- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Elvileg csütörtökön megkapom az Intel 530-as SSD-met, amihez az lenne a kérdésem, hogy ha megcsinálok mindent, ami az összefoglaló hsz-ban van, akkor rendben lesz a cucc?
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy Gigabyte GA-945GM-S2 alaplap a legújabb BIOS-szal, ami 2007/05/28-án jött ki, gond nélkül fog kezelni egy HyperX FURY 120GB SSD-t? Tudom, hogy nem fog maxon száguldani, de nem is ez az elvárás...
A barátomnak lesz, a közeljövőben úgy is lecserélni a teljes konfigot és akkor már tuti jó lesz minden szempontból az SSD neki.Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Blazkowicz
tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy 3,5 beépítő keretet az SSD-m számára? Van egy Chieftech LCX házam, amibe nem megy be az SSD-hez vásárolt Corsair beépítő keret. Túl kicsi. A Corsairnél a 2 furat távolság kisebb mint amennyi egy HDD-n van oldalt így ezzel a beépítő kerettel nem sokra mentem.
-
Vakegérke
félisten
válasz Blazkowicz #18604 üzenetére
Szia.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
félisten
válasz Blazkowicz #18604 üzenetére
Régi típusú házakban egy 5,25"-os helyre 4 db SSD-d be lehet tenni, mindenféle keret nélkül...
Ennél a háznál sem kell feltétlenül keret, mert elég 2 csavarral felfogatni az egyik 5,25"-os helyre.
(Ha van olyan hely, ahova a keretet fel lehet fogatni, akkor annak a helyére az SSD-t is fel lehet)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Vakegérke
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #18606 üzenetére
Az igaz, hogy nincs súlya, de az ördög nem alszik.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Blazkowicz
tag
válasz Fire/SOUL/CD #18606 üzenetére
Köszi srácok.
Most egy 3,5 helyre van berakva a kerettel, de csak 2 pöcök fogja + egy kis cellux. Fogalmam sincs hogy tudnám ennél a sínes megoldásnál egy 5,25 helyre berakni ezzel a Corsair kerettel (csak 1 furatot látok amit tudnák használni). Nem biztos, hogy jól fel tudnám fogatni, és a tápkábellel is variálnom kéne, mert a házban van még író+HDD-k.
@Vakegérke
Jó a lista, csak sajnos az a keret is közte van ami most nekem van , illetve ezen kívül még látok egy-két olyat ami valószínűleg nem lesz jó. -
Anubis_9
őstag
válasz varmi2 #18603 üzenetére
A kezelésijében nem találok olyan sort, hogy be lehetne állítani az AHCI módot.
A "Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?" cikkben ezt írta Bodor kolléga: A "pciide - bad" üzenet csak akkor nem jelent gondot, ha egyébként sincs a BIOS-ban AHCI mód, mert ha a fentebb linkelt cikk alapján helyesen telepítettünk, akkor rendben lesz a TRIM IDE módban is. Ha van AHCI mód a BIOS-ban, akkor viszont úgy kellett volna telepítenünk.
Jól értelmezem, hogy ha nincs ilyen mód a BIOS-ban, akkor sincs gond?
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
t72killer
titán
válasz cyberkind #18609 üzenetére
Apropó windows: első közelítésben ne tégy fel semmilyen chipset vagy SATA-drivert, bezavarhat a TRIM-működésébe (az alap win8-as driverekkel mennie kell).
Tényleg, kérdés a szakikhoz: linux (ubuntu/xubuntu) alatt mire figyeljen az ember?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Felmerült egy beszélgetés során, hogy "mért érdemes x%-át az ssd-knek üresen hagyni", és nem tudtam mérvadó választ adni (logikai következtetéssel sem).
A google lehet segítene, de inkább az érdekel, hogy mi történne, ha egy olyan ember (példának okáért egy nő ), aki nem szereti, és nem is ért a gépekhez, telerakná az ssd-t?Elnézést ha nagyon béna kérdés, és előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
Sokimm
senior tag
válasz cyberkind #18617 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Saccolni mernél valamit (tét nélkül), hogy mennyit szedhet le az élettartamból?A másik kedves kollégának meg köszönöm a linket, majd elolvastatom az szóban forgó hölgy tulajdonossal a cikket!
Nekem meg nem mond semmit, hogy mennyire káros, ha telepakolja, vagy sem... :\ -
cyberkind
félisten
válasz Sokimm #18620 üzenetére
Abszolút nem, erre még tippet se, de az lenne a legegyszerűbb, ha gép telepítésnél 15%-ot az SSD-ből nem formázol meg, saját példám, 120-asból 20-at hagyok nyugiban, és csak 100-at használok a rendszernek és társainak.
Ezekre az SSD-kre nagyon kell vigyázni, kényes dolgok ám, de messze se annyira mint régen. -
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
bár lehet nem a legmegfelelőbb topik...
Ha a hdd helyére ssd-t teszek és felinstallálom rá a win-t, majd ezután teszem be a hdd-t egy optibay keretben a odd helyére, akkor rendesen fog működni a windows? Gondolok itt arra hogy az install alatt ugye dvd írót érzékel, de ott most egy hdd lesz.
Üdv: Zoli
-
MasterMark
titán
-
MPowerPH
félisten
Lehet buta kerdes lesz, de a virtualis memoriaval mi a helyzet? En kikapcosltam(Samu szoftvere aktivalta, sot, talan 4Gb-t be is lott), nem hiszem, hogy 16Gb ram mellett lenne ra szukseg, es az csak enne az SSD-t. Jol tettem? Eddig az osszes SSD-nel igy jartam el, nem ereztem, hogy lett volna hatranya.
Don't Tread On Me
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz MPowerPH #18627 üzenetére
Virtuális memóriához csak akkor nyúl a gép, ha elfogy a fizikai memória.
Ha spórolni akarsz a hellyel állíts be fixen 400 MB-ot, ahogy javasolták, de ne aggódj amiatt, hogy hamarabb elhasználódna az SSD.Magician-t meg le kell törölni, csak FW frissítés miatt érdemes telepíteni.
⭐ Stella
-
ufonauta
aktív tag
válasz Zoli-bácsi #18625 üzenetére
Igen rendesen működik. Nekem is így van a Toshiba noti.
-
SpongyaBob
veterán
Szisztok!
A Phison PS3108-S8 vezérlőről tudtok valamit? Jót, rosszat vagy bármit?
Ugyanis, Intenso SSD-t (128Gb) nézegetem, de ezekről semmi info sehol, még a "gyártói" oldal is mellőz elég sok adatot. Viszont innen kiderítettem, hogy ilyen vezérlő van benne.[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz SpongyaBob #18631 üzenetére
Szia.
Itt egy adatlap a Phison PS3108-S8-ról: PS3108-S8 A Corsair Force LS 240GB is ezzel a vezérlővel van szerelve.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
SpongyaBob
veterán
-
cyberkind
félisten
Tegnap írta radi8tor1 kolléga, hogy a ezen az Intel 530-as 120-as SSD-n már nem kell hagyni helyet, mert alapból leválasztottak 8gigát, szerintetek mi legyen, hagyjak egy 20-ast szabadon, vagy nyugodtan lakjam be a 120-at?
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Vettem egy új Samsung 850 Evo-t. Jelenleg egy 128-as SSD és két HHD van a gépben. Már nem emlékszem, hogy win7 alatt kell valamit állítanom vagy csak összedugom és felismeri majd a windows?
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
t72killer
titán
válasz radi8tor #18647 üzenetére
"Nem, msahci-t. Windows sajátja a legjobb."
Erre van valami szakszerű magyarázat? Én is azt olvasom több helyen, hogy nem érdemes feltenni az RST-drivert, chipset drivert meg mégkevésbbé, de miért? Gondolom az msachi is egy intel driverből lett készítve...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest