- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
pezo00
tag
válasz Degu82 #85339 üzenetére
Ha jól emlékszem bestbuy topicban láttam, éjfélkor indult az oldaluk és szerencsém volt sikerült egyet berendelni, közben írta az oldal hogy Debrecenben van készleten így ott is sikerült egyet venni úgyhogy a gyerek is örülni fog karácsonykor meg nekem is lett egy új, nagyon ráfért már a csere a régire.
-
addikt
válasz Ubul86 #85356 üzenetére
Mint ezek itt. [link] Mint termék aminél teljesen hülyének, tájékozatlannak nézik az embereket. Hátha valaki véletlen ráugrik. Feltenném a kérdést teljesítmény ár relációban mi lesz akkor ha jön az új vga laptop család? Ennek az ára mennyit fog esni amennyiben nem viszi el senki? Vagy pont azért olyan drága, mert keveset fogyaszt, használva nagyon sok pénzt spórolunk meg? Vagyis mint egy mosógép, hűtőszekrény energia besorolás fogja a jövőben befolyásolni, eldönteni az árakat itt a nyugati érdekszféra nagyon demokratikus légkörében. Kis teljesítmény olcsóbb üzemeltetés, drágább árazás.
Más:
matyee - től veszek ramokat, így kiegészítve 64GB nagyon erős ddr4 2666Mhz fog már a jövőben boldogítani. Csak úgy eszembe jutott pár hónapja mit olvastam.....
Sokan oda vannak hogy ddr5 4800Mhz meg hasonlók. Marhára nem számít hogy ddr3,ddr4, vagy ddr5. Az van hogy az adott proci a hozzá társított ramokkal tud csak együtt dolgozni.. Nem az éppen menő laptop vagy asztali konfog összeállítás függvénye. Az adott teljesítményt a proci és ram együtt adja az ugyancsak hozzá társított alaplappal együtt. Szóval egy új procinak kényszerpálya egy adott besorolású ram modul, ami új esetén mindig sokkal drágább lesz mint egy régi.
Erre a kényszerpályára technikailag utaltak, nem összeszerelésileg.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
FőDudu
veterán
mindenki a magyar billentyuzetert es a magyar gariert sir Razer fronton.
Mintha az barmit is szamitana. Magyar garanciaval kitorolheti az illeto.
Razer eleve nem ad 3 ev garit, szoval az valami helyi sajatossag lesz.
Ja, hogy draga? Kulfoldon olcsobb...Amugy ez siman egy US keyboardos verzio.
Raadasul 3070 Ti, Pci 4.0 X4, szoval nem a regi verziok egyike.Nem mindenkinek valo a Razer.
FőDudu
-
k-adi
nagyúr
válasz FőDudu #85359 üzenetére
Biztos megvan az oka miért "sír mindenki" HUN bill-ért és gariért.
A gari engem annyira nem érdekelne, de ha lenne razer rendes magyar bill.- kiosztással, eskü elgondolkoznék rajta, mert amúgy nagyon bejön a design... főleg kíváncsi vagyok erre az új razer 18-ra mi lesz belőle
-
k-adi
nagyúr
[RTX 4090 Laptops Look INSANE]
d2d jóslása
-
FőDudu
veterán
Pont ma dobta fel nekem is a YT, csak nem akartam itt a veret szivni az egyszerubb gepre ehezoknek.
45% teljesitmeny ugras proci szinten az eleg jelentos.
Es ha melle meg 4090 vagy hasonloan eros gpu is tarsul, akkor az egy szornyeteg lesz.Mint a Corsair laptopja amiben az Amd proci es gpu ellenere TB4! is van...
Eddig meg nem lattam arat arra a verziora, mert a sima 6850 es 6800 melle rakott tb3 az kb semmit nem er...
FőDudu
-
Degu82
kezdő
válasz Mr.Csizmás #85354 üzenetére
Köszi de hát 2 évesért nem adok annyit mikor tegnap volt 200ért új. Használtat amúgy sem nagyon akarok max. ha nagyon jó vétel.
-
FőDudu
veterán
válasz consono #85366 üzenetére
Nem kell DTR gepet vizionalni. Annak az eranak mar vege.
Oracle peldaul 4 magos arm procis virtualis gepet ad 200gb tarhellyel ingyen. Orokre.
Ird be a googlebe : oracle free tierEgy egeszseges kompromisszum amit a Razer altalaban csinal. Jo hutes, jo kijelzo, jo anyag hasznalat, win fronton a legjobb touchpad. Amit latsz es erintesz az minosegi.
Belul a legujabb cuccok. De nem cel a legnagyobb teljesitmeny.Nem lesz 400w gpu. 200w se.
Egy olyan gep lesz ami jol hasznalhato altalanos celra.
Es orom nezni a letisztultsagat.Tehat nem HC gamernek lesz szarra huzhato es overclockolhato alapanyag. Az nem cel a Razer eseten.
Persze en csak egy felhasznalo vagyok...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Ubul86
őstag
na, végül annyi volt, hogy a routert reseteltem, meg a gépen ki-bekapcsoltam a wifit
hát elég érdekes történet így, kár volt beírni, de ettől még fura volt -
veterán
válasz Degu82 #85322 üzenetére
Na
Ryzen5-5600H teljesítménye dedikált GPU nélkül:
Azonnal látszik, hogy gyengébb, mint az Intel i5-12500H (de ezt tudtuk is, és ugye olcsóbb is)
WarThunder saját beállításokkal, FHD, valahol a gyenge-közepes körül:
Legion 5 15IMH05 i5-10300H+GTX1650Ti 4GB 140-160 fps 1920x1080 16:9-re állítva
Legion 5 15ACH6 R5-5600H+RTX3050 4GB 200-220 fps 1920x1080 16:9
Vivobook S15 OLED i5-12500H Iris XE 60 fps 1920x1080 16:9
Zenbook 14X OLED R5-5600H (Radeon Graphics) 37-40 fps 1920x1200 16:10 felbontáson
Utóbbin levettem az anizotróp szűrést 8-ról 0-ra, illetve az élsimítást (0-FXAA-HQFXAA-TAA)
TAA-ról sima FXAA-ra, és így van 60 fps. Természetesen azonnal fűrészfogasabbak a vonalak, de az OLED látvány mindenért kárpótolCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
FőDudu
veterán
válasz Mr.Csizmás #85373 üzenetére
Arra gondolsz, hogy letezik automata valto is?
Nagy talalmany...A sok 'hulyenek' meg mar hang felismeres is segit?
Mar vagy jo husz eve azzal szorakoztunk. Dragon Naturally Speaking, 'dictate to word', hasonlok.Malak tudja magyarositani lezeres technologiaval a billentyuzetet. Amit lattam tole az eleg jo lett. Szerintem gyari, magyar billentyuzet nem varhato Razerhez. Nagyobb piacokra sem lokalizal.
FőDudu
-
Mr.Csizmás
titán
válasz FőDudu #85376 üzenetére
igen, automatát vezetek 99%-ban, de 20 éve tudok minimális hibákkal vakon gépelni, akár ansi-n, akár hu billen. (na meg általában ansi-ból vannak a jó minőségű és/vagy olcsó keycapek, mecha billek, ami fizikai minőség nálam számít - de volt francia billentyűzetem is) node a poszt csak irónia volt a hu kiosztás fanoknak.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nggabi
félisten
válasz Mr.Csizmás #85377 üzenetére
vakon gépeld már be a hosszú í-t angol billen
egyébként engem se zavar a ruppótlan 300 ftos matrica. nem szép de legalább csúnya
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
FőDudu
veterán
válasz nggabi #85379 üzenetére
Eszemben sincs ekezetekkel irni
Az a fentebb linkel Razer a US billel nekem pont idealis lenne.Mostani gep nemet kiosztasu gyarilag, azt hasznalom US english beallitassal.
Szerencsere a nemet is nagy enteres.Amugy sok gep eseten mar a touchpad elhelyezese is olyan atgondolatlan.
Nem ott kezdodik a touchpad bal szele, ahol a space bal szele, a vege meg az ALT/CTRL billentyuk kozott/felelnel/harmadanal van. Okadek.Razer arra is ugyelt, hogy a space bal szelenel kezdodjon a touchpad es az FN jobb szelenel vegzodjon. Szimplan jol nez ki.
Ez ma szurt nekem szemet - nem tudtam miert talalom undoritonak mondjuk a Rog fele vastagitott Space-t. Aztan leesett, hogy tudat alatt nem szimmetrikus es az bantja a szememet.
Es a touchpad is eleg meretes - 130x75mm. Ezen az oreg gepen. Nem veletlenul kenyelmes az almas gep, mindnek oriasi touchpadja van.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Mr.Csizmás #85377 üzenetére
azerty vagy a masik aldas: dvorak...
Jo 20 eve megkertek, hogy segitsek mar megoldani egy szamitogepes gondot a kinai nagykovetseg egyik dolgozojanak. Akkor lattam eletemben eloszor olyan programot ami a Windows98 menujet realtime forditotta kinaira. Ha futott a program, akkor kinai lett a menu, ha nem, akkor angol volt. Amikor eloszor meglattam, azt hittem kinai windows - rogton be is rosaltam.... De csak a progit kellett kikapcsolni es utana mar europai embernek is erthetove valt a menu.
FőDudu
-
consono
nagyúr
válasz FőDudu #85368 üzenetére
Nem értem hogy jön ide az Oracle VM ( van ilyenem, R Studio szerver fut rajta), ami 4 ARM maggal tudja azt a teljesítményt, amit Intelből 2-vel is lehoz...
De a lenyeg, ha vissza lesz fogva a teljesítmény, akkor csak névleg lesz ez 4090, pont úgy, mint most a mobil 3080-ak...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
FőDudu
veterán
válasz consono #85383 üzenetére
Ugy, hogy lassan nem kell a teljesitmeny, csak a halozat. Az meg elvileg az 5G eljottevel eleg potens lesz. Igy mehet a streaming sima havidij elleneben akar egy render farmrol is...
A szamitasi teljesitmeny meg mar eleve adott. DTR-nek kampo. Tableten is elerheto lesz minden amit a DTR tudott.
'Oszt jonapot.'[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Ubul86
őstag
persze, csak egy fél éves, garis gépnél nem szivesen játszom be (kivéve persze gari által, ha arra kerülne sor)
azért is fura, mert azért a gép se egyszer volt az utóbbi időkben újraindítva, szóval nem tudom, mi javította meg, mert minden más eszköz, ami képes 5G-re itthon, az viszont látta az 5G-s verziót. :|
na, de most jó, legközelebb írás helyett ezek lesznek az elsők próbára
-
Degu82
kezdő
válasz cs.zs. #85375 üzenetére
Azért így látszik,hogy azonos procinál milyen nagy az fps különbség ahol van dedikált kártya. Vagy 4x annyi fps. Megerősíti,hogy nem kéne vennem se irises se vegás gépet hanem dedikált legyen. Írták másikban,hogy a tuf ami tegnap akciós volt nem ajánlott gép azért nem volt jó vétel. Hát nehogy 200ért ne érjen többet 1650es kártyával mint abban az árban egy irises vagy vagás G-s procis gép. Mert annyiért csak az van.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Degu82 #85388 üzenetére
Hát igen, az a pár sor tökéletesen megmutatja, hogy a GTX1650-nek nagyon is van létjogosultsága, sokkal többet ér, mint bármilyen XE, pláne úgy, hogy régebbi procik mellett is (ebben a játékban) erősebb és olcsóbb, mint mondjuk egy i5-12500H. Persze az már más tészta, ha egy 12500H is kap egy dedikált GPU-t
Ryzen5-5600H mellett az RTX 3050 ötszörös fps-t hoz
Többször leírtuk már itt neked (is) hogy még egy H-s proci is csak korlátozottan alkalmas játékra, ha nincs mellette GPU. Ha pedig nem is H-t veszel, akkor mégrosszabb a szitu.[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
FőDudu
veterán
válasz cs.zs. #85389 üzenetére
Pedig a 680m a tesztek szerint pariban van a 1660Ti MaxQ kartyaval.
Azaz az ujabb Ryzen integrlt GPU mar nem ennyire gyengusz...Tehat egy Lenovo Yoga 7 AMD 6xxx CPU-val mar jobban megeri mint a tegnap linkelt 1650-es retkek. Kerdes: mikor kerul majd 200-250e Ft-ba
FőDudu
-
Degu82
kezdő
válasz cs.zs. #85389 üzenetére
Hát jah durva mennyit számít a gpu. 12 éve is mikor vettem a dell inspiront itt tájékozódtam és ugyan akkor is azt mondták játékra nem alkalmas egyik nem gamer gép sem de mégis 170ért egy dedikált kártyás otthoni gép lett és eljátszogattam vele eddig wowal is. Ha az is egy integrált gpu lett volna szerintem 12 év helyett 4-5 év múlva már semmi játék nem ment volna rajta.
Jó,hogy megnézted mit bírnak így már csak akkor veszek integrált vgaval ha nagyon ár alatt van és pár év múlva cserélem. -
undercover
őstag
Ha akarnék venni egy laptophoz egy portable ssd-t van most olyan akció ami megérné? Minimum 512 gb-osra gondoltam.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
nagyúr
válasz undercover #85392 üzenetére
Jobban jársz egy tokkal és külön SSD-vel. Így cserélhető is. Pl. [link]
Innen a HA-ról meg egy SSD-t bele.[ Szerkesztve ]
-
spae
aktív tag
Én is nézegetek Gamer laptopokat!
Első kérdésem az lenne, hogy érdemes lehet-e megvárni a következő generációt (ha jól olvastam januárban várható, várható) ?
A másik, hogy így elsőre ezt találtam, ez ajánlottnak számít?
[link] -
FőDudu
veterán
válasz Ubul86 #85396 üzenetére
Ugyis van amikor az ember upgrade-el es akkor a regi megy a kulso hazba.
Ilyen Orico-t ne vegyetek.
Nem rossz, de nem is jo.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz laposonly11 #85394 üzenetére
Erdekes.
Mondjuk aki belepo szinttel Ultra-na akar jatszani, az megerdemli a csalodast.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Gergello #85399 üzenetére
Ez nem annyira draga felenk.
800 Euro korul van. Kis akcioval mar nagyon jo ar.
Megtapogatva nagyon minosegi gep.
Oled, USB4, stb..Szerk: 2 eves mobil elofizu melle annyi. A nelkul 1000 Euro folott van.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest