- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, gép hűtésével kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Adott egy chieftec FI-01B-U3-300 ház ami elvileg fektetve 90mm, benne am4 itx lap és egy 5600g gyári hűtéssel (wraith stealth), vga nincs.
Főként böngészés, néha pedig régi játékokat tolok rajta gyerekkel coopban (pl: MCC).Szeretném a meglévő ikea íróasztalom (lagkapten lap és két oldalt alexek) lapját megemelni egy 16cm-es capita lábbal úgy, hogy az az alex és a lap közé kerüljön, nem pedig alulra.
Ha a gépet erre a 16cm magas helyre rakom át, akkor az a 7 centi rés ami marad felette elég lesz a megfelelő hűtés biztosításához?
Oldalt minden irányban szabad.Illetve javasolták, hogy a gyári hűtőt cseréljem le egy ID-Cooling IS-50X V2-re, azzal jobb lenne ebben a kialakításban?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
kzkz
őstag
válasz Rottweiler89 #44450 üzenetére
Megvettem az Arctic S12038-4K 38mm ventilátort az Arctic P12 helyére, ami egy 120mm-es AIO-n van rajta, és egy 5700X3D-t hűt -25 undervoltnál.
Aida64 10 perc, és Cinebench r23 értékek szintén 10 perc után.
A kiindulás:
TS580 hővezető paszta + P12 venti max fordulaton:Prog|CPU |RPM
Aida|79,3/80,8|1658
Cr23|77,1/78,5|1658
Először a TS580-as hővezető pasztát cseréltem le Arctic MX-6-ra
Prog|CPU |RPM
Aida|77,9/79,0|1627
Cr23|74,3/76,3|1627
Kicseréltem a 120 AIO-n a ventit a 4K-ra, ami ugyanazzal a venti görbével 1929-es fordulaton járt, itt már elég hangos:
Prog|CPU |RPM
Aida|73,9/75,0|1929
Cr23|70,3/71,3|1929
Kicsit hangoltam a ventin, halk, de nem eléggé hűt:
Prog|CPU |RPM
Aida|78,6/80,3|1199
Cr23|78,6/80,0|1199
Kicsit hangoltam a ventin, halkabb kicsit, mint a kiindulás, és hőfokban ugyanazt hozza:
Prog|CPU |RPM
Aida|77,9/79,5|1291
Emeltem kicsit a fordulaton, de ez már hangosabb, mint szeretném:
Prog|CPU |RPM
Aida|78,1/79,3|1570
Végül ennél maradtam:
Prog|CPU |RPM
Aida|78,1/79,8|1424
Cr23|75,6/77,0|1424
Összességében kb. ugyanaz a hőmérséklet, kicsit halkabban, de a ventinek bizonyos fordulaton van valami motorikus zöreje, ami pár rpm-el odébb már nincs. Egy biztos, tartalék az van benne bőven :), de ezt úgyse fogom kihasználni, mert már 1900-as fordulatnál is hangos.
Mivel ezek stressztesztek, így egyben a legrosszabb eredmények is. Játék alatt 10-20 fokkal kevesebb. Alapjáraton kb. 850-as fordulaton jár a venti.
Ez a venti görbe a Biosban:
C|%
0|0
30|11
55|11
66|11
89|43
100|100
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Egy jó régi Shuttle gépecske (xp-s) került hozzám, az újrapasztázáskor feltűnt, hogy a paszta lenyomaton nem a proci közepe látszik. Legalább15-20% eltér lehet. Néhány próbálkozás után úgy tűnik gyárilag el vannak tolva a furatok (az elkó sor miatt magát a bordát sem lehet középre beállítani). Esetleg elékezik valaki erre a gépre?
Gyurka
-
5leteseN
senior tag
válasz Gyurka6 #44453 üzenetére
Az ilyen asszimetrikus hűtőbordák esetében olyankor fordul elő ez a hiba, ha valaki(az előző tulaj, annak szerelője) rosszul rakta vissza a hűtőbordát. Én ilyet természetesen nem csináltam Ifjú Titánként , csak hallottam róla: onnan tudom ám!
...szóval leellenőrizném, ezt a szerintem örökölt "elnéztem-fordítva lett visszarakva" lehetőséget.
Gyárilag ilyen szinten(elqrvaelnézve) én még nem hallottam ilyet.Tévedés jogát(kis valószínűséggel) fenntartom!
-
aktív tag
Sziasztok!
Lian Li UNI FAN TL LCD - erről érdekelne vélemény, a venti része érdekelne, mennyire jó.
Köszi -
Land
veterán
Üdv!
Azon agyalok, hogy az MSI Tomahawk Max B450 alaplapom milyen RGB-s 14 cm-es és 12 cm-es ventilátort kezelne.
Elvileg 4 db 4 pines csatlakozó van és 2 db RGB-s:
Milyen csatlakozósat keressek?
Jelenleg a házban 2 db 14 cmes Arctic van elől, 1 db 12 cmes Arctic hátul és 2 db 12 cmes Arctic pedig felül a vízhűtő (Actic Liquid Freezer II 240) bordáin.
Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
A mai nap vettem egy új házat. ( Zalman N5 OF)
Szépen összeraktam el is indul, viszont a ház hűtése nem megy.
Elvileg minden csatlakozó a helyén. A nagy 4 PIN-es csatit, összedugtam a táppal. A kicsi 4 pinest az alaplap CHFan1-re dugtam.
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit rontottam el.
Alaplap: Asus B450F Gaming II
Táp: EVGA Supernova 850W -
Osziii02
csendes tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek a Be quiet! Light Wing LX szériáról? Azt néztem ár/érték arányba elég jók az adatok a high-speed tipusoknál, de érdekelne a ti véleményetek is. Vagy ha tudtok jobb ár/érték arányos, ARGB-s ventiket akkor szívesen fogadom a tippeket. 120mm és 140mm is érdekelne.
-
exoduss
tag
[Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack] Egy kicsit olcsóbb most mint a p12 triple pack. Így megéri vele szemben?
Egy meshify 2 elejébe kellene befújó ventinek. -
Barell
senior tag
válasz exoduss #44462 üzenetére
Nekem volt amikor szintén ennyi volt, rendeltem próbára 6db-ot. Nálam végül csak a forma miatt nem maradt a nagyon szögletes NZXT házban. Ennyiért teljesen jó, szép az RGB és tényleg nagyon halk még max fordulaton is cserébe viszont nem is szállít olyan hú de sok levegőt. De azért 3db berakva frontba elég lesz. Összességében ajánlom, ha szögletes lenne mint az AF120 biztos hogy maradt is volna.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz TitaniumBoss #50 üzenetére
Na lehet kidobni a dràga RGB ventiket . A jövő megérkezett. Holografikus venti : [RGB is dead- LTT].
[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék Egy tapasztalatot megosztani veletek. Nálam adott egy Gigabyte 4070 Ti Eagle OC. Miután alátettem 2 db 120-as ventit a dobozra amiben a cpu van alul, már azzal is nyertem jó néhány fokot. Jött egy ötlet, hogy a ház elején lévő ventilátor nem sok levegőt kavarhat be a vga alá a távolság miatt, így tettem egy kis gagyi 80-as ventit (majd lecserélem) amit direkt megfordítottam hogy hátulról szivjom befelé, így a két vga alatt levő 120-as venti hátulról külső levegőt kap, amit tol felfelé a vga-nak.
Mivel a tv-m 60Hz-es, így én max 60 képkockával játszok vsync-el. Nem akartam elhinni, de a Last of Us közen 1440p minden ultrán 48-50 fok körül van a Gpu hőmérséklete.
Far Cry Primal bencmark 4k ultra 100+ fps-nél 67°-ig ment fel, Vsync 60Hz-el meg 50° volt a maximum. Nálam ez nagyon bevált. Alapjáraton windows böngészés közben meg 30-32° körül mozog a Gpu.
[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
válasz 5leteseN #44467 üzenetére
Köszi! Reméljük sokáig fogja bírni.
A VGA csoportba betettem egy óra HWinfo méréseit.Én úgy gondolom hogy a kis ventilátor hátul nem bír el a két fekvő 120-assal, viszont pont annyit tesz amit kell, hogy belövi hátulról a külső levegőt, amit a két 120-as venti meg egyből tol fel a gpu ventikhez.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Define 7 xl-ben en nagyon sokat probaltam ezt az also ventis megoldast, de mindig arra jutottam, hogy egy jo front venti tobbet er mint az, fokent ha az helyett ami tap felett van. Pedig en probaltam megemelni is, pl hajtottam bele csavart az volt a venti talpa. Semmit sem ert. Amit a tap moge tettem az valamennyit szamitott de az sem annyit mint szamitottam volna.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
zeee
senior tag
A jól szellőző házban tudod hozni az 50 fokot? Az enyém is jól szellőzik, előtte 60-63 fok volt, ami állítólag jónak számít már. Ez csupán aerodinamika. Ha elől egy nagy fújja be és szemben hátul egy kisebb fújja be, akkor az kb 1/3 úton találkozik egymással szemben, azaz a vga alatt és ekkor a két alsó 120-as venti meg rátolja koncentráltan a vga-ra. Azért kíváncsi lennék ha uyganezek a ventik bq sw4 vagy mondjuk noctua Nf-a12-k lennének milyen lenne. De szerintem túl sokat már a fizika miatt nem lehet lejebb faragni levegővel.
Nekem egy DeepCool van. Egyből azzal kezdtem hogy feltettem CNC-re az előlapot és belefúrtam több száz furatot.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Nekem az "asztalon" lévő tesz-konfigjaim(kb, mint a nyitott ház) soha nem érik el(a stressz-teszteket kivéve) a 60+ fokokat.
netezés, Yt-videó, Fhd film(VLC) alatt sem: E5-26xxv3-ak, AMD RX580, VEGA56-64, VII...Bár csak magánvéleményem, de szerintem ha ennyi "erőforrásból" megoldhatóan lazán lejjebb megy a házon belüli hőmérséklet egy tizessel, az kellemes ajándék minden "hőtermelőnek" a PC-házban, és bőven meghálálják megbízhatóságban és élettartamban.
Minden túltolás nélkül ez lazán hozható, én is most-ezért teszek majd egy-egy +ventit a ki-be irányokba.
Eddig is terveztem, most előrehozom a "Karácsonyi ajándékot" az AI-s PC-mnek!
Nem szeretem a "ismeretlen ok" miatt összeomolgató op-rendszereket és programjaikat...[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz hackeeeee #44475 üzenetére
Úgy van értelme, hogy a beszélgetés-vonalat indító hsz-ben a plusz ventikkel a fórum-tag zárt házban dolgozó VGA-jának az üzemi hőmérséklete(a bő tízessel magasabb 60+ fokos értékről csökkenve) szinte elérte az én "nyitott-házas"(test-bench) 50 hez közeli hőfok adataimat.
Nem vagyok tökéletes: nem hivatkoztam végig az előző válaszomban a teljes "vonalat"...
-
Lavar
aktív tag
Hali,
pár hónapja kattogott alacsony fordulatszámon a cpu ventim, majd magától elmúlt.
Most kiporoltam a gépet és megint elkezdte, lehet idővel ismét elmúlna, de elgondolkodtam rajta, hogy lecserélném inkább.
Egy ilyen Fera 3 van.Nagyon max. 5 ezerig, de inkább legolcsóbb de már ajánlható kategóriában tudnátok ajánlani egy 120 mm-es PWM-es ventit, ami megfelelő lehet erre a bordára?
Többet nem szánnék rá, mert akkor már le is cserélhetném az egész hűtőt, de nekem ez megfelel.Közben megnéztem összefoglalót meg emlékszem régebben ez közkedvelt volt, még mindig ez a bb ~2500-ért az ARCTIC P12 PWM 120mm?
Mert akkor tovább nem is nézelődök.
Vagyis lehet ha már cserélem lehetne ARGB-s, esetleg ilyenből ami jó CPU-ra? -
aktív tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem bár nem biztos hogy jó helyre írok.Szereztem egy videokártyát és az a probléma (Ez egy három ventis rtx 3070) hogy a szélső venti reagál és lehet állítani az afterburner-el de a középső venti vagy nem forog vagy csak maximumon megy.Ha mondjuk 50%-ra rakom a fordulatot akkor is csumán megy.Ez vajon ventilátor vezérlő hiba vagy csak a venti szar.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Bacusuz
addikt
Sziasztok
porszűrés céljából egészen apró szövésű anyagra lenne szükségem egy HP elitedesk g3 MT-be bágnék be előre
van ötletetek hol kapok ilyesmit kicsi pénzért?
esetleg nincs ilyen valakinekÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Osziii02
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék hogy mit tudtok ezekről a ventikről? Nekem bejön mint az ára mint a technikai adatai, elég halknak tűnik a 25,6dB-el és méghozzá 84 CFM-el. Szerintetek ezek mennyire valós adatok? Kerestem teszteket de még nem találtam, illetve a deepcool weboldalán se találom ezt a típust.
-
Rottweiler89
senior tag
totya1980
Én ventilátor hibára szavazok. demweb kolléga talán tud segíteni csereügyben, esetleg tanácsban.Bacusuz
Gyárilag is kellene benne lenni, ha lepattintod a front bezel-t. Elvileg...Osziii02
Puding próbája az evés..[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
blp85
aktív tag
válasz Bacusuz #44479 üzenetére
Nylon harisnya
Esetleg sűrűbb szövésű szúnyogháló (szerintem lehet méretre vágatni is, nem kell egy egész, illetve lehet üvegszálas is). [link][ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Lavar
aktív tag
válasz Rottweiler89 #44481 üzenetére
Köszi, azóta megtaláltam én is ezt, de végül lemondtam az rgb-ről és megrendeltem a sima P12-t.
-
aktív tag
Üdv,
érdeklődni szeretnék, hogy a Be Quite Shadow Wings2 140mm -es változatával van-e valakinek tapasztalata, esetleg ajánlanátok mást?
Egy Be Quite pure base 500-ba kerülnének, és Pure Wings 2-t váltanának.
Előre is köszönöm.
-
Morris
veterán
Sziasztok.
Melyik a piacon kapható legjobb fordított lapátos rgb ventilátor?
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
Rendeltem egy ventit Aliról. Meg is érkezett. A ház tetejébe szántam, semmi extra, csak hogy szívja kintre a levegőt.
6 pin-es. Ezt hova a bánatba lehet bedugni, éáletemben nem találkoztam még 6 pin-es csatlakozóval. Ugye az alaplapon 4 pin-es csatlakozó van, és abba nem igen megy bele a 6 pin-es.
Mit lehet tenni barmolás nélkül?
KösziXbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Grózi
Topikgazda
válasz mcwolf79 #44489 üzenetére
Kidobod a @csába és veszel egy normálisat ha rövid akarok lenni.
Ha dobsz egy pontos tipusszámot akkor utánanézek mihez való és mik a specifikációi a ventinek.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest