogy ne jöjjön ki a gőz, vagy csak a lehető legkevesebb.
Szóval, sok kérdés van még ezzel az Ingenio szettel kapcsolatban, és pont ez az egyik oka annak, hogy nem vettem egybe egy egész szettet, hanem csak a wokot, amit napi szinten használok. -
törölt tag
Nem kijelentés volt, csak feltételezés. Meg az Ingenioban is vannak gradek. A sima alu gondolom nem annyira tartós, mint a stainless steel. De az ára is más.
A palacsintasütőnk pl sima alu.De nincs nekem ezzel bajom, félreértés ne essék. tervezett elavulás van. Ha 20 évre készülnének az edények, akkor a gyártók hamar csődbe mennének.
Ami meg annyira készül, az drága is. -
MODERÁTOR
válasz #48613632 #44521 üzenetére
Amugy nem is neked szantam a valaszt, na mindegy nyilvan lehet, hogy mar nem olyanok mint 20 eve, de az atlagnal meg boven jobbak. Granit serpenyot is neztunk, de basszus 30k egy rohadt edeny :/
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
LógaGéza
veterán
Ha már ennyire a témánál vagyunk: indukciós főzőlapra palacsintasütője is csak a Tefalnak van, abból is csak a Pro sorozatban? Kerestem, de nem nagyon találtam más opciót...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
törölt tag
Ezek azok a gránit edények? Illetve, nem azok, de ezek itt gránit edények? Mert akkor összesen nem volt 30 ezer átszámolva, de talán még 20 sem. Olyan 15-20 font kb darabja. ASDA vásárlás, majd ha arra járok megint, lövök képeket.
Van ennél egy magasabb osztály, a Pro sorozat, annak is hasonlóan tartós a bevonat szerkezete, de kicsit más a mintázata, kicsit finomabb, nem ennyire szemcsés.
Asszony valamiért ennél maradt. Tényleg strapabírónak tűnik. Nem karcolódik, nem pattog le a bevonat, amolyan örök darab, legalábbis ránézésre.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amit fentebb linkelt BBéci kolléga, azok is fenn vannak Amazonon, csak jóval nyomottabb árakon.
Nekem ott vált gyanússá a dolog, hogy egy fedő semmiképp nem érhet 13 ezret, még ha az edényekre rá is lehet fogni, hogy NASA által kifejlesztett technológia, így gyorsan utána néztem Amazonon is, és hát persze, hogy ott voltak.
De ennél mélyebbre nem ástam, így elképzelhető, hogy vannak eltérések. -
laca71
aktív tag
Sziasztok
Előre vetítve, hogy soha nem volt mosogató gépem, az lenne a kérdés,
hogy ha jelenleg egy nem végleges helyre tehető ,nem beépíthető mosogatógépet veszek azt valahogy később
le tudom csupaszítani, hogy beépíthetős legyen vagy ez nem járható út...Laca
-
farkas-j
őstag
válasz laca71 #44529 üzenetére
A szabadon állókat nem lehet utólag beépíthetővé alakítani, legalábbis amikkel eddig találkoztam azokat nem lehetett. A tető a többségnél még leszerelhető, de az ajtó kialakítása olyan, hogy nem tudod leszedni a burkolatát, hogy utána bútorlapot tegyél rá. A Bútorba való rögzítés is kétséges, mivel nincsenek rögzítő pontok kialakítva rajtuk. Persze viszonylag esztétikusan be lehet tenni a szabadon álló mosogatógépek többségét a szekrénysorba, de nem úgy fog kinézni mint egy beépíthető.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz #48613632 #44518 üzenetére
Nekünk is a praktikum és a tartósság lenne a legfontosabb, nem pedig az, hogy mi a márkája. A legtöbb edény 18/10-es acél, a különbség leginkább a falvastagságban, a felület előkészítésében, kezelésben mutatkozik meg. A mostani lábasfedőimnek magas gombfogantyúi vannak, emiatt túl sok helyet vesz el a tányéroktól a mosogatógépben. Na, ilyet például már nem szeretnék. Meg olyan fedőt sem, ami nem sík, hanem a szélein peremes kialakítású, mert azt sem a mosogatógépbe, sem pedig a fedőtartóba nem lehet rendesen elhelyezni. Illetve olyan szilikon betétre sincs szükségünk, amit Te is félig-meddig negatívumként említettél, mert gyanítom, hogy csak megnehezítené a fedő tisztán tartását. Jó lenne találni valami tisztességes vasedény üzletet, ahol lenne rendes kínálat, de sajnos a közelünkben nincs ilyen.
Valami normálisabb evőeszköz készletet is keresek, mert a mostaniak borzasztóak. Kaptunk ajándékba egy drága olasz készletet, de az is értékelhetetlen: a kanál például olyan kicsi, és lapos, hogy az étkezésre teljesen alkalmatlan. -
BBéci
legenda
válasz peppe79 #44532 üzenetére
Rá kellett volna hajtanod az Auchan pontgyűjtésre, mert a mostani akcióban Fontignac evőeszközöket lehet venni jó áron. Pár éve Tescóban volt hasonló kampány, akkor vettem a Zwilling garnitúrát.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ez milyen lehet a valóságban, megér 25000 forintot? [link]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
balazs1956
senior tag
válasz peppe79 #44532 üzenetére
Ilyet vegyél! Amióta rátaláltam, az összes ismerős, rokon, ilyenre cserélt.
3 méret , a legkisebb edényeken kívül mindent lefed.
A 3 db kb. 2 cm helyet foglal el!Az összes többi fedőt likvidáltam -
seger
addikt
Karcher wd3-ról mi a vélemény?
Köszi
-
törölt tag
válasz balazs1956 #44540 üzenetére
Ezt is megtaláltam, mikor a helytakarékos fedőket kerestem, csak ez sajnos nem működik együtt a helytakarékos edénnyel, mert nem tudod feltenni a fogantyút.
Sima edényekhez viszont kiváló lehet. -
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz #94529552 #44545 üzenetére
Emlékszem azoknak a palacsintáknak az ízére, állagára, amiket nagymamám olyasmi eszközzel sütött. A mai napig arra vágyom!
A kőkorszakban felforrósított kövön sütöttek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Hát igen, régen csak az volt, de fejlődik a technika, már a kerámia bevonatosak talán még jobbak(még elektromos sütőt is láttam mostanában Aldi vagy Lidl-ben, viszont nekem a Tefal-os vagy egyéb eszközzel sütöttek is ízlenek. Van itthon olyan vas p. sütő, de nem használjuk. Valahol olvastam, hogy az első az mindig leég benne, de utána már OK a sütés vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik