Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    Az olcsó zoom -os lámpák nagyon lemaradtak a fejlődés terén. Az utóbbi időben volt szerencsém beszerezni a Ledlenser P5R Core, P7 Core, P7R Signature lámpáit.

    A Ledlenser P5R apróbb (de egyáltalán nem apró), teljesen testre szabható, belső töltéssel, energiaszint visszajelzéssel, IPX8 vízállósággal (jól olvassátok, ez is vízálló), stb. Tok nem járt hozzá, nekem viszont volt. Ennek a bicikli villogós funkciója, engem nem zavar, viszont másoknak jelez (de nem vakít). Az egyéb villogós funkciók is átgondoltak, remélem nem fogom az összeset kihasználni. A villogós funkciók rejtve vannak, úgy kell beállítani, melyeket szeretném, mikor használni. Vannak fix fokozatok, de én magam is beállíthatok olyanokat, amik tetszenek. Esetemben, a Fenix E25UE lámpámat helyettesíti. A magas fokozat fényereje nagyjából ott van a 10 kcd -nál. Ezt a fényerőt szinte merülésig tudja. A 10 mp -es BOOST fokozat, szerintem, nem teljesíti a papíron ígért 15 kcd -át. Viszont arra jó, hogy ha sétálok alacsonyabb fokozaton, és valamire rá akarok világítani, akkor 2x kattintással már látom is amit szeretnék.

    A Ledlenser P7 Core már teljesíti, sőt, mintha túl is szárnyalná az elvártakat, a papírra leírt adatokat. És nem csak mp -ken keresztül. A Nitecore MH23 lámpámmal összevetve, szemre, ugyanúgy megvilágította a tájat, miközben nem forrósodott. Ennek nagy, kényelmes hátsó kapcsolója van, amit nem kell keresni (a többiét sem). Persze, alacsonyabb fokozatok is vannak rajta. Ez ugyan nem víz álló, de gyors a fókusza. Kisebb mint az MT6, de távolabbra hord (mérve).

    A Ledlenser P7R Signature pedig egészen más világ. Mindent beleraktak ami eddig ettől a márkától hiányzott, és megmaradtak az újítások, amiket a P7R Core modellel vezettek be. Az a textúrázott TIR lencse, egészen más élményt biztosít. Szerintem, olcsó zoom -os lámpa közelébe sem megyek már. Annyira máshova került az a bizonyos léc. A P7R Signature bőr tokot kapott mágnes zárral. Ez azért nem olyan mint a tépőzár. Stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák