- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Köszönöm. A kopás engem nem zavar, úgy is előbb elöregszik, mint hogy vészesen elkopjon. Inkább zaj/fogyasztás paraméter, ami a fékút/vonóerő mellett érdekes lehet. Nehéz jó tesztet találni....
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
nagyúr
válasz Deathunter79 #13705 üzenetére
2db-ot vegyel, a tengelyen levot csereld parban!
-
addikt
Ha nem egyformák a gumik az biztos,hogy nem jó. Esőben az egyik hamar fel fog úszni...
Ha tavaly vetted őket,akkor nagy eltérés még nem lehet. Én be merném vállalni. De ezt mindenki egyénileg maga döntse el. Biztonságról van szó. Egy újabb gumi mindig jobb,mintha azt kellene eldönteni,hogy milyen használtat vegyen valakitboy93: Felvetődik a kérdés. Akinek van kátyúgaranciája és az egyik gumi elszáll. Az is csak 1 db gumit fog kapni. Ott megint ugyanez lesz a helyzet Én is azt mondom,hogy jobb az egyforma gumi,de valahol meg kell húzni a határt meddig egyformák? Vásárlás után 3 héttel? 3 hónappal? Akinek fél év után durran el az vegyen egyből 2 db-ot?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Attól függ mennyivel kopottabb lenne a többi? Ha ilyen 5-10k km a difi akkor simán mehet fel, ha több akkor érdemesebb párban cserélni.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz grabber #13707 üzenetére
A keverek is valtozhat a gyartas soran, nem csak az oregedesrol van szo. En ezen nem sporolnek, egy kiados esos ut autopalyan, hirtelen fékezés es ki tudja mi lesz... lehet semmi, de az en lelkiismeretem akkor lenne nyugodt ha lecserelnem a tengelyen levoket egyutt. Az 1 eves meg mehet potkereknek.
-
nagyúr
válasz Deathunter79 #13712 üzenetére
Ahogy érzed
-
belaazallat
addikt
Ha egy éven belül történt, esetleges kátyú garancia?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Deathunter79 #13712 üzenetére
Sima, nekem a Jazz-en éven belül, 5k km után ment szét az egyik gumim (jobb első). Vettem rá egy újat és kész. Soha semmi tapadásbéli bajom nem volt vele.
#nincsbennetarcsi
-
Atlantis
veterán
Most néztem rá az árakra, rohadt drágák ezek a négyévszakos gumik...majdnem érdemesebb megvenni egy eggyel kisebb váltóméretű normális télit acélfelnivel, mint a meglévő felnire venni egy négyévszakost. Csak az a nyomorult TPMS ne lenne, áldom az eszét, aki kötelezővé tette.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz tboy93 #13717 üzenetére
Szerintem ez lenne a legrosszabb megoldás. Egyrészt nem nagyon hiszek benne, hogy a felninek jót tenne az évente kétszeri átszerelés, meg akkor téliből is a meglévő felninek megfelelő méretűt kellene venni, ami árban csak kb. 10-15%-al van a négyévszakos alatt.
-
Atlantis
veterán
Én is úgy gondoltam, hogy egyben van, ezért gondolkodtam egyből két szett szenzorban. Jó ötlet, majd utánakérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Életünk első autóját tervezzük megvenni. Gumicserével kell kezdeni majd, azon gondolkodom hogy 4 évszakosat rakassunk fel. Drágább, 20k darabja a Michelin CrossClimate guminak, 15-ert lenne sima nyári.
Azt olvastam hogy ez a gumi már valóban jó télen nyáron. Nem tudom mennyit lesz használva az autó, de nem hiszem hogy 50k/év lesz a futása. Országút/pálya lesz a terep, városban nem annyira használnánk. Egy N16-os Almera alá menne am. Szerintetek? -
-
Vesztor87
senior tag
válasz Skillet #13728 üzenetére
Figyelj, fogalmam sincs. Első autó, majd elválik. Gondolom egy 10-20e km/ év, de ezt honnan lehet tudni előre?
Vezess.hu-s cikket találtam asszem az előbb, ott a feltételesen ajánlott volt csak a cc, máshol meg jó értékelést kapott... nemtom:S 185/65 R15-ös méretben nézem. -
Saccco
nagyúr
válasz Vesztor87 #13729 üzenetére
Pl. Ha munkába jársz, minden nap 100km-t, akkor évi 26.000km-t mész, és akkor másra nem használtad.
Városi használattal 10.000km is elég combos.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
őstag
válasz Vesztor87 #13729 üzenetére
Azért ha sokat fogjátok használni városon kívül, akkor biztonság szempontjából előnyösebb lenne egy külön téli és nyári szett. A CC-t főleg azoknak szokták ajánlani, akik szinte csak városban használják elmenni a munkába meg haza.
Persze ez csak a saját véleményem, de nem örülnék, ha egy igazán hideg, csúszós téli napon szemből belém szállnál egy főúton, mert "csak" egy 4 évszakos van alattad."Less but better" - Dieter Rams
-
Skillet
addikt
válasz xEon1337 #13731 üzenetére
Azért szerintem ez így erős. Normális állapotú 4 évszakossal nem fog legyalulni senkit. Éreznie kell az autója határait és kész. Ha leszakad a hó, akkor nyilván lassabban megy majd, de ez a téli szettre is igaz. De tovább megyek, nyárival sem lehet csak úgy elszállni (télen), ha az ember nem idióta. Persze, szintén más a helyzet, ha fehér az út, de ésszel azért megoldható.
Meg nem vagyunk egy tipikus téli ország az évi kétszeri havazásunkkal!
Mondhat bárki bármit, nyárival is el lehet itthon lenni.
Ez nem azt jelenti, hogy erre buzdítanék bárkit is, csak a személyes véleményem.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
őstag
válasz csibor #13732 üzenetére
Persze, teljesen jogos. De ha csak egy balesetet sikerül elkerülni akár a jó gumiválasztással, már megérte!
160 ezer forintból 5 évre le van tudva a gumi kérdés ilyen méretben és akkor a legjobbat vette meg. Pl. nyárra Goodyear Efficientgrip Performance, télre pedig legyen Goodyear Ultra Grip 9 és kész. Ez havonta 2666 forint. Miről is beszélünk?
"Less but better" - Dieter Rams
-
Qru
MODERÁTOR
válasz xEon1337 #13734 üzenetére
A CC igenis jó gumi. Nekem 1,5 éve az van és hóban jégen is jól teljesített. Voltam vele vezetéstechnikai tréningen, ahol az instruktort is meglepte mennyire jól teljesít vízen meg a nedves műgyantán.
Nyugodtan keress rá itt a topikban, csak jót fogsz olvasni róla.
Ez már nem olyan elgya 4 évszakos gumi mint amik évekkel ezelőtt voltak a piacon.
#nincsbennetarcsi
-
Vesztor87
senior tag
válasz Saccco #13730 üzenetére
Melóba gyalog járok, vagy bringával vagy tömegközlekedéssel, 2,5km a táv. Ennyiért nem fogom beindítani az autót, tesco online kihozza a cuccot, auchanba max kimegyek, de oda is vagy ingyenes buszjárat. Elmenni szülőkhöz (2x40km vagy 2x150), kirándulni, nyaralni, rokonlátogatóba menni, na arra igen, arra használnánk. A CC-ről sok jót olvastam. Igazság az, hogy lévén hogy első autó a száguldozás felejtős, az N16 mondjuk nem is erről szól
-
Vesztor87
senior tag
válasz tboy93 #13737 üzenetére
Nem mondom hogy néha nem használnám, de az első pár km hideg üzemben... nem tesz neki jótCC 185-ös méretben (15") 20k a marso-nál, azt mondjátok akkor legyen 4 abból oszt jóccakát?
Sosem voltam tapadás határon asszem, nem tudom milyen lehet azt érezni hogy egy gumi jobban tapad vagy nem, gondolom azért mert elég tatásan megyek, vagy nemtom
[ Szerkesztve ]
-
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
Valaki segítene bearazni egy felni+gumi garniturat? El szeretnem adni.
Szoval gyari Suzuki jimny felni 15"-os használt de jó állapotú, raja bf goodrich mud terrain 215/75/r15 90%+ gumik.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
lenko
aktív tag
Barum Polaris 3-ról van valakinek tapasztalat 205/55 R16 méretben?
Amilyen telek vannak, nem hinném, hogy 100e-ért kéne vennem 4db gumit.
Ha esetleg lehet elfogadhatót 68ért is.Az embereknek fáj az igazság!
-
Skillet
addikt
nem tudom, érdekel-e még valakit a felnis agyrém, amivel hónapok óta szo... akarom mondani, szívok... de azért idevésem
a dolog a végéhez közeledett. le lett minden fújva, peremek is, csillagok is... még a szelepek és a csavarok is
a szelepekhez, 3mm-es szilikonból gyártottam bőrlyukasztóval tömítéseket... és elkezdtem összeszerelni őket. közben is volt szívás, de inkább hagyjuk.
szóval elvittük a felniket felgumiztatni. volt bennem para például a szelepek miatt, hogy jól tömítsenek, na meg, hogy le ne b@sszák a friss fényezést.
savoya gumis. eddig a forma jónak tűnt. bár az igaz, hogy haver már szidta, mert anno az egyik szett gumiját nem tudta felrakni. merev falú gumi volt, erősebb darab. szóval az ócska kis gépe megállt tőle, kénytelen volt máshol felrakatni... ahova egyébként eddig is járt (tomax gumiszerviz, 22. ker), a savoya formához csak az olcsósága miatt ment, meg mert eddig nekem nem volt vele rossz tapasztalatom.
szóval a savoya forma szedte le x hónapja a használt gumikat a felnikről, és most vittem hozzá a szettet, hogy ő is pakolja fel, ha már... a gépe lefeküdt tőle. a pojáca elkezdte szidni a falkent, hogy vehettem volna jobb gumit is... meg ha már ezt, akkor olcsóbban szerinte NAGYON drágán vettem. mondtam neki, hogy ez volt a legjobb áron a neten. de neeeem, ennél Ő olcsóbban tudta volna. aztán már minden szar lett hirtelen, a michelin is. mondtam neki, hogy néztem teszteket... persze közbepofázott, hogy a tesztek semmit nem érnek, mert lefizetik őket bla bla. mondtam, hogy nem olyan tesztekről van szó, hanem felhasználók értékeléseiről.
mindegy. elváltunk egymástól békében, azzal, hogy megyünk a 6-os úti gumiszervizbe (tomax).
ott az egyik srác belesett az autóba, hogy milyen felnikről is van szó... és azonnal rávágta: ezek arccal lefelé szerelős felnik. haverral összenéztünk... az előző pojáca arccal felfelé akarta a gumikat a felnire erőltetni.
sebaj. a skacok megoldották a gumizást pikk-pakk, közben mindegyik szelepet fújkálták löttyel, nem eresztenek-e.
szerencsére nem, bízom benne, hogy ez így is marad. de aztán jött a fekete leves. a 4. felnit nem gumizták fel, a fényezés megsérült a peremén a terv nyilván az volt, hogy még aznap felpakoljuk a felújított felniket az új gumikkal, aztán autómosás, belső takarítás... hát a terv kuka lett.
elmentem a fényezőhöz, akinek nagyon tetszett a sztori. nekem is, mert pénteken elutazik, így 2 nap maradt a dolog megoldására.
visszairányított a vasutashoz, akihez el is mentünk, nem tagadta a f@szságát, csak hümmögött. mondtam neki, hogy ezek másik oldalról szerelős felnik. azt mondta: téééényleg! már emlékszem, úgy is szedtük le.
na ez a része passz. nem emlékszem. mindegy is. azt mondta, fényeztessem le, aztán kifizeti.
ebben maradtunk.
ezentúl én nem megyek oda... de, egyszer még a pénzemért
a kész felnikről vannak képek, de majd a talin meg lehet lesni.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest