Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    Több szó volt itt is korábban a versenyek emelkedő árairól (illetve pont tegnap a bringás topikban is), és pont most olvastam el a Runners World magazinban egy interjút a Budapesti Sportiroda vezetőjével (ők szervezik a Vivicittát, a Wizzair félmaratont és a Spar Maratont). Elég őszintén beszél arról, hogy hogyan változott meg a versenyek világa és a covid milyen hatást gyakorolt erre az iparágra, csak érdekességképpen pár adat.
    2012-től óriási "futó-bumm" indult be, megnőtt a versenyre nevezők száma, ami miatt mindenki versenyt akart szervezni. Azt mondja, hogy 2010-es évek elején 60-70 aszfaltos rendes félmaraton volt Mo.-n, 2016-ban 260 :Y nyilván ennek megfelelően a részt vevők sokkal jobban eloszlottak a versenyeken, tehát a szervezők bevétele csökkent, amíg a kiadásaik nem változtak. És aztán jött a covid, és a covid előtti időszakhoz képest most a nevezők létszáma csak az 50-60%-a a vírus előtti időszaknak minden versenyen (állítása szerint 6-800 verseny/év). Szóval ez is komoly bevétel csökkenés, hogy még több verseny, de a nevezők száma a felére vagy az alá csökken mindenhol. Plusz az infláció, szóval azt hiszem, ez megmagyarázza, hogy miért kerül sok verseny szerintem aránytalanul sokba. Na mindegy, csak érdekességképpen gondoltam ezeket, mert számomra az volt.

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák