Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szonti

    aktív tag

    Sziasztok!
    Még karácsony előtt ígértem egy kis jellemzést, a Prestigio PER3464B e-book olvasóról. Most volt egy kis időm, uh írok pár sort.
    A gépet neten vettem 20 ezer ft-ért 2 év garanciával. Elvileg hamarosan lesz a gyártónak hazai képviselete, uh a garanciás ügyintézést ők végzik majd.
    Az olvasót kisméretű dobozban kaptam, amiben a készülék, kb 80 centiméteres USB kábel (töltéshez és könyvmásoláshoz) és egy használati útmutató volt.
    Formailag elég tetszetősre sikeredett, vékony kialakítása és 170 grammos súlya miatt jól kézben-tartható, hosszabb idő alatt sem lesz kényelmetlen a fogása. A gombokkal nem vagyok kibékülve, néha bizony nem érzékeli a nyomást, akkor kicsit határozottabbnak kell lenni. Ez igaz a bekapcsoló gombra is, előfordult, hogy csak 3. alkalommal sikerült elindítani. Azóta ez félig-meddig megoldódott, rájöttem, melyik részét kell a gombnak nyomva tartani. Méretei: 17,7x12x0,9 cm, az én közepes kezeimnek megfelelőek, egy kézben kényelmesen átérem az ujjaimmal.
    A készülékben 15,2 cm-es 6”-os e-ink kijelző van, 600x800-as felbontással mely 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes. A képek alapján majd eldöntitek melyik változat, biztos nem a legújabb.
    400mhz-es processzor dolgozik a ketyerében, a könyveket 4GB belső memóriára másolhatjuk, de ha ez nem elég bővíthetjük a tárhelyet micro SD kártyával (max 32GB), az adatokat USB kábelen keresztül tölthetjük fel a gépre.
    Az akkumulátor 1200 mAh-es, még nem sikerült lemerítenem. December 20.-án töltöttem fel, azóta 3 könyvet olvastam el (kb. 1500 lapozás) a töltöttségjelző pedig 50%-ot mutat. (Használati útmutatóban 7000 lapozást írnak 1 feltöltéssel). A készüléket szabványos micro USB csatlakozóval lehet tölthető.
    Írott szöveg megjelenítésén felül zenelejátszásra és fénykép-megjelenítésre is képes ez utóbbi a kevés árnyalat miatt nem sokra jó.
    Vannak beépített hangszórói amik kb egércincogásra képesek, de fülest is csatlakoztathatunk igaz csak 2,5-es jack dugó fér bele. A rámásolt mp3-akat gond nélkül lejátszotta, más formátumokkal nem próbálkoztam. Prospektus szerint megbirkózik WMA, WAV, FLAC, AAC, OGG fájlokkal.

    Végre rátérek a könyvolvasásra, ami az elsődleges dolga lenne a Prestigionak.
    A kijelző minőségéről a fényképeken meggyőződhettek, érdekességképpen csináltam egy képet, amin össze lehet hasonlítani két valódi könyv minőségével.
    Formátumok közül az epub, mobi, pdf, doc, rtf –el nem volt gondja, a docx, prc-t nem támogatja.
    Könyveket viszonylag hamar betölti, bár néhány nagyobb pdf azért elgondolkoztatja a 400mhz es processzort. A lapozás a gombnyomástól számítva kb 2 másodperc alatt zajlik le.
    Könyvolvasásnál lehetőség van fektetett nézetbe állítani, könyvjelzőket tehetünk, adott oldalra ugorhatunk, illetve nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük a szöveget. Olvasás közben zenét is hallgathatunk.
    Nem tudom, hogy csak erre a készülékre igaz e, de néha mintha lapozás után látszódna a korábbi oldal, egyfajta halvány szellemképként, ez néhány lapozás után eltűnik, főként akkor fordul elő, amikor menüből nyitom meg a könyvet. Ilyenkor a menüpontok halványan még látszódnak az első 3-4 lapozás alatt, nem zavaró mértékű, de mindenképpen említést érdemel (6. képen látható is).

    Összefoglalva 20 ezer Ft-ért egy egyszerű e-ink kijelzős könyvolvasót vehetünk minden sallang nélkül, aminek vannak kisebb hibái (gombok), de az alacsonyabb ár és a 2 éves garancia miatt megéri megfontolni.
    Ha kérdés van, szívesen válaszolok!

    1. Kép
    2. Kép
    3. Kép
    4. Kép
    5. Kép
    6. Kép
    7. Kép
    8. Kép
    9. Kép
    10. Kép
    11. Kép
    12. Kép
    13. Kép

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák