- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vante
aktív tag
válasz Macilaci457 #3650 üzenetére
Jó kis cucc. Majd egyszer talán nekem is
Mellesleg privát ment.
-
JasonD
aktív tag
válasz Macilaci457 #3649 üzenetére
ööööööööö, javíts ki, de asszem, hogy a wav formátum 1440 kbps. A különböző mp3 kodekek ebből csinálnak max. 320 kbps-os fájlokat. Ez 1:4,5 tömörítési arány. Akármilyen jól adja vissza, akkor is rengeteg részlet elveszik, pont azok amelyek miatt érdemes lenne drága fülhallgatót venni.
-
ponti_ak
addikt
Azért azt remélem érzed, hogy kissé erős egyszerűsítéssel éltél a 1:4,5 tömörítési aránnyal. Ez ennél bonyolultabb kérdés, nyilván Te is tudod. (Van erre a témára egy külön topik, itt.)
Hogy ne csak off legyen: hordozható lejátszók között van számos olyan is, ami a tömörítetlen formátumokat (FLAC) is képes lejátszani, nagyon jó minőségben. Ezekhez, illetve általában véve nem gyártanának high-end (hordozható) fülhallgatókat, ha nem lenne értelme vagy nem lenne rá kereslet. Hogy kinek mi éri meg, az relatív (bár itthoni szemmel/bukszával nézve tényleg vannak csillagászati árú kiegészítők is), de röviden: egyetérek Macival abban hogy kettőn áll vásár: az egyik a DAP a másik a füles. Még akkor is, ha "csak" mp3-ról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
JasonD
aktív tag
válasz ponti_ak #3654 üzenetére
Na, hogy beléd is kössek: a FLAC nem tömörítetlen formátum, hanem tömörített veszteségmentes.
Valóban kissé leegyszerűsítettem a dolgokat, de a lényegen nem változtat. Az mp3 egy veszteséges formátum, amit az audiofil zenehallgatók élből elutasítanak.
Azzal én is egyetértek, hogy nem mindegy mivel hallgatjuk a zenét, csak azt is figyelembe kell venni mit hallgatunk túlnyomó többségben [CD, SACD, bakelit, veszteségmentes formátumok(flac, ape, lossless wma...), mp3] és nem utolsósorban a lényeg: kinek milyen a füle a zenehallgatáshoz.
Azt is elismerem, hogy mindenkinek szíve joga arra költeni a pénzét amire akarja. -
bwoay
nagyúr
két dolog jutott eszembe az utóbbi HSZ-eket olvasva.
1. ponti is írta, hogy nyugodtan elszakadhatunk az mp3-tól,
az mp3-lejátszó kifejezés csak egy berögződés,
számtalan formátum közül választhat az ember,
és egy több tíz GB-os lejátszón kényelmesen elférnek
tömörítetlen formában is a zenei anyagok2. az mp3 tömörítő algoritmusának ugye az a lényege,
hogy az emberi fül számára "értéktelen" információt vagdossa le.
Az értéktelen szóval lehet vitatkozni, meg nyilván a mennyiség bitráta függő,
és azt is tudjuk jól, hogy 320 kb/s sem szavatolja ugyanazt a minőséget,
mint az eredeti.
Viszont az tény, hogy az olcsó füldugó még azt is megszűri,
ami a tömörítés után maradt.
Ellenben egy komoly fülhallgatóval (meg persze egy jó lejátszóval)
az ember lényegében az mp3 tömörítés hátrányaival kénytelen csak szembesülni,
már amennyiben ragaszkodik a szóban forgó formátumhoz
(itt meg visszakanyarodtam a HSZ elejéhez).Különben nem hinném, hogy ML szó szerint a 40 rugós füldugókra szorítkozott volna,
egyszerűen arról van szó,
hogy a lejátszók 98%-ánál a mellékelt fülhallgató kukába hajítása
maximálisan javasolt. Bár tény, hogy D-SLR fényképezőgépeket is lehet
kitobjektívvel használni, de úgy alapjában nincs sok értelme
olyan rendszereket kiépíteni,
amikben egy nyilvánvalóan irreálisan szűk keresztmetszet
akadályozza a valós teljesítmény elérését. Szerintem.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
JasonD
aktív tag
Világos. Mellékelt füles --> kuka. Erről nem is vitatkozott senki.
ML: "lehet annyira jó fülhallgatót kapni 40.000.- Forintért, ahogyan egy jó MP3 lejátszót is. Csak nem 8ezerért kéne fülhallgatót venni egy 30ezres lejátszóhoz, hanem valahol egyenlően meghúzni a határt"
ha valóban egyenlően lenne meghúzva az a határ, akkor a sansa clipjéhez max. egy cx-400-at használna, nem egy q-Jays-t. (bocs ML, biztos rohadt jó az a q-Jays )
Na jó. Befejeztem. Ha rám hallgattok, mindenki olyan fülest vesz, amilyet akar! Ja, meg amire pénze van. Szerintem.
-
oneal1
senior tag
hali!
sennheiser mx 90ről vélemény?
-
Macilaci457
őstag
Igen, akkor úgy mondom, minőségi MP3 lejátszóhoz minőségi füles.
Nyivlán én is tudom, hogy sokaknak a cx-300 is drága, én sem hirtelen felindulásból szültem a q-Jays árát, megdolgoztam érte. És csak azt akarom mondani, hogy aki mp3 lejátszót keres (jav. DAP-ot keres) az számítsa bele az árba, hogy szüksége van egy JÓ fülhallgatóra is, hogy igazán kihasználja a lejátszó képességeit.
Szerintem sokan hallgatják a 20-30-40.000.- Forintos lejátszójukat is még a gyári fülhallgatóval, vagy egy pár ezer forintos modellel, ezért kellene változtatni a gondolatmeneten, mert mint bebizonyítottuk, egy 10.000.- Forintos MP3 lejátszó is rendelkezik ma olyan kiváló hangminőséggel, amit a 40.000.- Forintos lejátszókhoz vásárolt fülhallgatók sem tudnak teljesen kihasználni.
-
atylivi
csendes tag
Sonyericsson hpm-70-ről vélemény?
N 1611 -> Er A1016 -> N 3310 -> N 3510i -> SE T610 -> Moto V360 -> N 6120c
-
atylivi
csendes tag
pl hogy gyenge/elmegy/jó
telefonhoz kellene, szóval nemkell valami profi cuccN 1611 -> Er A1016 -> N 3310 -> N 3510i -> SE T610 -> Moto V360 -> N 6120c
-
Froclee
őstag
Csáó! Van egy Creative Zen lejátszóm és valami profi kis Sennheiser füles kéne hozzá. A lényeg az hogy ne ilyen direkt-fülbedegós cucc legyen, mert rohadt kicsi a fülem és kiesik belőle Valami akasztós, vagy valami hasonló megoldású fülest keresek
köszönet -
vante
aktív tag
Megrendeltem a MDR-ED31LP-t. Jövőhéten kiderül milyen.
-
vante
aktív tag
Az lett volna klassz, ha lenne még ennél is drágább a klasszikus fülhallgatókból, ami dizájnban, és hangminőségben is odaver akkor olyat vettem volna.
-
Macilaci457
őstag
-
vante
aktív tag
válasz Macilaci457 #3670 üzenetére
De ez dizájnban max az 1-2 ezer Ft-os panákkal vetekedhet
-
lacebo
csendes tag
Hello!
Várom az értékelésed!
Fülest keresek a meizu e3-mamhoz.Fontos a külső zaj kiszűrése,mert többnyire komolyzenét hallgatok.Cx 300-zat néztem ki,de ez a sony felkeltette az érdeklődésem.Ugyanis félek kicsit a fülbedugós megoldástól.Arra lennék kíváncsi mennyire zár ez atípus.A kialakítása azt sejteti,hogy jobban, mint egy hagyományos.
Ja!És a 0,05W teljesítmény az 5 v.50 mW.Matekból gyenge vagyok.
Egy off téma:256kbps wma-t,mivel kell csinálni?A wmplayernél a "zene bemásolása"beállításnál 192 a max. -
ponti_ak
addikt
Win MPlayer, ill. wma-val szvsz inkább ne csinálj semmit, ha lehet.
Grabbeléshez legjobb az EAC, + a LAME tömörítő Keress rá akár itt ebben a topikban. Mindkettő freeware, használatuk egyszerű, és nagyszerű, minőségük a(z egyik) legjobb, telepíteni sem kell őket.
..vagy Lame (mp3) helyett használj pl. .ogg formátumot (ha jól tudom az M3 elviszi azt is), mondjuk az oggenc tömörítővel. (De ha sok helyed van, ne tömöríts... meghagyhatod a wav-ot is, úgy megmarad az eredeti minőség, csak épp bazi sok helyet foglal.. )
-
ponti_ak
addikt
Bocs, figyelmetlen voltam. Akkor marad az mp3 (EAC+Lame)!
Fülhallgató: menet közben, kimondottan zajos helyen szvsz vagy IEM (egyba-dugós), vagy semmi, mert a Klasszuikus zenéhez viszont tényleg csend kell, mert abban fontosak a részletek
Fejhallgató: vannak jó zárt fülesek (pl Beyedynamic DT770 M), de azok nagyok (nem utcára valók), és drágák.Esetleg köztes megoldás lehet valami zajszűrős fejhallgató (pl Sennheiser pxc1/250), de az is inkább csak félmegoldás, és szintén elég drága.
[ Szerkesztve ]
-
lacebo
csendes tag
Köszi!
Akkó keresgélek... -
vili13
őstag
-
ponti_ak
addikt
Sok sikert (de ne nagyon csodálkozz, ha itthon a 10k-s kategóriáig szinte csak a cx300-at - vagy valamelyik foster-es mutánsát, pl Creative Ep630 - találod majd az IEM-ek körében). Ha kinéztél valamit, keress rá, aztán ha még nincs róla info ebben a topikban, linkeld be nyugodtan. üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
válasz Macilaci457 #3666 üzenetére
Szia, igen ilyeneket keresek Tudsz egy ilyet kb. max15 ezerér ? Ha lehet akkor Sennheiser (azajóóó) nem tudom ez a "koss" szól-e így.. valaki tud ilyeneket még macin kívül?
-
Degeczi
nagyúr
ez igaz - azt viszont lehet vitatni, mennyire okoz ez komoly problémát
a hangdobozoknál is nagyon ritka az egyutas megoldás (és annak is megvannak a nyavalyái), ott is két motor a leggyakoribb kompromisszumráadásul szerintem egy fülhallgatónál, ami eleve egészen furcsa térérzetet ad hangszórókhoz készült felvételekkel (nem véletlenül van sok füles erősítőn mesterséges áthallás kapcsoló), valszeg eleve nem olyan fontos a fázisátvitel
de ez persze csak tipp -
Macilaci457
őstag
Tessék mán megnézni egy Jays D-JAys mérését a HeadRoom on... abban is egy driver van.
Shure e4c-ben is egy driver van.
Talán még az Etymotic er4-ben is... a weblapján ott van az Accuracy Score is, hogy hány %-át fedi a kívánt frekvenciasávnak!Er4s 92%
Er6 90%
ER4p 86%Akinek ez nem elég....
-
vili13
őstag
válasz Macilaci457 #3684 üzenetére
Ja, hogy d-jays... meg is látszik rajta az egy driver. Szerinted a q-jays-ba pusztán szórakozásból raktak 2-t?
Az ilyen er4 meg hasonlók pedig arról híresek, hogy baromi tisztán szólnak, gyakorlatilag basszus nélkül, vagyis lényegében szvsz teljes mértékben használhatatlanok.
Egy jó füles meg ne a hallható tartomány 90%-át, hanem legalább 110%-át fedje le. -
vili13
őstag
válasz Macilaci457 #3686 üzenetére
Most nem az én igényeimről van szó, hanem tényekről úgy általában. Főképp arról, hogy a gyártók persze az árat is növelni óhajtják a több driver beépítésével, de nyilvánvaló hátrányai mellett elsősorban azért teszik, mert egy kevés volna a teljes sávszélességhez.
A zavarodottság meg nem az én igényeimben keresendő. Nemcsak azt mondtam, hogy tisztán szól, de azt is, hogy nincs basszusa, és ez utóbbi nálam kizáró ok. Továbbá ha nem tetszik, sokkal kevésbé szűk a látóköröm annál, hogy alternatívaként kizárólag a cx300-at tudjam elképzelni...
-
-
agiles
csendes tag
Sziasztok! Egy ideje ezt a topicot is olvasgatom, és sokat tanultam eddig is tőletek. Viszon az nem igazán világos, hogy mit jelent a füles impedanciája?
-
agiles
csendes tag
válasz kiviszem #3691 üzenetére
"A hang terjedési irányára merőlegesen fekvő felületre ható hangnyomás és a részecskesebesség komplex hányadosa. Valós része az akusztikai ellenállás amelynek egysége az akusztikai ohm. Az akusztikai impedancia reciprok értékét akusztikai admittanciának nevezik."
"Kedves" kiviszem! Gondolom, erről van szó. Viszont lövésem sincs, hogy ez mit jelent. De most, hogy látod a Google nekem is jóbarát, bízom benne, hogy kifejted mit is jelent a fenti definíció! -
vili13
őstag
válasz Macilaci457 #3698 üzenetére
Ahhoz előbb tudni kellene a füleshez használt készülék kimenő impedanciáját is, de ezt nem igazán szokták megadni. A "szokásos" 16-32ohm körüli impedanciák mellet meg olyan kicsi az illesztetlenségből adódó teljesítményvesztés, hogy felesleges lenne illeszteni, a hangerőt jóval nagyobb mértékben az érzékenység határozza meg.
16ohm alatti füles nem jut eszembe, Yuin PK1 150ohm-ja meg már jó példa az általam említett túl nagy impedanciára.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest