Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz Dißnäëß #25513 üzenetére

    Én 700Hz-re méreteztem a mély vágását. 6 ohmmal számolva se mászik annyit el, mint amennyit a hangszóró frekimenete hullámzik. :D
    Szűrőnél a Butterworth előnye, hogy kb. 15%-kal kevesebb drót kell a tekercsekbe. Más ugye itt nem számít annira, de mindegy, kérésre Linkwitz-et terveztem. (Ennek 0,5 a jósági tényezője, a Butterworth-nek meg 0,7. A HV328-nak Shalafi szerint meg 0,9, szóval annál mindegyik jobb.)

    Leszimuláltam a SAL SBX3040 + SBX1320 + DP80 passzív hangváltót: jól működik. Ha a hangszóróknak van közük az adatlapjukhoz, akkor sokkal jobb lesz, mint a HV328-cal!

    6ohmos méllyel sincs tragédia, csupán 600Hz-re tolódik a keresztezés: ezeknek a hangszóróknak mindegy, mert amúgy is nagyon hullámos az átvitelük (meg a közép amúgy is halkabb átlag 2dB-vel, mint a mély).

    Zobel-tagok nélkül ilyen lenne: :Y

    SchumiBácsi: 5000Hz-en kereszteztem a magasat. Hagyjuk még azt a majdnem-oktávot a közepen, mert a magasad nagyon kis szutok! 5kHz-ig jó a közép frekvenciamenete.

    A váltó előtt 4.1ohm mindkét oldalt, ami megerősíti a rendszer 4ohmos mivoltát.
    Ez aranyos. Bocsi! De az impedancia nem egyenlő az egyenáramú ellenállással. :N

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák