Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shufny

    őstag

    válasz Luissimo #10995 üzenetére

    "DE, ebből következően, ezt a mondatodat "ár/teljesítmény viszonyban magasan elveri őket a Brainwavz " nem osztom egyáltalán, SŐT !!!"

    Erre írtam.

    Nem volt alkalmam még hallani CX -et, pedig már régóta érdekel, hogy én milyennek találom. A K330 -at is azért vettem, mert érdekelt, hogy hogyan viszonyul a Brainwavz M2 -höz. Azután viszont már egyáltalán nem volt kedvem egy CX -et is venni. Főleg, mert úgyis az lesz, hogy elfogult vagyok vagy hamis darabot vettem... Annyi embernek van CX -e, hogy egyszerűen szentté lettek nyílvánítva. Én úgy gondolom, hogy ez hátrányos a topic céljából, mert nem az lenne a lényeg, hogy mindenki megnyugtassa magát, hogy jó cucca van, hanem hogy aki most akar vásárolni, az jól járjon.

    Nem hallottam az még az M1 -et, M2 -m van. Azért ajánlom az M1 -et, mert olyanok akiknek lehet építeni a véleményére, úgy vélik, hogy technikai viszonylatban nincs szintkülönbség a kettő között. Gondolok itt elsősörban ljokerl -re. Teljesen pontos az M2 -ről a leírása, annyi személyes véleményt tudnék hozzátenni, hogy leginkább a nagyon mély hangoknak tesz be vele, hogy kiemel felette, így azokat kicsit elnyomja. Mikor olvastam, akkor még nem értettem pontosan, hogy mit takar a következő mondata: "The mids are front and center right where they should be, except when drums step out of line and too far forward on rare occasions. This is a positioning issue rather than a balance issue and is rarely distracting." Na sajnos erről ki kellett derüljön, hogy számomra ez eléggé zavaró, és amiket én hallgatok abban úgy tűnik, hogy nem olyan ritka (és nem csak dob). Szóval tény, hogy kell némi tapasztalat, hogy fel tudja dolgozni az ember az ilyen infókat. Attól még zavar, mikor azt állítják az emberek, hogy nem lehet így átadni, hogy milyen a hangja egy cuccnak. K81 -ről is eléggé rendben van a leírása, de azzal szemben belátom, hogy elfogult vagyok. Az mégjobb, hogy személyesen ír véleményt ennyi mindenről, mert legalább tudod az ő személyes preferenciáját. Ergo, ha ő mondjuk azt írja, hogy "kevés a basszus, de nem vészes", akkor tudthatod, hogy az neked márpedig kevés lesz stb.

    Szóval természetesen véleménynyílvánításra van a fórum, de ha csak annyit írsz, hogy "jó" vagy "tökéletes" mindenféle támpont nélkül, azzal nem segítesz a döntésében másoknak.
    Amúgy nem tudom, hogyan hallgattad azt az MTPG -t, de nekem is volt már olyan ismerősöm, aki meghallgatta 5 mp -re a fülesemet FÉL füllel, hogy milyen egy ilyen "drága 10k -s füles" , és közölte, hogy "nem hall különbséget". Most ne úgy értsed, hogy pont ugyanígy csináltad, csak az hogy nem voltál elájulva tőle az megintcsak a levegőben lóg így. Persze aláírom, hogy az meg a másik véglet, amikor az emberek mindent lehordanak a sárga földig, hogy márpedig teszemazt RE0 alá ne adja aki zenét akar hallgatni. Ez meg azt eredményezi, hogy valaki a nehezen kuporgatott pénzéből vesz egy brutális fülest, és rá kell jöjjön, hogy messze nem akkora élmény, mint ahogyan azt egy túlzó hozzászóló leírta. Gondolom te is arra gondolsz, hogy ennyiért már igazán lehetne olyan élmény, mintha a CX500 -adról nem is zene szólna, hanem csak valami zaj, és nem ez volt a valóság.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák