Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    válasz paatrick #146381 üzenetére

    Egy jó 8 éves ugrással itt a következő horror franchise indító. Érdekes azért hogy a 90-es évek elején nem tudtak semmit elindítani, bár szerintem kellett ez az kihagyás mert a nép már meg lehetett csömörlve, és jól is nyúltak hozzá a témához:

    Sikoly / Scream (1996)

    Mert hogy a Sikoly szakít az összes eddigi történettel és amolyan horrorfilmes gyilkos szerepébe bújva a mi "való világunkba" teszi át a gyilkolást. A szereplők ismerik az eddigi filmeket (Halloween, Péntek 13, Rémálom) a gyilkos még viccesnek is találja hogy egy emberélet azon múlik, jól emlékszik-e valaki az adott filmre.
    Én ezt óriási előrelépésnek éltem meg, a mai zombifilmek rákfenéje hogy a "világukban" senki nem látott még zombit, vagy zombifilmet stb. Itt meg direkt rá is játszanak az előző filmes élményekre, és tanulnak is belőle.
    Nincsenek béna "ne menj már be az erdőbe egyedül te hülye" jelenetek, hiszen a szereplők is ismerik ezt a klisét.
    De mégis sokszor mintha paródia lenne amikor üldözik egymást, vagy menekülnek. Plusz ha már ennyire támaszkodunk az előző nagyokra akkor rakhattak volna több cameo-t, mert igazából csak ez az egy volt benne:
    - A kis rohadékok!
    - Minek nevezett?
    - Aa, nem te Fred.

    :DDD
    Viszont van amit rosszabbul csinál mint az elődök. Az pedig a műsoridő, az eddigiek beérték 1 óra 20-25 perccel, itt viszont úgy gondolták kell az 1 óra 43 perc, hát nem kell. Többször vált érdektelenné a film, hiába tudod hogy csak a végén fog kiderülni ki a gyilkos, a közbenső részek nem lettek feszültek vagy paranoiásabbak.
    És akkor itt a van még egy negatív, a casting. Bár ez ilyen 90-es évek baromság lehetett hogy 20+ vagy 30-hoz közelebb lévő színészek akarnak eljátszani 17 éves tinédzsereket. Miéééért???

    Ezektől eltekintve, úgy ahogy meg vagyok elégedve. Az eleje jobban indult mint amit a végére kihoztak belőle. Viszont félelmetesnek nem nevezném, talán 1 db béna jumpscare volt benne, de a hangulat inkább a mai trancsír filmekhez hasonlít.

    Következőre megtudom mit tettek tavaly nyáron a fiatalok. ;]

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák