- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz tom_tol #18542 üzenetére
Azért, mert lehet, hogy én néztem be valamit és ezért rossz mértékegységben számolok.
Azon azért meditálj el, hogy ennyi üzemidő alatt lehetséges-e, hogy több, mint 1TiB-t írtál a meghajtóra avagy sem.
Egyszerűen le is ellenőrizheted, indítsd el az SSDOK-t, jegyezd fel az írt mennyiséget, zárd be, másolj rá az SSD-re egy 4 vagy 8GB-os állományt (nem kell byte-ra pontosnak lennie, de azért ne +-1-2GB legyen), azután megint ellenőrizd SSDOK-al. Ha az SSDOK hozza, hogy 4 vagy 8GB-al több az írt mennyiség, akkor a másik progik tévednek, ha nem, akkor meg az SSDOK a hunyó. Ez utóbbi esetben írd meg, mennyinek kellene lennie, meg SSDOK kép és javítom.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz martin66 #18547 üzenetére
Régi a FW rajta. Ebben még az un. Dirty Drive hibában volt érintett(amit a DXT07B0Q-ban javítottak), ami alapban is többlet írással járt és a TRIM sem működött miatta rendesen, erősen degradálódott. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogyha lefrissíted a legújabb FW-re(ez tartalmazza a 2 korábbi FW javításait is), akkor a WLC értékét is visszaállítja-e, de onnantól a többletírás és a rossz számlálásnak meg kell szűnnie. [Magician-l vagy direkt ISO-ból(boot-os eszközről)]
FW frissítést csak saját felelősségre elkövetni!
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tom_tol
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #18556 üzenetére
-
félisten
válasz tom_tol #18558 üzenetére
Thx, akkor javítom majd, előtte még kicsit körbenézek, hátha van valami újabb SSD a piacon, amit bele tudok tenni a SMART adatbázisba, és utána feltöltöm.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Postas99
senior tag
Már többször előforuló hiba, hogy a HDD sentinel nem a valós értéket mutatja. Mikor elkezdtem kritizálni más topikokban mindenki leugatott. Most itt a példa újfent hogy a program valótlan adatokat ír ki vagy számításai pontatlanok.
-
félisten
válasz Postas99 #18560 üzenetére
Sajnos ez bármelyik programmal előfordulhat, ugyanis az SSD gyártók 90%-a semmilyen hivatalos információt nem ad ki a SMART adatok tekintetében. Ahogy jönnek ki az újabb SSD-k, akkor mi, fejlesztők megpróbálunk bizonyos forrásokból adatot gyűjteni, de ez nem mindig könnyű avagy van, amikor szinte lehetetlen.
A SMART tekintetében van ajánlás, de azt senki sem tartja be jóformán, bárhol-bármi infó lehet, nincs bebetonozva, hogy hova-mi kerül, hogy ez ne legyen elég, olyan is előfordul, hogy egy újabb FW után már nam ad vissza bizonyos adatokat a meghajtó avagy épp új adatokkal bővül...Pont ezért van szükség olyan opciókra az ilyen jellegű progiknál, hogy a user tudjon küldeni riportot és akkor meg tudja a dolgunkat könnyíteni valamelyest.
tom_tol - fent van az újabb SSDOK, remélhetőleg már minden OK lesz vele.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Crucial MX100-on lehet FW-t frissíteni úgy, hogy a rendszer arról fut? Itt a leírása, de ebből számomra nem derült ki.
-
martin66
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #18557 üzenetére
Köszönöm a választ.
Hamarosan megcsinálom.
-
varmi2
nagyúr
Fire/SOUL/CD és Bodor: Titeket kérdezlek, hogy a crucial mx100 ssd esetén van értelme a firmware frissítésnek ?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
tom_tol
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #18561 üzenetére
Köszi, most tökéletes
-
Kernel
nagyúr
válasz Postas99 #18560 üzenetére
Írhattál volna konkrétumot, hátha csak túlzott elvárásaid vannak valamivel kapcsolatban, amire lenne esetleg magyarázat is.
De ez így nem igazán korrekt, hogy rákeresek a nevedre ebben a topikban, rákeresek a Sentinel topikban, de semmi, csak bedobtad ide ezt a hozzászólást és részedről ennyi.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
kvio1
tag
Sziasztok! Pontosan mit jelent ez? Total Bytes Written (TBW)3 120GB: 354TB 2.75 DWPD4
Valami olyat olvastam, h 120-at meg kell szorozni 2.75-el, és kijön mennyi napi írás mellett érvényes a 3 év gari. Akkor most mennyi az írási limit? Nem tiszta ez nekem. Köszönöm a választ! -
Vakegérke
félisten
TBW (Total Bytes Written) az összes írás értéke. Jelen esetben ez az érték 354TB. Ezt meghaladva megszűnik a garancia.
"Valami olyat olvastam, h 120-at meg kell szorozni 2.75-el, és kijön mennyi napi írás mellett érvényes a 3 év gari."
DWPD (Drives Writes Per Day) a napi maximum írásmennyiség. A szorzás eredménye 330, ha ezt megszorozzuk a 3 év napjainak a számával, akkor egyértelműen látszik, hogy majdnem pontosan 354TB az eredmény.Szóval az a lényeg, hogy a 354TB-ból ne fuss ki 3 év alatt, ha élni akarsz garanciális jogoddal.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
t72killer
titán
válasz Vakegérke #18572 üzenetére
Amúgy van összefüggés a meghibásodás és aközött, hogy milyen intezitással írunk az SSD-re? Hamarabb kikészül, ha az évi 20-30TB-ot három nap alatt írom rá, mintha egyenletesen elosztva kapná? Gondolom a melegedés/nagyobb hőingás se túl egészséges a celláknak
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Vakegérke
félisten
válasz t72killer #18573 üzenetére
Valószínű, hogy nem tesz jót neki a nagy terhelés. Arról nem is beszélve, hogy egy 120 gigás SSD-re nincs ok napi szinten több terát írni.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
MPowerPH
félisten
850 EVO 500Gb
Nem tudom, mi lehet a gondja, de piszok rossz ertekeket produkal. Otlet? Friss Win van rajta, es meg nincs telepakolva.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Bodor
veterán
válasz MPowerPH #18575 üzenetére
Szerintem "csak " annyi a baj, hogy nem az Inteles, hanem Asmedia vezérlős SATA3-as portra van kötve az SSD.
3. pont.(#18576) Vakegérke: Azért lett a cikkben így megadva a tesztelés módja, hogy a tömörítést használó ( Sandforce vezérlővel rendelkező) SSD-k is jól legyenek mérve, a többi vezérlősnek teljesen mindegy, de így volt egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Koszi mindenkinek a valaszokat, ranezek mindegyikre.
Don't Tread On Me
-
t72killer
titán
válasz MPowerPH #18575 üzenetére
Ahogy a többiek mondják, a SATA-vezérlőben van a kutya elásva. Ez kitűnik abból is, hogy csak a szekvenciális értékekkel van gond, az 512 és a 4k rendben van, lévén ezek nem közelítik a vezérlő limitjét.
#18580: Várjuk az intel-SATA-s eredményeket
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bobalazs
nagyúr
WIndows töredezettségmentesítő miért hívja az SSDt tartós állapotú meghajtónak? Miért nem szilárdtest meghajtónak?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Sztetek okozhat problémát, ha egy SSD-t partícionálunk két részre? (C, rendszermeghajtó és D, az adatoknak) Természetesen egyik partíció sem lenne zsúfolásig tele, lenne bőven hely mindkettőn.
Én több számítógépen is így használom, nincs probléma - de új gépet is veszek, és ott nagyon nem javasolják a partícionálást...
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz kalapacsolok #18587 üzenetére
Természetesen semmi gond nem lesz belőle. Nyugodtan particionálhatod!
⭐ Stella
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Tegnap feltettem a Samsung Magician 4.6-ot (Samsung 840 EVO 120GB SSD-m van), ma pedig azon keresztül frissítettem a legújabb firmware-t (EXT0DB6Q). Ezután az Advanced Performance Optimization-t is lefuttattam. A benchmark szerint lényeges javulás jött létre (főleg olvasás terén, amiről köztudott, hogy problémás a 840 EVO szérián a régi adatokkal):
Sequential Read: 477 -> 546
Random Read: 68380 -> 74047
Sequential Write: 528 -> 530
Random Write: 32310 -> 44404
A Random Read mondjuk még mindig a 94 ezres csík alatt van. Hogyan lehetne ezt turbózni, vagy mennyire probléma egyáltalán, hogy csak 75 ezer?
Köszi,
hazazs -
Erdei88
veterán
Samsung 500as EVO-hoz érdemes felrakni a Samsung Magiciant?
Rapid mod-ot beállítani? -
Bodor
veterán
válasz wattafaka #18589 üzenetére
Nem probléma, hagy úgy ahogy van.
(#18590) Erdei88: 500-as az 500 GB-os, vagy 850-es akart lenni? Samsung 850-es SSD-t nem kell frissíteni.
840-esnél javasolt a firmware frissítés, és egy 'Advanced Optimization' LINK, utána el is lehet távolítani a programok közül.
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Köszönöm a válaszokat. Inkább nem erőltetem
-
Bodor
veterán
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest