Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz TechN7ne #94196 üzenetére

    Az Online profil az a Social Club account-on van, nincs belőle "offline" verzió. Ha külön nem resetelik, bannolják az SC profilodat, akkor attól, hogy eltűnt a játékod, attól még ott kel, hogy legyen az Online profilod, a Social Club account-on.

    Sajnos ahhoz meg nem szükséges vírusnak lenni a gépeden, hogy lenyúlják az account-od. Ismerősnek akinek nem volt bekapcsolva a kétlépcsős beléptetés, úgy nyúlták le valahogy a profilját, hogy PC-je nem volt... mert Xbox-on játszott, és a Social Club-ot, iPad-en használta (meg talán Mac-en). Elvileg nem is léptek be az fiókjába, mert arról egyből jött volna e-mail értesítés. Csak kapott egy olyan értesítést amit te is, hogy megváltozott a belépési e-mail.

    Amúgy ez érdekes, mert valószínűleg az e-mail címén keresztül jutottak be, és itt leírok egy dolgot amit már egy ideje tapasztaltam. Van nekem egy lassan 20 éves Gmail fiókom. Anno még a 2004-es indulása környékén csináltam, amikor még csak meghívóval lehet bejutni. Azóta kb. ez a fő Goole accountom, és bár a mail részét mára csak hírlevelekhez használom és mail cím sincs már regisztrációként semmi külsős oldalon (főleg meg jópár site leek miatt kikerült), azért pár éve egy kissé aggasztó dolgokra lettem figyelmes. Konkrétan, a spam-en kívül elkezdtek olyan konkrét levelek érkezni, amik bár ügy tűnik, hogy az én címemre szóltak, de nem nekem jöttek. Ezek közül egy magyar, egy brazil és egy maláj cím amik konkrét regisztrációk és visszaigazolásokat tartalmaz. Mivel ugye látom, hogy milyen címre jön konkrétan, így tűnt fel olyan anomália, ami elvileg nem lehetséges. Mégpedig, hogy a saját "randomnév123@gmail.com" helyett ezek pl. random.név@123 vagy pl. r.a.n.d.o.m.n.é.v.1.2.3@gmail.com címre szolnak, de van ami konkrétan az enyémre.

    Sőt! Én ugye amióta lehet a biztonságos, kétlépcsős beléptetéseket használóm, de mégis volt olyan, hogy böngészve a Google Account-at, észrevettem, hogy az elvileg vettem egy valamilyen random LCD TV-t, egy maláj online boltam, amit ki is szállítottak egy maláj címre. Fizetési mód nem volt hozzáadva akkor még a profilomház, és amikor rámentem a rendelésre, akkor ott a pont-os (.) gmail cím volt megadva. Nem is kaptam semmi értesítést külön, tehát lehet valami belső google gikszer lehettet, mert aztán el is tűnt ez a megrendelés. De ahogy írtam ez a pont-os email dolgot már vagy 10-15 éve megszüntette a Google vagyis ha van már randomnév cím regisztrálva akkor nem tudsz random.név címet csinálni (ugyanis a google nem nézi a pontot a címben, és megkapja ezért az is akinek . nélküli a címe és gondolom ez visszafelé is működik).

    És ahogy írtam ez kb. 4-5 éve kezdődött el. Tehát vagy mégis lehet még mindig így kijátszani a dolgokat, vagy ezek az illetőknek is még a keddetektől van meg ez a címe.

    De hogy visszatérjek az eredeti problémára, ha se játék, se SC adatok (gta stat/barátlista/achievement/etc.) nincsenek a profilodba, akkor azt a profilt tényleg ellopták.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák