- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thocy a ZAGY
tag
Nekem ilyenem van 2 éve. Ha nem zavar a hosszabbító, akkor elégedett leszel vele, a cserjéken kívül mindent visz, elég erős. A késes fejet még ki sem próbáltam, elég volt az extra erős damil, ami való bele. Én 7-800m2-t is simán vágtam vele egyszuszra, bírja a terhelést.
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
makoss
veterán
Üdv!
Ennek az Agrimotor fűnyírónak a fekete műanyag tetejét hogyan kell leszedni, hogy ne törjem el?
[link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
imyourfriend
őstag
válasz goldnarmz #5050 üzenetére
Kérdés az-e a pazarlás, amikor 25-30 éves professzionális gépeket használ az ember vagy megvesz a boltban egy 40-45ezres hobbigépet amit pár évente cserélgethet mert mindig elromlik benne valami (tudom van kivétel) és akkor lehet boltba menni és venni a következőt.. ez nem pazarlás? Leginkább az nem lenne a pazarlás, ha elővennék a gyárban a 165rx műszaki rajzait, gyártási folyamatát és legyártanák majd eladnák a jó népnek akik használnák 35-40 évig. Ja hogy akkor nem vinné el azt a sok f*st senki sem a boltok polcairól.. és?
-
F34R
nagyúr
válasz imyourfriend #5055 üzenetére
Rovid a szara mert tisztitofuresz, meg nehez. Kb ennyi baj van csak vele.
-
tonermagus
aktív tag
Hétvégén vettünk egy Lux márkájú akkus fűnyírót.
Viszonylag kis, szép egyenletes területet kell nyírnunk (70nm), és nem nagyon akartam vezetékkel bajlódni, könnyűt is akartam hogy az asszony is tudja használni, ezért döntöttünk az akkus mellett. Arról nem beszélve, hogy nagyon sok Lux termékünk van, így az aksikat szabadon pakolhatom.Kérdésem:
- Ezek az aksis elektromos gépek milyen karbantartást igényelnek? Mi mehet bennük tönkre?
- a vágókést rendszeres időközönként meg kell-e húznom? Vagy egyáltalán előfordulhat-e az, hogy lerepül használat közben a kés?Egyébként első nyírás után azt mondom hogy jól döntöttem. Nagyon könnyű, halk. Viszont ahol nagyon sűrű és nagy volt a fű ott egy kicsit erőlködött. Nyilván sűrűbben kell vágni
Hozzátartozik a sztorihoz, hogy 3 hónapja vetett fűről van szó amit még soha nem nyírtam (vártuk a berendelt fűnyírót, amit végül nem tudtak beszerezni) szóval azért volt ilyen nagy és dús[ Szerkesztve ]
-
IMGM6
tag
válasz tonermagus #5059 üzenetére
Karbantartani a tisztításon kívül, nem nagyon van mit, esetleg ha a használati útmutatóban írnak valamit. Tönkre menni, bármi tönkre mehet ami benne van, olyan nagy tömeges szerviz tapasztalat még nincs ezekkel.
A kést természetesen nem kell húzogatni, mint minden ilyen eszköz, úgy van kitalálva, hogy saját magát "húzza meg" használat közben. Annak, hogy a kés lerepüljön elhanyagolhatóan kicsi a valószínűsége, természetesen teljesen kizárni nem lehet, de a háznak akkor is meg kellene fognia, de azért nem tilos időnként ránézni, hogy nincs-e rajta valami repedés vagy törés."És kit szeretsz jobban? Aput vagy anyut? A leges-leges-legjobban Orbán elvtársat!”
-
félisten
+1
Ugyan nem karbantartási kérdés, de fontos lehet: nem ajánlott a gépet hosszabb időre kint hagyni a napon. Az akkuk könnyen felforrósodhatnak a napsütéstől, ami ugye nem éppen a hosszú életük titka.
És én meg mondjuk szeretek WD40-ez fújni a kezelőszervekbe...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
F34R
nagyúr
válasz imyourfriend #5058 üzenetére
Az a baj hogy magas vagyok 190+ szoval ezert mondtam.. A suly reszletkerdes, nem kotelezo orakig egyhuzamba vagni.
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Egy adott kés mérettel rendelkező fűnyíróval mi lesz, ha kisebb kést teszek rá? A bajom, hogy elég sűrű a pázsitunk és lefogja a fordulatot. Megoldás az is, ha csak a felével fogok nyírni valót, de akkor meg ugye lassabban haladok. Arra gondoltam, hogy 42cm-es kés helyére 40 vagy 38 cm-es kést tennék, a motor viszont maradna ugyanaz a teljesítményű. Amitől félek, hogy nem fogja tudni úgy "felszívni" a levágott füvet a gyűjtőkosárba. Használja esetleg valaki így kisebb késsel?mobil: Xiaomi Mi 9T PRO; PC:intel i7-7700
-
pjen
félisten
válasz Kisbatyu75 #5065 üzenetére
Például tolhatod lassabban is.
-
Morris
Topikgazda
Több részletben kell vágni. Vagy sűrűbben, pl 2 naponta.
-
8th
addikt
Nem tudom milyen kialakítású kés van a fűnyíródban de ha tudod flexeld végig a két nyíróélét az nagyon sokat segít. A legtöbb késen alapból csak az utolsó néhány centiméter van élezve, a kés a többi része nem vágja csak elhajtogatja a füvet és visszafogja a fűnyírót.
...
-
8th
addikt
Ezért kezdtem úgy a vonatkozó hozzászólásomat, hogy "Nem tudom milyen kialakítású kés van a fűnyíródban". Ahány fűnyíró annyi fajta kés. Az enyémben az élezetlen rész is találkozik a fűvel méghozzá nem is kis felületen. Ilyen kés való bele [kép]. Ahogy látod ennek is csak a két végén van megélezve néhány centiméternyi szakasz holott a leköszörült résznek nagyjából a duplája túllóg a kést tartó műanyag tárcsa szélén ergo érintkezik a nyírandó fűvel. Én megfogtam és megéleztem a francba végig a túllógó részt. Azonnal kétszer akkora vágófelületem lett. Gyorsabban nem haladok vele mert ugyan olyan ráérősen tologatom mint azelőtt de a motor hangján bizony hallani, hogy sokkal kevésbé erőlködik így. Nekem már ez a tény önmagában megérte. Az én szög egyszerű retró fűnyírómon ezt meg lehet lépni a mai modern gépek több ponton megtört késével már nem minden esetben.
...
-
IMGM6
tag
Azért ez az elméleted sokkal meggyőzőbb lenne, ha kiegészítenéd néhány adattal is, pl. motor fordulatszám, kés hossz, tolási sebesség (hátha van valaki akinek van kedve kiszámolni. hogy milyen hosszan érintkezik a kés a még le nem nyírt fűvel), ugyanis azért a kés tervezésnél, annyit még Kínában is elég jó közelítéssel ki tudnak számolni, hogy meddig érdemes a kést megélezni.
"És kit szeretsz jobban? Aput vagy anyut? A leges-leges-legjobban Orbán elvtársat!”
-
IMGM6
tag
Egy komolyabb fűnyírónál valószínűleg rosszabb lesz, ugyanis ma már általában nem csak úgy rádobnak egy kést a fűnyíróra, hanem elég sokat tervezgetnek rajta, hogy azért valamennyire ideális legyen a fűnyíró paramétereihez.
"És kit szeretsz jobban? Aput vagy anyut? A leges-leges-legjobban Orbán elvtársat!”
-
8th
addikt
Nem akarok én meggyőzni senkit sem semmiről. Én tudom mivel minden alkalommal tapasztalom, hogy jobban könnyebben vágja a füvet így. De oké, nyilván legközelebb nekiállok leméregetni és számolgatni az udvar füves területét meg méregetni telefonnal a tolási sebességet. Hát hogyne jobb dolgom sincs ha nagy ritkán itthon vagyok.
[ Szerkesztve ]
...
-
HollyBoni
veterán
Lehet én gondolom rosszul, de szerintem sem nagyon érintkezik a kés belső része ott ahol nincs kiélezve. Ugye forog a kés, te tolod előre a fűnyírót, mire a kés élezetlen belső része hozzáérne a fűhöz, a kés széle már lenyírta. Vagy nem?
Illetve a késeken nincs végig az a "fül"/hajlítás. Ugye ez "húzza fel" a fűszálakat hogy aztán a kés éles része le tudja vágni. Gondolom mivel a belső résznél nincs már ez a hajlítás, nem is nagyon húzza fel itt a kés a fűszálakat, szóval nem is vágja el.Én komolyabb fűnyíró trakeszoknál sem láttam olyan kést ami végig meg lenne élezve gyárilag. Csak van rá valami ok?
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
Sziasztok. Van egy fél éves Stiga Tornado 3108 HW fűnyíró traktorom, aminél azt vettem észre, hogy legnagyobb gázállásban egyenetlen lett a motor járása (nyírás közben is meg akkor is ha állnak a kaszák) és a kaszákat is nehezebben pörgeti fel. Van valami ötlet, hogy ez mitől lehet?
Épp egy negyed hektárral végeztem amikor ez kezdett jelentkezni egyre érezhtőbben.
Gondoltam megkérdezem itt először, hátha valami banális hiba.https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
imyourfriend
őstag
válasz HollyBoni #5079 üzenetére
Kerületi sebességen és szilárdságon alapszik, de kell hozzá fordulatszám is. Így minél jobban haladunk a forgásközéppont felé, annál kevésbé alkalmas minőségben vágni a kés. Persze van egy ideális kerület, melynél a fordulatot fenn lehet tartani a vágáshoz és itt van megélezve a kés.
-
pjen
félisten
-
Morris
Topikgazda
A füvet mindig csak a kés végén lévő pár centi hosszúságú rész fogja vágni.
Ezen nem változtat az sem, ha végig van élezve.
Ha jó gyorsan toljuk, pl egy 40cm átmérőjű késsel akkor egységnyi idő alatt a kés 20 centi füvet vágna. De ahhoz tényleg gyorsan kell tolni. A motor fordulatszáma minimum 2800rpm.
Ez másodpercenként 46 fordulatot jelent a főtengelyen.
Azaz a kés 1 teljes fordulatához (360 fok) 0.02 másodpercre van szükség.
Ha a gépet 0.02 másodperc alatt 40 centit toljuk előre, akkor a kés teljes felülete vágni fog. Kb 0.12m²-t. Így egy 12m²-es területet 2 másodperc alatt kéne lenyírni. Na ekkor a kés teljes hossza ki van használva.
De ugye ez mese.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz imyourfriend #5086 üzenetére
Amit írtam az volt téves.nem Neked szántam.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Van egy pajtalelet (de szép állapotú) MTD 790-es gépem, anno behúzóhibásan vettem nagyon olcsón, hogy jó lesz a gazt késsel irtani, de megszűnt a gaz, így nem lett rá szükség.
Most azonban előszedtem, mondom csak megnézem, mi van vele. Akkorában asszem "megjavítottam" a behúzót (=párszor meghúztam, és megjavult), most kevertem benzint, beletettem, és nagy meglepődésemre pár húzásra indult is. Elsőre leállt pár mp után, majd elkapta, és kicsit dadogósan, de úgy is maradt. Aztán pár mp múlva elkezdett kicsit felpörögni, ekkor átkapcsoltam a kapcsolót 0-ra, és ment tovább... :D
Ezután elkezdett rendesen felpörögni, mondom akkor futás valamiért, amivel le tudom húzni a pipát (tudom, elvileg kézzel se húzna át, de nem akartam most kísérletezni), majd mire a műhelyhez értem (3-4mp) addigra leállt.
Ahogy gondolkodtam, akkorában lehet, volt vmi régi keverékem, amiből beleöntöttem, nem működött, majd félretettem, és most ugye elpárolgott, de gondolom az olaj ott maradt.
Kérdésem, hogy a 2T olaj tud "öngyulladni" úgy, hogy elvileg le volt kapcsolva a kapcsoló, mégis ment tovább egy ideig? (tudom, nem dízel..) Nem szeretném, hogy a halálba forogja magát, ha nem muszáj.
Vagy mi lehetett a gond? :)
Üdv,
Attila -
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
kaptam egy Hurricane fűnyírót, hogy ha tudom javítsam meg. Szétszedve szembesültem a félelmemmel, hogy ez is szíjhajtásos, de ennek nem is a csapágya adta meg magát, ahogy ezeknél elő szokott fordulni, hanem konkrétan beállt a motor rozsdától és a szénkefe le is darálta a kommutátort. Motor csere kellene, de nem találok neten ehhez való motort, csak külföldi weboldalon komplett egységet, de 82 euróért nem rendelnék bele. Arra gondoltam, átalakítanám valahogy, hogy belemenjen mondjuk egy ilyen motor: [link]
Próbálkozott már ilyennel valaki? Megérheti? Olyan vagyok, hogy sajnálok kidobni bármit is, amiből még lehetne kihozni valamit.mobil: Xiaomi Mi 9T PRO; PC:intel i7-7700
-
Sixkiller6
őstag
üdv B&S500e motorba (Makita PLM4627N gépen) milyen gyertya való, Champion QC12YC jelű volt benne, de ilyen nem igazán találok. köszi
RC12YC jó lenne bele?[ Szerkesztve ]
- no es importante -
-
HollyBoni
veterán
válasz Sixkiller6 #5091 üzenetére
Csekkold ezt az oldalt: [link]
-
qdak
addikt
Sziasztok
Adott egy [link] briggs & stratton 625e.
Eljutottam addig, hogy ha elindul szépen megy nem áll meg.
Viszont, mint hidegen, mint melegen, csak úgy indul, mint a régebbi gépek amin 3x pumpálni kellett.
Mivel ezen sajnos ilyen nincs, kénytelen vagyok inekcióssal benzint befecskendezni indítás elött, aztán kis rántásra megy is rendesen.-Karburátort 2x kiganéztam.
-Új olaj
-(Levegőszűrő nélkül sem indul simán)
-Nem tudom milyen cső megy vissza a levegőszűrőházba ("kartergázcső" szerintem) kiiktatása sem számít.
-Űzemanyag cső cserélve, karbi aljába szépen megy a benzin, indulás után nincs gond, szóval azt a részt jónak veszem.
-Ha ez számítana: automata gázos, ez kiiktatva, mert utálom ha ingázik a fordulat, nem ált be normálisan, ahogy a régi gépen sem, csak az indul pumpálás utánValami ötlet ? Tán automata szivatós lehet és az behalt ?
Mennyire normális az automata gázosoknál, hogy ingázik a fordulat?
Köszi előre is.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Winne
nagyúr
Kérdés: egy gyengébb minőségű fűkaszára érdemes venni egy komolyabb márkából damilfejet? Ha van értelme, akkor miért?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Nemsoká költözünk kertes házba, és kelleni fog majd egy fűnyíró is. Nincs túl nagy telek / fű, amit nyírni kéne, így nem gondolkodom drága gépben. Valami megbízható, olcsó elektromos kellene. Ezt a kettőt néztem: [link] kb.ugyanazt tudják, hasonló ár, annyi hogy a Bosch jóval könnyebb. Makitarol viszont baromi sok, és ahogy látom főként pozitív vélemény van. Melyiket valasztanatok? Vagy esetleg más?
-
HollyBoni
veterán
Fűkaszánál ha használat közben egy kis benzing visszafolyik a légszűrőre, az mitől lehet? Nem zár rendesen a tűszelep, vagy esetleg csak túl sok benzint kap és állítani kéne egy picit?
-
dethroner
veterán
Hello!
Most költöztünk panelból kertesházba. Semmi tapasztalatunk nincs a fűvel, csak mondják hogy nő és vágni kell A telek teljesen sík, 1600nm-re van hitelesítve, nem tudom az mennyi, de nem tűnik kevésnek. Először drótos fűnyíróban gondolkodtunk, mert az talán olcsóbb lenne mint a benzines, de a kert végéig kellene 80 méter hosszabbító, ennyit nem akarnék kábeldobból-kábeldobba dugdosni és húzgálni. Szóval akkus vagy benzines kellene, nem tudom melyiknek van több előnye és hátránya. Benzinesből még esetleg szóba jöhet az önjáró is, ha érdemes adni érte plusz pénzt. A keret az nagyon vékony, de most sajna nem telik több erre. Mit tudnátok olyan 60K körül ajánlani?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Hardcore café
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest