- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
Ti mennyire élezitek meg a fűnyíró kést?
”Borotva” élesre kell, vagy csak éppen-éppen?
Mi a tapasztalat?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
goldnarmz
aktív tag
válasz Serpiko #5357 üzenetére
Nyilván attól is függ, hogy ki mennyit használja. Van, aki 2 hetente nyír, én heti kétszer.
Általában két élezéssel kihúzok egy szezont, de hozzáteszem, hogy a kertben már nincs kő vagy egyéb tereptárgy, ami ártana a késnek.
Korábban, amikor valamibe beleért a fűnyíró kése, akkor mindig levettem, és ellenőriztem az állapotát. Ha nem volt kiegyensúlyozva, akkor köszörültem rajta egyet és egyúttal éleztem is. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz goldnarmz #5356 üzenetére
No megvagyok az első vagassal.
Az akku nem volt feltöltve, de volt benne 2 egység, azzal simán levitte az 50 m2-t.
Irtó halk a gép, így elsőre jónak tűnik.
A kést végül nem éleztem meg, látszik is, hogy törte, szakította és nem vágta a füvet. Szerintem egyébként meg kell élezni, de csak éppen fenőkővel fogom meghúzni.Íme az eredmény
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Serpiko
addikt
-
Serpiko
addikt
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Milyen főnyírót ajánlotok kisebb ház körüli területek vágására?
Makitát és Bosch-t néztem, 30k mindegyik, plusz kellene egy hosszabító is. [link] [link]
Benzinest nem szeretnék, a mostani is el se indul, mindig volt vele valami baj.
Nagyobb fűre nagyobb teljesítményűt kellene, vagy alapvetően nem szabad meghagyni a fűvet nagyra megnőni elektromosnál? -
resist
tag
Sziasztok, mi most a best buy akkus fűnyíró? Egy nyírásra le lehessen vele durrantani ~700m2-t. Köszönöm
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #5310 üzenetére
Kérdéseim:
1. Mennyire fontos a mulcsozó funkció, mert a neten eltérnek a vélemények róla, borzasztó kényelmes nyírni így mert nem cipeli az ember a puttonyt, főleg akkusnál csak menni kell és pikk-pakk le van nyírva, nem kell nyesedékezni, maximum 5-6 alkalommal gyepszellőztetni.
Szóval ragaszkodjak ehhez, vagy engedjem el.
2. Fontos a szénkefementes motor? Mert vezetékesben nem találtam olyat ami mentes lenne, és mulcsozni is tudna. Állítólag kevesebb karbantartást igényel, csendesebb, és jobban húz, tovább bírja a motor, nem nyeklik ki 5 év után.Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
margithid
veterán
Elektromos fűnyíró eseteben hány wattosat ajánlott venni?
Ha kicsit nagyobb a fű, és sűrűbb is, akkor elég az 1200as?
Esetleg elektromos fűkasza nem jobb ilyenkor? -
-
spileraaa
senior tag
a 2 közt vacillálok
Makita ELM4121 62 ezer ft átszámolva nálunk
Makita ELM4120 ez pedig 44 ezer ftárukeresőről másoltam ki:
Az ELM4120 1600 W-os teljesítményű, a hobbi elektromos fűnyírócsalád új tagja. Strapabíró műanyag házával ...az a kérdés vajon menyire strapabíró a műanyag mert vannak kis kavicsok bőven a szomszéd szerint egy idő után úgysem lesz mert felszedi őket és emiatt nem érdemes pluszba fizetni a fém házért nem tudom e igaza van vagy sem
mulcsolás ami pluszba van de azt lehet anélkül is ha nem rakom fel a kosarat nem? vagy ez az adapter amit adnak hozzá sokkal apróbbra vágja? meg most nem is tudom van e rá szükségem vagy sem
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz spileraaa #5391 üzenetére
Ha rendesen akarod használni a mulcsozó funkciót, akkor jó, ha van adapter, már 3-4 cm-es nyírásnál is látszik a különbseg. Persze ha gyakran nyírod a füvet és egyszerre csak 1-2 cm-t nyírsz, akkor mindegy.
Én eddig gyűjtöttem a füvet, de idén úgy döntöttem, hogy ezt az évet végigmulcsozom. Már beállt, sűrű a gyep, kizárólag szerves gyeptáppal kezelve, átlag havonta szellőztetek. Eddig jól bírja, de a főpróba nyáron lesz, hogy gombásodik-e vagy sem így.
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
Morris
Topikgazda
válasz Thocy a ZAGY #5392 üzenetére
De akkor meg a szellőztetésnél kikapott "hulladékot" kell gyűjteni.
Én nem mulcsolok. Eddig egy hátsó területen szórtam el a nyesedéket, de már erősen gondolkodom a zöld kuka rendelésén.Spileraaa: Nekem a 4120 van. Elég masszív a műanyag ház. De a helyedben én a fém házast venném. Igaz nehezebb, de ha később mégis mulcsolni szeretnél és nem kultúrgyeped van, akkor tudod azt használni.
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz Bandesz001 #5328 üzenetére
emiatt és árukeresőn is írta pár hogy kifüstölt a motor
a fém házast rendeltem ELM4121 hátha ez nem fog ugyan erre a sorsra jutniErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Thocy a ZAGY
tag
Sokkal ritkábban szellőztetsz, mint füvet nyírsz. A friss fűnek nagy a térfogata (viszont így szedi össze kényelmesen a fűnyíró gyűjtője), ha meg kiteregeted, hogy ne rothadjon be, akkor sok helyet foglal. Szellőztetésnél nem gyűjtöm kosárba, hanem fél napot hagyom száradni és utána összegereblyézem, sokkal kisebb lesz térfogatra és már be sem nagyon rohad a kert végében/komposztálóban. Nyilván ez fárasztóbb, heti kétszer én sem csinálnám meg a kb. 600m2-en, de havonta egyszer belefér. Ettől függetlenül lehet, hogy hülyeséget csinálok a füvemmel, majd őszre kiderül. :)
[ Szerkesztve ]
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
Morris
Topikgazda
válasz Thocy a ZAGY #5395 üzenetére
Nem feltétlenül hülyeség. A robot fűnyíró is mulcsol. És nagyon sok mindenkinek van már.
Hát nem tudom én sem... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- BMW topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest