Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz maximilian4 #110000 üzenetére
Ami a minőséget illeti azt mindig az idő igazolja. Minőség alatt itt most gondolhatunk arra jó pár év múlva hogy fog kinézni, lesz egészségben egy laptop ha így meg lehet közelíteni.
Szóval szeretünk nagyot mondani arra ami éppen tetszik.Nálam a Clevo teljesen épp, pedig már nagyon sok éves lehet. Volt előd aki megunta és tőle használom már lassan több éve. A touch pad kissé kikopva, fényes volt használva és ennyi. Érdekes gumírozott burkolata van, nem fém meg műanyag összetevő, inkább valami egyedi érdekes tapintással. Olyan mint volt mikor megvettem. Ujjlenyomat gyűjtő is lehet a széle, sebaj mert érzem hogy masszív, sosem fog szétesni, időtálló.
Látom divat a fémház és más hasonló megoldások nem véletlenül. Előttem a már nem működő régi fehér színű Vaio laptopom aminek tapintása még ma is sokkol, kemény, masszív, az idő nem tudja kikezdeni....csak én tudtam belülről mikor pasztát teszteltem. Ennyit a felhasználók rombolásáról. Az akkut azt el kellene felejteni ebben a topikban, de hiába mondom bárkinek is nem érti.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
rizso
addikt
Ezt az új Zephyrus sorozatot simán oda merném tenni bármi mellé Razer gépem még nem volt, de Macbook több is (utoljára egy M1-es 13" Pro), és igen, a Macbook az Macbook. Aztán jött a G14 Brutál csomagot tett le az asztalra ezzel a szériával az Asus, nagyon nehéz belekötni - mondjuk meg is kérik az árát.
Egy valamit hiányolok: bekapcsológombba tehettek volna egy ujjlenyomatolvasót, ahogy sok gépükben is van.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
fiziqs
csendes tag
Sziasztok!
Eközött a 2 gép között vacillálok:
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 (i7-14700HX, 32GB ram , win nélkül) 715 900
Asus Strix G16 G614JIR (19-14900HX, 16GM ram, win11) 727 600 (15%-os kuponkóddal, ami ma estig él)
Minden másban megegyezik a specifikáció (1TB SSD, 4070, 16'').
Melyiket ajánljátok? Illetve mi az előnye/hátránya a gyártó hivatalos oldaláról rendelni egy magyar kereskedőhöz (usanotebook.hu) képest?
Köszi -
Ubul86
őstag
válasz Evil Snowman #109989 üzenetére
én csak kényszerből vettem - újra - Asust (ugye tavaly karácsonykor a 4080-as kistesóval befürödtem, visszaküldtem), azért a 4090-ért májusban 1 millióért + 60 ezerért jó ár volt. Tetszik a csilli-villi ledes hóka-móka, valahogy 38 évesen most megint újra a gyerekkoromat élem volt is külön ai sync box hogy a képernyő színeit sync-elje a világításra, de a govee tönkrement, philips hue-re meg most épp nem volt háromszor annyi pénzem
hűtés halk, terhelésnél is, a hűtőpad alatta hangosabb. Nem volt még KH-nál pedig illene, fél éves, azért az alján látszódott a por pár napja, mikor megnéztem (bekellett vinni a kórházba, gyerekosztályra a gépet, mert befeküdtem a nagyobbikkal, de közben meg tesztfeladatot kellett csinálnom egy állláspozícióra )
nem volt még kezemben se alienware, se razer. Ha az Acer változott volna a Nitro-nál, mai napig azt venném, de elkutyulták a gépeiket (amit eddig tapasztaltam). Mai napig visszasírom a nitro 7-et, mert tök exkluzív volt számomra a fém borítás, meg a karcsúság, de hát a hűtést elfelejtették.
Azzal nem számoltam hogy majd 38 éves koromra egy high-end kategóriás gépem lesz, szóval én azzal élek , ami van, de a jövőben remélem lesz még lehetőségem az általatok említett jobb minőségű gépekre is, már csak a hasonlítgatás miatt.
Asus Vivobook széria viszont szintén bejött, munkahelyen azon dolgoztam, kicsi, könnyű, jó felszereltségű laptop volt nálam. Meg elég sok casual gép megfordul, aminek a legnagyobb hátrányát pont azt látom hogy ha egy RAM cserét akarok, az egész alaplapot ki kell venni és megfordítani ... nem tudom ki találta ki ezt a hülyeséget[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz Ubul86 #110004 üzenetére
"Meg elég sok casual gép megfordul, aminek a legnagyobb hátrányát pont azt látom hogy ha egy RAM cserét akarok, az egész alaplapot ki kell venni és megfordítani ... nem tudom ki találta ki ezt a hülyeséget"
Valószínűleg viszonylag régebbi gép volt nálad, szerencsére ezzel a gyakorlattal pár éve felhagytak. Ha leveszed egy új VivoBook (vagy Lenovo Ideapad, Dell Vostro, bármilyen hasonló kategóriájú gép) hátlapját, ugyanúgy hozzáférsz mindenhez, mint a gamer gépeknél. Nagyon örültem ennek én is, utáltam az általad említett megoldást.
-
Ubul86
őstag
válasz Juhaszatti #110005 üzenetére
persze, átlag magyar embernek több (tíz) éves gépe van, abból kell kihozni a maximumot.
Legjobb: lassú, legyen gyors -
FőDudu
veterán
Pont rossz pelda.
Muanyag, meg femre felgozolt keramia bevonat ami idovel megsargul. (Remelem jol emlekszem es nem a feher Lenovo volt sargulos).
Alienware is nagyon egyben van az teny. De az is forditott alaplapos ( mint a legtobb Acer). Azaz mindenhez atomjaira kell szedni. Pasztazashoz, memoria cserehez, stb. Biztosan megvan az oka. ( hutes nem lehet, annal a teljesen fem haz az idealis).
G16 meg nem jart nalam, mert a legnagyobb verziot kiveve egy hangos es gyenge gep (3 ventis, nem VC hutesu, visszafogott teljesitmennyel). Oled kijelzo az biztosan jo. Az ultra nagy felbontas viszont combos hardvert ker.
Nekem, aki maximum CS-t jatszik havi par alkalommal, boven jo a Razer. Belottem nemara, a 80wh akkubol kijon 8 ora akkus uzemido ( tavmunka, bongeszok, spotify), igy egyelore nem talaltam olyat ami ezeket tudna. Macbook pro talan, de ott a jatek kiesne ( mert max hackelve menne).
Meg persze jo a sok port is. Van TB dokkolom, de pl tegnap is radugtam vagy 3 kulso SSD-t, 2 kulso vinyo van a dokkolora dugva, meg bedugtam 2 pendrajvot is, es nem volt gond. Plusz DAC, hangszoro kimenet, stb.
Nekem peldaul olyan esztetikai dolgok is szamitanak, hogy nem a gep kozepen van a tapcsati, a gep kozepetol a hatulja fele van az osszes port. Aprosagok, de ne legyen mar utban a bedugdosott cuccok kabele jobb es bal oldalt. Az, hogy hatul nincs port nekem elony, lecsukom, TB kabel kihuz, mehet. Az elejen levo kis allapot jelzo led jelzi, ha lement sleepbe, mert zold helyett feherre valt.
Ha nagyon merul az akku, akkor meg pirosra valt.
Aprosagok, de hasznosak.Ha lenne ilyen minosegu es tudasu gep, valoszinuleg en is ujitanek.
De nincs. Nekem nagyon fontos az alap hasznalatnal a nemasag. Semmi zaja ne legyen. Ugyanigy a minimum 8 ora akkus uzemido ( office vagy tavmunkanal). Jo kijelzo, illetve a szukseges teljesitmeny ( ha kell a jatekhoz).Szimmetria is fontos. A space legyen kozepen ( a touchpadhoz kepest is, a touthpap pedig a palmrest kozepen legyen, a frloldalas megoldastol hanyni tudnek), top firing speakers, es ne legyen numerikus billentyuzet ( nem vagyok en konyvelo).
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
echterion
nagyúr
Nem tudom, az a bolt sok használt terméket is árul, simán el tudom képzelni, hogy ez egy visszaküldött termék lehet ilyen áron. De a legegyszerűbb megkérdezni őket, talán nem fognak úgy az ember szemébe hazudni, ahogy azt tette velem anno a digiprime.
-
FőDudu
veterán
válasz Juhaszatti #109992 üzenetére
Valoban latvanyosan 'leharcolt' az a gep - pont ahogyan irtam. Nem kellene igy kineznie.
Ehhez kepest a 20 eves T60 egy makulatlan allapotu gep.(Razeren azzal csinaltam a BIOS menteset (CH341A alap eszkoz minden ilyesmihez) - mindjart be is teszem, nalam hogyan van a munkapad)
06/04 a datum kodja a T60 aljan - gondolom honap/ev. Igy mar elmult 20 eves. Ehhez kepst meg az akkuja is jo. Dobbenet.FőDudu
-
Gergello
addikt
válasz Evil Snowman #109989 üzenetére
Nem látok a felső képpel problémát.
Alsóra akár azt is mondhatnám, hogy olyan mint a modern autók motortere, ahol egy műanyag fedél elrejti a rengeteg csövet és vezetéket, ettől letisztult. -
FőDudu
veterán
-
senior tag
Sziasztok, relatíve speciális igényekkel keresek notebookot, a teljesítménye miatt úgy gondolom, hogy ebben a topicban kérdezek először.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem hajt a tatár, ha épp nincs megvehető akkor kivárok.
2. A gépre szánt összeg forintban?
Mivel használt gépet keresek, nem igazán mennék 800 EUR főlé. (de meggyőzhető vagyok)
3. Felhasználás?
Ha nem játék (Apex Legends, Fortnite, Amiga EMU), akkor Linux és kódolás.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékok: Apex Legends, Fortnite
Felbontás: 1080p a reális elvárás (normális minőségben), de ha van 1440p opció, azt sem bánom.5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- Méret: 15", 16" (végső esetben 14")
- Felbontás: 1440p vagy végső esetben 1080p.
- Frissítés freq: nem bánnám ha 120hz-et bírná.
- Típus: Matt, IPS, (esetleg OLED), normális szintér.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás miatt minimálisan, néha napján. Főleg házon belül cipelném.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows és Linux.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD de úgy is bővitem magamnak és minimum 16GB ram támogatása, ideális a 32GB lenne.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Van pár:
- AMD Proci és GPU. NVidia-t kerülném, Linux támogatása hagy maga után némi kivánni valót.
- Ha épp nem valami játék megy, akkor legyen csendben a gép. (p. a feleségem Dell Vostro 3530-nak iszonyat irritáló a hűtés hangja.)
- Jobb szeretem a numpad nélküli gépeket, a középre igazitott touch és használati pocició miatt.
- Normális keyboard és touchpad.
- type-c PD töltés (nem lételem, de ha van annak örülök)10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Alapvetően a használt piacra lövök.Előre is köszi minden ötletet.
üdv.: Boldog Ferenc
-
MaxxDamage
félisten
válasz FőDudu #110020 üzenetére
Battery az hogyan van? Van amelyik évekig bírja simán, van ami fél évet sem...
Nekem is a batterym (gyári) 0% elhasználódást ír...ilyen jó lenne x év után is?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FőDudu
veterán
válasz MaxxDamage #110025 üzenetére
Nekem az elso felpuffadt, aztan a touchpadot nem lehett klikkelesre hasznalni, mert alulrol nyomta. Kb 1 eves volt.
Azt gariban kicsereltek, alig volt 1 eves a gep. Aztan a cserebe kapott birta kb 2 evig - aztan az is felpuffadt, de azt mar nem csereltek gariban. Rendeltem egy ugyanolyat Ebayrol (mert Malak mar nem arul ilyesmit, miota videozik a PH foruma alatt). Az valamiert elkezdett osszevissza tolteni 3 honap utan. 2-3 masodpercentkent valtott a laptop a toltes/battery kozott. Irtam az eladonak, gariban kicserelte, az uj meg jo.
Itt tartok most. Nagyon nem forrositom fel soha, kezmelegnel kb sosem melegszik fel jobban. Az akku alatt a hatlapon amugy van egy hovezeto csik gyarilag - szoval az szepen felfekszik az akku feluletere es hul a fem hatlapon kereztul.
Nem tudom megmondani mitol ilyenek a Razer akkuk, kb minden verzio hajlamos puffadasra. De ez legyen a legnagyobb baja - amugy atom stabil gep.
Ami talan fontos: most betartottam amit eloirtak. Elso bekapcsolas akkurol, full lemerites, fullra toltes, majd ugyanezt meg ketszer. Lehet igy tanul az EC.
A T60 akkuja szerintem meg kerek cellas - azaz olyan akkukbol van osszerakva ami kb ceruza elem formatumu. Es tippemre az nem is Li-Ion - akkoriban meg nem igazan volt divat a Li-Ion akku. Valoszinuleg NiMh. Es ott a nagy akku valami 90Wh volt - az meg meg ma sem keves. Valoszinuleg azert birja, mert nem merul le, mivel idonkent elo kapom az oprendszer napra keszen tartasa miatt. Akkor megy 2-3 orat, aztan honapokra ismet a fiokba kerul.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz MaxxDamage #110025 üzenetére
Az alabbi powershell parancs kiiratja mennyit is tolt/fogyaszt eppen a geped. Meg az akkurol infokat. Max kapacitas, aktualis kapacitas. Fogyasztast valami 10000 szorzoval irja, azaz 9999 az 0,9999A
gwmi -Class batterystatus -Namespace root\wmi
Ezzel meg lehet nezni mennyit eszik akkurol a gep - az enyem lemegy 6-7w ossz fogyasztasra ugy, hogy a kijelzo fenyerejehez es 300Hz-es frissitesehez nem nyulok.
Itt vettem azt is eszre, hogy az uj Nvidia vezerlo progival nem tud aludni a GPU. Nem ment be 15-20W ossz fogyasztas ala. Amikor kilottem a taskbaron ulo Nvidia Control Panel es GeForce Experience progikat, azonnal beesett 10W ala.
Idonkent nem art ranezni miert csokken az uzemido - nem mindig a szar aku az oka.
Ez meg a battery report a windows alol.
powercfg /batteryreport /output "C:\battery_report.html"Ebben latszik az utobbi par nap hasznalatanak mikentje is.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
MaxxDamage
félisten
válasz FőDudu #110026 üzenetére
Lehet ez gyártás tech. hiba is?
Asusnal azt vettem észre pl. a FlagShip gépbe olyan akku van ami 2-3 évet simán bir.
A gyengébb szériák meg olyat kaptak amik 1 évet nem bírtak ki...Meg az is számít, Li-Ion. Vagy Ni-MH, vagy Li-Po vagy nem tudom milyen is...más az élettartam, stb.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz FőDudu #110027 üzenetére
Majd meg fogom nézni.
Ma be sem kapcsoltam a gépet.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FőDudu
veterán
válasz MaxxDamage #110028 üzenetére
Macbook pro volt vagy 6-7 eves amikor akkut csereltem benne. A masodikkal meg boldogan elvan a nejem - igaz o windowst hasznal a Macbook Pro gepen. Szinten a minosegi haz miatt.
Gyereknek a 2020-ban vett HP840G6 meg birja. Igaz akkor 32GB ramos verziot vettunk, igy nem kellett azota sem hozza nyulni. (kijelzot csereltem, mert bele csukott egy ceruzat).
FőDudu
-
addikt
Csak most és csak nektek. /4.9Ghz/ A TS-ben állítottam be. Itt nem mindenhol látszik ez csak alul a fogyasztás mérőnél változott. Újra kellett volna indítani a laptopot, azt most kihagytam.
Nem éri meg, itt már alig tud hozni valami többletet. Még jó hogy bírja az UV-t a proci.Jaj csak holnap éjfél utánig bírjam ki úgy hogy addig nem cseszem szét a laptopom.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz maximilian4 #110033 üzenetére
Próbálok csak nem tudok.
Úgy döntöttem megtartom. Újraindítottam a laptopot ezzel a paraméterrel. Picit jobb lett.
KillHates mester szavai mit régen mondott nekem örökre belém égett, miszerint 85 fokig jók vagyunk.
-
Evil Snowman
őstag
válasz echterion #110024 üzenetére
Hát ez már több fokkal szebb, mint anno az enyém volt.
A következő sorok pedig egyéni vélemény, nem ellened és nem is a géped ellen szól, hanem általánosságban az Asus üzleti döntéseivel kapcsolatosak.
1. még mindig nem értem, hogy, ha szinte full fekete minden akkor miért nem lehet azokat a fránya kábeleket egy fekete bugyiba berakni. véleményem szerint elég csúnya az a pár piros-kék-fehér-sárga kábel, ami ott éktelenkedik a szinte full fekete közegben
2. mi értelme van plusz 1-2 dolláros termelési költségért bronz színnel rányomtatni a VC hűtésre, hogy Radeon, Ryzen, Republic of Gamers, ROG Intelligent cooling vapor chamber?
a, aki szétbontja otthon a laptopját az van annyira laptop geek, hogy pontosan tudja mit vett, nem kell neki a felirat
b, aki nem annyira geek, az nem fog nekiállni otthoni szétborítani a laptopját, hanem elviszi egy szervizbe. na a szervizest meg még annyira nem izgatja ez a felirat3. miért kell még mindig azt a kb. mindenki által annyira rühellt akksi csatlakozó típust használni egy ilyen árú gépben, amikor van rá sokkal egyszerűbb és jobb megoldás (lásd lentebb), ami miatt bár lehet, hogy drágább 1-2 dollárral a laptop előállítási költsége, de annak több értelme lenne, mint a VC-n lévő feliratoknak
Véleményem szerint sajnos az Asus évek óta a mókusvakító marhaságokra költ a gyártás során és a marketingeseik által kreált reklámokon keresztül jól el is tudják adni ezeket a leendő tulajdonosoknak.
Példának okáért ott van a 2020-as ZEPHYRUS G14 a dot matrix-os fedlappal, aminek megint annyi értelme van, hogy kb. egy 1-2 napos gimmick, aztán aki megvette a gépet nyilván a kijelzőt fogja nézegetni nem annak a fedelét, mindenki más meg aki arra jár és épp rápillant - bocsánat a szóért - le se sz@rja.
Azt a pénzt, amit a dot matrixra költöttek fordíthatták volna arra, hogy a sima hőcsöves hűtés megoldás helyett (forrás) VC-t alkalmaznak, ahogy azt pár konkurens már megtette egyes modelljeikben szintén 2020-ban.És még folytathatnám a sort az ilyen és ehhez hasonló full feleslges feature-ökkel, de már így is át akarják harapni egyesek a torkomat.
-
Csupati
őstag
válasz maximilian4 #110031 üzenetére
Ha nem is a pasztázás miatt várod , lehet az UFÓ logot miatt Nekem az 5515 Ryzen verzión rajta volt az AW logó
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Gamer laptop terén nincs tapasztalatom, az elsőt most rendeltem meg BF-kor az Emag-ról.
300.000-ért szerintem nem volt rossz vétel.
Lenovo LOQ 15IRH8 82XV00GLHV 15.6" FullHD Gamer laptop, Intel® Core™ i5-12450H, 16GB, 512GB SSD, GeForce RTX™ 4060 8GB
Win 11 telepítés után milyen programot érdemes/nem érdemes telepíteni a gyártó honlapjáról, esetleg az NVidia oldaláról?Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
addikt
válasz RM007 #110034 üzenetére
Na visszaállítottam az órajelet. A 4.9 már sok volt neki ebben a formában és a 3DMark futtatása közben kétszer is kikapcsolt a laptop. Aztán visszaállítva 4.8Ghz-re simán lement. Érdekes azt hittem többet kibír a vas ha le van hűtve. Az is lehet az UV beáll. nem passzolt neki, inkább ezt elengedem.
-
MaxxDamage
félisten
válasz RM007 #110032 üzenetére
Én meg úgy döntöttem idén lesz egy új KM-G lapom (ami betehető az SM-G helyére) és hivatalos X170 Service Manualt is kaptam a gyártótól.
Jövőre még nem mondom mi lesz, az majd meglepi lesz a műtét után.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
válasz Evil Snowman #110036 üzenetére
Nem veszem magamra, mert érthetőek a kérdéseid meg nem az enyém az Asus, nem okoz fájdalmat, ha valaki kritikával illeti a gyártót. Ezekre egy válasz van sztem: ezekkel lehet több gépet eladni a consumer piacon, nagyobb profittal. Mondhatni erre vevők az emberek. Mint a réjtrészing és társai a játékiparban: megy a fingreszelés ezen, miközben haldoklik a játékipar az ötelettelenség sőlya alatt.
A felirat sztem egy kedves gesztus a hozzáértőknek, centekben mérhető az ára, egyszerűen így rendelik meg. Nekem pl. tetszett, jól esett ránézni, jobban, mint egy csupasz fekete vasdarabra. És miért az a pár színes kábel? Mert ők veled ellentétben nem tartották fontosnak.
Az akksicsatit én se szerettem, ott valszeg szimplán spóroltak pár centet darabján.Én tartom továbbra is, hogy a legjobb mindenre is alkalmas gaming gépem volt eddig a G14, amit használtam, pedig járt már nálam jónéhány masina.
-
Adi01
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy memória bővítésen. 16->32gb
Elvileg csak 5200mhz tud kezelni a masina.
De szinte árban alig van eltérés az 5600mhz-hez képest.
Ti mit javasoltok a 3 opció közül:
1. G.SKILL SO-DIMM 32GB KIT DDR5 5200MT/s CL38 Ripjaws
2. Kingston FURY SO-DIMM 32GB KIT DDR5 5600MHz CL40 Impact
3. G.SKILL SO-DIMM 32GB KIT DDR5 5600MT/s CL40 Ripjaws
( tudom van a milyen ram-ot vegyek topik de szeretem itt is megkérdezni a kételyeimet sokszor innen előbb és jobb válaszokat kapok, mint más "szakosodott" topikokban. )Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 16GB (2x8gb) DDR5 - 5200Mhz
-
peet05
aktív tag
válasz Pferi #110038 üzenetére
Szia!
A 4060 jól hangzik, de a többi "körítés" gyenge. 4+4 magos proci (4P+4E mag/12 szál - lassan 3 éves proci), ergya kijelző (sajnos ebben a gyengébb panel van, LOQ-ból IRX9-től érdemes nézelődni, vagy az AMD-s változat, AHP9, mert azokban 100%sRGB a kijelző).
Progik tekintetében, én használom a Vantage-t (mások szerint nem jó, én eddig nem tapasztaltam hibát). GeForce driver fel, és kb. ennyi. A többit majd szedi magától.
-
peet05
aktív tag
válasz Adi01 #110044 üzenetére
Szia!
Ha a leírásodban szereplő Legion-ban szeretnéd cserélni, akkor előtte nézd meg, hogy Premium vagy Standard a garid.
Standard esetében csak a szerviz cserélheti, garanciavesztéssel jár, ha kiderül, hogy Te, mint ügyfél nyúltál hozzá.
Premium esetében cserélheted, nem jár garanciavesztéssel. -
Pferi
senior tag
válasz peet05 #110045 üzenetére
Köszi a választ
Megnézem, tesztelem, aztán ha nem hozza azt a szintet ami nekem megfelel, akkor megy vissza elállással.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
peet05
aktív tag
válasz Pferi #110047 üzenetére
Ha hosszabb távra tervezel, akkor érdemes min. 6, de inkább 8 magos procikat nézni (pl. Intel 13650HX/14650HX, AMD 7735HS/7940HS/8945HS).
Drágább lesz, mint 300k, de nem sokkal, cserébe időtállóbb. 7800X3D tulajnak nem hiszem, hogy magyarázni kell a miértet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- Gyönyörű hófehér Lenovo Z-50 asztali notebook Lynx
- HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Laptop 13,3" i5-1135G7 16/1TB FHD SURE VIEW
- HP EliteBook 850 G5 Quad Core i5-8350u Full HD laptop 8 GB DDR4 RAM 256 GB SSD új akkumulátor
- Hibás Lenovo ThinkPad T 440 eladó
- Alap Retina Early 2015/ 2,7GHz/ 8GB /128GB Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest