- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Régen, az autó-hifiben az volt a sub hangerejének a beállítása, hogy addig kell halkítani, ameddig meg nem tudjuk mondani, hogy szól-e a mélynyomó, Aztán utána még egy picit lejjebb, és akkor az a jó.
Műszer hiányában ez a folyamat itt is helytálló?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Palika71 #8851 üzenetére
Zenéhez jó lehet, ha neked úgy tetszik. Én viszont úgy tapasztalom, hogy a vakon "nekem jól szól"-ra beállított rendszernél sokkal jobban szól egy síkra EQ-zott. Filmhez viszont még lejjebb kell menni, oda mindenképp kell műszer. Meg EQ is, mivel fokozatosan húzzák fel, minél mélyebb.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék beújítani egy pár polcsugárzót, zenéhez és házimozigoz frontnak.
Az erősítő Yamaha rxv 457, szóval nem a high-end hanem valami arany középút a cél, kihozni a legjobbat ebben a méretben.Az alábbiak közül melyik az ajánlottabb, jobb?
Yamaha NS-G20
Yamaha NX-E100
Canton Plus GX
Quadral TSA 300
Infinity Reference1i
JBL CONTROLL 1 GKöszi előre is.
Krissz -
Nemir Ombe
addikt
Ide írom (a korábbi kapcsolódó hsz miatt) bár erősen a “haladó topikban” lenne a helye.
Szóval; ma jártam Norbinál (Norbi 72) a meghívására,bár “villámlátogatásra” sikerült, öröm volt személyesen is megismerni.
A korábbi kapcsolódó hsz-hez hasonlóan én is csak jókat tudok írni a “mozi részlegről” (és persze Norbiról is,de most maradjunk a mozinál ) nagyon nem részletezném csak annyiban,hogy egy nagyon jó példa arra,mit lehet kihozni egy panel nappaliból 7.1-ben,jó erősítővel, jó beállításokkal,jó dobozokkal, egy 270cm-es vászonnal és projektorral.
Egy dolog tűnt fel szinte azonnal,amit meg is jegyeztem,hogy a sub egy kicsit kilóg a képből ..... de szerencsére felfele. Rendesen meglepődtem,hogy egy db sub,ráadásul a sarokban(!) mennyire jó teret tudott adni a mélyeknek. (mert igen,egy jó rendszeren,jó beállításokkal a mély hangok is térben szólnak és ott ahol kell)
.... és ami nekem is feltünt,hogy a hangok mozgásával együtt mintha a levegő is mozogna,nem csak robbanást hallod,szinte a “légnyomást is érzed” (bár lehet,hogy csak a “helikopter” volt a plafonon,de akkor Norbi azt is jól összelőtte a rendszerrel )
Végszónak csak annyit,hogy aki meghívást kap és ráadásul rendszerépítés előtt áll,az semmiképp ne hagyja ki.
Mégegyszer is kösz Norbi,valamikor (ha több időm lesz) egyeztetünk egy “teljes” mozira.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
gamer11
újonc
Sziasztok! Egy Klipsch R26f 5.1-es házimoziszetthez milyen kábelt ajánlanátok? Tudom, hogy ajánlanak ott kábelt, ahol veszi az ember, de engem inkább minőségi kábel érdekelne és az üzletben pedig nyilván azt ajánlják, ami van készleten.
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #8856 üzenetére
Nincs mit!Örülök,hogy tetszett.
Rendben.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz gamer11 #8857 üzenetére
2.5 -4 mm2-e,lehetőleg réz (ismertebb gyártótól,ami valóban rézből készült) az 1.000 -1.500 ft/m “kategóriából” (gagyibbat sehova sem érdemes,drágábbat felesleges) gyártótól függetlenül.
(kereshetsz olyanokat is,hogy; pl. sommer,klotz,lapp nem annyira ismert “hifi nevek”,de legalább jó német minőség,valódi rézből vannak és olcsóbbak mint a “hifiboltok márkái”)
Hmm ....
-
gamer11
újonc
válasz Nemir Ombe #8859 üzenetére
Köszönöm. Akkor nem ruházok be valami több tízezres kábelre.
-
jeni
félisten
Üdv!
Lustaság van most jelen nálam Tudom ez nem a HDMi kábel topik.
Kérdésem az lenne,hogy mi alapján lehet megkülönböztetni az 1,4 és a 2,0 HDMi kábeleket attól függetlenül,hogy rá van írva vagy sem?
megérné a 3x többletet?
Amihez most kellen,hogy a UPC beltéri HDMi kimenetét ráakarom kötni a Samsung HDMi csatis monitoromra.
Egyik sem tudja a HDMi 2.0-t de jövőre gondolva érdemes most ezen gondolkodnom vagy csak parasztvakítás? Így még más eszközre is rátehető. Igaz a 10m gondolom még nem haklis a minőséget illetően az adatátvitel során. Esetleg más kábel ajánlás?Elég lenne a 6m de olyan szerelésben nem kapható. Kérdés a Kácsa audió boltban érdemes méretre kérni dugóval együtt? Mibe kerülne a megadott méretben. Sokat nem akarok rákölteni a kábelre. Max 10000Ft.
-
törölt tag
20,25nm-es szobába milyen kategóriás sub-ot ajánlotok? Esetleg kettöt érdemes használni, vagy sok lenne ekkora helyiségbe??
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ajánlom, olvasgass a HDMI honlapon, onnan érdemes tájékozódni a kábelek képességeiről, azokra vonatkozó követelményekről, kategóriákról. Azt kapásból meg fogod tudni, hogy nem létezik sem 1.4, sem 2.0 kábel, mert a számozás kizárólag a csatlakozóra vonatkozik, csakis azokra készült olyan szabvány.
Az a kábel, ami a jelenlegi legmagasabb követelményeknek megfelel, Premium megnevezést kapott. [link]
Idézet a FAQ-ból: "Does HDMI 2.0 require new cables?
No, HDMI 2.0 features will work with existing HDMI cables. Higher bandwidth features, such as 4K@50/60 (2160p) video formats, will require existing High Speed HDMI cables (Category 2 cables)."[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jeni
félisten
Azzal én is tisztában voltam,hogy a HDMi 1,4 és a 2,0 verzió közt nincs több csatlakozó pont és szál létesítve egymáshoz képest. Amire én gondoltam az a anyagminőség. Amin múlik inkább,hogy az adott besorolásnak megfelel-e a KÁBEL?
Így akkor mindegy,hogy a linkelt 3000Ft vagy a 6700Ft-s HDMi kábelt veszem meg egyik sem a Premium kategóriás kábel ezáltal az adott célra az olcsóbbikat érdemes megvenni. -
VoidXs
Topikgazda
válasz #09634560 #8867 üzenetére
Eleve 10 millió csak egy processzor tőlük. Az egyetlen olyan, amit nem brutálisan túlárazottan találtam, az a Niles SI-1650, 700k körül, de én még így is ennek a felét szánnám rá max. Az a baj, hogy a csatornák számával irreálisan emelkedik az erősítők ára, ezért is van 3 darab 5.1-esem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8864 üzenetére
50-60e használt is jöhet..
-
VoidXs
Topikgazda
válasz proci985 #8869 üzenetére
Köszi, ez jó lesz. A HDMI-ről már a Niles felderítésénél lemondtam, az úgy tűnik, hogy luxus. Lesz 16 analóg kimenetem a gépen, stream routinggal egy második hangkártyát is be tudok fogni munkára. Az nem kerül annyiba, mint egy HDMI-s erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz azelsomillio #8871 üzenetére
Katt a nevemre.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #8870 üzenetére
Igazából (ha egy kicsit is minőséget akarsz) 50-60e-ből csak használt jöhet szóba.
A hazai kínálatból újonnan 100e alatt a Taga TSW 90-re és a TSW 120-ra tudom azt mondani, hogy ez ennyiért már jó, a külföldi kínálatban Canton Sub 85 100e körül, Canton AS 125.2 120e körül és Yamaha NS-SW 700 szintén 120e körül ami jelenleg nagyon megéri az árát és "valódi minőséget" képvisel, (igaz vannak most Klipsch/Jamo akciók hasonló áron, de akkor már inkább az előzőek) valamint 20-25nm-re bőven elég. Úgyhogy vagy gyűjtögess még egy valóban minőségi darabra (érdemes, mert évekig nem lesz " cserekényszere" az embernek) vagy nézegesd a használtpiacot, hátha felbukkan valami "jó vétel".
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Egy 18 nm-es panel szobába szeretnék vmi élvezhető hangzást filmnézéshez. Van rá kb. 200 ezer Ft-om. Tudom, hogy ez egy komoly rendszer töredéke, de most az a célom, hogy ezt próbáljam a legjobban felhasználni. Ehhez kérnék tanácsokat. Nézelődtem a soundbar-os topicban, de ott írta vki, hogy itt is érdemes kérdezni. Ami az elvárásom lenne: tiszta erős hangzás, térhatás, minél kevesebb kábelezés. Viszonylag a hely is kötött mert a TV egy szekrénysorban van - fölötte polcokkal. Hát ennyi ... ha azt mondjátok, hogy maradjak a hangprojektornál akkor elfogadom és ott keresgélek tovább.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8874 üzenetére
Esetleg Polk PSW 110?? Valakinek tapasztalat? Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #8877 üzenetére
Az is egy lehetőség,de először azt kellene eldöntened,milyen kategóriába tartozó sub-ot szeretnél és ezt nem a “négyzetméter” határozza meg.
(az a Polk belépő katagória, annak árával és minden “hibájával” én személy szerint akkor már inkább a korábban linkkelt Taga-t választanám (hallottam mindkettőt),ha új áron nézzük.
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8878 üzenetére
Most a legalapabb Yamaha van. 35e volt az új ára.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #8879 üzenetére
Ha az sw-012,akkor viszont támogatom bármi más megvásárlását! (nem bántásból) Amit korábban írtam,azzal csak arra céloztam,hogy pl. inkább megvenném a Canton-t 300€-ért (cca 100e ft) mint pl. a Polk-ot 70e-ért (csak megemlitem hogy,a Canton hazai listaára 260e) és inkább gyüjtögetnék még egy kicsit,mint 2x lépjek “feljebb” köztes bukóval. Egy (valóban) jobb sub elég “sokáig” ki tud szolgálni egy rendszert és az sem baj,ha “tudásban meghaladja” a többit,későbbi fejlesztéseknél erre már nem kell áldozni.
(de ha mindez nem szempont,akkor a Polk,JBL Arena vagy az általam említett Taga is megfelelhet,lényegében “egy kategória” minimális különbségekkel )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8880 üzenetére
SW 12 van most, gondolom azért a polk lényegesen jobb lenne?!
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8882 üzenetére
Elsősorban használtan vennék 50-60ért.
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #8884 üzenetére
A "szörny" előtt pont egy 110-es volt rendszerben,annyira nem volt rossz.
Upssz,ami számít,2 évig Boxerrel volt etetve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #8884 üzenetére
Boston ASW250?? 45-ért?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Norbi 72 #8885 üzenetére
.... és a Polk + a Boxer árából már kijött volna egy “tisztességes(ebb)” sub,ami már “önmagában” is jobban szól
(nem azt írtam korábban,hogy a Polk (annyira) rossz lenne,csak jelenleg egy “kicsivel” többért vannak lényegesen jobb vételek)
Jigsaw04:
Ennek már jobb az ára,a kategória kb. ugyanaz.[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Tadik
csendes újonc
Üdv Mindenkinek!
Vásároltam egy Panasonic DMP-BDT180 Blu-Ray playert, ami egy Onkyo TX-SR343 házimozi erősítőhöz van kötve. A kérdésem az lenne, hogy a 4k felskálázás automatikusan működik, vagy menüben kell kiválasztani. Egy sima full HD filmet néztem és kíváncsi lennék a 4k felskálázásra, de a Blu-Ray lejátszó menüjében ilyen pontot nem találtam. Az erősítő és a player is tudja adatlapja szerint a 4k-t és a TV is. Tehát automatikusan működik ez a funkció vagy nem?
A választ előre is köszönöm!
-
Mulholland
tag
Hát valóban jobban jártál volna egy Velodyne mélynyomóval, használtan megcsíphető 120, 130 e ért és az nagyon jó mélynyomó
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
törölt tag
Szerintetek az áramszünet okozhat problémát az erősítőben, vagy a hangfalakban? Most sz@ptam be haramadjára 2 óra alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Nor05
csendes tag
Sziasztok!
Frissen vásárolt AEG LB 4711 hangfalpáromhoz keresnék egy megfelelő erősítőt, nem túl drágán (max. 30k).
Valamint esetleg kábelekre is jól jönnének tanácsok.Köszönöm a segítségeteket előre is.
Üdv
-
johnywalker
őstag
Mindenképpen automatikusan működik ez a funkció...mivel a 4K-s Tv-k is tudnak felskálázást, s így szinte mindent skáláz ami nem 4K.Más sorozatú Panasonic BR játékosom volt, annak a menüjében lehetett állitani, feltéve ha 4K-s tévét érzékelt.Talán ennek a felskálázását használnám, az Onkyo-t pedig "átengedésre" érdemes állítani.
-
spiky03
veterán
Lehet akkor harmadszorra is le kellene látogatnom Norbihoz, hogy most is meghallgassam a rendszert már az új centerrel meg kábelekkel.
Nah meg persze ah végre meglesz a hátsó szekrény meg a tápkábelem akkor ő is ellátogathat hozzám amire már vár tavaly óta.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
fehér_ember
addikt
Az Oblivion-nál én is mindig ledöbbenek, amikor Tom Cruise repülőalkalmatossága keresztben elhúz a képernyőn és a szobát + engem is átszel a sugárhajtóművek által keltett "légnyomás"
-
Nemir Ombe
addikt
válasz spiky03 #8894 üzenetére
Érdemes meghallgatni! (bár a VD kábelek még nem lettek "beüzemelve" hátra, mint Norbi mondta, de így is nagyon jó "össze van lőve" minden)
fehér_ember:
Hát igen, ezt a "légnyomás dolgot" nem értem én sem Norbinál, de határozottan nem rossz! (lehet, hogy ez valami "rejtett 4D-s cucc", legközelebb már az eső is esni fog )Hmm ....
-
Norbi 72
veterán
-
xxxxxxxxx
tag
Csendes szemlélője vagyok a házimozi témának. Nem régiben olvastam ISOTech bejárató CD kapcsán. Kissé szkeptikus voltam a dologgal mert én máshogy gondolom. Finom tekercs mozgatással hosszabb ideig halkan hallgatva képzelem ezt a bejáratást. Tesómmal ketten használjuk a hangcuccot elégé eltérő ízlésünk van. Ha nem is rengeteget hallgatom a rádiót. De ez a Tech CD valóban hozott a konyhára valamelyest. Köszönöm a felvetést.
-
törölt tag
Mélyládák keresztváltóját, milyen értékre érdemes állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Formula-1
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Battlefield 2042
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BMW topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest