- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozsi80
tag
Lemértem egy újabb CDM-kal is (mint Wikoo-nál)...
[ Szerkesztve ]
Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!
-
nismoka
addikt
Ez meg a 98%-os Samsung SSD 830 128GB
-
Faterkam
addikt
válasz student #11706 üzenetére
Ehhez képest értettem, hogy nem is rossz ez a Samu!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
RVR400
veterán
válasz csuszi #11684 üzenetére
Alapvető dolgok:
50e Ft-os proci alá nem a legolcsóbb lapot szokás rakni, ha értelmes informatikust kérdezel meg, akkor közli is, hogy inkább legyen 25 az alja, valamint 13e Ft-os lapba sem szokás dupla helyet elfoglaló VGA-t rakni, mert az is az 50+ kategória. Ennyit a szarrágóságról.
-
xuldar
addikt
válasz zeusz55 #11709 üzenetére
Az a baj, hogy árfüggetlen néha az agyatlan tervezés. A mostani Asus Gryphon alaplapomon rosszabb az elrendezés, mint az előző Asrock Extreme 4-en, pedig a Gryphon már karcolja a prémium kategóriát. Igaz, ez miniATX, az Asrock meg ATX volt. A VGA és a procihűtő közti rés megvan akár 2mm is, a ramokat meg kb. nem tudom kivenni, ha benne van a VGA.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
worxland
addikt
válasz RVR400 #11708 üzenetére
"50e Ft-os proci alá nem a legolcsóbb lapot szokás rakni," - 68 ezres proci alá raktam 17 ezres alaplapot. Ja, és informatikából élek 20 éve.
"13e Ft-os lapba sem szokás dupla helyet elfoglaló VGA-t rakni, mert az is az 50+ kategória." - természetesen dupla helyet foglaló VGA-t vettem, bár az csak 46 ezerbe került.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
RVR400
veterán
válasz worxland #11711 üzenetére
Én csak 11 éve, viszont a jellemző nem az, hogy én akarok spórolni más gépén, hanem legyen benne ilyen proci meg olyan VGA, de ennyi pénzem van rá. Na én inkább megkímélem magam az ilyen ügyféltől, mert abból lesz a fent említett dolog, hogy én vagyok a hernyó. Több ilyen közeli ismerősöm van, akik 3e Ft-tal olcsóbb helyen vettek gépet, mint amilyen ajánlatot tőlem kaptak, mert olcsóbb. Aztán 2 hónap múlva rájöttek, hogy csak kellett volna a jobb VGA, csak 1 év gari volt a lapra, és beszart 13 hónaposan, tehát az is jobb lett volna tőlem 2 év garival, stb... De biztosan az informatikus a szarrágó, nem pedig a vevő, hogy 50 fölött ellő egy procit, és megveszi hozzá a legolcsóbb lapot, mert a keret azt engedi, és nem tenne hozzá még 5e Ft-ot...
-
Qru
MODERÁTOR
Ez nem a milyen alaplapot vegyek topik, fejezzétek be az offolást.
#nincsbennetarcsi
-
rover45
őstag
Sziasztok, egy kérdésem lenne. Az alábbi két SSD közül melyiket választanátok?
Intel 330 120Gb SSDSC2CT120A3
vagy
Kingston 120GB HyperX 3K SH103S3/120G. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz rover45 #11715 üzenetére
Idézet a téma összefoglalóból:
Amennyiben még csak az SSD beszerzése a cél, akkor nem ide, hanem az erre szakosodott "Milyen SSD-t vegyek?" topikba várjuk a kérdéseket!
⭐ Stella
-
ricshard444
veterán
Ma lenullázta a memóriáját teljesen az Agility 3-m.
Kihúztam a gépet, bedugtam vissza és nem akart bootolni, arra hivatkozva, hogy válasszam ki a boot eszközt (márpedig ki volt választva)
Megnéztem Windows telepítővel: 55.6-ből 55.6GB szabad, de nincs leformázva..., odaveszett 1 évnyi képem, dokumentumom és szerkesztés alatt álló projektem.
Nem értem hogyan tudott az egyik pillanatról a másikra elveszíteni 50GB adatot..., szóval megjártam elég szépen
Ez az SSD közeledő halálát jelenti vajon?[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ricshard444 #11720 üzenetére
R.I.P.
Mennyi idős volt? Semmi előjel nélkül adta be a kulcsot?
Get data back mond rá valami okosat? Szerintem ott vannak még az adatok a cellákban, csak adni kell neki egy partíciótáblát.⭐ Stella
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!!
Miért ilyen lassú az SSD-m?
Vettem egy kingston 120gb-os ssd-t,bekötöttem,biosban átállítottam amit kell achi-ra.
Alplapom: M5A78L-M LX - ASUSAz én teszt eredményem:
Más valaki teszt eredménye:
Pl.:
Van a gépemben egy 500 gb-os hdd is,annál pedig ezt jelzi pirossal,gondolom valami hiba lehet:
Köszi előre is a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz radi8tor #11721 üzenetére
2 éves, működik most is, de már nem nagyon merek dolgokat rátenni, szóval 1-2 játék megy rá, aztán ennyi volt a bizalmam felé...
Semmi gondja nem volt, a rendszer ment rajta gond nélkül, meglehetősen kíméletes voltam vele, napi 1-2GB írás/olvasás talán..., aztán egy táp ki-be kapcsolás és annyi.Nem regél semmi semmit, féltem, hogy egyszer eljön ez a nap, épp a hétvégén akartam biztonsági mentést csinálni, de elkéstem vele
Most a Crucial-n van a rendszer, de félek cserélni kellene mindkettőt...
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz ricshard444 #11723 üzenetére
De egyáltalán megpróbáltad menteni róla az adatokat? (bármiféle írási művelet előtt?)
GetDataBack, Recuva, TestDisk, stb., én ilyen szinten fontos adatoknál mindenfélével próbálkoznék, hogy mentsem a menthetőt, már ha egyáltalán lehet (persze úgy, hogy semmilyen írási művelet ne történjen a mentendő adathordozóra, mert akkor csak saját esélyeimet rontom exponenciálisan)Szerk.: ja, most látom, azt írod, "Nem regél semmi semmit", az konkrétan mit jelent? Milyen mentőprogramokkal próbálkoztál, és mit írt ki?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
nismoka
addikt
válasz aftercooler #11722 üzenetére
Sajnos az újabban kiadott v300 -ak sokkal lassabbak mint a régebbiek, de úgytünik csak a 120GB verzió mert a napokban szereltem be egy V300 240GB verziót és az jobban muzsikál, lásd pár hsz-el lejjebb.
-
Bodor
veterán
-
HZoli87
veterán
A lapod SATA2-es (elméleti maximum 300 MB/s, gyakorlatban 250-260). A képről pont a fejléc maradt le, így mértél ahogy az első pontban le van írva? Link
Erről is dobhatnál egy képet: SSDOK
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
0Fill-el mértél? Amúgy SATA II-es a lapod, szekvenciális sebességnél 250-260 feletti értékre ne számíts optimális esetben sem.
HZoli87 megelőzött.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
HZoli87
veterán
válasz aftercooler #11729 üzenetére
Ez teljesen rendben van, mérj egyet az egyes pont alapján. Link
Szerk.: hibernálást kikapcsolhatod, ha nincs rá szükséged.
Kikapcsolás: cmd (Parancssor - rendszergazdaként futtatva) -> powercfg -h off
Bekapcsolás: cmd (Parancssor - rendszergazdaként futtatva) -> powercfg -h on
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz aftercooler #11731 üzenetére
OK, rendben van ez.
-
nismoka
addikt
Mértem én is egy újabbat a V300 240GB-on 0 Fill-el, még jobb lett.
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
A jó öreg samsung 830 128GB 0fill-el. Érdekes hogy az elvileg butitott V300 gyorsabb itt ott.
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
Samsung 830 oem ssd-mnél a wear leveling még mindig gondol egyet és ugrik egy nagyot. Firmware frissítés már volt, de úgy néz ki, nem oldotta meg. 1,6TB írás mellett 94% a kondíció emiatt... Nem tudom, mit számol az a wear leveling, ha az íráshoz nincs köze. Alig használom az ssd-t és elég gyorsan romlik a kondíció.
-
Ice&Lime
veterán
válasz szivacs1987 #11737 üzenetére
Máskor írd oda, hogy RAPID-ban, mert akik ezt nem tudják, azoknak megtévesztő lehet..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha vótmá, akkor bocsi.
Véleményem szubjektív...
-
Doky586
nagyúr
válasz szivacs1987 #11740 üzenetére
Így rapiddal semmi hasznosat / érdemlegest nem mutat az ssd-ről a mérés... Csalni mi is tudunk.
-
xuldar
addikt
válasz Doky586 #11742 üzenetére
Ez nem csalás, csak parasztvakítás Úgy 3 hónapja valaki kifejtette itt, miért gyorsabb és biztonságosabb(!!!) a rapid mód. Engem nem győzött meg, mivel kifelejtett pár dolgot a bizonyításból.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Ice&Lime
veterán
válasz fireman123 #11744 üzenetére
Minden ok.
Még a hibernálást letilthatod plusz helyért. -
Ice&Lime
veterán
válasz fireman123 #11746 üzenetére
Parancssort elindítod rendszergazdagént, majd beírod: powercfg -h off én Enter, majd újra is indíthatod ha szeretnéd. Fel fog szabadulni 6GB hely az ssd-den.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz fireman123 #11746 üzenetére
Start, Minden program, Kellékek, Parancssoron (cmd) jobb klikk, futtatás rendszergazdaként. A felugró ablakba beírod: powercfg -h off és nyomsz egy ENTER-t.
Ennyi.Hopp, megelőztek.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz fireman123 #11749 üzenetére
Nincs mit.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...