-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Köszi mindenkinek a javaslatokat.
Teréz Atya: Ez a Charsoon jónak tűnik, elég is lehet, mivel max 4 akkut töltök. Mondjuk van még egy Asus 19V-os 90W-os laptop töltőm, csak azt nem akartam ilyennel szétvágni Magát a lapost sem használom sokat, tehát a táp az szabad. B6 mini-hez nem jó a 19V-os. Mondjuk a linkelt 12V-os sem.
Lehet nekem az isdt töltőnek sincs sok értelme, 4 akkuhoz elég a B6 mini, abból veszek még 1-et, meg a hozzávaló ebay-es tápot, amit itt Fape ajánlott és be is vált eddig
Más: Ha sötétedni kezd, ne menjetek ki repülni Crash teszt megvolt az új géppel, acroban amikor felszálltam akkor még láttam valamit utána tiszta homály volt, szépen bele is szálltam a fűbe, még prop se tört, szóval még könnyen megúsztam, karcmentes a gép.
Valami gáz volt a motorok forgásirányával, szóval érdekes a 2$-os hglrc esc. Én minden motort sorba kötöttem, tehát a vezetékekkel nem kínlódtam, csak a 2-3as motor irányt reversedre állítottam blheli suite-ban. Hát ez nem volt elég, a 4-es motort is arra kellett tenni, mert rossz irányba forgott. Hogy ez miért volt azt komolyan nem értem. Most jó, nekem ez a gép most túl gyors, nekem elég is volt a Falcon 180 lomha tempója, ezzel most még nem nagyon tudok mit kezdeni, mondjuk ha láttam volna valamit lehet más lenne a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Saccco #53597 üzenetére
+1 Laptop táp.....
nekem szerencsém volt,,,mert épp mikor rendeltem a töltőt, akkor volt selejtezés a melóhelyen...Kiválasztottam egy 90W-os Hp noti tápot...
Meg rendeltem hozzá ilyen kábelt 'oszt jóidő
Szóval, így cca. 800HuF-ból megvolt a táp a töltőhöz
Bár az utóbbi még nem érkezett meg úgyhogy még csak elméletben töltöm vele az aksikat De lassan már meg kell ,hogy érkezzen... -
Teréz Atya
senior tag
válasz stefi81 #53592 üzenetére
Nem győzött meg. Mérések alapján szinte ugyanannyit emel mint az RS2205 2300KV Kingkong 6040-el -- > 1350g vs 1321g. Efficiency szintén 3.1. Tehát max. a KGB projectre lenne jó, de 6040-es Kingkong proppal ugyanott vagyok, mintha nem vettem volna semmit.
Amúgy megvan a kiszemeltem: ---- Peaceliker most csukja be szemét!
BrotherHobby Avenger 2507 40g és állítólag 50A ESC-el érdemes neki állni.
Már majdnem vettem, de akkor kapcsolt, hogy az Infinity Race Spec 90C / 1,5Ah akkujaimat is felpúposítanám egy erőltett menettel, így most ezt egy kicsit hagyom.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
válasz syler123 #53601 üzenetére
Jaj tényleg, 1 valami lemaradt.
ISDT tulajok, ez a töltő hogy teszi az akkut storage módba? Nekem a B6 mini-ben az nem tetszik, hogyha 15,1 és 15,3V között nem állítja be az akkukat 15,2V-ra. Ami azért nem szerencsés, mert ebben a formában nem tudom őket együtt tölteni, 0,2V a differencia, azt nem szeretem.
Nem is egyformára teszi őket strorage módba, a feltöltött akkut 15,33V-ra teszi, a lemerült akkut pedig 15,2-re. Ezért szoktam inkább jobban lemeríteni az akkukat, hogy egyforma fesszel tudjam őket eltenni, csak nem mindig jön össze.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #53603 üzenetére
Mennyi kv? És melyik gépre keresel motort milyen proppal?
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #53605 üzenetére
KGB projectet néztem, de felesleges, mert nem vagyok hajlandó annyi pénzt bele ölni. Konkrétan mindent kéne cserélni, még a be sem épített F405-CTR-t is, mert nem bírná el a 200A-os terhelést. Emax RS2205 30A-t kér 4S-en KK 6040-el, pont 30A szabijaim vannak, az F405 CTR is 40X30A. Szal kb. ez a max, ennél többet beleölni csak péniszméregetés.
Inkább fogok egy speed röpcsit, aztán azzal töröm át a 200km/h-t.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #53606 üzenetére
Rcx 2306? Vagy rs2306.. Randy nél
Vagy ha kis fogyasztás a gép cél akkor rcx 2207 2000kv"Oh my Goa'uld!"
-
Attix70
aktív tag
válasz Teréz Atya #53599 üzenetére
A 350-es FSP tápok nagyon tuti tápok (Fet-es primer oldali vezérlés, aktív PFC) csak éppen nem a 12V-os ág feszültségét figyeli hanem az 5V-os ágat. Ezért alapba nem jó csak a 12V-ost használni, viszont át lehet alakítani ami után már tökéletes (akkutöltőt csináltam autóhoz, több mint 30A-ert tud 14.2V-on).
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Attix70 #53611 üzenetére
Hmm, felkeltetted az érdeklődésem.
A Saga II-t is így meg lehet hekkelni?@Peaceliker - én ezt már elengedtem, sérti a cserekompatibilis alkatrészek elvét. Most épp 800-900-as racer winget nézek.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Attix70
aktív tag
válasz Teréz Atya #53613 üzenetére
Azt nem ismerem, de a 350-eseket igen. Utána nézek a belső felépítésnek.
-
kriszbon
őstag
válasz Attix70 #53614 üzenetére
Ez a dolog engem is érdekel, mert hiába tud sokat egy 300-350-es FSP táp, ha kicsit többet kötök a 12V-os ágra már le is kapcsol.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Zalaym
tag
Lehet, hogy nagy hülyeség amit kérdezek, de az volna a kérdésem, hogy ha a hatótávot javítja, ha magasabban helyezkedik el a vevő egység (~domb/hegytető), akkor mi az oka annak, hogy nem használ senki a vevőegység számára egy magas rudat/póznát, vagy akármi ilyesmit? Vagy az a + 5-6-10 méteres magasság különbség elhanyagolható?
Bocsi, a fura kérdésért!
-
varadigabor
senior tag
válasz Zalaym #53616 üzenetére
hát elég hülyén nézne ki szerintem és nehezen megoldható és kétlem hogy sokat számít.Több méteres rudat már le kell kalapálni plusz a rádiót átalakítani egy baromi hosszú antennára. Így is el lehet menni messzire, a gépet haza is kell hozni. Aki longrangezik meg vegyen tbs crossfire-t drágán, azzal is volt aki elhagyta a gépet.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Peaceliker
addikt
-
Jackal2
senior tag
válasz Zalaym #53616 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen gépről van szó. A racerek folyamatosan mozognak, ott inkább az a fontos, hogy szépen lefedje gömbszerűen (persze igazából fánk) a területet az antenna és a váz se tudjon nagyon beletakarni.
Az antenna mérete egyben a hullámhoszt, ami meg a penetrációt is meghatározza, lehetne bazi nagy antennákat is használni alacsony frekvencián, mint a rádióhullámok, csak kell hozzá egy 100 méteres torony
A kameraplatformoknál meg sok esetben irányított antennát használnak, vagy többet kombinálnak, és a gép oldali antennák a lábban alapból lefele néznek, szóval mivel fölötted vannak kb. folyamatosan, ha póznára rakod, akkor az sem számít egy 500 méter magasan levő gép esetében, max levonhatod a hosszát a magasságból
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #53619 üzenetére
Csak a bátrak Lőtéren repültem kis domb mögé, asszem crasheltem vagy valami volt
-
Attix70
aktív tag
válasz kriszbon #53615 üzenetére
Eredeti állapotban ez így van. Eléggé túl vannak biztosítva ezek a tápok. Nem feltétlen csak a táp érdekében hanem a PC védelmében is. Ha a (szekunder oldali) védelme aktiválódik akkor letilt a az újraindításig. A variáltnál ez nem így működik. A primer oldali körön is van védelme ami az össz teljesítményt figyeli, ez jóval több mint a megadott max teljesítmény. Ez a határolás szinte sose aktivizálódik (ha a szekunder körbe valami meghibásodna akkor szabályozna le). Már több mint 10 db tápot alakítottam át autó akku töltésre de az FSP 350-es megoldása volt a legegyszerűbb és az egyik legjobb hardver (500W alattiakról beszélve)
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Attix70 #53623 üzenetére
Bájdövéj nem tudsz valami netes üzletet, ahol biztosan márkás low ESR kondit küldenek, nem valami kopit?
Itt Pozsonyban a GME-ről elég sok negatív hsz-t olvastam, h hamis Rubycont vagy Panát árultak, akkor meg már vehetem online.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Attix70
aktív tag
válasz Teréz Atya #53624 üzenetére
Nem TME akart lenni ? Mást nem tudnék Szlovákban (BP. Lomex , Szeged RET)
[ Szerkesztve ]
-
capafog23
őstag
TS100-as átcsúszott nektek sima postával? vagy eu expresselni kell?
-
Jackal2
senior tag
Kitettem, mit vettek top 5 drónt idén. A Mi Dronet értem, de a JJRC H20-at ki érti?
Meg kidobtam a 100 dollár körüli mikrókat is. Emlékszem 2016 végén 200 dollár körül volt az áruk...Durva nem? Egy csomó már a lélektani határ alatt van. Igaz még így is inkább behúznék egy Falcon 130-ast és akkor nem kell kamerával és vtx-szel vacakolni.
Tegnap egyébként szétborítottam, és tettem bele egy R-XSR-t, aminek GYÁRILAG szar a kisebbik csatija, szóval a sárga jelet tegyétek a 4-es ágra, különben nem működik. Tök igényesen szerelhetőre csinálták meg, szóval mindenki vegyen ilyet. Tegnap írta valaki, hogy három szint nem fér el benne, nos, szerintem sem, sőt a vtx is csak egy fele akkora panelen van, de nem is belehányva tróger módon, hanem szépen felrakva spacerre.
Nem értem egyébként, miért nem minden váz ilyen kamioncsőr szerűen lehajtható, sokkal logikusabb és hozzáférhetőbb lenne minden.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
fape
senior tag
válasz syler123 #53593 üzenetére
Én 12V 30A-s ledtáppal használom. Van benne egy trükk, hogy kapott 4mm-s banáncsatit is így akár autóaksiról is lehet használni. Ime.
Azért látsz két bekötést, mert egy charsoon antimatter is elfér még mellé. 6db 1.5Ah 4S aksit 1C-vel töltve és ~85% hatékonysággal számolva max 180W kell egynek töltőnek (de itt már 4.2V-nál úgy se lesz annyi Amper, plusz a hatékonyság is inkább 90% lehet) szal kettőnek is elég a 360W.Nem ezeket a drónokat keresik!
-
twine
veterán
Na ezt már szeretem,,,,
Igaz ,hogy nem Kínai rendelés, hanem EU-s, de jól esett az ilyesmi a sok kínai ,több hetes szállítási idővel bíró rendelés után!
Pénteken kora délután adtam le a Phantom aksi rendelést...ma kaptam a mailt a UPS-től hogy holnap kézbesítik, erre ír asszony, hogy hozott a "posta" (UPS) egy DJI csomagot
PÉntek-Hétfő......álom!
Egy hétvége alatt még országon belül sem szoktak kézbesíteni....Minny'á rendelek még egyet, annyira vidám lettem ettől a sebességtől
De bezzeg a Taranist febr.13.-án regisztrálták a "célországban feldolgozva"....7!!!nap alatt nem jutott sehova országon belül
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
nekem is nekem is 1-et csak, hogy te vidam legyel
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
Két kérdés:
1, vennék majd egy gps modult, valami olcsó kéne és olyan amit könnyen lehet csatlakoztatni (hogy kell ezt, uart ra?)... Csak ilyen 1x 2x használnám sebesség mérésre. Ezekhez osd mindenképp kell amúgy vagy hogy máshogy tudja tárolni az adatokat?
2, repül szobában valaki bl géppel? Ha igen milyen ratekkel? Akár whoop infó is jó lehet de kefés gépek reszponzivitása általában gyengébb.
Csak azért kérdem, mert tegnap sikerült végre repülni úgy bent 2s bl géppel akit vártam és amire emlékeztem anno bh al. Persze ez most könnyebb kb 20g al kint gyári szal nem csoda ha erősebb. De eddig csak vergődtem, de most levettem 400deg/sec körüli re a ratet és most így elég jó volt. Ezért kíváncsi lennék ti gépeiteken mennyi a beltéri jó érték"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #53634 üzenetére
Ennél olcsóbb szerintem nincs. (am én is vennék ha valaki eladna mondjuk egy v-tail gps-t )
-5 voltot és Gnd-t valahonnan leveszed,uart tx-et az rx-el, rx-et a tx-el összekötöd
-betaflightban kinyitod neki a portot és a sebességet beállítod
- config fülön bekapcsolód a gps-t. beállítod ublox-ra, többit auton hagytam.
-OSD-n meg kirakod hogy mennyi műholdat lát és mekkora sebességgel mész és hogy a repülés végén jelezze ki a max sebességet.szerintem csak osd-n jelzi ki, blackbloxban is lehet rögzíti de én azt nem szoktam nézegetni
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #53635 üzenetére
Okés, köszi akkor sztem veszek majd egy ilyet. Tán mindegyik fc men maradt üres uart, bár nem mindegyik gépemen van osd
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
Nem is az a baj, hanem az, hogy a hamisítványt is hamisítják, és sokszor olyan körülmények között gyártják, hogy csoda lenne, ha megbízhatóan működne.
A mérőeszközöket vagy nem szeretik, vagy nem tudják hogyan kell használni ezek a kínai hamisítók, ami a nagyobb baj.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Attix70 #53626 üzenetére
Nem, GME. Mivel nem nagyon tudom a hamisat megkülönböztetni az eredetitl, ESR mérőm meg nincs, mert drága, ezért kéne pl. egy megbízható Ebay eladó.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz varadigabor #53635 üzenetére
FB-on láttam valamelyik csoportban, hogy most valaki v-tail cuccokat ad el. Lehet érdemes lenne ott megnézned.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz syler123 #53637 üzenetére
Persze, azzal kezdtem, hogy a föld jó helyre van-e kötve. (És pl nem a fázis van a külső kereten, láttunk már olyat is) Meg az aljára kapott nylon csavarokat. Ráadásul a töltők elég okosak. Szoktam nézni a bemenő áramot is. Eddig nem volt gond. Koppkopp. Aksi töltésnél úgy is ajánlott ott lenne az egész cucc mellett. Nálam az ajánlott kategória. Az biztos, hogy egy fokkal minőségibbnek tűnik, mint a kínai "laptop tápok". Bár azokból is van jó pár itthon
szerk: meg az értékelést is nézni kell az előadóról. Bár tudom "Egyél sz*rt! Milliárdnyi légy nem tévedhet!"
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #53636 üzenetére
Figyelj hogy legyen kivezetve a lapra az tx és rx is.
(#53641) SpydeR3412: lehet rá kérdezek, köszi[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
-
Attix70
aktív tag
válasz Teréz Atya #53640 üzenetére
Ebayról nem tudok de ott a TME ha Szlovákiába laksz.
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #53644 üzenetére
Nálam a JB F4-en nincsen csak uart 4-nek.. le kellett szednem a smart audiot onnan..
-
Peaceliker
addikt
-
varadigabor
senior tag
Nem akar valaki rendelni közösben https://www.multirotorparts.com-ról? Van 20grammos 2204-es motor meg propok, csak nem akarok 17 eurót fizetni 30 szet prop szállításáért...
-
Peaceliker
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Proxmox VE
- Óvodások homokozója
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest