Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Woodslave

    nagyúr

    Syl5-nek szeretettel. Igaz Vas Zsolt a Spar hússzakértője ránézésre nem egy diéta guru, de hátha:

    Ha már fogyókúra, akkor miért ne sertéssel? A legkedveltebb sertés hús alapanyag fogyókúránál a sertés szűzpecsenye. Az elkészítése igen egyszerű: sütés előtt két órával vegyük ki a húst a hűtőből, tegyük tányérra és hagyjuk, hadd melegedjen fel konyha hőmérsékletűre. A sütőt kapcsoljuk be, melegítsük elő 130 fokra a tepsit is, amelyben a húst sütjük, majd a szűzpecsenyéket csepegtessük le szárazra.

    Vastagabb falú serpenyőben hevítsünk 2 kanál olíva olajat, majd amikor már forró, a húsdarabok minden oldalát és a két végét is 4-4 percig sütjük. Miközben a hús sül, ne nyúlkáljunk hozzá, ne taszigáljuk, hagyjuk, a hő hadd végezze dolgát, képezzen kérget a húson. Fordításkor csipetnyit szórjunk rá az összekevert szárazfűszerekből, sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a sütőből az előmelegített tepsit és vékonyan kenjük át az alját olíva olajjal. A kérgesített szűzpecsenyéket helyezzük a tepsibe, és fóliával fejük be. Nagyjából egy órát süssük 130 fokon, majd pihentessük 20-30 percet. A hús tökéletesen puha, rózsaszínű lesz.

    [ Szerkesztve ]

    "akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

Új hozzászólás Aktív témák