- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz Satan_Claus #13407 üzenetére
Ha kapsz, szólj már, aztán hozhatsz haza is
😂😂 -
pocokxx
Közösségépítő
válasz yodamastah #13398 üzenetére
Hát felraktam, legfeljebb télen újra felrakom, ha addig nem megy el.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Kornel
veterán
válasz tomcsi23 #13411 üzenetére
Sportos menet most kevés volt, sikerült a gyári fogyasztási adatok alá menni
De azért önmagam vagyok, így egy két kanyart "muszáj" volt sportosan venni 😉
Szerintem picit tulfujt gumival jobb, így kicsit "nyúlós", úgy sokkal jobb az irányíthatóság, pontosabban lehet manőverezni a tulfujt gumikkal.
Lehet belovom előre 2,5-re, hátulra 2,4-re.Fekrol nehéz nyilatkozni, elől frissek a tárcsák és a betétek, hátul még frissebbek a betétek, így ugye az is beleszól, ahogy járatodik be.
Gáznal pedig alapból az elég nehéz felni és gumi kombó a limitálo, kéne rá egy igazi könnyűfém felni 😉
Vagy egy 2.0 moci 😂[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ide is összefoglalom. Gumiabroncs.hu általam is ajánlott webshop. Rendelés másnapján hozta a futár a gumit, előre kaptam emailt, hogy 1 órás pontossággal mikor jön. Friss 1.5 hónapos gumikat kaptam, 1 év kátyúgaranciával. Telefonban készségesek, számlát adnak, jó árakon dolgoznak.
-
M_o_g_y_i
őstag
Nos, az enyémek nem lesznek ilyen frissek, ezt telefonon lebeszéltem.
Talán az egyik eltérő DOT-os is lesz, de most ezeket "elengedtem", mert a felnik tőlük lesznek és a szerelés és a szállítás is ingyen volt.
Régebben vettem fél év DOT-os (vagy régebbi ) gumikat, azokkal sem volt semmi bajom, jók lesznek ezek is.
Eladni nem szándékozom őket, ill. talán majd a kopáshatár végén, de lehet megtartom és elpályázom őket.
Ez még sok idő, évek...
A lényeg, hogy ha máshonnét veszem a gumákat, itt fizethettem volna a felnik szállítását és a helyi gumisnál a fölszerelést is, ezek kb. 7-8-9 e.-t jelentenének pluszba, ennyi spórolást megér, hogy nem pár héttel ezelőtti a DOT-szám, hanem kicsit régebbi.
Új vagy makulátlan 7x16 felnit szerettem volna, az új 17-18e. lenne, emiatt kilőve, szépeket meg nem találtam.
Így lett az említett gumistól új, 10e.-ért.
Plusz a SporTac 5, az említtett DOT-paraméterekkel.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tomcsi23 #13413 üzenetére
Tréning letudva, vízen pariban voltam a Conti PC5-ös autóval, műgyantán sokkal később kellett a fékre lépnem, hogy ugyanott megálljak. Szárazon átlagos teljesítményt mutatott (tehát a PC5 sokkal jobban tapadt) az instruktor szerint de vizes teljesítménytől ő is el volt hűlve. Ha 4-5 évet kibír akkor engem megvettek hosszútávon is.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tomcsi23 #13417 üzenetére
Jah hát spóroltunk kicsit a vízszámlájukon... Úgy volt hogy az időmérős körözés el is marad mert annyi víz volt a pályán de aztán alábbhagyott és akkor lehetett kenni neki.
Nálad van tartalék, oda rendes gumi kell. Az IS-en vatta új Conti
PCSC5 volt (most tavasszal került fel) az szárazon overkill mindenkit odavert, nedvesen is elég jó de műgyantán... De ugye ez nyári gumi tehát nem csoda, nem az SC5 hibája. Az enyémen az 1 éves CC nagyon tapadt vízen és műgyantán is. Volt egy Fori amin Dueler (gyári szerelés) volt na az úgy nyúlt mint a takony szárazon is meg vízen is.mod:
Vidik még letöltés alatt de majd lesz az is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tomcsi23 #13419 üzenetére
Nem foglalkoztunk ilyennel, ez nem gumiteszt volt hanem egy járműkezelési tréning. De mivel (majdnem) mindenki korszerű autóval volt (4 csatronás abs, esp/vsc/dsc/asr, vészfék asszisztens, stb) így a gumik döntötték el hogy ki mennyit forgott, mert az autók menetbiztonság terén azonos szinten voltak.
Én se vacakoltam a nyomással, előző hétvégén gyári +0,1 bar-t nyomtam bele és kész (ez azt jelenti, hogy -0,1 bar-t engedtem le belőlük).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Laslow
senior tag
válasz ginola #12564 üzenetére
K125: Nem is tudom. A hangját akkor fogom tudni biztosra megítélni, amikor ősszel visszakerülnek a téligumik, szóval hogy elhalkult-e, vagy csak megszoktam a nagyobb hangerőt, passzolom. (Inkább az elhalkulásra tippelnék.)
Egyik utam során többször is olyan érzésem volt, hogy 50-es tempónál mintha siklana a száraz, de picit kavicsos út apró kavicsain, szóval hogy a lendület viszi, nem pedig amit kormányzok. Nem volt kellemes érzés, nem tudom miért volt, de azóta nem éreztem ismét. Egyébként jól tapad, legalábbis nincs rá semmi egyéb panaszom. Esőben nem éreztem sosem bizonytalannak, sem enyhe, sem özönvízszerű eső esetén."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
flashpointer
őstag
Kinéztem egy adott alakú felnit, ennek van valami típusneve?
Desmond Regamaster EVO vagy Nippon Racing F2 -t találtam konkrétan de valami gazdaságosabb verzió jobban tetszene ami nem 1000 ojró használtan, az nem számít hogy kicsit nehezebb. -
lorcsi
veterán
miylen gumival voltál a CC ?
azt néztem a honlapon, hogy végre van 165 méretben is
ahogy felkerül boltokba is...rendelem megszerintetek menyniért adhatják a 165/70 r14 cross climate-et?
a többihez viszonyítva..
esélyes a 16-17k/ darab ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Emu
őstag
Semperit Speed Grip 2 milyen guminak számít? Az oldalán a jelölés M+S, de neten mindenhol télinek találom
-
Emu
őstag
válasz Deathunter79 #13425 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy "csak" négy évszakos. Akkor gyorsan keresnem kell valami nyári gumit az autóra, ne ezt tegyük tönkre.
-
Land
veterán
Sziasztok!
235/40 18-as méretben keresek gumit.
A Laufenn S Fit EQ volt a fő kiszemelt. Új márka, bevezető áron (18k/db), csak hát sehol nem kapható már, úgy hogy lecsúsztam róla...
Még tartanám ezt az olcsóbb 20k/db árat, de ennyiért a többségét szidják a gumiknak: Matador, Nankang, PointS, Sebring, Infinity, Taurus stb...A gumissal, akivel telefonon beszéltem ennyiért 2 elfogadható minőségű gumit ajánlott, a többi szerinte vacak:
Matador MP44 (vagy MP47?) és a Nankang NS20.
Szerintetek van ezek között normális gumi vagy mint ócskaság? Legolcsóbb elfogadható ezek után a Barum Bravuris 3 HM 28000 Ft/db áron, amely már annyira nem olcsó 4 db-ra levetítve...Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
MPowerPH
félisten
Azert az egy eleg komoly auto, ero is van benne rendesen, kanyarvadaszni is jo vele. En biztosan nem a gumin sporolnek. Persze nem azt mondom, hogy vegyel meregdraga Contit vagy Michelint, de egy Hankook Ventus S1 EVO2 ala biztosan nem adnam. A gumi is sporolhat Neked sokat, de az csak akkor derul ki, amikor mar keso.
Don't Tread On Me
-
Saccco
nagyúr
Itt sem tudnak szerezni? Nekem is a gyártótól jöttek a Hankook gumik, rajtuk keresztül.
Ezt a listát böngészd át, bár nem pont a keresett méret, de támpontnak jó lehet. (Autobild gumi féktávok.)
szerk.: BTW én sem adnám a Barum alá.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Land
veterán
válasz Saccco #13431 üzenetére
Nem tudnak. Tehát akkor marad a Barum.
Vagy 17-es felnire váltok 18-ról és arra egy normális gumi. De ez már bonyodalmas. Nincs pót felnim. Csak úgy jöhetne szóba, ha egy időben történne meg a vétel és az eladás és 4 gumi is lenne nálam. Persze ha lenne 3 kilóm otthon, akkor másképp is csinálhatnám.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Land
veterán
Kitaláltam.
2 gumit veszek, mert a Goodyear még bírja.
Ezek a lehetőségek vannak:
Barum Bravuris 3 HM: 24k/db
Uniroyal Rainsport 3: 33k/dbMegéri a felárat az Uniroyal?
Aztán vennék 2 nyárit jövő nyáron is és kész a garnitúra.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Land
veterán
válasz gabor9991 #13435 üzenetére
Felhívom őket holnap. Amúgy legtöbb helyen él a rendelés gomb, van ahol ki is tudnám fizetni, de amikor felhívom őket nincs és nem is lesz már a válasz.
Használtat inkább kihagyom.
-
yodamastah
őstag
Nem akarlak ekézni, de én azt mondom vegyél egy tisztességes gumit arra a szép autóra. Gondolom azért van alfád és nem toyotád mert "autóbuzi" vagy. Finomabban fogalmazva számít hogy szép és szerethető autód legyen. Akkor hát add meg neki ami jár. Legyél annyira menő ha már 18as felni kellett akkor ne kínai gumi menjen fel. Minimum egy hankook-ot dobjál rá szerinem. Lehet hogy drágább lesz 40ezerrel, de 4-6 év távlatában, amíg ez a gumi ki valszeg fog tartani ez nem tétel ha autót tartasz.
-
Land
veterán
válasz yodamastah #13438 üzenetére
Barum lett végül. Utána olvastam és korrekt gumi még egy ilyen autóra is. Többi szutykot kilőttem.
-
MPowerPH
félisten
válasz tomcsi23 #13192 üzenetére
Most mar tudok tapasztalatokrol beszamolni a SC6 -al kapcsolatban. Eloszor is, szarazon nem erzek kulonbseget a PSS -hez kepest. Ugyan ugy nagyon direkt a kormany, szepen fog elol. Kickdown indulasnal szaraz uton ezt sem tudom kiforgatni. Szoval e teren igy hetkoznapi szemmel nezve egyenloek.
Viszont nedves uton es foleg nagyon heves esoben eg es fold a ket gumi kozott a kulonbseg. Azert a Michelinnel parszor feluszott az auto mar az uj koraban is, hat meg amikor mar kopottabb volt. Es bizony nedves aszfalton nekem alulkormanyzott volt az auto. Most elkaptam egy olyan esot, hogy szabalyosan allt a viz a palyan, es semmi. Mindenki a feket nyomta, es sorolt kifele a kulso savokba, en a belsoben 80-al elgurulasztam. Csak nedves aszfalton pedig nagyon tapad, ugyan abban a jol ismert korforgoban szepen betapadt az eleje. Szoval summa, szarazon egyenloek, de a Conti sokkal jobb esoben, a komfort es a zaj pedig egyertelmuen emeszthetobb, de ugye ezt mar irtam. Mar csak a kopas kerdeses...[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Ismét abroncsokat szeretnék vásárolni,az auto amire kellene egy :Seat Altea XL abroncs méret : 205/55/R16
Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 továbbra is ajánlott vagy esetleg van jobb is?
Válaszokat előre is KöszönömÜdv..: Zoli
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
M_o_g_y_i
őstag
Most raktam föl ebben a méretben a Vredestein SporTrac 5 gumikat, egyelőre "bekoptatási" fázisban vannak, de pár erőteljesebb fékezést így kb. 50 km környékén be mertem vállalni velük, száraz úton.
Nekem nem tűnik hangosnak, a tapadást meg majd kitapasztalom, de már most is jónak tűnik.szerk.: bár nem ez a fontos egy guminál, de véleményem szerint elég mutatós gumik, amolyan "szolídan elegáns" a megjelenése
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
tomcsi23
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest