- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laybee
őstag
Sziasztok!
Jövőre nyári gumi kellene. Segítsetek abban légyszi, hogy milyen méretben és milyen típust.
Alapba 185/55r14 van fent, itt lehetne dunlop sport bluresponse. Egy baj van ezzel, hogy 60ló van és nagyon visszafogja a kocsit ez a méret. Télen 165/70r13 van fent, azzal fürgébben lehet menni, előzgetni.
Ebből kifolyólag gondoltam 165/60r14 váltóméretet, ebből van vredestein sportrac 5. Nyárinak kicsit gizda a szélesség.
Vagy van a 175/65r13 öreg mintákkal.Ki melyiket választaná?
Ja és nem és nem.. CC véletlenül sincs ebben a méretekben
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz HussarF #13942 üzenetére
Usaban sok helyen kotelezo negyevszakos gumin forgalomba hozni az autot... Szoval nem a gyarto sporolasa. De az ertelmesebbje nyilvan ott is ket szettet tart. A sprolos ervelesed annyiban hibadzik, hogy a mi eghajlatunkon inkabb a nyarit sporolja el/meg, mert tel nincs, igy az atmeneti gumi konnyen lehet jobb az itteni telben. Nyilvan ha minusz husz fokok lennenek meg felmeteres ho, fel se merulne senkiben a negyevszakosozas. De arra az evi 3 napi 2cm hora lehet, hogy a teliguminak csak a hatranyait fogod erezni (vizen, szarazon kenodosebb, kanyarban rosszabbul tart, hangosabb, tobbet eszik, gyorsabban kopik).
-
addikt
-
veterán
válasz focvis #13954 üzenetére
@ HussarF:
Ma felhívott a Michelin, a szabadságok miatt váratott eddig a dolog.
Nagyon segítőkész, szakértő válaszokat kaptam, tényleg profi volt, rám szánt negyed órát.Végül abban maradtunk, hogy inkább a télit (Alpin5) vegyem, ne CrossClimate-ot (CC).
Indoklás:
- ugye lesz egy teljes nyári garnitúrám
- évi futás 20-25 k km
- elég meredek utcában lakom, amikor leesik a hó, akkor csak másnap takarítják le
- az újabb generációs télik már jobban bírják a csapatást, nem darálódnak le olyan könnyenAzt is elmondta, hogy amikor összehasonlították havas emelkedőn a CC-t az A5-tel, akkor tényleg hasonló volt a kapaszkodóképességük, sőt a CC érzésre stabilabb volt. Ennek ellenére ő inkább az A5 felé hajlik.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz focvis #13955 üzenetére
Valószínűleg nagyon a 4 évszakossal sem lehet mellélőni, ha azt használja téli helyett az ember a hazai időjárást figyelembe véve.
Kíváncsiságból rákerestem, hogy mennyi lenne a Michelin CC, a téli felni méretemmel. A 45-ös profillal kb 15-el olcsóbb darabja...
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
válasz HussarF #13956 üzenetére
Nekem kevesebb mint fele annyiból kijönne, pont ezért agyalok azon.
Egy Almeránk van, 98 ló és valami 130-140nm, tehát nem szaggatom vele fel az aszfaltot, és elég óvatosan vezetek is, kezdő sofőr vagyok. 69 db van ráírva, a mostani Barum Brilliantisra meg 71, gondolkodom rajta hogy a görög nyaralás (1 hónap múlva) előtt fel kellene pattintani egy ilyen szettet... akkor már az 5. kerékre is ez mehetne fel, akkor az 5 kerék+munkadíj lenne 110k....hurrá -
diegho
nagyúr
Mitől lehet szerintetek, hogy a jobb hátsóm mindig 1.6 Bar-ra leenged? Felfújom és pár nap múlva 1.6 megint, de tovább nem enged.
-
Atlantis
veterán
válasz diegho #13958 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen, mikor volt egy önmetsző csavar beleállva. Szerintem is nézesd meg gumissal vagy akár magad, bár ha tényleg van benne valami, kijavítani úgyis szakinál érdemes.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Zolás
addikt
válasz diegho #13960 üzenetére
Rozsdás a perem, 1.6-nál pedig jobban ráül, azért nem enged tovább. Esetleg kosz került oda, vagy hibás a gumi pereme.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Saccco
nagyúr
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szinte új gumijaim oldalán, széle környékén barnás foltok vannak, de már jó ideje. Ez mitől van, van ötletetek?
[link][ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
molnarpeter
nagyúr
Hasonló esettel játszottam mostanában. Kompresszorral fel max nyomásra, amit a gumi enged (3 bar legalább), aztán perem mellett füllel megkeresni, hol jön a levegő, szelep ki, gumi problémás helyen kicsit lenyom, piszok kompresszor levegőjével kifúj, majd megint fel nagy nyomásra, és újra ellenőrizni, ereszt-e. Aztán rádöbben, hogy a futófelület szélén volt kukaccal javítva, de ott is ereszt
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz F_Zolee #13974 üzenetére
Hát nemtom mit kaphatott. Ha neki megyek a padkának azt csak érzem. Ráadásul barna cucc közelében aztán végkép nem szoktam megállni.
Kb. márciusban lettek véve a gumik, én nem kentem rá semmit."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
addikt
válasz TheProb #13976 üzenetére
Nem kell barnának lennie, aminek nekimész. Ez pont úgy néz ki, mint amikor állsz be a padka mellé párhuzamosan és a kerék már súrolja a padkát. Az pont ilyen nyomot hagy. A kerék oldala ér a padkához, nem is kap fel rá, csak ilyen nyomot hagy rajta. Tök8, ennyitől nem lesz úgysem semmi baja.
-
TheProb
veterán
válasz HussarF #13977 üzenetére
Lehet akkor azok nem force feedback-es padkázások voltak...
Na mindegy akkor, köszi.Btw: Ez a Laufenn LK01 S FIT EQ nem egy nagy eresztés... Persze értem én, hogy budge gumi, de azért az, hogy az épp, hogy nedves aszfalton is képes megcsúszni a kocsi (körforgalomban pl) vagy reagál az ABS azt azért nem vártam.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz F_Zolee #13983 üzenetére
köszi, észben tartom a jó tanácsod.
Nem értem amúgy megint ezeket a kommenteket...
Láttam, hogy más is nézte már ezeket a gumikat. Ha leírom a (negatív) tapasztalataim akkor az mért probléma? Legalább másnak már nem kell vennie. Ennyi...
Nem 1 hsz-ben szerepelt a Laufenn, ha vki budge gumit akar venni. Persze nem kell ilyet venni, de ez a tapasztalatom is talán megerősíti a következő döntésképtelen user-t.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz TheProb #13978 üzenetére
az épp, hogy nedves aszfalt aljas dolog, mert a kosz csak filmet képez rajta, nem mosódik le. az csúszik a legjobban.
amúgy szerintem az árához képest nem lehet olyan rossz, de azért tegnap kicsit csalódott voltam, hogy 18"-ban, E60-as 5er BMW-re is ezt rakják egyesek. -
Kornel
veterán
Azért tényleg nem egyszerű ez a gumi választási herce hurca, aki nem akar egy vagyont költeni ez biztosan jo gumira.
Annó én is megvettem az első nem noname gumit az ezres suzukira, debica nyarik voltak, és hát vízen ugyanolyan volt, mint amit most a kolléga elmondott a laufenrol.
Telibe már okosabb voltam, hankook ment fel, szerintem nyáron is elverte volna bárhol a nyári debicat, annyira ég és föld volt köztük a különbség, egy 750 kg-os 53LE-s autón is.
Árban 10-20% között van/volt köztük a különbség, szóval tényleg megéri egy picivel többet áldozni gumikra.
(Ezért lesz most az apollo csoport helyett michelin CC nekem) -
Saccco
nagyúr
válasz Laybee #13990 üzenetére
Látom, ez esetben inkább a 165/60R14-et venném, valamilyen jobb gumival. (pl. Barum, Hankook K425, Conti, Vredestein, amit említettél is)
szerk.: Azt hittem lesz járatos méret 175-ben.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz HussarF #13993 üzenetére
Jogos, csak például a Hankook K425 175/60/r14 méretben ~17eFt, míg 165/60/R14-ben "csak" 14eFt, gyakorlatilag kapsz egy ötödik gumit a kisebb méretből.
(Barum 14eFt vs 12eFt)█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest