Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borix

    őstag

    Elkövettem azt a hibát,hogy mostanában hogy kevesebbet futottam ráálltam a 8-8:20 tempóra,hogy alacsonyan tudjam tartami a pulzust persze így is 70% vagy fölötte volt nehezen is regenerálódtam sok ment el glikogénből hajtós előző hónapom is volt kevés pihenésekkel a lényeg térdem elkezdett fájni a lassú tempóban széteső futómozgás miatt.

    Úgy gondolom,hogy attól.hogy itt a meleg még nem ok arra,hogy a hosszú lassú futásainkat 10-15 ütéssel feljebb nyomjuk vagy letotyogjuk.
    Ezeknek a futásoknak az lenne a lényege, hogy rászoktassuk a szervezetet a zsíraktárakból való jobb % való energianyerésre,felhasználására.
    Ezért írtam pl bringán könnyebben meg lehet oldani,hogy alacsonyan maradjon a pulzus 60%-70% között míg gyengébb az alap ez a jó tartomány.
    Visszaálltam arra,hogy belesétálgatok aki előrébb jár az váltogathat pl 6-6:20és 7-7:20 tempó között és gyaloglások a lényeg,hogy a pulzuszónába beleférjen a végén.

    Így emelve a tempón futás mellett belesétálgatva lett 18,3km 8:11 tempóban 124 átlagpulzussal a 70% 130 körül van.
    17 km után fölkaptam 1kilométert - 5:50-6:10 tempóra igaz a pulzus elszállt 150 -ig de nem esett nehezemre néztem is ment volna még.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák