- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Eastman #28247 üzenetére
Ritmus-riffelgetéshez a híd-közép álláson kívül az én fülemnek más nem igen volt jó. De a felső 3 húron játszott inkább emelt közepet és mélyet igénylő kb. akármihez is ez helyzet. Az also 3 húr bevonásával már bonyolódik a helyzet, de ha főleg azokon játszottam valamit, akkor (ha nem tévednek az emlékeim) a neck-only hangzott a legjobban.
De az is lehet, hogy a közép-nyak felállás, ezért is feltételezem, hogy inkább lennék boldogabb egy 2x humbis gitárral. De a "tökéletes" persze a full passzív H-S-H felállást lenne, 7-utas kapcsolóval, bár ez nem kicsit túllő a célon (beérném 5 állásúval is ).
[ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
Most gitároztam egy kicsit így húsvét alkalmából, biztos ismeritek
100x jobban hangzana backing trackkel, de így egyszerűbb volt. -
félisten
-
MATEO6600
őstag
Thx, szerintem is fasza a hangzás, egy kis olcsó Zoom G1on-t használok
A gitár egy Jackson JS32T King V, ez bemegy a multieffektbe, majd a kimenete a PC-mbe. Ott pedig Audacityvel veszem fel.
Nem olyan fullos a hangzás, mert alaplapi hangkártya, de a célnak megteszi.
Szóval itt most külső erősítőt nem is használtam, a preset pedig ez: [link][ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Moleman
addikt
Hogy ne csak Les Paul-özön legyen, USA Strat óccsóé. Ha nem lenne egy nagyon hasonló stratom, vinném én.
-
kenyocsaba23
tag
válasz Plazmacucci #28234 üzenetére
Lehet nem éppen jól fogalmaztam de a lényeg az lett volna hogy strat hangja csak a stratnak van
-
Humbucker
senior tag
Tudtok mondani olyan hangrögzítő szoftvert ami egyből mp3-ban is rögzíti azt ami Windows alatt történik(Guitar Rig5) és egyszerű kezelni?
Audacity-vel nem tudtam mp3-ba menteni[ Szerkesztve ]
-
félisten
Állítólag annak a 130e forintos gibsonnak javított volt a nyaka. Amúgy szerintem nem eladták hanem deaktiválták a hirdetést.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Zoli133
addikt
Petrucci meet & greet Pesten?
[link]
Ez mást is érdekelhet itt rajtam kívül? Utána Dream Theater koncertre jön valaki?"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
98bja
senior tag
Sziasztok! Akusztikus gitár tompán szól ha van rajta capo. Mi lehet az oka, és hogy tudnám kiküszöbölni? Ha nem teljesen érthető akkor holnap csinálok egy hangtesztet, hogy halljátok miről beszélek.
Köszi előre is a választ! -
-
Humbucker
senior tag
Azért nem gondoltam volna, hogy ennyire nem lesz egyszerű eladnom a Cort M600-asomat fél áron.
Na de lehet hogy csak rendbe kellene normálisan rakatnom. -
félisten
Én mondtam, hogy nem szabad Cortot venni Haverom is 50 körül vett makulátlan M600-at.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Humbucker
senior tag
válasz Plazmacucci #28278 üzenetére
Miért nem szabad Cort-ot venni?
-
FockeWulf
tag
válasz Humbucker #28277 üzenetére
A használt hangszer piac nagyon pang, főleg úgy, hogy sok gitárért közel annyit, vagy van hogy többet (!!!!!!) kérnek mint a bolti új ára. Természetesen ez már a mosoly kategória..de sok eladó komolyan gondolja...
Az a kevés is aki reális áron árusít, annak is nehéz eladni, látok pár gitárt, ami ésszerű áron van meghirdetve, hónapok óta parlagon...[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
-
-
félisten
-
Eastman
addikt
válasz FockeWulf #28280 üzenetére
(Lassan gitárbontó-műhelyeket kell létrehozni.)
Azért nehéz ezen a fórumon a helyzetünk, mert a gitár és hardverei nem közelíthetők meg IT-s gondolkodással. Még akkor sem, ha a piac a kábel végétől computerizálja, ezáltal folyamatos cserét és elévülést sugall. Ha ebbe a hobbiba átgondoltan fekteted a pénzed, 10-20-30 évre hozhatsz jó döntéseket. (Vagy gyorsan rosszat.) A jó gitár nem "esik ki alólad" mint egy drága kütyü, vagy várhatóan bármilyen kényelmes autó. A gitár nem akarja folyton elvenni a pénzed. Inkább megtartja, ha nem dőlsz be az aktuális kereskedelmi trendeknek.
Persze az erősítőkkel, perifériákkal pörgetősebb a helyzet, de ott sem tragédia, ha esetleg "lemaradsz", vagy 10-20-30 évvel ezelőtti technológiát próbálsz ki.
Kicsit mint az aranymosás. Pl. a GSfanatic naponta önti eléd a sódert, homokot, csak alaposan át kell szűrni...
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Moleman
addikt
válasz Eastman #28289 üzenetére
Ez nagyon szép gondolat. Valóban, az aranymosás csak az időnkbe kerül, a rögök kiemelése viszont már pénzbe. Nem lehet minden szomorú szemű kóbor hangszert megvenni, ahogy az Ariaval tettem. Most is lenne több gitár és több erősítő is, amit meg "kéne" venni, de nemszabad.
-
98bja
senior tag
-
Panzermeyer
tag
válasz FockeWulf #28280 üzenetére
Ezzel egyetértek.
Mikor vettem az Epi LP-met 107-ért, bőven volt fenn 110-115 között használt. Persze bunkó voltam, ha reális árat ajánlottam érte...
Kedvencem, amikor nem tud plusz képet küldeni, mert már elrakta / levitte a pincébe / becsomagolta, stb.Közben nálam úgy néz ki, hogy a tettek mezejére lépek és indul egy Marshall 1959 Super Lead utánépítése 3x ECC83, 2xEL34. Néhány hónap és kész a prototípus
Egy zárt 1x12 ládát sikerült vásároljak múlt héten, abban már benne a Celestion Vintage 30
Brutál ez a 100 dB-es hangszóró. Nem lehet meglenni előtte már fél hangerőnél sem, mindezt egy EL84SE erősítővel, ami kb 4 Wattot tud...
Persze a hangja félhangerőnél jön megWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Moleman
addikt
válasz Panzermeyer #28294 üzenetére
Nálam az 50 wattos cuccal kb 0.6-os hangerőnél mozdultak meg a V30-ak, de akkor már mozdult velük együtt az ablaküveg is... Most épp le vannak választva, csak az 1 db Seventy 80 szól.
[ Szerkesztve ]
-
Panzermeyer
tag
válasz Moleman #28295 üzenetére
Gondolkodtam én is, hogy a Plexi elejét valami más végfokhoz csatolom, de mivel árválkodik itt egy rozsdás, félig szétvágott Beag AEX 650, amit már 10 éve nem használtam fel semmire, adja magát...
Hangerő lesz, meg torzítás is valahogyWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Humbucker
senior tag
Ilyen peadált használ valaki?
Megéri ez az árát Ami olyan 50.000 körül van jelenleg? -
Moleman
addikt
válasz Humbucker #28297 üzenetére
Ez kivételesen az a kiegészítő, ahol a célhardver semmivel nem tud többet, mint egy tetszőleges számítógép tetszőleges alkalmazással. Kivéve ha az elő performansz része a loopolás, arra a felhasználásra a hordozhatósága miatt indokolt lehet. Persze ez csak az én véleményem, nem nagyon használok loopert.
[ Szerkesztve ]
-
98bja
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs