Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    válasz hito #40911 üzenetére

    Ahhoz képest, hogy nem szeretnél sértődötten reagálni, azért a szemeim épségét azért megkérdőjelezed. :)

    Akkor én is sorba venném.

    Én Kitkat alatt behatóbban foglalkoztam a kérdéskörrel és arra a következtetésre jutottam, hogy teljesen automata módban, kiemelten este a gyári alkalmazás jobb eredményt nyújt mint a Snap camera.A teszt nem azt boncolgatta, hogy a snap vagy exynos verzió jobb-e, hanem a Snap camera alkalmazást vette górcső alá és feltételezés szintjén merült fel az, hogy automata beállításokkal jobb a gyári , viszont Snap-pel több lehetőség van benne főleg a snapdragon esetében, de ez is inkább akkor lesz kézzel fogható ha a raw api elérhetővé válik, mert ez a lehetőség viszont nem lesz benne az exynos verzióban.
    Én teszteltem sokat a Snap camera alkalmazást mind nappal, mind éjszaka gyengébb eredményt nyújtott exynosnál, Snapdragonnál meg zajos produktumot tapasztaltam, amit nem tudtam elfogadni, mert nagyítás nélkül is szembeötlő volt.

    Ez már nem empirikus eredmény, viszont sok helyen azt írták, hogy a Samunál erősen fennáll a fokozottabb sharpening algoritmus, de akkor nem értem, hogy ha a Snap ezt még tovább fokozza akkor nem lesz még természetellenesebb a kép?

    Köszönöm, hogy együttérzel velem miszerint az én bajom ha nem használom a zoomot videózás közben, nem használom mivel nem veszteségmentes, még akkor sem ha az F verzióban már szinte közelíti az optikai zoomok képességeit. :)

    Komplett általánosítva vonsz le olyan következtetést, hogy a note 4 topik elismeri az általad megállapított eredményt plusz, idézem, - nívós és hiteles szakmai fórum foglalkozott a C és F variánsok, illetve a gyári kamera alkalmazás vs. Snap Camera HDR különbségeivel és mindegyik erre a megállapításra jutott.
    Szerintem rajtam kívül más sem szólalt meg a témában, tehát nem igaz, hogy mindenki egyetért ezzel, főleg nem kellően alátámasztatott érvek nélkül úgy, hogy olyanképpen hivatkozunk nívós oldalak tesztjeinek eredményeire, hogy egynek sem tesszük közzé - kérés ellenére sem - az elérhetőségét.

    Ha a teszted kevésbé lenne emocionálisan túlfűtött és racionálisabban közelítenéd meg a témát, akkor hitelesebb lenne a szememben, de így sajnos pont alkalmas arra, hogy a tájékozatlanabbakban a valóságnak nem megfelelő kép alakuljon ki pl. von egy konklúziót, hogy ez xar, a másik meg jó.

    Elfogadom, hogy a téma lényege a telefonok fotózási képességeinek górcső alatti vizsgálata, viszont személy szerint eltúlzottnak tartom az a sony, isocell, f, c verzió körül kialakult hisztériát mind a note 4 mind az s6 témákban.
    Amiről hajlamosak sokan megfeledkezni, pár szaturált, élesített vagy elmosott pixeltől nem lesznek senkinek a képei elfogadhatóbbak, nem ezen múlik, hogy mit hozunk ki a telefonunkból.
    Akit csak az nyugtat meg, hogy milyen szenzor van a telefonjában az a lehető legrosszabb helyen ragadta meg a fotózás, főleg mobilos fotózás lényegét.

    Végszóként még annyit, a kialakult , fentebb megfogalmazott véleményem a Kitkat verzióhoz kötött egyéni teszt, nem tudom mi változott Lollipop óta, de ha történt is bármelyik irányban elmozdulás, azt megpróbálnám higgadtabban megfogalmazni, mert bizonyos jelzők képesek egyesekből hevesebb reakciókat kiváltani.
    Nálam- exynos- nem tudta Kitkat alatt hozni az elvárható szintet a Snap, ezért Lollipop alatt sem álltam neki újra tesztelni, mivel csalódtam benne.

    Ha mutatsz teszteket, amelyekre már hivatkoztál, akkor azokat átolvasva elismerem, hogy igazad van, de addig fenntartom a kétkedés lehetőségét, használj bármilyen jelzőt is a telefonokkal kapcsolatban. :)

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák