Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hito

    nagyúr

    válasz #31733248 #37547 üzenetére

    "De aki komolyan gondolja a videózást, az úgyis beszerez a fényképezőgépéhez egy külső mikrofont"

    Hógyisne! Mintha az olyan egyszerű lenne ;] Nem elég, hogy szar mikrofont tesznek bele, még bemenet sincs rajtuk általában, úgy kell halászni a zavarosban, hogy a gép is jó legyen, és ha már a mikorofonja szar, legalább legyen rajta bemenet. És itt kezdődik az anyázás, mert vagy jó a gép (árban és tudásban is), de hulladék benne a mikrofon és külsőt se lehet csatlakoztatni, vagy jó a mikrofon de szar a gép vagy megfizethetetlen, vagy...végtelen számú kombinációt írhatnék most, de nem fogok ;]
    Ezért sem volt jó nekem pl. csúcskompaktból az RX100. Mindenben megfelelt, de ótvar mikrofon van benne és external lehetőség sincs. RX100 MII-től van csatlakoztatható mikforon, a beépített ott is használhatatlan. RX100-at tudtam volna olcsón, MII csak álom maradt.

    "újabb csúcstelefonok (Pl. Samsung S6, iPhone 6)"

    S6? Lemaradtam valamiről? :DDD Valóban kezdenek felzárkózni a gyártók a flagship mobiljaikkal, de mindeddig szinte egyeduralkodó volt a Nokia ebben. Ők foglalkoztak kiemelten a videófelvétel alatti hangminőséggel. Üdvözlöm, hogy észrevették magukat a többiek. S4 Zoom pl. nekem a mai napig jó lenne, ha nem tolták volna el a mikrofonnal.
    Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy a ma érkező Sony STM10-es jack-es külső mikrofon használható lesz-e más mobilokkal is a Sony-n kívül. Mert ha igen, akkor lényeges nagyobb merítésből választhatok. Azok közül is, amik eddig a mikrofon miatt estek ki a kiskosárból, ugyanis ez nálam mindig szempont volt.

    [ Szerkesztve ]

    Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

Új hozzászólás Aktív témák