- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
junior11
veterán
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Pipó
őstag
Üdv! Korábban is volt olyan problémám, hogy hardveres gyorsítás bekapcsolása esetén idióta színvilág fogadott nv kártyával. Ha kikapcsolom, jó. Eddig emiatt ezt a kikapcsolt opciót használtam. Gondoltam majd csak változtatnak rajta, de a mai napig ilyen. Van már rá valami megoldás?
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
KubanitoS
veterán
Üdv!
Írtam már régebben, hogy a jobb felső sarokban lévő kicsinyítő, előző méret és bezárás gombok marha nagyok lettek. Erre itt nem érkezett válasz, hagytam is a dolgot, azonban most egy másik gépemen is előjött ugyanez a dolog.
Nem hiszem el, hogy csak én vagyok ennyire szerencsétlen ezzel kapcsolatban, de nem igazán találtam ezzel kapcsolatosab semmit külföldi fórumokon sem (vagy csak nem jól kerestem rá).
Valakinek valami tipp?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
-
Pipó
őstag
válasz Cs1csó #28511 üzenetére
A rendszer mindegy, mert a legutóbbi win10 nagy frissítés van fenn, az meg mindig újra rakja. A chrome automatán frissít, így a legújabb. DVI-D kábellel megy. Ha szoftveres a beállítás akkor oké, ha hardveres gyorsítás, akkor a színek teljesen mások. Ez évek óta így van, valamelyik chrome frissítés tette ezt, amit először írtam, akkor reagáltam a saját magam problémájára valamikor két évvel ezelőttről. Egyébként akkor emlékszem, egy csomó embernek előjött ez a probléma.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
MadGame
senior tag
Nálatok is ugrál vagy megáll a Chrome görgetés közben?
Nem tudom eldönteni, hogy ez bugos vagy az egerem rossz?
Újratelepítettem, nem segített. -
junior11
veterán
-
MadGame
senior tag
válasz aprokaroka87 #28516 üzenetére
Ja, telón is észrevettem, hogy irtóra lelassult, másodpercek telnek el, mire reagál valamire.
Próbáltam más böngészőket, de annyira szokatlan minden, hogy kb. 10 percig bírtam ki minden esetben Chrome nélkül, de valahogy csak le kéne tesztelni, hogy akkor minek is lehet baja. -
junior11
veterán
Nálam nem lassú mobilon sem, viszont amit észrevettem, 6-7 lappal megnyitva elég hamar és túlzottan felmelegszik mindkét telefon és ilyenkor jobban eszi az akksit (Brave, Opera alatt jóval kevésbé).
-
junior11
veterán
válasz aprokaroka87 #28521 üzenetére
Passz, ez már régóta így van, ha jobban kell dolgoznia (pl. gyorsabb váltások az ablakok között, új linkek megnyitása, betöltése...), amúgy nem szokott jelentkezni, de tény, hogy ilyen igénybevétel mellett nálam a Brave és Opera is langyosabb marad, és reklámmentes is.
-
junior11
veterán
Galaxy S7 és egy régebbi Sony, amúgy a Samsung nem szokott melegedni (a saját böngészőjével is kevésbé, ugyanaz oldalakkal kipróbálva). Igen, tapasztaltam én is, hogy függ az adott oldaltól is, de összehasonlítva a korábban említett két böngészővel, melyeket hetek óta próbálok, van különbség.
-
legenda
válasz junior11 #28524 üzenetére
Kipróbáltam több böngészőt is, de mindig maradt végül a Chrome, még a Niote9-en is inkább azt használom most a Samsung sajátja helyett.
Megnyithatok és használhatok én akár 10 - 12 húzósabb oldalt is, nincs gond.
A feleségemnek View 10 van, kipróbáltam azon is, szintén minden rendben van.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz junior11 #28526 üzenetére
Nem is írtam olyat, hogy senkinél nem lehet gond, de ha probléma van, érdemes minden oldalról vizsgálni, mert nem biztos, hogy a Chrome hibája, lehet gond bizonyos oldalakkal is, vagy akár a készülék rendszerével, amin nem fut rendesen adott böngésző...stb.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Nekem Chrome-on fakóbb a kép (mintha nem a teljes színtartománnyal dolgozna), mint Firefoxon. Ezen lehet valahol állítani? 750 Ti-m van.
-
Pipó
őstag
válasz pinnacle #28529 üzenetére
Próbáld már ki, hogy kikapcsolod a hardveres gyorsítást a chrome-ban, hátha neked is az a bajod, mint nekem. Bár nálam még szarabbak a színek.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Viktor77 #28530 üzenetére
Köszi Viktor77, Pipó!
Megnéztem egy Toshiba Tecra A10 laptopon, azon tökéletes, nem fakó, és zöld árnyalat sincs.
PC-n Eizo L557 monitoron hasonló, sőt mintha a Chrome embléma színei természetesebbek lennének.
Eizo 2433W-n viszont továbbra is zöldes a Chrome. Ami azért is furcsa, hogy látható, amikor ez nem fotó. Egyébként azért jobb a helyzet, mint ahogy a képeken látszódik.
Illetve azt lenne jó tudni, hogy pl. a Prohardveren milyen színárnyalatok vannak, de gondolom itt sehol sincs zöld.
Digital Vibrance-el lehet javítani, de az meg túl húzza színeket.Tehát úgy néz ki, hogy monitor függő a Chrome megjelenítése. Pipó ha tudod próbáld ki más monitorral. Illetve a monitor mód is számít, én Eye Care-en használom, ami eleve fakóbb, de Firefoxon nem zavaró, illetve zöld árnyalat sincs, sRGB-n már jobb.
Kikapcsoltam a Hardveres gyorsítást, ettől az embléma színei még intenzívebbek is mint a Firefoxon. Akkor ezt így kell használni. Ez nem okoz problémát valahol, pl. videók lejátszásánál?
-
Pipó
őstag
válasz pinnacle #28532 üzenetére
Akkor ugyan az, mint nálam. Jobb volna hardveresen, de így se vész. Nálam a 62-es verzió óta ilyen, előtte jó volt.
-
pinnacle
nagyúr
Lehet megvan mi okozza a problémát. Te monitorod kalibrált, vagy van színprofil beállítva? Nekem a 2433W-n volt, pedig szerintem nem állítottam be. L557-nek nem volt. Töröltem, után a hardveres gyorsítás után is jó. Viszont a Firefoxnak jobban olvashatók a betűk, vastagabbak. Chromeban akárhogy nagyítom, nem lesz ilyen. Van erre valami megoldás? Mintha ugyanaz a beállítás lenne, de mégis másképp mutat.
-
Pipó
őstag
válasz pinnacle #28534 üzenetére
nálam a saját beállítások használata előtt nincs pipa. Az ICC profilnál a monitor drájvere szerepel alapértelmezettként. Ja és nincs kalibrálva, én persze állítgattam. Pl. a digital vibrance nálam vissza van véve 42-re. De ez nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
válasz pinnacle #28536 üzenetére
Onnan nem tudom törölni, mert szürke az opció, csak az egész monitor drivert tudnám. Úgy vagyok vele, hogy a képem így is tökéletes, az oldalak görgetése hardveresen egyenletesebb, de ezzel együtt tudok élni. Ha meg is oldódna, akkor sem ez a profil a hibás, mert a 62-es chrome frissítés okozta a problémát nálam, előtte jó volt. Ahogy írtam, akkoriban sokan panaszkodtak erre, de én azóta nem is foglalkoztam vele, mert a szoftveres mód megoldotta.
-
pinnacle
nagyúr
Akkor lehet törölni, ha a Saját után, a profilra is rákattintatsz, de ha nincs probléma, akkor mindegy.
-
Pipó
őstag
válasz pinnacle #28538 üzenetére
Igazad van, tényleg visszakaptam a színeket a törléssel. Az a fura, hogy amikor előjött a probléma még Dell monitorom volt, most meg HP, és öröklődött, pedig más volt a monitor drájver. Cserénél rádugtam ugye az új monitort, valószínűleg a win feltett hozzá valamit (plug'n'play-t pl) és mikor feltettem az új monitor drájvert azzal is bekavart a chrome, csak nem vettem észre semmit, mert szoftveresen volt. Mindegy, kösz.
-
Toth_Jani
őstag
Én is egy régi Samsungot cseréltem egy újra, hát az biztos hogy ez teljesen újragondolja a színeket a böngészőben, de jobban tetszik mint a régi, pedig az sem volt rossz.
-
junior11
veterán
-
Toth_Jani
őstag
Mondjuk azért szokott tetszeni amikor valaki sír hogy a böngésző 1 Giga memóriát fogyaszt és ez borzalmas.
Közben meg az aláírásában I9-es proci 32 Giga memória vagyis egy közel fél milliós gép van. (persze lehet hogy csak álmodik róla) -
junior11
veterán
Szerintem (legalábbis nálam) az utóbbi időben, már jó ideje sokat javult a chromium alapú böngészők memóriakezelése, a Firefoxnál kevesebbet eszik és egy kicsit még mindig gyorsabb is.
-
Cs1csó
félisten
válasz Toth_Jani #28545 üzenetére
Sokan ezt nem értik, A Windows 10-nek kiváló a memóriakezelése tehát ha van 32GB akkor az azért van, hogy használjuk. Ha a böngészőn kívül kvázi semmi sem fut akkor miért ne használja a böngésző??
Ha elindít az ember egy játékot egyből látható, hogy ha szükséges akkor a Windows átcsoportosít oda ahova kell.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs