- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
X100 gyári tokot érdemes venni ?
Mármint használható benne a gép meg ilyesmik?
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
-
madgie
titán
válasz DonRazzino #28803 üzenetére
Sokat szidtam hajhiányos testvéremet, de a Sigmás videója annyira szenzációs, hogy mindig röhögök, ha eszembe jut
-
Teasüti
nagyúr
válasz excalibur36 #28800 üzenetére
Ami akkukat e mellé a töltő mellé adnak, azzal működnek a gépek? Vagy nem bírják?
Korábban mintha azt olvastam volna, hogy csakis gyári akkukat vásároljak.Meg tudnád nézni mire van specifikálva a töltő, kérlek? Webshop-ban nem írják, de érdekelne mekkora árammal tölt és milyen csatlakozó van rajta. Ha micro usb, akkor gondolom 2A-es lehet.
Mennyi idő kb egy ciklus?[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Uhm, kicsomagoltam az X-T3-at és a hozzá járó kit obit. Kérdés: nem kéne legyen egy O-gyűrű a bajonett záron? Nem látok semmi szigetelést, így hogy lesz ez időjárásálló?
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Az xf35 f2-n mire valo a csavarhato végtelen gyűrű?
Ha 16osra allitom a mélység élességet azt nem kellene látnom vhol az obin? Mármint ha belenezek elolrol.
Felhuztam 16ra de nem lattam valtozast 2eshez képest.Janaboy
-
törölt tag
-
-
total90
veterán
Ma megjött a 16-os obim és fú de mennyire jól karcol. Az AF is eléggé gyors, csak eléggé hangos. Ez normális? Pl. ha videót készítek, akkor belehallatszik, hogy "nyikorog". Ez kicsit zavaró pl. vlog jellegű videót készítek. Külső mikrofonnal egy szinttel jobb, de abba is belehallatszodik.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
-
Janaboy
veterán
Koszi, h türelmesen válaszoltak a láma kerdeseimre, pedig ez a fókuszt tudtam, vmiert nem kapcsoltam.
A blende meg azért nem valtozott manuálisan, mert véletlenül athuztam auto modeba, mindig azzal akarom bekapcsolni a gépet
Hat na, aludni kellett ra egyet, csak izgatott lettem az 35os obi miattJanaboy
-
Clemi
veterán
Éééés megjött a H1 váz. Ahogy legutóbb, hosszú csend és lassú vánszorgás, majd felgyorsultak az események. 14.-én este rendeltem és most a 13. munkanap ideért, szerencsére sérülés nélkül.
Nagyon távolkeleti verzió, mert mindenütt csak japán vagy kínai karakterek, de valamit valamiértEzt valaki árulja el, hogy micsoda és hová kell adott esetben feltenni
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz madgie #28553 üzenetére
Hehe, izé, mégse. Aznap visszaküldtem, azóta számtalanszor telefonáltam, mindig mással beszéltem, mindig más sztorit hallottam, ma nagy nehezen kinyögték, hogy beszállítónak visszaküldték, az meg elkezdte javíttatni. És majd valamikor meglesz, mert nem tudnak X-T3 kijelzőt szerezni (!)
Persze erre azt mondtam, hogy ácsi, pénz vissza... szóval most a Hardverker pénzüggyel levelezek, melegen remélem, hogy nem akarnak b@szakodni velem, mert véletlenül épp kifutottam a 14 napból, mire érdemi választ kaptam, mi a francot ülnek a gépemen.
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz Matska #28827 üzenetére
Youtube-on is keresgéltem, az alapok megvannak: hogy kell állni, guggolni, könyökkel támasztani, stb. Amiről senki nem beszél, h mi van akkor, ha elveszik a tenyeredben a kamera? Meg a videókon többnyire dslr-en mutatják, ami nagyobb és sokkal természetesebben fogják, ellazított és nyújtott ujjakkal. Nem kell úgy karmolni vele, mint ezen a pici vázon. A csuklómnak ez így kényelmetlen, viszonylag kiegyenesített csuklóval meg a tenyerem épp csak a bal alsó sarkát támasztja a gépnek, de úgy meg egy ponton nyom fél kiló. Így megint nem tudom elképzelni, hogy dolgoznék egy-két percnél tovább. Arról nem is beszélve, h a képen látható fogásnál a jobb kezemnek útban vannak az ujjaim. A tenyerem síkjához túl közel van az obi, emiatt meg feszítem a mutató- és hüvelykujjam. Ezt sem tudom sokáig csinálni fájdalom nélkül.
A fókusz lineáris módban meglepően fürge. Azzal a részével nem lesz gond. A non-lineáris inkább belassítja, na erre nem gondoltam volna.
De most vmi kiegészítőn gondolkozom. Battery grip kicsit borsós és nincs is rá még szükségem. De nincs vmi dummy grip nagykezűeknek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Teasüti #28829 üzenetére
Taranis linkelte korábban ezt a videót: [link]
Kb. 00:45-nél használ manual fókuszt kézben.
Persze az obi nem amatőr súlycsoport, de a lényeg a small rig cage és a fa oldal markolat.
A kettő együtt kb. 150EUR, de még az is lehet, hogy kínai webshopokban találsz olcsóbban.
Sajnos a milc mint gépkategória nem a legideálisabb kézben videózás + manual fókuszálásra, azaz vagy megpakolod kiegészítőkkel (olcsóbb megoldás) vagy ibis-es gépre váltasz (vagy drágább, vagy kompromisszumos megoldás), esetleg mindkettő (legdrágább megoldás). -
kovsol
titán
válasz Teasüti #28826 üzenetére
Én csak azt nem értem miért nem a markolatnál fogod meg, és ha kell tekerni az objektíven akkor a másik kézzel csinálod? [How to properly hold your DSLR camera! *QUICK TIP*]
Vagy most én nem értem a képet lehet.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Gamboll
csendes tag
Sziasztok!
Van valamelyikőtöknek tapasztalata a Fuji X100F-el kapcsolatban?
Főleg az AFS és az AFC sebessége, használhatóság és az optika élessége érdekel.
Azon gondolkodom, hogy lecserélem rá a jelenlegi XT2 szettemet.
Kicsit meguntam az optika gyűjtögetést, cipelést, cserélgetést....
Mennyire lenne ez a gép alternatívája?
A 23mm nekem tetszik azzal a látószöggel nincs problémám. -
Clemi
veterán
Tisztelt H-1 tulajok (illetve aki már használja egy ideje) igazából egy új dologgal találkoztam a vázon a T2 után az pedig a D-Range prioriy. Erről ha valaki mesélne, megköszönném a hozzá tartozó leírás eléggé szegényes.
-
-
Clemi
veterán
válasz madgie #28836 üzenetére
Magyarán szólva, annyi plusz, hogy Automata módban tekergeti a shadows és a higlights értékeket is, ha úgy érzi a dinamika miatt váltani kell, de a Weak és a Strong meg fixen átkapcsolja arra az értékre? Ennek sok értelmét így nem látom, már ha a shadows és a highlights érték elállítása fix.
-
Mercutio_
félisten
válasz Gamboll #28839 üzenetére
Nyaralásnal jól jön az! troll-ON Nekem tetszene, csak drága troll-OFF
X100-hoz vedd meg a gyári előtétlencsét
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
Igen. Elvileg nem köti az orrodra, mit csinál, de X-H1-en asszem volt egy olyan bug, hogy fényképező módban nyomkodod a disp back-et, míg a státuszkijelzős módra vált (amikor csak az értékeket mutatja, a keresőképet nem) és akkor vagy simán, vagy félig lenyomott gombbal mutatta egy pillanatra az amúgy inaktív Shadow/Highlight értékeket. Lehet már az új fw-ben nincs benne ez a bug, azt nem tudom.
Annyi előnye van amúgy, hogy a júzerek nagy részének fogalma nincs, mint csinál a Shadow/Highlight Tone, vagy épp össze-vissza tekerik, bármiféle koncepció nélkül. Na ez a DR-P mód a kezükbe adja a megoldást ilyen esetekre, csak egyet kell tekerni, nem háromfélét.
-
beginnerguy
tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg NP-95-ös akkuja a Pöttyös utcai metró megállóhoz közel? Vettem egy X100-at (gen1), aminek az akksija rossz. Először a szemszenzor nem működött (nem vált automatán LCD és EVF között), de utána észrevettem, hogy az akksival nagy gondok vannak, így lehet ez okozza az eye sensor problémát is. Ha valaki ki tudna segíteni egy pár perces próba erejéig, azt megköszönném akár sör/csoki formájában.
Előre is köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
válasz kovsol #28833 üzenetére
Mármint így?
Ha csak megfogom az obit, mint egy darab csövet, akkor kényelmes.
De ha használni is szeretném a gyűrűket, akkor már karmolnom kell, ami nem jó.Ezt a videót pont néztem. Gondolom látható, hogy az a Canon 60D és az X-T3 között van némi méretbeli és így komfortbéli különbség.
(#28832) kpbendeguz
Egy komplett rig-et alátámasztás nélkül fél kézből? Hmmm... Akkor asszem befejezem a rinyálást.[ Szerkesztve ]
-
pethob
aktív tag
válasz Gamboll #28834 üzenetére
Milyen optikákkal használod az X-T2-t?
Az X100F szerintem érezhetően lassabb mint a T2, de ez AFS-ben egyáltalán nem zavaró úgy, hogy párhuzamosan használom őket (és a PRO2-t...).
AFC-ben szinte sosem használom, néhány esetre emlékszem, amikor pl. a bringával ugrató kölökről próbáltam képet lőni vele, ott azért kellett ügyeskedni, de be lehetett vele találni.(Most kicsit próbálgattam a szobában a 23/1.4 és 35/2 ellenében. Sebességben minimális a különbség, de a síri csöndben feltűnt milyen "zajos" az X100F optikája. És mintha "darabosabb" lenne a művelet, talán 1-2-vel több lépésből talál oda, ha nagy a különbség. Távoli pontról közelre minden optika elég gyors és hatékony, közeli pontról távolira mindegyik érezhetően lassabb, de a 35/2 külön kilóg a sorból, sokkal lassabb a többinél, főleg PRO2-n...)
Egyébként van elő AF is a menüben, az AFS-ben gyakorlatilag kizárja, hogy a fókuszra kelljen várni. Persze többet fogyaszt.
Az optika optikai minőségére nem lehet panasz! Szépet karcol, az XF 23/2-nél jobb nyitva, F4-től meg meg nem mondod melyik 23-assal fotóztál, mindegyiknek jó képe van. Közelre (értsd fél méteres tárgytávolság alatt) lágy, erről sokat olvashatsz, megoldás F2.8/F4, de engem sosem zavar, mert ilyen közelit ritkán lövök. Már hozzászoktam, hogy akkor meg f2.8.
A leaf shutter miatt rövid záridőkkel is lehet vakuzni, azaz egy kis kézi vakuval is deríthetsz a napfényben. Van beépített vaku ami a nagy vázakon nincs.
Az 1/4000-es max zársebesség miatt nyitva nyáron a napfényben alap ISO-n is túl tudsz exponálni. Ezzel én párszor szívtam már, mert utólag vettem csak észre, hogy túltoltam. A beépített ND-vel persze lehet nyitva is fotózni, de az meg nem megy automatán. (És utána elfelejtem kikapcsolni.) A T2/PRO2 1/8000-del már épp jó expó ugyanilyen körülmények közt, ott erre nem kell figyelni. (Persze azokra meg vannak fényerősebb optikák...)
Kihajtható LCD nekem nagyon hiányzik. (PRO2-ről is.)
Az elektronikus kereső a T2-höz képest visszalépés, az LCD panel jobb.
Bőrtok (alsó fele), ujjtámasz, expó gomb, napellenző (legalább az alap gyűrűje, amire aztán 49-es szűrők mennek) szerintem alap. A tele konvertert érdemes felcsavarni portréhoz tehát ott figyel a táskában + Nissin i40 vaku.
Egyszóval pro és kontra is vannak érvek, én a 3 váz közül egyértelműen az X100F-el szeretek legjobban fotózni. A kedvenc képek egy jó ideje X100 sorozaton készülnek, mert általában az van ott. Kár, hogy nem lehet rácsavarni a 16/1.4-et, meg a Mitakon 35/0.95-öt
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
Láttam egy pár képen, hogy a 23f1.4 gyári napellenzője helyett egy attól jóval kisebb a szűrőmenetbe csavarozhatót használnak.
Megtudná nekem mondani valaki, hogy ennek mi a neve és hol lehet beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest