Hirdetés

Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz máyköl #29191 üzenetére

    Vannak kisebb trükkök. Védett növényeknél csak az alkalmazza, aki tudja mit csinál!!!
    (persze csak nagyon óvatosan, és csak akkor ha biztos vagy benne, hogy nem okozol ezzel kárt... huh. szóval, nem tudom, hogy jól teszem, hogy leírom ...)

    - Főleg a hosszú szárú növényeket arrébb lehet hajtani a növényt.
    - Van olyan, hogy a növényről csinálsz egy képet, gép állványon, félrehajtod a virágot, majd csinálsz még egy képet tágabb rekesszel. Otthon meg összerakod. Persze ez csak akkor, ha már nincs más lehetőség.
    - És van, amikor bármilyen szemszögből nézed, sehogy sem stimmel a kép. Mivel hobbyfotós vagy és nem az életed múlik rajt, hagyd ott vagy csak tapasztalatszerzésből készítsd el a képet. Én már sok virágot hagytam ott, mert tudtam, hogy nem lesz jó a bokeh, vagy nem tudom megfelelőképp letisztítani a szíromokat, vagy nem tudom retusálni a szírmon levő kis hiányt utólag, stb...
    Előbb-utóbb majd kialakul az a látásmód, hogy minek állj neki, és minek ne. Pl. erdőbe nagyon nagy feelingek vannak. De rettentő nehéz megörökíteni azt az érzést, mikor a fák levelein táncol a fény, s kis sugárként vetődik le a talajra... szinte 100%, hogy lapos lesz a kép, bármennyit is próbálkozol.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Aktív témák