Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    válasz SunMount3r #54315 üzenetére

    OEM SSD-t újonnan elvileg nem is vehetnél, mert azt brand gépekbe szerelve árulja komplett gépestől a gyártója, saját egyedi típuskód alatt, módosított specifikációkkal, egyedi firmware-rel stb.
    Az lehet, h. valaki megvett egy brand (lenovo, dell, stb) laptopot, amiben "sajátmárkás" ssd volt. De ezt rögtön kicserélte egy konzumer kategóriás pl. nagyobb kapacitású SSD-re, ezt meg effektíve új állapotúként árulja a bolt.
    Gondolom ebben az elbaszott ssd drágulós nemzetközi helyzetben erre is rávetemedtek a boltok.

    A garanciáztatásával lehetnek gondok, mert a sorozatszám alapján pl. a gyártó látja h. ez egy brand gépben volt, így a teljes brand gép garanciáztatása vonatkozik rá, csak az ssd gariztatását el fogja utasítani a wd. Magyarul a gyártói garanciát bukod, csak a bolti garanciában bízhatsz, azaz h. szó nélkül cserélik neked meghibásodás esetén valami hasonló másik darabra. Aztán h. ők utána mit fognak vele kezdeni az egy jó kérdés, mert elméletben nekik is egy komplett géppel kellene visszaküldeniük a gyártóhoz. De nyilván nem kell őket félteni, valahogy megokoskodják majd, ez téged mint vevőt nem kell h. foglalkoztasson.
    Továbbá a wd konzumer firmware updatelő szoftvere eséllyel nem fogja mint wd ssd-t felismerni, kelleni fog hozzá annak az OEM-nek az updatelő toolja, ahonnan az ssd származik (lenovo, dell, stb.), ezt ki kell deríteni.

    [ Szerkesztve ]

    -

Új hozzászólás Aktív témák